Megnéztem a meccset, mert reménykedtem benne, hogy látok egy kis támadófocit végre (tegnap ugyanis nagyon felhúzott a portugál-horvát, ráadásul a Copán ettől a két csapattól eddig élvezetes meccseket és örömfocit láttam, reménykedtem hát egy kis fociélményben).
Így is indult az egész. Örömfoci. Legalábbis az EB színvonala mellett. Mintha gyorsított felvételről ment volna a meccs.
És aztán jött a bíró. Bocsánat, hogy ezt írom, de ha ez egy mezei argentin vagy kolumbiai bajnoki, nem jut ki élve a stadionból. Sok rossz bírót láttam már életemben, de ez…Ok, a chilei gyerek pirosa még jogosnak volt mondható. De aztán mi a francért kezdett el kompenzálni ez az ökör? Messi sárgája is vicc volt, de Rojo konkrétan arra kapta a pirosat, hogy elrúgta a labdát. Nevetséges. Argentína sok döntőt elbukott már, de véleményem szerint a mostani ezúttal nem Higany ziccerhibázásán ment el elsősorban, vagy a tizipárbajon, hanem ezen a farok bírón. Mert a második félidőre úgy jöttek ki az argentinok, hogy nem akartak támadni, és a hosszabbítást is biztonsági alibi focival tolták. Feladták azt a focit, ami eddig eljuttatta őket. Eddig minden ellenfelüket lefutották szinte, minden labdáért küzdöttek, most meg azért sem, ami 1 méterrel mellettük ment el. És ez nem a fáradtság miatt volt (persze a végén amiatt is), de nekem az volt az érzésem, hogy beijedtek attól, hogy megint tizipárbaj lehet, és ha elfáradnak, megint veszítenek. Így is elfáradtak, csak más miatt. Kinyírták magukat rendesen. És ez egyértelműen a bíró ámokfutásának volt véleményem szerint köszönhető. Ha nincs az első félidei őrület, Argentína sztem ezt behúzta volna. Így viszont megzavarodtak, elvesztették a koncentrációt, és kivégezték magukat gyakorlatilag.
Messit meg sajnálom, de ha berúgja a tizit, akkor is elment volna ez a tizipárbaj. És akkor is ő lenne a hibás, ez van, mindig a legnagyobbak viszik el a balhét. Tavaly is ő vittel el, pedig akkor csak ő rúgta be a tizit. Ettől függetlenül ennek a Copának a legjobbja volt, még így sérüléssel küzdve is. Itt a döntőben jól láthatóan elfáradt, de hát ez érthető, három éve szó szerint megállás nélkül tolja. Nem nagyon vagyok képben azzal, hogy jövőre lesz-e valami argentin válogatott dolog megint, igazából még mindig nem értem, miért rendezték meg egyáltalán idén ezt a Copát, hiszen pont tavaly volt (jó tudom, mert 100 éves évforduló, de ne szórakozzunk már, ha minden tornát megrendeznének akkor is, amikor van valami évforduló, sosem pihenne egy profi játékos sem.) Habár tudom, a Copa egy túl fontos trófea ahhoz, hogy ne találjanak indokot mindig arra, hogy megrendezhessék.
Szóval remélem, jövőre most már lesz neki egy kis pihi nyáron, mert ez így nagyon nem normális dolog. Az viszont elképesztő volt, hogy ezen a meccsen a második félidőtől a többiek bénázása és inaktivitása miatt szó szerint nem merte lepasszolni a labdát, de amikor megtette, a mozdulatán látszott, hogy kételkedik a kísérlet eredményességében. Én a helyében már tavaly lemondtam volna a válogatottságot egyébként, a meccs végén az ő arcán is azt láttam, hogy lehet, hogy így lenne mindenkinek a legjobb. Argentína visszaváltozna a Messi előtti középszerré, izgulnának megint azon, hogy továbbmennek-e a csoportból, neki minden nyara nyugodt lenne, argentin szurkolók meg elmondhatnák, hogy de legalább ez a béna aranylabdás nem rontja a levegőt.