Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
mess2009
Director del Fútbol

2015.11.08. 12:35:13

ZBarca írta:Neymarral kapcsolatban egyetértek, sőt még messzebb megyek; szerintem jelenleg ő a világ legjobb játékosa. :) 8)
akkot te nem olvastad a nagy CR. nyilatkozatát, miszerint ő a legjobb! :lol: ..az a helyzet, hogy ilyesmit sajna nem csak ő állít de egyben biztosan egyedülálló: ő el is hiszi magáról! :mrgreen:
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.08. 03:24:35

Bob_Marley írta:Jah így értem, szerintem sokat nem kell ebbe belegondolni. Lehet úgy értette ahogy te, hogy Neymar már nem tehetség, vagy csak szimplán hogy a listához még talán Neymar (aki eszembe jut) felírható. Mondjuk szerintem a brazil még bőven a tehetség kategóriához írandó (én azzal se értek egyet hogy a többiek előtt lenne szignifikánsan csak ha elfogultan szemlélem), s az idézeted szerint ő is elismeri.
Neymar már jóval több, mint tehetség. A világ egyik legjobb válogatottjának és klubcsapatának húzóembere, sőt vezére. Tudom, hogy nem nagyon szimpatizálsz vele, de el kell fogadni, hogy ő már kész játékos, aki rengeteget fejlődhet. Ez a két dolog nem zárja ki egymást.

Cr az idei naptári évet nézve vagy mélyrepülésben vagy leszállóágban van. Biztos vagyok benne, hogy jelenlegi teljesítményénél lesz még bőven jobb is, csak kérdés meddig. Az viszont számomra egyértelmű, hogy ha az Aranylabda szavazáson ott lesz a második helyen azt csak a nevének köszönheti.
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

2015.11.07. 23:41:15

Persze hogy fáj a kiöregedő félben lévő Cunicnak hogy egy 23éves bohóc ligából jövő Neymar srác jelenleg a világ lejoggba! :roll:
A tehetség státuszt már rég kinőtte és nem csodálkoznék azon ha az aranylabda szavazáson Messi mögött a 2. helyen végezne! 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 22:49:58

Jah így értem, szerintem sokat nem kell ebbe belegondolni. Lehet úgy értette ahogy te, hogy Neymar már nem tehetség, vagy csak szimplán hogy a listához még talán Neymar (aki eszembe jut) felírható. Mondjuk szerintem a brazil még bőven a tehetség kategóriához írandó (én azzal se értek egyet hogy a többiek előtt lenne szignifikánsan csak ha elfogultan szemlélem), s az idézeted szerint ő is elismeri.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.07. 22:38:54

Bob_Marley írta: Mondjuk ebben a listában tényleg csak Depay és Odegaard lóg ki, ennyiből tényleg vicces a többivel azért nehéz vitatkozni, mert jó játékos a belga-francia-brazil.
Nem a felsorolt játékosokon nevettem, hanem azon, h Neymarhoz hozzátette, h "talán". Amikor egyértelmű, h a felsorolt nevek közül messze ő legjobb, és a brazil már nem csak egy tehetség, hanem nálam mindenképp CR felett van, ami a 2015-ös évet illeti. Valamint az is vicces, h 14' májusában még ilyet nyilatkozott róla:
Cristiano Ronaldo (Real Madrid): "Neymar can become the best player in the world, he has the talent for it." [sportv]
Úgy látszik felbosszantotta, h a góllövő listán már a brazil előtte van. :lol:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 22:21:30

Messias2 írta:Ronaldo (Real Madrid): "Five promising players? I will mention Odegaard, Hazard, Depay is a good player too, Pogba, and maybe Neymar." [bt]

Azért tud ő is vicceseket nyilatkozni. :lol: :lol:
Mondjuk ebben a listában tényleg csak Depay és Odegaard lóg ki, ennyiből tényleg vicces a többivel azért nehéz vitatkozni, mert jó játékos a belga-francia-brazil.
Kép
Kép
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.11.07. 21:53:41

Neymarral kapcsolatban egyetértek, sőt még messzebb megyek; szerintem jelenleg ő a világ legjobb játékosa. :) 8)
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.07. 21:43:45

hank1ee írta:Az a helyzet, hogy jelen pillanatban Neymar jobb játékos, mint cuncimókus, gondolom ezért tette hozzá, hogy talán. :)
Amúgy ez halál komolyan így van, és ezt nem azért mondom/mondjuk mert barcás vagyok.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hank1ee
Director del Fútbol

2015.11.07. 21:42:03

Az a helyzet, hogy jelen pillanatban Neymar jobb játékos, mint cuncimókus, gondolom ezért tette hozzá, hogy talán. :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
noname
Llegenda del Barça

2015.11.07. 21:15:06

Odegaard, Hazard, Depay. Azabeszéd. :lol: Abszolút semmi elfogultság nem érződik a jelenlegi csapata v a kedvenc bajnoksága iránt.
Értelmes faj ez a focista.
A Fifa egy szégyen
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.07. 19:39:47

Ronaldo (Real Madrid): "Five promising players? I will mention Odegaard, Hazard, Depay is a good player too, Pogba, and maybe Neymar." [bt]

Azért tud ő is vicceseket nyilatkozni. :lol: :lol:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.07. 13:49:52

Bob_Marley írta:A PSG rúghatott volna gólt, de maga a védelme nem volt rossz a Realnak, a középpályás védekezésük nem volt megfelelő, de a lehetőségeken rajta voltak a védők. Abszolút megértem, amit mondasz, elmélkedés szinten van ez a dolog, lehet Neymar kevésbé mozog ott jól, de val. pl jobban mint Sandro esetleg Munir. Iniesta meg baloldalt tud jól játszani, felvetés szinten szerintem benne lehet egy ilyen a pakliban, viszont maximálisan igazad van, hogy nem nekünk kell kockáztatni. És a leglogikusabb a Neymar-Suarez-Sandro/Munir hármas elől. Lehetőségekben lehet Neymar-Iniesta is elől Suarez mellett, én ezt csak felvettem és működhet szerintem ha kellő középpályás segítség megvan védekezésben is.
Arra nemigen emlékszem mikor tolt jó meccset Ini balszélsőként, de Neymar a jobboson mindig szenvedett. Pont azt nem tudja kihasználni, ami a legnagyobb fegyvere. Nem tud úgy szélről középre húzni és tenni Ininek, Suareznek a labdákat vagy középről kapura lőni. Olyan mintha Messit tennénk ki bal oldalra. Ráadásul az argentin hiányában most ő az akire leginkább lehet számítani, ha ebben lekorlátozzuk nagyot szívhatunk. Ha mindenáron ki akarjuk tenni Init a balosra még azzal is jobban járnánk, ha Neymar középen lenne, olyan pozícióban ahol a válogatottban szokott lenni.
Ugyanakkor először még a Villarrealon kellene túl lenni, mert nem lesz sétagalopp az 100%, ráadásul azt sem tudni ki sérül majd le holnap vagy Rakitic vissza térhet-e a Klassszikusra.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 13:23:13

A PSG rúghatott volna gólt, de maga a védelme nem volt rossz a Realnak, a középpályás védekezésük nem volt megfelelő, de a lehetőségeken rajta voltak a védők. Abszolút megértem, amit mondasz, elmélkedés szinten van ez a dolog, lehet Neymar kevésbé mozog ott jól, de val. pl jobban mint Sandro esetleg Munir. Iniesta meg baloldalt tud jól játszani, felvetés szinten szerintem benne lehet egy ilyen a pakliban, viszont maximálisan igazad van, hogy nem nekünk kell kockáztatni. És a leglogikusabb a Neymar-Suarez-Sandro/Munir hármas elől. Lehetőségekben lehet Neymar-Iniesta is elől Suarez mellett, én ezt csak felvettem és működhet szerintem ha kellő középpályás segítség megvan védekezésben is.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.07. 12:13:17

Bob_Marley írta:Rúgtunk négyet a Bernabeúban, úgyhogy csak működött előre fele. :D
Real meg nem kapott gólt a PSG ellen most, úgyhogy jó volt a védelmük.. :D

De akkor mondom máshogy. Neymar teljesen kiesett azon a bizonyos Clásicon a játékból, egyetlen értékelhető megmozdulása volt, amikor összehozott egy kérdéses tizit Ramosról. Az Atletico ellen szintén nem volt jó ott, amint átkerült a balosra rögtön feljavult és gólt lőtt. City ellen szintén csak árnyéka volt önmagának a jobboson. És mivel jelenleg Messi hiányában ő a legfontosabb eleme a támadásainknak, szerintem nem pont őt kéne olyan posztra pakolni, ahol nem tudja a legjobbját nyújtani - fele annyit talán. Persze benne van, hogy feljlődött, és jobban menne ott neki, de nem most kísérletezném ezt ki inkább..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 12:02:59

palesz77 írta:Támadásban sem működött, Neymar fele olyan hatékony volt, mint a baloson. Lucho hál istennek nem szokta felküldeni a középpályásokat támadóba - kivéve Rafinhát, de ő meg játszott is azt régen -, remélem most sem fog változtatni ezen a jó szokásán.
Rúgtunk négyet a Bernabeúban, úgyhogy csak működött előre fele. :D És Ini akkor elég jól tolta pl. Sokkal nagyobb gond volt, hogy kaptunk hármat és főleg a jobb oldalunkról jöttek, DM és Marcelo. És amúgy a Bate ellen Roberto volt feltolva az elején legalábbis, szóval nem elvetélt ez Lucho részéről sem. Az viszont igaz, hogy nagyon kísérletezni nem kell, de Neymar és Iniesta is képzett játékosok megtudják oldani ha más oldalakon kell játszani.A felállás nem fog változni, emrt felesleges is változtatni rajta a személyek érdekes, én Busi-Mascherano kettőst feltétlenül felküldeném és előre pedig Iniestát a suhancok helyett, de Lucho fogja úgyis eldönteni, egyértelmű, hogy nekünk nem kell kockáztatni.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.11.07. 11:56:06

Támadásban sem működött, Neymar fele olyan hatékony volt, mint a baloson. Lucho hál istennek nem szokta felküldeni a középpályásokat támadóba - kivéve Rafinhát, de ő meg játszott is azt régen -, remélem most sem fog változtatni ezen a jó szokásán.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 11:49:03

palesz77 írta:
Bob_Marley írta:Játszottunk már így szóval nem lenne új keletű és működött is a dolog.
Ha mondasz nekem egy meccset, ahol ez jól működött, és nem kellett a második félidőre váltani, hogy Neymar visszakerülhessen a balosra, akkor megemelem a kalapom.. :D

Ini meg kb 4 éve volt legutoljára jó bal szélen, az az idő már elmúlt. Maradjon ő csak hátrébb kicsit..
Igazad van, mert ami beugrik ott védekezésben nem működött, de most "rá vagyunk kényszerülve" és Mascherano-Busquets középpályás erősítéssel meglehetne visszafelé is oldani. Minimális esélyt látok erre, de teljesen nem vetném el, mint előbb is írtam. Iniesta támadósorban az egyik legjobb megoldásunk előre jelenleg.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.11.07. 11:28:25

Bob_Marley írta:Játszottunk már így szóval nem lenne új keletű és működött is a dolog.
Ha mondasz nekem egy meccset, ahol ez jól működött, és nem kellett a második félidőre váltani, hogy Neymar visszakerülhessen a balosra, akkor megemelem a kalapom.. :D

Ini meg kb 4 éve volt legutoljára jó bal szélen, az az idő már elmúlt. Maradjon ő csak hátrébb kicsit..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 11:22:39

Chino írta:
Neymart nem szabad áttenni a jobbosra. Szinte az összes játék tőle indul vagy rajta folyik keresztül, ezt pedig akkor lehet igazán kihasználni, ha a posztján játszik. Ha Messi lenne, akkor még beleférne ilyen megoldás, de ezzel lekorlátozódik a brazil játéka, amit nem szabad hagyni.
Többször bebizonyosodott, hogy Iniesta-t balszélsőként használni rossz megoldás, ahogy az is ha Neymart a jobb szélre tesszük. Egy Real ellen ez a kettő együtt biztos kudarc.

Benzemat meg hagyd békén légyszíves. Ő egy ártatlan bárány, minden a sajtó koholmánya. :D
Játszottunk már így szóval nem lenne új keletű és működött is a dolog. Iniesta egyáltalán nem rossz bal támadóból indulva sem és jobb is lehet mint akár Munir akár Sandro. Neymar jobboldalon szerepeltetését meg sokkal inkább a védekezés miatt lenne aggasztó mintsem támadás. Szerintem sem ez lesz, sokkal inkább Roberto fog megint belépni jobb oldalra vagy pedig Munir/Sandro elől, de mint lehetőség én nem vetném ezt el.
csababarca írta: Az egész ember egy provokáció, szóval bőven belefér ennyi kis gúnyolódás.
Ettől függetlenül a sportteljesítménye előtt kalapot emelek, de ennyi.
.
Túltárgyaltuk, szerintem kárörvendő volt főleg smileyk miatt gondoltam ezt.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.11.07. 10:27:53

Bob_Marley írta: Rossz formában van, de szerintem provokatív ezen gúnyolódni.
Az egész ember egy provokáció, szóval bőven belefér ennyi kis gúnyolódás.
Ettől függetlenül a sportteljesítménye előtt kalapot emelek, de ennyi.

Nem kell Neymart pakolgatni a jobb oldalra, ne egy real ellen kísérletezgessünk ilyesmivel,pláne ne úgy hogy Iniesta balszélső legyen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.07. 03:02:06

Bob_Marley írta:
Rossz formában van, de szerintem provokatív ezen gúnyolódni.
Chino írta:....
Ezt meg pont S.Agüeroval megbeszéltük és igaza volt ebben neki is, Iniesta nem fog átmenni jobboldalra bár én láttam volna ebben fantáziát, de meggyőzött. Viszont a baloldalra átmehet és Neymar jobbra ez mindig benne van a pakliban, de ezt is végül elvetettük mint opciót, aztán kiderül. Pont a Rm ellen már játszottunk így, hogy Ini volt baloldalon a brazil jobbon, de nem Luchovval ez igaz.

Benzemanak minden ügye van ezek szerint..... szépen hazafogja magát vágni és főleg EB előtt nem sokkal gyönyörű, hogy ilyen belső balhékba keveredik bele......
Neymart nem szabad áttenni a jobbosra. Szinte az összes játék tőle indul vagy rajta folyik keresztül, ezt pedig akkor lehet igazán kihasználni, ha a posztján játszik. Ha Messi lenne, akkor még beleférne ilyen megoldás, de ezzel lekorlátozódik a brazil játéka, amit nem szabad hagyni.
Többször bebizonyosodott, hogy Iniesta-t balszélsőként használni rossz megoldás, ahogy az is ha Neymart a jobb szélre tesszük. Egy Real ellen ez a kettő együtt biztos kudarc.

Benzemat meg hagyd békén légyszíves. Ő egy ártatlan bárány, minden a sajtó koholmánya. :D
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.06. 15:33:17

remélem a klasszikuson is hozza ezt a bomba formáját :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.06. 15:12:38

Rossz formában van, de szerintem provokatív ezen gúnyolódni.
Chino írta:....
Ezt meg pont S.Agüeroval megbeszéltük és igaza volt ebben neki is, Iniesta nem fog átmenni jobboldalra bár én láttam volna ebben fantáziát, de meggyőzött. Viszont a baloldalra átmehet és Neymar jobbra ez mindig benne van a pakliban, de ezt is végül elvetettük mint opciót, aztán kiderül. Pont a Rm ellen már játszottunk így, hogy Ini volt baloldalon a brazil jobbon, de nem Luchovval ez igaz.

Benzemanak minden ügye van ezek szerint..... szépen hazafogja magát vágni és főleg EB előtt nem sokkal gyönyörű, hogy ilyen belső balhékba keveredik bele......
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.11.06. 13:26:58

Chino
Llegenda del Barça

2015.11.06. 01:55:58

Bob_Marley írta: Én úgy láttam Iniesta pozíciója nem változott hanem a kulcs Roberto-Alves mozgása volt és ez volt némiképp más mint a megszokott. Illetve Robert próbált mélységből belépni a támadásokba jobb oldalt, de nem szélső támadót játszva hanem középről indulva kifelé megnyitva a területet. Aztán Munir beállásával ez megváltozott és ő sokkal inkább szélről játszott

Szerintem is hasonló várható a RM ellen is, Munirékat nem "meri" betenni és ezért sem volt akkora pihentetés tegnap, mert össze kell szoktatni a mozgásokat hiszen Roberto nem szélső játékos, ahhoz nem elég gyors hogy valóban szélsőt tudjon betölteni.

Benzema meg jól nyomja, zsarolás, közúti kihágás, drog csempészés.....Nyilván egyelőre mindent vizsgálnak, de ez így elég szép kis lajstrom rövid időn belül.
Iniestat nincs értelme kitenni szélre, halott ügy, főleg a jobb oldalon. Akkor már inkább SR legyen a szélső, ha nem játszatja LE Munirt. A bal oldalon sem túl fényes Ini, de akkor Neymarnak be kell menni középre, ami még nem is olyan nagy gond, de Suareznek akkor hol a helye. Ha Munir nem játszik egyértelműen kétcsatáros játék kell. 4-4-2 vagy 4-3-1-2 közül az egyik. Mondjuk az eddigi 4-3-3-at szerintem Robival jobbhátvédben kellene megoldani. Alvesnek már az az erénye is elveszett, hogy Messivel játsszon együtt, a gyorsasága is megkopott plusz nagy fegyelmezettségre is szükség lenne.

Amúgy Benzema kapcsán a nemi erőszakot kifelejtetted. :mrgreen:
Forca Barca!!!!
Válasz küldése