A racionalitás, amire Te folyamatosan hivatkozol, már régen megkövetelte volna, hogy Messit eladjuk,
Messit eladni egyáltalán nem lett volna racionális, mert az elmúlt néhány évben durván függött tőle a csapat, és olyan pluszt adott a csapatnak, amit kb. semmi pénzből nem tudtunk volna megvenni. Gólokban is max CR pótolhatta volna, de ő meg az ősi riválishoz ment 2009 nyarán, tehát nem jöhetett volna szóba.
Neymar azért nem ez a szint. Klasszis játékos, és még fiatal, fejlődhet, de szerintem sosem ér fel Messi, vagy a fénykorában lévő Ronaldinho szintjére.
Szép az utolsó névsor is, csak a bibi hogy ők egymást pótolták (és kimondva,kimondatlanul,azért is lettek hozva). Ronaldinhot meg Messi...
Nah most elviekben meg Neymartól várják sokan,hogy majd kiváltja Messit.
Ehhez kell mérni a gyereket. Nehéz.
Mindig kell egy szupersztár a csapatba, ha nem is feltétlen ugyanarra a posztra, ahol előtte volt valaki,hanem máshova.És mindig ezzel az emberrel azonosítják a klubot az emberek, ők adják a csapat arcát.
Most ezzel lehet vitatkozni, de mindig volt,és lesz is ilyen embere a csapatnak. Mert ők adják a különbséget, ha tetszik ha nem. Persze kell egy elit csapat köréjük, ezt nem vitatom.
De ez félig off itt, de ez a "csapatszinten" pótolni, ez szép és aranyosan hangzik, de sose csapatszinten lettek pótolva ilyen játékosok. Mondjuk Neymar még nem az a szint, aki beillene a fenti 4esbe.
Ezzel viszont egyet értek, és ezért nem adnám el Neymart, még ennyi pénzért sem. Ősszel tett rám nagy benyomást, mikor Messi kiesésével előtudott lépni elsőszámú húzóemberré.
Bár, mint mondtam, szerintem azért nem akkora zseni, mint Messi, de ő az, aki vmelyest tudta orvosolni az argentintól való függést, és ő az, aki át tudná venni vmilyen szinten a szerepét, ha sérülés miatt kidőlne, vagy hosszabb formaingadozás következne be nála.