A nagy klubok is azért megkérdezhetnék a játékosaikat is, hogy akarnak-e minden héten rangadót játszani. Mert szerintem pl. Messiéknek is jól esik, hogy vannak könnyebb meccsek, melyeken nem kell megszakadni a győzelemért. Meg ilyenkor lehet taktikai elemeket, fiatal játékosokat próbálgatni. Egy szuperligában meg a legerősebb kezdő lenne szinte végtelenségig kizsigerelve. Ahol a rövid a pad, vagy nem biznak a cserékben már most is ez van, elég ha a Real elmúnt szezonjára gondolunk.Normandia írta:Én egyetértek mind a kettőtökkel (Bob, LG) és teljesen adom amit írtok, de ez senkit sem fog érdekelni, akik erről döntenek. A nagy klubboknak is az az érdeke, hogy létrehozzák az elitligát. Több pénz, mégtöbb szponzor stb. Az UEFA próbál valami hasonlót kitalálni Bob, mint amit felvetettél. Remélem jót találnak ki. Egy biztos, így nem fog maradni.
Azt sem értem, hogy pl. Uefa az elmúlt években pont azon dolgozott, hogy a szakadék hogyan csökkenjen, erre most itt ez a pálfordulás. Értem én, hogy nagy a nyomás a top csapatok részéről, de nehogy már ők irányitsák a rendszert, azért álljon meg a menet!
És akik azt mondják, hogy őket nem érdekli a Gent meg a Bate, azok lássanak mélyebbre is! Mert ez a döntés elsősorban megint a mocskos anyagiakról szólna, amivel megint rossz irányba haladna a labdarúgás. Mi lesz a következő lépés? Pl. kitalálják, hogy induljanak az újgazdag nem európai csapatok is, pl. a qatari, kinai, amerikai bajnok, stb...
Meddig emelkedhet a játékosok ára és fizetése? Már igy is eszement összegek vannak a labdarúgásba, melyet bármennyire is szeretek, ezeket a pénzeket rengeteg hasznosabb dolgokra is lehetne költeni!
Aztán lehet egy idő után a sportszakmai dolgok is háttérbe szorulnának, és a cirkusz kerülne az előtérbe, mert az kell a népnek. Sok sportban már ez van.
Komolyan kell ez nekünk?