Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egy 4. számú védőről beszélünk aki rendre jól tud beszállni. Vannak eladott labdái, ez tény. De nem kapunk róla gólokat, sőt, bizonyos meccseken nagyon sokat ér, hogy fejpárbajokat tud nyerni. Chigirinsky nem kapott ilyen jelzőket, pedig ő aztán tényleg egy hatalmas nagy befürdés volt.csababarca írta:
Nem rossz okfejtés, bár nem látom az összefüggést.
De biztos aki ajnározza, meg leírja állandóan hogy megbízható, jó, ilyen kell a csapatba, az objektív...![]()
A kettős mérce a bajom.
De ott van Gomes-Rafinha megítélése is.
Egyik veszíthet akárhány labdát, akkor is "jó teljesítmény", "megbízható", "blablabla", Rafinha belesül egy cselbe, és ebből labdát veszít akkor jön a "nem labdabiztos", "dribblis", "mezőnyben gyenge" jelzők.
valójában itt az történik, hogy te minősítesz hsz.-eket a saját értékrended szerint ahelyett, hogy csak a dolog érdemére reagálnál....(fröcsögés, böfögés, jogos vagy átesett kritika ?!)Chino írta:Tromort77 írta:
Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egészséges kritika egy dolog, ami jogos is, de sokan nagyon átesnek a ló túlsó oldalára. Mielőtt megvádolnának, én sem azt látom, hogy minden szép és jó, mert sok baj van az idei szezonban, de néha tényleg a fröcsögés megy, szinte egy Real fórumon érzem magam a Barca vs Real topicban.
Ellenben Mathieu-vel kapcsolatban én csababarca véleménye felé hajlok, még ha nem is annyira radikálisan. Lehet, hogy beakadnak hibák Piqué-nél vagy Umtitinél is, de a francia ezt halmozza, tipikusan az a helyzet, hogy gyorsabban ver az ember szíve, ha nála van a labda vagy éppen rá vezetik.
Szóval csak annyi, hogy azt mondani, hogy az utóbbi hetekben magabiztos legalább annyira túlzás (sőt), mint az, hogy 8-10 hatalmas bakija van egy meccsen.
Tromort77 írta:A kritika jogos, a túlzás nem.
Tehát ezzel kb aláírod, hogy soha nem leszel képes objektíven megítélni Mathieu teljesítményét.Volt itt egy személy aki negyedannyi hibával játszott, mégis máglyán égették volna el azok,akik most Matyit ajnározzák. Nekem ez a bajom.
Mondjuk, hogy nagyon rosszul játszunk, hogy nem tudunk két jónak mondható meccset játszani, hogy nem értjük a rotálási elképzeléseket, hogy féltjük a csapatot, mert ilyen szériában régen voltunk és mert úgy gondolnánk, hogy ilyen állománnyal nem kellene teleraknunk a gatyát egy Malaga, Alaves, Sociedad, Betis ellen??? Tényleg minden frankó és csak egy páran vagyunk paranoásak? Ami rossz az rossz és nem jó. Attól, hogy bagatelizálunk meg ok nélkül dicsérunk nem lesz jobb és ez független attól, hogy a bagós játszik e hátúl vagy sem. Persze ettől függetlenül az első jó játék után majd hozsannázunk mi is.Tromort77 írta: Ugyanazokat a köröket futjuk. Általánosságban nem értem, hogy kinek mi fáj ennyire ebben a szezonban. Hogy tök mindegy mi van, csak a fikázás megy a játékosok és az edzők felé egyaránt. Mert ha még kritikákról beszélnénk azt éretném, de ez csak fröcsögés.
Tehát ezzel kb aláírod, hogy soha nem leszel képes objektíven megítélni Mathieu teljesítményét.Volt itt egy személy aki negyedannyi hibával játszott, mégis máglyán égették volna el azok,akik most Matyit ajnározzák. Nekem ez a bajom.
Tromort77 írta:
Ugyanazokat a köröket futjuk. Általánosságban nem értem, hogy kinek mi fáj ennyire ebben a szezonban. Hogy tök mindegy mi van, csak a fikázás megy a játékosok és az edzők felé egyaránt. Mert ha még kritikákról beszélnénk azt éretném, de ez csak fröcsögés.
Feast4 írta: A másik és akinek nem inge ne vegye magára de sokan azt gondolják hogy egy hasonló képességű játékos kell (lehet) a 4. emberünk mint a kezdők.Pedig ilyen sajnos nem lesz.Ezt a szerepet csak ilyen játékos tűri el.
Általában véve szerintem két dolog.Meccsenként mindig van egy óriás gólpassz értékű hibája, ami szerintem annak tudható be, hogy keveset van játékban.Ugyanakkor szerintem azt is sokan hajlamos ak elfelejteni, hogy minden védőnk hajlamos oltári baromságot csinálni.Tromort77 írta:Azt a leborult szivarvégit.Komolyan nem értem mi a péló baja van az embereknek Mathieu-vel. Teljesen jól megoldja a feladatát. Semmi panasz nem lehet rá az elmúlt időszakból. Ilyen emberek kellenek a padra. Nyilván nem egy Pique, de pont azért 4. számú, hogy ha kell be tudjon ugrani. Most pedig kell, mert sűrű a program és fontos meccs lesz jövő héten.
Ugyanazokat a köröket futjuk. Általánosságban nem értem, hogy kinek mi fáj ennyire ebben a szezonban. Hogy tök mindegy mi van, csak a fikázás megy a játékosok és az edzők felé egyaránt. Mert ha még kritikákról beszélnénk azt éretném, de ez csak fröcsögés.
Tromort77 írta:
visca el barca írta:Bob, az egyik, Te meg a másik véglet vagycsababarca írta:Leírhatod ezerszer is hogy megbízható, de nagyon nem az...a jóisten fogta a kezünket hogy ne kapjunk róla félidőnként 2-3 gólt.![]()
nekem sajnos elég szelektív a memóriám, de azért ne állítsuk már be úgy, mint akin folyamatosan meccsek mennek el. umtitinek, robinak, mascheranonak albának, sőt, még piquének is (pl a multkori brékelése a 16-osnál) vannak olyan hajmeresztő hibái, hogy néha csak fogom a fejem.
Bob, az egyik, Te meg a másik véglet vagycsababarca írta:Leírhatod ezerszer is hogy megbízható, de nagyon nem az...a jóisten fogta a kezünket hogy ne kapjunk róla félidőnként 2-3 gólt.
annyira szeretem, hogy ilyen alapvető ferdítéseket kinyilatkoztatsz, majd addig addig írod le minden alkalommal, hogy már komolyan el is hiszed ezt.Bob_Marley írta:Hátul Mathieu bekerülhet Pique helyett, örülök neki, megbízható jó teljesítményt hozott le az utóbbi hetekben.
Jó lenne, ha nem esnénk abba a hibába, mint ősszel és erős kezdő futna ki.S.Agüero írta:Itt a keret.
Ter Stegen, Cillessen, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, A.Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Mathieu and Aleñá.
S.Agüero írta:Piqué nincs a keretben sérülés miatt, úgyhogy nézhetjük Mathieu-t holnap.