Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.04.21. 10:54:21

Nyilvan helyen kell kezelni a hirt, de egyes forrasok szerint Neymar visszaesesenek koze van egy rekord meretu PSG ajanlathoz is.. Kivancsi leszek, nyaron tuti rarepulnek majd, rajta fog csak mulni szerintem.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.21. 10:23:40

barcami írta:Egy kiemelendő volt tegnap vele kapcsolatban: nyomokban megjelent és működött a Neymar-Rafinha közötti játék. Remélem ez később tovább fog fejlődni.
A másik oldalon Suarez és Messi jelenti veszélyt.
Így, ezzel a két kettőssel többször meg tudják bontani a védelmet.
Erre már Iniesta nem képes ezen az oldalon. Sajnos.
A gólja szép volt, de nagyon nincs formában, hétvégén játszhatha helyette elől, Rafinha vagy Iniesta.

Az összjáték nagyon szép volt, én most láttam úgy igazán jól játszani Rafinhát először.

Nem adnám el, a Barca nem tud jó üzletet kötni egyrészt, másrészt tavaly már hatalmasat fejlődött, most jelenleg a formáját kell megtalálni, meg a befejezéseket nem elszórakozni, akkor nagyon magas szinten lehet. Az hogy brazil, nem jelent semmit, vannak játékosok akik elpocsékolják magukat, Ronaldinho, Adriano mások meg végigviszik magas szinten a pályafutásukat, Alves, Cafu, Carlos,
barcami
Jugador del Barça

2016.04.21. 09:49:42

Egy kiemelendő volt tegnap vele kapcsolatban: nyomokban megjelent és működött a Neymar-Rafinha közötti játék. Remélem ez később tovább fog fejlődni.
A másik oldalon Suarez és Messi jelenti veszélyt.
Így, ezzel a két kettőssel többször meg tudják bontani a védelmet.
Erre már Iniesta nem képes ezen az oldalon. Sajnos.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.04.20. 23:34:26

Na eldolt, a klub hivatalos kozlemenye szerint csak az Olimpian fog reszt venni. A felkeszules elejet igy vajon velunk kezdi meg, mint anno Messi is 08/09-ben? :-k Nem lenne rossz, Rafinha miatt sem.

Chino, ezt meg szorol szora adom.
Chino
Llegenda del Barça

2016.04.20. 22:56:08

Az nagyon pozitív volt számomra, hogy amikor egy az egyben vitte kapusra a labdát, inkább adott egy gólpasszt, annak ellenére, hogy nagyon szeretett volna gólt rúgni.
Elég görcsösen játszott, látszott, hogy nagyon akar, de nem sikerültek a dolgok, aztán a végére csak összejött egy parádés gól. Érdemes volt nézni a gólörömét, szinte érezhető volt, hogy egy hatalmas szikla esett le a szívéről.
Forca Barca!!!!
etooka9
Capitá del Barça

2016.04.20. 22:09:31

Tetszett ma a játéka, a gól is meglett, hajrá így tovább. Látható, hogy nincs vele minden rendben, de reméljük ez a találat megindítja őt is.
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2016.04.20. 22:03:03

Valami nagyon nincs vele rendben.
Remélem, ez a gól valamit átszakított benne, de valószínű, hogy ennél komolyabb lesz a probléma.
Már Lucho is rázta a fejét amikor rontotta a helyzeteit.
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.20. 22:02:48

visca el barca írta:máskor több smilet tegyél akkor lehet hamarabb leesik :D

jól játszott ma, a depor sok területet hagyott neki, ez az ő játéka mikor futhat és nem brékelni kell 8 védő között...
:-D
Azért látszik még, hogy nincsen rendben, de a nagyobb terület miatt jobban is játszott. Voltak eladott labdái, de szép megozdulásai is és végre gólt is lőtt. Remélem lassan magára talál.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.20. 21:59:23

máskor több smilet tegyél akkor lehet hamarabb leesik :D

jól játszott ma, a depor sok területet hagyott neki, ez az ő játéka mikor futhat és nem brékelni kell 8 védő között...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.04.20. 20:57:23

Nekem édes mindegy, ha valakinek a kedvence, de akkor ezek után ne ugyanazok az emberek szidják CR-t, hogy mennyire beképzelt :lol:
Ha igaz a hír, ha nem, nem kell tovább keresni, hogy miért nem szeretik sokan a barca szurkolók közül. Hiába, a gány vér, az ilyet nem lehet megváltoztatni, akármennyire is szeretnénk sokan.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.20. 20:55:41

Normandia írta:
visca el barca írta:nem tudom igaz-e, de ha igen, akkor elég dedós szinten nyomja :oops:

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... ak-2496607" target="_blank
Egyébként, ha igaz akkor sem mondott hülyeséget. Mivel itt megfizetik neki kötelessége szórakoztatni. Miért hagyná abba az "alázást"?.:-D Remélem ma is jól fog játszani és most már bemennek a helyzetei.
ne idegesítsél már fel :D Te egy felnőtt férfi vagy, hogy ne lenne már égő ilyet mondani? óvodában nyomtuk így, hogy bibíííííí, az én apukám gazdagabb mint a tied!!!!!!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.20. 20:51:31

Bob_Marley írta: Nem te, félre ne érts, mert nem PC a fejem, de olvastam itt ilyet hogy nem nagyképű meg nem bulizik meg társai. (te hsz-d csak annyiban kapcsolódik ide, hogy neki mi a ktöelessége, hát rohadtul nem ez) Ez is olyan eset, hogy utána meg csodálkozik ha nekimennek meccsen....Albas esetet nem is mondom, az legalja volt nálam. Oda nem piszkítunk ahol elvileg enni kapunk. Ha ezt CR csinálja állna itt a buli, így meg azt mondjuk nem mond hülyeséget....
Nem veszed a lapot, ez van.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.20. 20:09:18

Normandia írta:
visca el barca írta:nem tudom igaz-e, de ha igen, akkor elég dedós szinten nyomja :oops:

Egyébként, ha igaz akkor sem mondott hülyeséget. Mivel itt megfizetik neki kötelessége szórakoztatni. Miért hagyná abba az "alázást"?.:-D Remélem ma is jól fog játszani és most már bemennek a helyzetei.
Nem te, félre ne érts, mert nem PC a fejem, de olvastam itt ilyet hogy nem nagyképű meg nem bulizik meg társai. (te hsz-d csak annyiban kapcsolódik ide, hogy neki mi a ktöelessége, hát rohadtul nem ez) Ez is olyan eset, hogy utána meg csodálkozik ha nekimennek meccsen....Albas esetet nem is mondom, az legalja volt nálam. Oda nem piszkítunk ahol elvileg enni kapunk. Ha ezt CR csinálja állna itt a buli, így meg azt mondjuk nem mond hülyeséget....
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.20. 19:55:33

visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.20. 19:47:12

nem tudom igaz-e, de ha igen, akkor elég dedós szinten nyomja :oops:

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.04.19. 22:44:11

Bob_Marley írta: És nem hiszem hogy óriásit bukna a klub eredményekben. Neymar előtt is volt élet és kevesebb gólt lövő Villa-Pedro párossal vagy másokkal is húztunk be címeket. Nyilván volt akkor egy más Xavi stb. De bakker ennyi pénzből meglehet oldani. Tegyük fel elmegy, Koke-Griezmann páros ne mondjátok hogy hátralépés lenne pl. És csak megvan 190-ből....Vagy Pogba.Agüero, vagy tudom is én, nem fantasy. Nincsenek érzelmek, mi a klubnak jó? Ennyi pénznél azt mondani hogy hát Neymar aranyos meg lőtt ennyit meg címeket hozhat, nem tudom. Meglehet és meg kell oldani és pénznél meg pláne nincs érzelmi faktor.
Ezen az alapon inkább Messit érné meg eladni. Értel kaphatnánk 200-250 milliót. Azt meg láttuk, hogy már nem olyan Messi-függő a csapat. Amikor nem volt is szépen hoztuk a meccseket, nem csak szenvedtünk. A Realt is gyakorlatilag nélküle vertük idegenben 4:0-ra, míg vele kikaptunk otthon. És egy Koke-Griezmann pakkal visszább lennénk. A francia szélsőként, főleg a jobb oldalon pocsékolás. Abszolút nem az a posztja, nem érzi magát jól, ő igazán egy kétcsatáros játékrendszerben tud kibontakozni. Kb. olyan lenne mint Ibra vagy Villa szélsőként játszatása. Aguero szintén zenész. Ardara is azt hittük mekkora ász lesz, az Atma esze és motorja volt, aztán láttuk mi történt. Pogbaval kapcsolatban szintén az az érzésem, hogy pont az ő erősségeit nem tudnánk kihasználni.

Igazából azt nem értem, miért pont Neymar van ennyire megtalálva. A Valencia ellen tényleg szenvedett, nem játszott jól, de az utóbbi meccseken magasan ő volt a legjobb az MSN-ből. És az akarat is rajta látszott leginkább. Suarez vagy dumált folyamatosan bírónak ellenfélnek egyaránt vagy nyomta a felesleges csúnya szabálytalanságokat, a helyzeteket meg milliószámra hagyta ki. Messi csak sétálgatott, egyetlen igazi pillanatára emlékszem, amikor az ATMA ellen ő jött vissza és amikor Piquét otthagyták ő szerelt. Ehhez képest ez a topic ezerrel pörög, meg az eladásáról van szó, az utóbbi kettőnél pedig teljes a pangás.

A legszomorúbb, hogy az utóbbi egy hónap előtt az eladása egy szentségtöréssel ért volna fel, de ez vonatkozik több játékosra, most meg az eladások, meg tegyük a padra stb. megy, meg hogy kit kellene hozni. Hullámvölgy van/volt, átéltünk már rendszeresen ilyet, de a legutóbbi meccs már biztató volt. Nem mentek be a helyzetek, Fortuna sem velünk volt, de könnyen lehetett volna gála is, akkor pedig itt nem a lecserélések hanem az ódák zengenének.
Forca Barca!!!!
roby122
Entrenador del Barça

2016.04.19. 22:36:21

Én sem adnám el 200 millióért sem.
Mivel lennénk előrébb egy Agüeroval vagy egy Griezmannal? Semmivel.
Ebben a játékrendszerben, ahol a csatársor a motor, Neynél keresve se találnánk jobbat.
Jelenleg szét van esve fejben, ez látszik, mint ahogy Busi is meg sokan mások.
Én inkább a kozeppalyan változtatnék a jövőben, de ez nem ez a topic.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.19. 21:48:00

A racionalitás, amire Te folyamatosan hivatkozol, már régen megkövetelte volna, hogy Messit eladjuk,
Messit eladni egyáltalán nem lett volna racionális, mert az elmúlt néhány évben durván függött tőle a csapat, és olyan pluszt adott a csapatnak, amit kb. semmi pénzből nem tudtunk volna megvenni. Gólokban is max CR pótolhatta volna, de ő meg az ősi riválishoz ment 2009 nyarán, tehát nem jöhetett volna szóba.

Neymar azért nem ez a szint. Klasszis játékos, és még fiatal, fejlődhet, de szerintem sosem ér fel Messi, vagy a fénykorában lévő Ronaldinho szintjére.
Szép az utolsó névsor is, csak a bibi hogy ők egymást pótolták (és kimondva,kimondatlanul,azért is lettek hozva). Ronaldinhot meg Messi...
Nah most elviekben meg Neymartól várják sokan,hogy majd kiváltja Messit.
Ehhez kell mérni a gyereket. Nehéz.
Mindig kell egy szupersztár a csapatba, ha nem is feltétlen ugyanarra a posztra, ahol előtte volt valaki,hanem máshova.És mindig ezzel az emberrel azonosítják a klubot az emberek, ők adják a csapat arcát.

Most ezzel lehet vitatkozni, de mindig volt,és lesz is ilyen embere a csapatnak. Mert ők adják a különbséget, ha tetszik ha nem. Persze kell egy elit csapat köréjük, ezt nem vitatom.

De ez félig off itt, de ez a "csapatszinten" pótolni, ez szép és aranyosan hangzik, de sose csapatszinten lettek pótolva ilyen játékosok. Mondjuk Neymar még nem az a szint, aki beillene a fenti 4esbe.
Ezzel viszont egyet értek, és ezért nem adnám el Neymart, még ennyi pénzért sem. Ősszel tett rám nagy benyomást, mikor Messi kiesésével előtudott lépni elsőszámú húzóemberré.

Bár, mint mondtam, szerintem azért nem akkora zseni, mint Messi, de ő az, aki vmelyest tudta orvosolni az argentintól való függést, és ő az, aki át tudná venni vmilyen szinten a szerepét, ha sérülés miatt kidőlne, vagy hosszabb formaingadozás következne be nála.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.04.19. 21:29:55

visca el barca írta:azoknak írnék, akik 2008 nyara után regeltek (eimenis1212 pl.)

keressétek vissza a 2008-as igazolások topicot. akkora hisztéria meg sírás volt mikor r10 elment, hogy az ember azt hihette, hogy kész, itt a vég, a föld megáll, beüt a jégkorszak és tuti kiesünk a másodosztályba :D

ehhez képest a rá következő 3 évben nyertünk 3 bajnokságot meg 2 BL-t :lol:
akik sírtak nem látták jól a helyzetet :) én nem voltam közöttük :)
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.19. 21:24:53

azoknak írnék, akik 2008 nyara után regeltek (eimenis1212 pl.)

keressétek vissza a 2008-as igazolások topicot. akkora hisztéria meg sírás volt mikor r10 elment, hogy az ember azt hihette, hogy kész, itt a vég, a föld megáll, beüt a jégkorszak és tuti kiesünk a másodosztályba :D

ehhez képest a rá következő 3 évben nyertünk 3 bajnokságot meg 2 BL-t :lol:
Kép
Tromort77

2016.04.19. 21:07:14

When Jordi Alba chose an another option instead of giving the ball to Neymar, the latter shouted "Go fuck yourself! What? What? You got a problem?" to the Spaniard

https://streamable.com/ohwb

Mocskosul helyre kellene tenni a srácot. Persze a pályán rengeteg indulat van, de ez a hiszti elfogadhatatlan.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.19. 20:54:38

Ha 190-ből nem tudunk hozni meghatározó képzett és jó játékos(ok)t, akkor a világ minden pénze is kevés lenne.....
Nem megyek bele fantasyba, de akik pörögnek nevek az igazolás topikba azokból 3--4 kijönne ennyi pénzből és benne van hogy Pogba kapásból 100......
Normandia
Teljesen egyértelmű, hogy gazdasági elemzők jobban tudják és marketing stb is benne van. De a bevételbe ezek is benne vannak és ahhoz képest az egyharmad, irdatlan sok pénz.

És nem hiszem hogy óriásit bukna a klub eredményekben. Neymar előtt is volt élet és kevesebb gólt lövő Villa-Pedro párossal vagy másokkal is húztunk be címeket. Nyilván volt akkor egy más Xavi stb. De bakker ennyi pénzből meglehet oldani. Tegyük fel elmegy, Koke-Griezmann páros ne mondjátok hogy hátralépés lenne pl. És csak megvan 190-ből....Vagy Pogba.Agüero, vagy tudom is én, nem fantasy. Nincsenek érzelmek, mi a klubnak jó? Ennyi pénznél azt mondani hogy hát Neymar aranyos meg lőtt ennyit meg címeket hozhat, nem tudom. Meglehet és meg kell oldani és pénznél meg pláne nincs érzelmi faktor.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.19. 20:48:59

Bob_Marley írta:Továbbra is érzek némi fogalomzavart, ahogy anno Messinéál is volt. LG meg én is azt írtuk, hogy 190 millióért ellehetne adni, annyiért bárkit ellehet adni. Ez nem szeret nem szeret játék, üzlet és az hogy mitől lesz jobb a klubnak. Natúrban én sem adnám el se Neymart se a másikat se ezt se azt, de ha valaki jön hogy ennyit fizet azt lesöpörni hogy mert Neymar az szerintem felelőtlenség és elhamarkodott. Nem csak az hogy ebből komplett csapatot lehet felépíteni, de mindig ezzel szoktam ezt érzékeltetni, hogy gyerekek a klub költségvetése nagyjából 600 millió euró na ehhez mérjük ezeket az összegeket. Egy klub egy cég, egyharmada lenne egy ember elvesztése.....És mindenki pótolható, nem egy az egyben akkor csapatszinten. Értem hogy az Atletico más focit tol, nem látványosat, de jó példa arra hogy ők pl mindenkit pótolnak, aki elmegy. Értem hogy Neymar más szint, de meglehetne oldani. Rivaldokat, Ronaldokat, Ronaldinhokat pótoltunk.....
Neked igazad van, hogy van az a pénz, amiért Mindenkit el lehetne adni, de vajon megérné e. Azért valahol még is csak a szúrkolókért van ez az egész. A racionalitás, amire Te folyamatosan hivatkozol, már régen megkövetelte volna, hogy Messit eladjuk, de mégse tették. Egy érték, a játékos is az, emeli a klubb értékét és a játéka végett, ami kupákban is realizálódik, az imidzsét is. A Barca nem eladni szokott, hanem venni. Általában az eladásokon veszít, nem csak ezek az értékmérők, de legtöbbször nem a megszerzési értéken, hacsak nem saját nevelés volt, hanem alatta értékesít. Persze ez nem véletlen.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.04.19. 20:46:10

Bob_Marley írta:És mindenki pótolható, nem egy az egyben akkor csapatszinten. Értem hogy az Atletico más focit tol, nem látványosat, de jó példa arra hogy ők pl mindenkit pótolnak, aki elmegy. Értem hogy Neymar más szint, de meglehetne oldani. Rivaldokat, Ronaldokat, Ronaldinhokat pótoltunk.....
Xavit se sikerült pótolni,pedig ő úgymond "ingyen" volt.

Szép az utolsó névsor is, csak a bibi hogy ők egymást pótolták (és kimondva,kimondatlanul,azért is lettek hozva). Ronaldinhot meg Messi...
Nah most elviekben meg Neymartól várják sokan,hogy majd kiváltja Messit.
Ehhez kell mérni a gyereket. Nehéz.
Mindig kell egy szupersztár a csapatba, ha nem is feltétlen ugyanarra a posztra, ahol előtte volt valaki,hanem máshova.És mindig ezzel az emberrel azonosítják a klubot az emberek, ők adják a csapat arcát.

Most ezzel lehet vitatkozni, de mindig volt,és lesz is ilyen embere a csapatnak. Mert ők adják a különbséget, ha tetszik ha nem. Persze kell egy elit csapat köréjük, ezt nem vitatom.

De ez félig off itt, de ez a "csapatszinten" pótolni, ez szép és aranyosan hangzik, de sose csapatszinten lettek pótolva ilyen játékosok. Mondjuk Neymar még nem az a szint, aki beillene a fenti 4esbe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2016.04.19. 20:52:52-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.04.19. 20:35:58

visca el barca írta:
eimenis1212 írta:A keresztbe vezetések akkor vannak amikor 10 ellenfél játékos helyezkedik a saját 16-os vonala és a 25 m-es (képzeletbeli) vonal között.
igen, pontosan leírtad, a meccsek 95%-a így zajlik.

egyébként ezzel a keresztbevitellel én abszolút nem érzem, hogy kimozgatná a védőket. már csak azért sem, mert ezek elég messze van a kaputól és a belső középpályások (2-3-4, mikor mennyi) bőven megoldják, hogy faragják.

az meg hogy kontránál előrefelé viszi tök evidens, csak mostanában sajnos negyed annyit sem kontrázunk mint mondjuk az ősszel.
na pont ez az. Ilyenkor tök jó lenne ha ne csak mess és suarez lenne opció egy kényszerítőre.e más nem száll be ebbe a "játékba" így az ellenfélnek elég 2 emberre figyelni. Emellett amikor keresztbe vezet elvileg Albának is területet nyit. De a lényeg h ez a arca Achilles pontja, ahogy a xavis csapat azért "bukott" mert ez nem tudta megoldani (csak járatta a fal előtt a labdát eredmény nélkül) a mostani csapatnak is ezt kellene megoldani, amit egy darabig suarez érkezésével meg is oldott (már 3 kreatív játékos volt elől, aki tudott váratlant húzni) de úgy néz ki már ez is kevés. Egyébként sztem a középpályánk ha felnőne a feladathoz, a csatársornak könnyebb lenne az élete, és kicsit levegőhöz is jutnának ha nem csak 3 ember lenne gólképes (és "kreatív képes")

Bob neked meg annyit: oké el lehet adni, lehet úgy is építkezni mint az Atma (minden megbecsülésem az övék) de akkor ha netán úgy jönk ki h a következő 2-3 évben összejön 2 BL elődöntő, meg egy negyeddöntő, meg a háromból 1 bajnoki cím akkor ne szóljon senki semmit. De barcelonában már nem az a cél. Márpedig ha nagyobbak a célok (mondjuk sztem az általános elvárás jelenleg 3-ból 2 bajnoki cím, és legalább 1 BL győzelem) akkor ahhoz a legjobbak kellenek a csatársorban, nem pedig olcsó, majd meglátjuk bejön-e szintű csatárok
Válasz küldése