Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.18. 17:23:52

MQuCsabi írta:
szerk.: Az a baj, hogy ilyenkor mégis kicsit felhúzza magát az ember. :mrgreen: Mert, ha most leírom, hogy ameddig a nemzetünkön belül ilyen ostoba széthúzás van, addig önmagunk életét keserítjük meg, addig mit és hogyan szeretnénk mi itt "felvirágoztatni"? Ez esetben én leszek a náci meg mindne, amit talán már le se mszabad írni... Bocsi
Mondjuk ez is elég demagóg szövegre sikeredett. Széthúzás mindig is volt, mindig is lesz. Erőszakkal össze lehet fogni a tömeget, de szerintem te sem élnél szívesen olyan rendszerben, ahol megmondják neked, mit gondolj, mit szeress, miben higgy, stb. De ezekben a rendszerekben is megvan a széthúzás, mennek a hatalmi harcok, leszámolások a vezetésen belül.

Hidd el, nekem is rossz azt látni, hogy bármilyen témával kapcsolatban képesek egymás torkának ugrani az emberek, de ezzel nagyon nem tudsz mit csinálni.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.06.17. 15:10:38

Életed része lett, beette magát a tudatodba. Elérték a céljukat :twisted:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.06.17. 14:55:50

MQuCsabi írta:MEg akarom ismerni Sampert :mrgreen:
én sokat gondolkodom rajta... sztem vmi nasa fejlesztésű cleverbot lehet. jobb tippem nincs.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.06.17. 14:21:49

MEg akarom ismerni Sampert :mrgreen:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.16. 22:21:19

Én nem nagyon hallottam negatív hangokat, rossz körökben mozogtok. :D A meccs után vagy másnap végre lehetett mosolygást látni az utcán vagy a boltban, benzinkúton. Én ezeket tapasztaltam meg azt hogy mindenki erről beszél és őrül. Az meg tényleg hülyeség, hogy "irigyli" valaki esetleg az örömöt más sportágakban. Ott is ugyanúgy örül az ember, de egész egyszerűen a foci a legnépszerűbb játék, mert mindenki legalább egyszer az életében megismerkedik vele, akár TV-ben akár máshol. Úszáshoz víz kell, hokihoz jég és így tovább. Focihoz semmi nem kell, rúgni bármit lehet. Egy söröskupakot vagy egy zacskót is elég. És a TV-ben is akarva akaratlanul hallasz egy-két nevet. És pont ez hogy tudja az ember régóta nem volt kint a csapat az is érdeklődik, aki alapból eltávolodna a magyar futballtól. Ezért is írtam, hogy fontos lesz a kijutás, főleg így hogy nyertünk egy meccset, talán még több gyerek akar majd focizni, talán többen kimennek meccsre, talán több pénz jön a fociba szponzoroktól. A foci tudja mindig megmozgatni a legnagyobb tömegeket és szükség van minden apró sikerre.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.06.16. 14:07:34

Az meg a másik, hogy egyik vagy másik sportágtól elirigyelni azt, hogy mekkora tömeget mozgat vagy nem mozgat meg, teljesen abszurd dolog. A hokisainknál úgyan ekkora ováció volt. Igen, nem vonultunk ki az utcára, de nem is volt minden parkban kivetítő. Látni kell, a foci önmagában mekkora szurkolótáborral rendelkezik. Akik ezt szidják, azok zárassák le nagy tereinket és követeljék a kivetítők leszerelését..... #-o

De mondom, kár is az ilyen emberekkel foglalkozni, egyik fülön be, másikon ki. Amikor egy Gyurta Dani világrekordot úszik, de akárcsak dobogóra áll, mi ugyan így ordibálni fogunk, mint, annak is örülni fogunk, ha Babos Timi megver egy Williamset és helyeket javít a világranglistán.

szerk.: Az a baj, hogy ilyenkor mégis kicsit felhúzza magát az ember. :mrgreen: Mert, ha most leírom, hogy ameddig a nemzetünkön belül ilyen ostoba széthúzás van, addig önmagunk életét keserítjük meg, addig mit és hogyan szeretnénk mi itt "felvirágoztatni"? Ez esetben én leszek a náci meg mindne, amit talán már le se mszabad írni... Bocsi
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.16. 13:57:24

MQuCsabi írta:Nem politikai célzattal, de ez szerintem a fene nagy liberalizmus nyomatásával egyenesen arányos dolog. Már mindneki úgy érzi, minden miatt ki kell nyitnia a száját, mindenhez értenie kell és azt a világ tudtára is akarja adni.... Na jó, kezdek elkanyarodni.
Egyszerű, de nagyszerű észrevétel, a legszebbek, akik politikával és hozzá nem értessel fűszerezve érzik úgy, h a mondanivalójukra más is kiváncsi. Pedig senki nem kiváncsi.

Nekik haladja meg a képességeiket az is, h szeretjük ezt a sportágat, és szurkolunk a magyar csapatnak. Én ebbe az egészbe nem magyarázok (nem akarok és értelme sincs) bele többet ennél, politikát, történelmet, akármit.

Pár stadionban, városban jártam már az évek alatt, sok más nemzetet láttam testközelből győzni és ünnepelni, de ilyet, ami Budapesten volt kedd este, még életemben nem.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.06.16. 13:26:14

Sajnos ilyen az emberi butaság, az pedig, hogy a különböző szervezetek szája éppen miért sírnak, abszolút hidegen hagy. Nem is követem az ilyen híreket, de részben pont ezért, mert nincs arra energiám, hogy a sok negatív zarsággal foglalkozzak. Akit ez elégít ki, azt úgsem tudjuk megváltoztatni.

Kissé mondjuk ettől antiszoc lesz az ember, de, akik körülöttem maradnak, azok meg olyan emberek, akikért tűzbe mennék. És még közöttük is vannak olyanok, akik pl leülnek egy édes élet elé, mert az őket szórakoztatja. Ez már az én "értékrendembe" ne mfér bele, de, mivel nem foglalkozom vele, tehát abszolút kizárom, zavarni nem fognak.

Nem politikai célzattal, de ez szerintem a fene nagy liberalizmus nyomatásával egyenesen arányos dolog. Már mindneki úgy érzi, minden miatt ki kell nyitnia a száját, mindenhez értenie kell és azt a világ tudtára is akarja adni.... Na jó, kezdek elkanyarodni.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.16. 12:46:18

MQuCsabi írta:Szerintme lehet negatívkodni, és kell is. A hibákat ugyan úgy ki kell emelni és nem elfelejteni, hogy ettől még mindig gyenge az utánpótlásképzésünk.
LG írta:Egyet értek, de ennek a dolognak is van másik oldala, amit nagyon jól bemutatott a South Park egyik epizódja (17. évad, 10. rész: A hobbit) Sokszor olyanok is megkapják a hater jelzőt, akik csak reálisan próbálnak látni bizonyos dolgokban, és nem mennek el a tömeggel.
Meg kell találni az arany középutat ebben is, és ez sokszor nehéz.
Ezekkel egyetértek, de én arról beszélek, hogy a többség sokszor átesik ló túloldalára, és már mindenben betegesen a rosszat keresi. Legalábbis én rengeteg ilyennel találkoztam, és ami híreket olvasok, rengetegen is csinálják ezt. Például szerintetek az normális, hogy letettek egy űrsiklót egy üstökösre, és azért lett híres az ügy, mert a pasi ilyen inget hordott - amit egy nő nemű barátja csinált neki -, és ezen fellázadtak a feministák? Nálam ez már a ló túloldala bőven. De vannak női fórumozók is, őszintén kérdezem őket, hogy ez tényleg ennyire sértő, hogy balhét kelljen csinálni belőle? :-k Nyilván vehetett volna fel másik inget is, de szerintem a pali azt se tudta kb mi van rajta, a tetkóit se fedte el, pedig azt se díjazzák sok helyen.. Kétlem, hogy bármi bántó szándékkal tette volna amit, ahhoz képest meg nagyobb sajtóvisszhangot kapott, mint a kenyai mészárlás anno.

Tudom, hogy ez már nem pont az EB téma, de ott se értem, hogy miért zavar az valakit, hogy az ország többsége örül egy ilyen sikernek. Mindenki tudja, hogy amúgy sok minden nincs rendben, senki nem hiszi, hogy ez megold bármit is, de attól még azon kiakadni, hogy most épp ennek örül szinte az egész az ország.. Én nem értem a dolgot.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.06.16. 11:09:26

Szerintme lehet negatívkodni, és kell is. A hibákat ugyan úgy ki kell emelni és nem elfelejteni, hogy ettől még mindig gyenge az utánpótlásképzésünk.

De szerintem ez a rész, hogy az úszóaranyaknál és "világszinvonalú" autósportnál nem mennek utcára az emberek, ez már a kákán is csomót szindróma. Ez csak felesleges facebook hangulatkeltés ismét, aminek a sok ostoba persze felül.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.16. 00:07:51

palesz77 írta:
zola8787 írta:Miért van az, hogy amikor a magyar futball válogatott elér egy hozzájuk képest remek eredményt, akkor megjelennek a többi sportot szerető emberek és elkezdik szapulni a magyar focit?
Amiért manapság bárki bármi jót csinál, már jönnek a negatív hangok. Sokan azt hiszik, hogy menő haternek lenni, fáj az élet, és mindenben a rosszat kell megkeresni. Nem feltétlen ehhez kapcsolódik csak, de mindenhol ezt látom már komolyan. Meg azt, hogy mindenki mindent sértésnek vesz. A feminista túlbuzgástól tudok pl a falnak menni, amikor kiakadnak, hogy egy X-Men plakáton az egyik női szereplőt fojtogatja a főgonosz, és társai.. Visszakanyarodva a témádhoz, ezzel nem lehet mit tenni, nekem is van ilyen ismerősöm, aki bármi normális dolog történik, már próbálja a negatív oldalát feltüntetni. Sose értettem ezt a hozzáállást, de az ő életük, ha így akarják leélni, egészségükre.
Egyet értek, de ennek a dolognak is van másik oldala, amit nagyon jól bemutatott a South Park egyik epizódja (17. évad, 10. rész: A hobbit) Sokszor olyanok is megkapják a hater jelzőt, akik csak reálisan próbálnak látni bizonyos dolgokban, és nem mennek el a tömeggel.
Meg kell találni az arany középutat ebben is, és ez sokszor nehéz.

Nem új keletű dolog ez egyébként. A századforduló (19-20. század) környékén a kiegyezés után hurráhangulat volt jellemző a magyarokra, akkor épült ki világvárossá Budapest, helyenként megindult az iparosodás, épült a vasút, a Monarchia papiron erős volt, stb... de volt egy költő, egy bizonyos Ady Endre, aki lemerte irni, hogy bizony mégis csak van egy kis kaki abban a palacsintában. Emiatt megkérdőjelezték a hazaszeretetét, sőt a magyarságát. Ő lett a megmondóember, a hater, a negativ, a nem kivánatos személy.

De nézzünk példákat a fórumról, a Barcával kapcsolatban. Több, mint egy évtizede fórumonozok, és minden időszakban megvoltak azok a játékosok, akik lehetett, sőt, szinte kötelező volt kritizálni, és a szent tehenek.

A magyar foci is ilyen. A sikerek előtt (tehát kb. Dárdai érkezése előtt) a közvélemény egyértelmű negativ hangot ütött meg véleményem szerint. Aztán ahogy jöttek a sikerek, ez kezdett változni, és kicsit a ló túloldalára is átesünk lassan, és most már ez is olyan téma lesz, ahol nem szabad negativkodni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.15. 23:26:39

zola8787 írta:Miért van az, hogy amikor a magyar futball válogatott elér egy hozzájuk képest remek eredményt, akkor megjelennek a többi sportot szerető emberek és elkezdik szapulni a magyar focit?
Amiért manapság bárki bármi jót csinál, már jönnek a negatív hangok. Sokan azt hiszik, hogy menő haternek lenni, fáj az élet, és mindenben a rosszat kell megkeresni. Nem feltétlen ehhez kapcsolódik csak, de mindenhol ezt látom már komolyan. Meg azt, hogy mindenki mindent sértésnek vesz. A feminista túlbuzgástól tudok pl a falnak menni, amikor kiakadnak, hogy egy X-Men plakáton az egyik női szereplőt fojtogatja a főgonosz, és társai.. Visszakanyarodva a témádhoz, ezzel nem lehet mit tenni, nekem is van ilyen ismerősöm, aki bármi normális dolog történik, már próbálja a negatív oldalát feltüntetni. Sose értettem ezt a hozzáállást, de az ő életük, ha így akarják leélni, egészségükre.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.15. 23:14:49

LG írta:
zola8787 írta:Csak egyet írnék ehhez: a mostani magyar válogatott teljesítményéhez semmi, de semmi köze ahhoz, hogy elkezdtek stadionokat építgetni kis hazánkban.
Ez nyilván igy van, hiszen ezek a játékosok már jóval a stadion építések előtt is fociztak. Pl. mikor király kezdte még Magyar Népköztársaság volt. :mrgreen:
Akkor már stílusosan: Osztrák-Magyar Monarchia. :mrgreen: És Ferenc Józseftől kapta az első mackóját. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.15. 23:00:26

zola8787 írta:Csak egyet írnék ehhez: a mostani magyar válogatott teljesítményéhez semmi, de semmi köze ahhoz, hogy elkezdtek stadionokat építgetni kis hazánkban.
Ez nyilván igy van, hiszen ezek a játékosok már jóval a stadion építések előtt is fociztak. Pl. mikor király kezdte még Magyar Népköztársaság volt. :mrgreen:
zola8787
Director del Fútbol

2016.06.15. 22:54:51

Miért van az, hogy amikor a magyar futball válogatott elér egy hozzájuk képest remek eredményt, akkor megjelennek a többi sportot szerető emberek és elkezdik szapulni a magyar focit? Jönnek a stadionokkal, meg, hogy ez semmilyen eredmény, hasonlók. Igazából értem én, hogy mi a bajuk, csak kíváncsi vagyok a ti véleményeitekre.
Csak egyet írnék ehhez: a mostani magyar válogatott teljesítményéhez semmi, de semmi köze ahhoz, hogy elkezdtek stadionokat építgetni kis hazánkban.
PCsabi
aka Game90

2016.06.12. 21:02:48

Canada has had 8 mass shootings in 20 years. The US has had 7 since Monday.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.06.08. 18:58:53

davi10 írta:
Köszi szépen, hát 30 kreditnél biztos, hogy nem több az ajánlott, mert annyinál többet nem is lehet felvenni :D
hány féléves a suli és mennyi kreditet kell elvégezni?
egy Bsc 180 általában ha 6 félév, tehát 30 az ajánlott kredit/félév.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.08. 18:55:03

csababarca írta:
Gondolom 30 kredit/félév az ajánlott.
De ennek kérdezz utána.

http://bgf.hu/documents/SZABALYOZO_DOKU ... _11_06.pdf" target="_blank

itt a tvsz, biztos írja, de ennyit találtam most 5 perc alatt ami neked kell.
Köszi szépen, hát 30 kreditnél biztos, hogy nem több az ajánlott, mert annyinál többet nem is lehet felvenni :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
zola8787
Director del Fútbol

2016.06.08. 17:50:54

Kérdezd meg a T.O.-t, ők tudni fogják. Ja nem :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.06.08. 17:30:10

"A 2007 szeptemberében az első évfolyamon tanulmányaikat megkezdő hallgatók tekintetében majd ezt követően felmenő rendszerben amennyiben az államilag támogatott képzésre felvett hallgató az utolsó két aktív félévében nem szerezte meg az ajánlott tantervben előírt kredit mennyiség legalább 50%t, tanulmányait a következő félévben csak költségtérítéses képzésben folytathatja. Az átsorolás kreditalapú feltételét a HTJSZ tartalmazza."

"
A 2012 szeptemberében az első évfolyamon tanulmányaikat megkezdő hallgatók
tekintetében majd ezt követően felmenő rendszerben a magyar állami (rész)ösztöndíjjal
támogatott képzésben részt vevő hallgatót, aki az utolsó két olyan félévben, amelyben
hallgatói jogviszonya nem szünetelt, nem szerezte meg legalább az ajánlott tantervben előírt
kreditmennyiség ötven százalékát, önköltséges képzési formára kell átsorolni, tanulmányait
a következő félévben csak önköltséges képzésben folytathatja. Az átsorolás kreditalapú
feltételét a HTJSZ tartalmazza.
"

Gondolom 30 kredit/félév az ajánlott.
De ennek kérdezz utána.

http://bgf.hu/documents/SZABALYOZO_DOKU ... _11_06.pdf" target="_blank

itt a tvsz, biztos írja, de ennyit találtam most 5 perc alatt ami neked kell.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Petr
Entrenador del Barça

2016.06.08. 17:24:18

Egy ilyet találtam, szerintem ez valid:

34. oldal, 39. §, (1)

Ha az államilag támogatott hallgatói létszámkeretre felvett hallgatónak a tanulmányai
befejezése előtt megszűnik a hallgatói jogviszonya, vagy egyéb okból tanulmányait
költségtérítéses képzésben folytatja tovább, helyére – ilyen irányú kérelem esetén – a
Főiskolán költségtérítéses formában tanulmányokat folytató kiemelkedő tanulmányi
teljesítményű hallgató léphet. Ha a Főiskolán államilag támogatott képzésben
tanulmányokat folytató hallgatóról a tanév végén a Főiskola megállapítja, hogy az utolsó két
olyan aktív félévben (kivéve gyakorlati féléven lévő hallgatók), amelyben hallgatói jogviszonya
nem szünetelt és nem szerezte meg legalább a képzésére vonatkozó ajánlott tantervben
előírt kreditmennyiség ötven százalékát (30 kredit +/-3 kredit), tanulmányait a következő
tanévben csak költségtérítéses képzésben folytathatja.
E bekezdésben foglalt feltételek
alapján az átsorolással érintett államilag támogatott képzésben részt vevő hallgatók száma
a tanévben a felsőoktatási intézmény államilag támogatott képzésben részt vevő
hallgatóinak tizenöt százalékáig terjedhet.
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.08. 17:06:01

BGE-re járok. Az lehet még, ilyesmit is hallottam, hogy pont ettől az évtől kezdve van a 36, előtte 30 volt a minimum. Vagy talán ez csak jövőre lesz?

Mindegy, csak az első évet bírjam ki, elvileg az a legnehezebb, csak nem akarok egyből kibukni államiról, mert az önköltséges nem annyira vonzó ( :D ).
Csak az király, hogy konkrétan semmit nem tud senki. Nyilván nem várom, hogy itt is legyen egy osztályfőnök, aki legalább a legalapabb dolgokat elmondja az "újoncoknak", de a tanárok se nagyon segítőkészek, meg azért nem ártana valami e-mailt vagy neptun üzenetet küldeni legalább a fontosabb dolgokról
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2016.06.08. 13:56:43

Hova jársz? Ha az eltére akkor valószínűleg az vonatkozik rád, ami rám. Már a Pannonról is van infód, szóval két egyetem le van fedve :D.
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.08. 13:49:21

Petr írta: A két legutolsó teljesített aktív féléved alatt kell meglennie a 36-nak. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.

szerk.: Akkor csak nálunk van így :D.
A legtöbb helyről 36ot hallottam, de olvastam 30at, meg az összes felvett felét.
Csak ugye így leírva nem láttam sehol, és ha 36 kell akkor kicsit meleg lesz ez a maradék 2 hét :D
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2016.06.08. 13:11:33

HÖK-ös vagyok ( :mrgreen: ) nálunk a Pannon egyetemen ,30 kredit/ tanulmányi év. Ha nem akkor go költséges. Nem tudom máshol ,hogy van de sztem ez NFTV által szabályozott.(de az is előfordulhat ,hogy egyetem függő).

Petr,még 3 vizsgám van :D Héten ökológia,majd táplálozástan ill. tájgazdálkodás.
Abi & Tito
Válasz küldése