Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.04.06. 09:32:08

Nem szeretnék elkiabálni semmit sem, de a mi Danink mindig akkor játszik nagyot, amikor a legjobban kell. Ha nincs az a hibája CR góljánál, akkor a classicon is ő lett volna a MOM.
Ez elég velős válasz a kritikusai felé, akik minden évben elakarják küldeni, csak épp normális helyettes nélkül.
Ne ringassuk magunkat álomvilágban, ilyen teljesítményt sem Vidal, sem Montoya, se senki a csapatból nem hoz le. S nem a Vallecano ellen kell csúcsformában tolni, hanem az ilyen meccseken, és ahol tét van, ott még mindig Alves a király
(az más kérdés, hogy a kisebb meccseken kezdhetne többet Vidal)
kanty
Llegenda del Barça

2016.04.06. 08:33:09

Hirtelen nem is emlékszek, hogy mikor ültek ennyire a beadásai. Az első félidőben Neymar fejesénél is ő centerezett, aztán tulajdonképpen mindkét gól tőle indult.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.05. 23:34:52

Akárhogy nézzük, meg kell dícsérni!
Mindkét gól az ő beíveléséből lett, az első Albának, majd Suareznek, a második pedig egyenesen gólpassz =D>
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.05. 23:08:01

Ez a fiatalember nagyon megtalálta a formáját. Bejátssza az egész jobb oldalt. Nem bíztam már benne, de formában van. Mégha már nem is a régi.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.20. 18:16:56

palesz77 írta:Rangadon nem jatszott rosszul szerintem az elmult 2 evben, a Clasicon biztos ot kezdetnem, mert Vidalnal jobban vedekezik azert - foleg ha formaban van.
Úgy legyen, de én azért nem bíznék benne...
Eladja, elveszíti, csínybe adja, nem tud beadni, ez jellemezte ma.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.20. 18:12:46

Rangadon nem jatszott rosszul szerintem az elmult 2 evben, a Clasicon biztos ot kezdetnem, mert Vidalnal jobban vedekezik azert - foleg ha formaban van.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.20. 18:10:18

Remélem, hogy elfelejtjük a Real és az Atlético ellen is, ez megint kabaré volt, amit művelt ma.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.15. 16:34:11

Itt van magyarul :

"Lehet, hogy van egy jóbarátom a zsűriben, mert már ötször voltam nevezve a FIFA Év Csapatába. Szoktam viccelődni Messivel, hogy 'Mindig magaddal kéne vinned az Aranylabda-gálára, mert akárhányszor elmegyek, mindig te nyered meg.'"

"Kilenc évet töltöttem el úgy a Barçában, hogy nem tudtam védekezni. Képzeljék el, mekkora dolgokat érhettem volna el, ha legalább egy kicsit jobb vagyok hátul."

"Sokan azt mondják, csak a csapattársaimnak köszönhetem, hogy ilyen sok trófeát nyertem. Az tény, hogy könnyebb a Barçával címeket nyerni, mint bármelyik más csapatban, viszont egy valamit mindig elfelejtenek: sokkal nehezebb sokáig a klubnál maradni és állandó kezdője lenni a csapatnak."

"A kritikusaim mindig nagyító alá helyezik a teljesítményemet, de azt nem értik meg, hogy nem elemezheted a rosszat anélkül, hogy a jót meg ne vizsgálnád. Nézd meg a golyóimat, amik ekkorák (mutatja a kezével). Tedd őket nagyító alá és még nagyobbak lesznek!" (kitárja a karjait)

"Alexis Sánchez egyáltalán nem bukott meg Barcelonában. Ő egy kiváló játékos, és miután elment, tudtam, hogy sokra fogja még vinni. Olyan csapatra volt szüksége, ahol ő lehet a sztár, ő egy olyan játékos, akinek erre van szüksége."

"A Barçában nem elég annyi, hogy egy jó játékos vagy. Nagyon nehéz itt játszani, mert értened kell a Barça stílusát, a játék szisztémáját. Ha viszont ezeket megérted, hosszú karrier vár rád a csapatnál."

"De akiknek nem sikerült elsajátítani, az nem jelenti azt, hogy ők rossz futballisták lennének. Ők elmentek máshová, és élvezik a futballt, mert ott ők a királyok. De a Barçánál az még kevés, hogy valaki jól focizik."

"Nem tudom, mikor, de egyszer ki szeretném próbálni magam a Premier League-ben, hogy megtapasztaljam testközelből is, amit a fotelból láttam. Ahogy az angolok átélnek egy meccset, ahogy a szögletet úgy ünneplik, mintha gól született volna. Ezek olyan dolgok, amiket egyszer a saját bőrömön keresztül szeretnék átélni."

"Ha kiteszed szívedet, lelkedet a pályára, az angol szurkolók értékelni fogják azt. Ha egy csapat rajongója leszel, nem csak akkor szurkolsz nekik, amikor nyernek, hanem akkor is, amikor nem megy nekik. Ha én szurkolok egy csapatnak, én mindig szurkolni fogok. Angliában pont ez történik. Ha nem nyernek, azt mondják: 'Majd legközelebb!', nem azt hogy: 'Itt mindenki [auto_cenzúra]'. Könnyű ülni a foteledben, és onnan mondogatni, hogy 'ő meg ő használhatatlan'. Az ilyen jöjjön, és mutassa meg, meg tudja-e csinálni ugyanazt."

"Láttam pletykákat arról, hogy eligazolok Manchesterbe Guardiolához, de ezek hamisak, nem hiszem, hogy Pep hívni fog." (nevet)

"Az első spanyolországi edzőm, Joaquín Caparrós azt mondta, hogy nem mehetek át a félpályán. Megkérdeztem tőle: 'Mester, miért nem léphetem át a felezőt?'. A labdarúgás egy oda-vissza játék, a védekezés és a támadás folyamatosan váltakozik. Addig nem változtatott a posztomon, amíg rá nem jött, hogy támadásban is jó vagyok, így a játék mindkét elemében a csapat hasznára válhatok. Ez az, ami megkülönböztet másoktól. Ha csak azt teszed, amire kérnek, beleolvadsz a tömegbe, sohasem akartam tömegember lenni."

"Amikor Claudio [Bravo] átvette a Zamora-díjat [a legkevesebb gólt kapó kapusnak jár], úgy éreztem, az a díj egy kicsit az enyém is. Ha egy csapat nem kap gólt, az azért van, mert a védők jól teszik a dolgukat."

"Remélem, hogy fertőző vagyok és megfertőzhetem az embereket a boldogságommal. Azt akarom, hogy az emberek élvezzék az életet és legyenek boldogok. Ne legyen mindenki gondterhelt, a világ már így is elég szomorú."

"Nem tudok énekelni, mégis énekelek. Ismerek egy szólást: quien canta, sus males espanta [ha énekelsz, az ének elijeszti gondjaidat]. Nem szeretem, ha szarral vesznek körül. Szeretek boldog lenni, és amikor mások megpróbálják ezt tönkretenni, az nagyon fel tud húzni."

"Azt gondolják rólam, hogy a nagy fizetésem az oka annak, hogy úgy élem az életemet, ahogy. Sokkal boldogabb voltam, mikor édesapámmal éltünk vidéken, ami sokkal természetközelibb élmény volt. Manapság már mindenki a telefonját nyomkodja, nincsenek igazi szociális kapcsolatok és mindenki az interneten kutakodik, hogy mit gondolnak róla."

"Mindenki csak még többet, többet és többet akar... És amikor mindenük megvan, kétségbe vannak esve. A pénz egy nagyon gonosz, viszont elengedhetetlen dolog. Bármit meg tudok venni vele, de boldogságot? Az nem a pénztől vagy a hírnévtől függ. Épp ellenkezőleg. Ha híres vagy, az emberek mindig ott lesznek körülötted: 'Nézd, nézd, ott egy híresség!'"

"Az emberek szerint vannak híres emberek és átlagos emberek. 'Átlagos'? Mi nem lehetünk átlagosak? Én focizom, te egy újságíró vagy, te meg egy fotós, mindannyian emberek vagyunk. Mégis megcímkéznek minket: híres, átlagos, gazdag, szegény... Nekem a 'gazdag' nem a sok pénzt jelenti. Gazdag az, akinek rengeteg dolog van a fejében."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.03.15. 11:06:18

palesz77 írta:Alves: "I've always said that playing in England is something I've got pending. I don't know when but I'd like to play there." [guardian]
Itt a teljes interjú (angolul): http://www.theguardian.com/football/201 ... efore-fame" target="_blank

Érdemes elolvasni. :)
Kash
Entrenador del Barça

2016.03.15. 10:52:51

Tényleg nagyon furcsa egy felnőtt férfit, profi futbalistaként nézni miközben ilyen gyerekes dolgokat csinál, erre már nem lehet ráfogni, hogy Brazil. :D
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.15. 10:28:14

Sosem volt agysebész, de ez szerintem az egész brazil különítményről elmondható - Rafinháról talán kevésbé -, ezt amit csinált én se értékelem, de amúgy néhány bohóckodását bírom. Megosztó személyiség az biztos.. :D

"Without defending well, attacking well, being able to make decent cross, I’ve been here nine years. Imagine if I’d been 'good'." - Alves

Ezen viszont kifejezetten jót röhögtem.. :lol: Van benne valami, bár a kritikákat se jogtalanul kapta azért javarészt.

Alves: "I've always said that playing in England is something I've got pending. I don't know when but I'd like to play there." [guardian]

Ezt meg nem tudom tényleg nyilatkozta-e, mindenesetre érdekes, ha igen. Szerintem top csapat már most se hívná, hát még 1-2 év múlva..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.14. 19:32:38

visca el barca írta:detto. mint egy bazári majom. TS pl láthatóan nem élvezi
Csodálod hogy nem élvezi? :D Brazil mentalitás kontra német, khmmm van némi ellentét. :D

Mondjuk én Matyi helyében csak felálltam volna és máris meggondolta volna kétszer hogy van-e kedve dobálni meg fejeket paskolgatni. :D

Alves full idióta, ezt eddig is tudtuk. Bőven túlment a jópofa határon.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.14. 19:01:57

detto. mint egy bazári majom. TS pl láthatóan nem élvezi
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.14. 18:42:50

barca0417 írta:http://www.90min.com/es/posts/3030364-v ... _aid=35885

Sosem gondoltam hogy normális, de úja és újra megerősít benne hogy tényleg nem. :lol:
Az én szememben ez zavarbaejtően ostoba, gagyi, idegesítő viselkedés. A nem normális helyett inkább az mondanám, h valahol 70-80 között van az iq-ja, és akkor lehet, h kedves voltam.
barca0417
Entrenador del Barça

2016.03.14. 18:20:15

http://www.90min.com/es/posts/3030364-v ... _aid=35885" target="_blank

Sosem gondoltam hogy normális, de úja és újra megerősít benne hogy tényleg nem. :lol:
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.14. 18:12:23

Alves: "Nem értem, hogy miért hajszolja mindenki a hatalmat, a pénzt és a hírnevet? Senki nem érti meg, hogy a hírnév egy nagy lószar? A pénz egy szükséges rossz, ami lehetőséget teremt számodra, hogy szép dolgokat szerezz, de a boldogság...? Az nem pénzkérdés" [guardian]

Szép és jó, amit mond, csak kicsit olyan az érzésem, mintha a szájából segget csinálna.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.23. 22:58:22

kár hogy már csak a nagy meccsekre tudja felszívni magát. egy két homály beadás mára is jutott, de sanchezt csont nélkül levette a pályáról!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2016.02.23. 22:40:38

noname, szerintem ma te nem akartad a legjobban Alvest a kezdőbe. Ha akar akkor top 1 jhv.
Nem a Las Palmas elleni meccsekből kell megítélni. Azt aláírom, hogy veszített a sebességéből, de vannak dolgok amiket Vidal vagy akármelyik más ember a poszton, nem tud adni ennek a csapatnak.

Gratula Alves!! =D>
noname
Llegenda del Barça

2016.02.16. 13:30:06

ntibi67 írta:A tavaly tavaszi szereplésében nem kell a csodát keresni,egyszerűen csak Rakitic dolgozott helyette.
Nem bírom Alvest, de tavaly szezon végén sztem a legjobb játékosunk volt. Igen, még Messinél is jobb. Szinte az összes fontos meccsünket hiba nélkül hozta le védelemben gólpasszokkal vagy gólpasszt megelőző passzal. Huzamosabb ideig Alvest ilyen jól sose láttam játszani. Rakitic valóban besegített neki, de védelemben is feljavult a brazilunk, nem is kicsit. Általában úgy mennek el mellette ahogy akarnak, tavasszal viszont mindenkit megállított.
A Fifa egy szégyen
ntibi67
Capitá del Barça

2016.02.16. 13:03:56

A tavaly tavaszi szereplésében nem kell a csodát keresni,egyszerűen csak Rakitic dolgozott helyette.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.16. 12:47:00

A tavalyi nagy feltámadása számomra a szezon kellemes meglepetése volt, de idén nem tudom...Tavaly például a rossz játéka ellenére nem tűnt lassúnak, idén viszont rettenetesen. Szerintem már egyszerűen nem edz akkora intenzitással, mint kéne, mert jól van lakva, mellé pedig a kor is lassan utoléri. Tavaly annyiról szólt a dolog, hogy fejben rakja a oda magát, a fizikum rendben volt. Amikor 100% koncentrált 90 percekig, akkor jött is a csoda.
Most viszont ez nem lesz elég. Példának ott van az Atletico elleni meccs, ahol ugyan adott egy remek gólpasszt, de nem volt jó meccse, sőt. Pedig ott nem voltak eladott labdák, egyszerűen egy lassított felvételnek tűnt a többiek mellett(még Pique mellett is). Ha Alves szezon végére jól akar teljesíteni, akkor túlórában kéne edzenie és ezt már el kéne kezdje, akkor talán rendbe tudja rakni magát, mire kell.
Felhoznám példának Messit, aki a sérülése után majd egy hónapig önmaga lassított felvételének nézett ki, de fokozatosan felépítette magát, mára pedig már nyoma sincs a sérülésnek. Tehát meg lehet ezt oldani. Akarat kérdése. Szerintem csodával határos volt az, amit tavaly csinált Alvessel LE, de az idei feladat sztem meghaladja mindenki képességeit.
A Fifa egy szégyen
raffa
Barça B

2016.02.16. 12:07:13

Nagyon bírom Alvest, de nem csodálkoznék, ha lassan a padon találná magát.... Rengeteg a hiba a játékában, de azért remélem összeszedi magát tavaszra! :)
Normandia
Director del Fútbol

2016.02.15. 16:17:53

palesz77 írta:Alves: "Seemed annoyed when subbed off? I was mad at myself, I made a lot of mistakes. Honestly, I was playing a shit game."

Remélem annyira rosszul érzi majd magát emiatt, hogy újra robbant egyet tavasszal. Tényleg szörnyű volt, és sajnos ez egyre sűrűbben fordul elő vele mostanában.. Őszintén megmondom, csodálkoznék, ha nem menne el inkább nyáron. De ez a nyilatkozat azért szimpatikus volt, nem kertelt, meg keresett kifogásokat.. Ezt az énjét nagyon tisztelem. =D>
A baromságait leszámítva mindig egyenes és korrekt volt. Egyébként én nagyon bírom a srácot.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.15. 01:06:38

Nero. írta:Jól hallottam, hogy a közönség is fütyülte egy kicsit?
Ha jól emlékszem, akkor épp Guidetti ment le a pályáról, és őt fütyülték, de nem biztos hogy ugyanarra az esetre gondolunk.

Mindenesetre őszínte nyilatkozat tőle, remélem komolyan mondta, és ezek után magába száll, jól jönne nagyon egy előző szezon tavaszi Dani Alvese.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.15. 00:25:52

Jól hallottam, hogy a közönség is fütyülte egy kicsit?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése