Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.11. 15:07:39

official

1.Ter Stegen 4.Rakitic 5.Sergio 9.Suárez 10.Messi 11.Neymar 19.Digne 21.André Gomes 22.Aleix Vidal 23.Umtiti 24.Mathieu
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2017.02.11. 15:07:01

Barca line-up vs Alavés: Ter Stegen, Aleix, Umtiti, Mathieu, Digne, Gomes, Busquets, Rakitic, Messi, Suarez, Neymar
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.11. 14:53:15

Hát én nagyon remélem hogy Iniéket is felküldi kezdőbe, nem szabad alulbecsülni az Alavest.

Persze stilszerű lenne, végre átvehetnénk a vezetést ideiglenesen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.11. 13:38:41

Gomest szerintem pont a Bilbao ellen írtam mekkora csalódás nekem, mert sokkal gyengébb mint az Atletico ellen. Rafinhat pedig szerintem "ajnároztam" még szezon közben is, hogy milyen jó százalékkal rugdossa be a labdáit, s még szerintem azt is írtam, hogy nyugodtan lehetne a szavazáson benne, hogy az év pozitív meglepetése. Én nem tudok senkiről olyat írni, hogy takarodjon meg társai. Rosszat soha senkinek nem tudnék kívánni. Ezt nem konkrétan csababarca írta, LE kapcsán olvastam ilyet, legyen rózsaszín szemüveg. Mások emberekkel szemben az elvárások, Mathieu egy beugrós, tőle mást vár el az ember mint egy fix kezdőtől. Én nem hiszem, hogy akár kezdőbe követeltem volna, akár magasba emeltem volna a játékát, de ha valakinek ez jött le, akkor elnézését kérem, egyszerűen szerintem Mathieu amire kell azt ellátja. Beugrik, elvan, még extrákat is képes olykor hozzátenni. Elmúlt meccseken véleményem szerint panasz nem lehetett rá, gólt nem kaptunk róla, védő elemeket bőven hozott, s igen voltak hibái is.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2017.02.11. 13:29:40

csababarca írta:
Nem rossz okfejtés, bár nem látom az összefüggést.
De biztos aki ajnározza, meg leírja állandóan hogy megbízható, jó, ilyen kell a csapatba, az objektív... :lol:

A kettős mérce a bajom.

De ott van Gomes-Rafinha megítélése is.
Egyik veszíthet akárhány labdát, akkor is "jó teljesítmény", "megbízható", "blablabla", Rafinha belesül egy cselbe, és ebből labdát veszít akkor jön a "nem labdabiztos", "dribblis", "mezőnyben gyenge" jelzők.
Egy 4. számú védőről beszélünk aki rendre jól tud beszállni. Vannak eladott labdái, ez tény. De nem kapunk róla gólokat, sőt, bizonyos meccseken nagyon sokat ér, hogy fejpárbajokat tud nyerni. Chigirinsky nem kapott ilyen jelzőket, pedig ő aztán tényleg egy hatalmas nagy befürdés volt. :D Nekem csak ezt nem veszi be a gyomrom.

Rafinha-val kapcsolatban viszont egyetértek, ő nagyon alá van becsülve. Bár szerintem Gomes sem olyan szörnyű, mint ahogy be van itt állítva. Én lassan,de látom rajta a fejlődést. Denis-n például egyáltalán nem.
mess2009
Director del Fútbol

2017.02.11. 13:21:19

Chino írta:
Tromort77 írta:

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egészséges kritika egy dolog, ami jogos is, de sokan nagyon átesnek a ló túlsó oldalára. Mielőtt megvádolnának, én sem azt látom, hogy minden szép és jó, mert sok baj van az idei szezonban, de néha tényleg a fröcsögés megy, szinte egy Real fórumon érzem magam a Barca vs Real topicban.

Ellenben Mathieu-vel kapcsolatban én csababarca véleménye felé hajlok, még ha nem is annyira radikálisan. Lehet, hogy beakadnak hibák Piqué-nél vagy Umtitinél is, de a francia ezt halmozza, tipikusan az a helyzet, hogy gyorsabban ver az ember szíve, ha nála van a labda vagy éppen rá vezetik.
Szóval csak annyi, hogy azt mondani, hogy az utóbbi hetekben magabiztos legalább annyira túlzás (sőt), mint az, hogy 8-10 hatalmas bakija van egy meccsen.
valójában itt az történik, hogy te minősítesz hsz.-eket a saját értékrended szerint ahelyett, hogy csak a dolog érdemére reagálnál....(fröcsögés, böfögés, jogos vagy átesett kritika ?!)
Mathieu: szinte mindég a védelmében szólok de ez nem jelenti azt, hogy egy vele és Pique nélkül felálló védelmet ne gondoljak(előzetesen!) gyengébbnek...
minden relatív, a vélemény pedig szabad....a minősítgetések viszont feleslegesek(szerintem)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.11. 13:16:29

Tromort77 írta:A kritika jogos, a túlzás nem.
Volt itt egy személy aki negyedannyi hibával játszott, mégis máglyán égették volna el azok,akik most Matyit ajnározzák. Nekem ez a bajom.
Tehát ezzel kb aláírod, hogy soha nem leszel képes objektíven megítélni Mathieu teljesítményét.

Nem rossz okfejtés, bár nem látom az összefüggést.
De biztos aki ajnározza, meg leírja állandóan hogy megbízható, jó, ilyen kell a csapatba, az objektív... :lol:

A kettős mérce a bajom.

De ott van Gomes-Rafinha megítélése is.
Egyik veszíthet akárhány labdát, akkor is "jó teljesítmény", "megbízható", "blablabla", Rafinha belesül egy cselbe, és ebből labdát veszít akkor jön a "nem labdabiztos", "dribblis", "mezőnyben gyenge" jelzők.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.11. 13:16:00

Tromort77 írta: Ugyanazokat a köröket futjuk. Általánosságban nem értem, hogy kinek mi fáj ennyire ebben a szezonban. Hogy tök mindegy mi van, csak a fikázás megy a játékosok és az edzők felé egyaránt. Mert ha még kritikákról beszélnénk azt éretném, de ez csak fröcsögés.
Mondjuk, hogy nagyon rosszul játszunk, hogy nem tudunk két jónak mondható meccset játszani, hogy nem értjük a rotálási elképzeléseket, hogy féltjük a csapatot, mert ilyen szériában régen voltunk és mert úgy gondolnánk, hogy ilyen állománnyal nem kellene teleraknunk a gatyát egy Malaga, Alaves, Sociedad, Betis ellen??? Tényleg minden frankó és csak egy páran vagyunk paranoásak? Ami rossz az rossz és nem jó. Attól, hogy bagatelizálunk meg ok nélkül dicsérunk nem lesz jobb és ez független attól, hogy a bagós játszik e hátúl vagy sem. Persze ettől függetlenül az első jó játék után majd hozsannázunk mi is.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Samper
Director del Fútbol

2017.02.11. 13:12:13

Matyi külön eset: LE annyira felhúzott sokakat a makacs baloldalon játszatással és egyebekkel, hogy allergiásak rá és nem tudják tárgyilagosan nézni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.11. 13:06:50

Akkor átfogalmazom, számomra elfogadható teljesítményt hozott le. Voltak igen hibái, visszaolvashatod én is leírtam, de a feladatát ellátta. Eibar-Bilbao-Betis elleni meccseken mind ott volt az élmezőnyben szerelések, tisztázások terén. Nem volt kiemelkedő, én nem hiszem, hogy ezt írtam, jó teljesítményről beszéltem, de mint írtam akkor átfogalmazom elfogadhatóra mert bőven az volt nálam. Egy beugróstól ezek jó teljesítmények voltak nálam. Egy csendes, dolgos emberről beszélünk. Soha nem fogja a fülén pörgetni a labdát, de véleményem szerint mindig lehet rá számítani és voltak nagyon gyenge meccsei is, de alapvetően egy jó átlagot képes lehozni. Én marasztalnám, bírom az ilyen típusú játékosokat. Csak a melóban hiszek semmi másban.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2017.02.11. 13:00:23

A kritika jogos, a túlzás nem.
Volt itt egy személy aki negyedannyi hibával játszott, mégis máglyán égették volna el azok,akik most Matyit ajnározzák. Nekem ez a bajom.
Tehát ezzel kb aláírod, hogy soha nem leszel képes objektíven megítélni Mathieu teljesítményét.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.11. 12:48:18

Tromort77 írta:
Ugyanazokat a köröket futjuk. Általánosságban nem értem, hogy kinek mi fáj ennyire ebben a szezonban. Hogy tök mindegy mi van, csak a fikázás megy a játékosok és az edzők felé egyaránt. Mert ha még kritikákról beszélnénk azt éretném, de ez csak fröcsögés.

Mondjuk most sem én kezdtem, csak reagáltam egy túlzó mondatra. Az én reakcióm is túlzó volt.

De szerintem ez a feldicsérése a játékosainknak is egy hatalmas csapda, egy rózsaszín szemüveg.
És jah, ahányszor látom,hogy valaki leírja,hogy a francia jó, megbízható, akkor fogok ellenvéleményt megfogalmazni, mert az hazugság.
Én is túlzok persze, de tény hogy rengeteg hibával játszik, és kell egy félidő kb mire felveszi a ritmust. Eddig belefért de ki tudja mindig bele fog e.

De ha olyannak kell lenni itt a közhangulatnak,hogy minden szép és jó, és csinosak helyesek a játékosaink, és LE is egy isten, és cuki, akkor nyomhatjuk így is, max én nem veszek részt benne.

Maga a kritika ebben a szezonban sok játékos felé helytálló, most hogy túlzó,vagy sem, attól még jogos.
Feast4 írta: A másik és akinek nem inge ne vegye magára de sokan azt gondolják hogy egy hasonló képességű játékos kell (lehet) a 4. emberünk mint a kezdők.Pedig ilyen sajnos nem lesz.Ezt a szerepet csak ilyen játékos tűri el.

szerintem csak egészen felesleges a jelenléte a keretben. 3 khvnek kötelező megoldani azt a két posztot, és akkor 4.nek lehetne próbálgatni a fiatalokat is. Pedig én nem vagyok mániákus építsünk be fiatalokat a b-ből fanatikus, de itt pont lehetne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Feast4
Director del Fútbol

2017.02.11. 12:28:32

Tromort77 írta:Azt a leborult szivarvégit. :roll: Komolyan nem értem mi a péló baja van az embereknek Mathieu-vel. Teljesen jól megoldja a feladatát. Semmi panasz nem lehet rá az elmúlt időszakból. Ilyen emberek kellenek a padra. Nyilván nem egy Pique, de pont azért 4. számú, hogy ha kell be tudjon ugrani. Most pedig kell, mert sűrű a program és fontos meccs lesz jövő héten.

Ugyanazokat a köröket futjuk. Általánosságban nem értem, hogy kinek mi fáj ennyire ebben a szezonban. Hogy tök mindegy mi van, csak a fikázás megy a játékosok és az edzők felé egyaránt. Mert ha még kritikákról beszélnénk azt éretném, de ez csak fröcsögés.
Általában véve szerintem két dolog.Meccsenként mindig van egy óriás gólpassz értékű hibája, ami szerintem annak tudható be, hogy keveset van játékban.Ugyanakkor szerintem azt is sokan hajlamos ak elfelejteni, hogy minden védőnk hajlamos oltári baromságot csinálni.

A másik és akinek nem inge ne vegye magára de sokan azt gondolják hogy egy hasonló képességű játékos kell (lehet) a 4. emberünk mint a kezdők.Pedig ilyen sajnos nem lesz.Ezt a szerepet csak ilyen játékos tűri el.

Amúgy meg a kettő között érzem az igazságot.Csinálja amit tud.Aztán ez néha jobban megy néha rosszabbul.Azért a hiba mindig benne van még ha jól is játszik.De nem ő szokott mostanában a leggázabb lenni.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2017.02.11. 12:19:01

Tromort77 írta:

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egészséges kritika egy dolog, ami jogos is, de sokan nagyon átesnek a ló túlsó oldalára. Mielőtt megvádolnának, én sem azt látom, hogy minden szép és jó, mert sok baj van az idei szezonban, de néha tényleg a fröcsögés megy, szinte egy Real fórumon érzem magam a Barca vs Real topicban.

Ellenben Mathieu-vel kapcsolatban én csababarca véleménye felé hajlok, még ha nem is annyira radikálisan. Lehet, hogy beakadnak hibák Piqué-nél vagy Umtitinél is, de a francia ezt halmozza, tipikusan az a helyzet, hogy gyorsabban ver az ember szíve, ha nála van a labda vagy éppen rá vezetik.
Szóval csak annyi, hogy azt mondani, hogy az utóbbi hetekben magabiztos legalább annyira túlzás (sőt), mint az, hogy 8-10 hatalmas bakija van egy meccsen.
Forca Barca!!!!
Tromort77

2017.02.11. 12:00:22

Azt a leborult szivarvégit. :roll: Komolyan nem értem mi a péló baja van az embereknek Mathieu-vel. Teljesen jól megoldja a feladatát. Semmi panasz nem lehet rá az elmúlt időszakból. Ilyen emberek kellenek a padra. Nyilván nem egy Pique, de pont azért 4. számú, hogy ha kell be tudjon ugrani. Most pedig kell, mert sűrű a program és fontos meccs lesz jövő héten.

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.11. 11:50:59

visca el barca írta:
csababarca írta:Leírhatod ezerszer is hogy megbízható, de nagyon nem az...a jóisten fogta a kezünket hogy ne kapjunk róla félidőnként 2-3 gólt.
Bob, az egyik, Te meg a másik véglet vagy :D

nekem sajnos elég szelektív a memóriám, de azért ne állítsuk már be úgy, mint akin folyamatosan meccsek mennek el. umtitinek, robinak, mascheranonak albának, sőt, még piquének is (pl a multkori brékelése a 16-osnál) vannak olyan hajmeresztő hibái, hogy néha csak fogom a fejem.

Muszáj a kontrasztot fenntartani.
Én elfogadom hogy túl negatív vagyok vele, de az elmúlt meccseken pocsék volt. Rengeteg hibával, amiket mások kijavítottak.
Erre ne mondjuk már hogy megbízható jó teljesítmény, a megoldás az, hogy elbírta a csapat hogy a pályán van.

Én előveszem a többit is, viszont Bob senki másról nem ír ennyire rózsaszín szemüvegen keresztül, így oda nem kell kontrasztot állítani.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.11. 11:09:33

csababarca írta:Leírhatod ezerszer is hogy megbízható, de nagyon nem az...a jóisten fogta a kezünket hogy ne kapjunk róla félidőnként 2-3 gólt.
Bob, az egyik, Te meg a másik véglet vagy :D

nekem sajnos elég szelektív a memóriám, de azért ne állítsuk már be úgy, mint akin folyamatosan meccsek mennek el. umtitinek, robinak, mascheranonak albának, sőt, még piquének is (pl a multkori brékelése a 16-osnál) vannak olyan hajmeresztő hibái, hogy néha csak fogom a fejem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.11. 10:32:12

Bob_Marley írta:Hátul Mathieu bekerülhet Pique helyett, örülök neki, megbízható jó teljesítményt hozott le az utóbbi hetekben.
annyira szeretem, hogy ilyen alapvető ferdítéseket kinyilatkoztatsz, majd addig addig írod le minden alkalommal, hogy már komolyan el is hiszed ezt.
helyedben visszanézném a meccseit, fókuszálva az első félidőkre.
Olyan hibákat halmozott sorozatosan,hogy ha azt más csinálja, pl olyan akit nem bírsz (gondolok itt labdavesztésre, pontatlan passzokra, fegyelmezetlenségre, eltolódásra), azt egyből megszólod.
Na ilyenből jut neki minden meccsre 8-10.

Leírhatod ezerszer is hogy megbízható, de nagyon nem az...a jóisten fogta a kezünket hogy ne kapjunk róla félidőnként 2-3 gólt.

Ma tuti játszani fog, de remélem ez azt jelenti,hogy a PSG ellen fix pados lesz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.11. 08:54:50

Iniestát feltétlenül be kéne rakni a kezdőbe, hogy szokja. Busquets is kezdő lesz szerintem, melléjük Rafinha lehet, kevesebbet játszott mostanában. Hátul Mathieu bekerülhet Pique helyett, örülök neki, megbízható jó teljesítményt hozott le az utóbbi hetekben. Vidal-SR esetleg. Elől nem fog változtatni, Arda kezdő volt hétköznap.

A kupadöntős részvétel tuti feldobta őket, de eggyel kevesebbet is pihent az Alaves és ők azért nagyon nem tudnak cserélgetni. És a szezonra már ennél nagyobb cél nem tudnak elérni, kiesni nem fognak, viszont Uefa kupa helyük van. Simán hátra is dőlhetnek, egy könnyebb meccsre számítok hiába toljuk idegenben.
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2017.02.11. 08:34:39

a feladat, hogy (idegenben) legyőzzük a 12.-et normális esetben nem lenne nagy fegyvertény, nem lehetne extra elvárás, valójában biztos három pontnak kellene lenni. hogy miért nem az mégsem? ismert, nem is kell újra és újra leírni én csak egy dolgot szeretnék kihangsúlyozni: ezt a helyzetet nem az Alaves valós játékereje adja, hanem sajna a Barca vissza-vissza térő hiányosságai.
az amúgy sem acélos védelem a két legbiztosabb kiválásával tovább gyengül, középen Iniesta ha játékba lendül egyértelműen jó pont, Busquets nálam nem ilyen egyértelmű, és Denis sem tehát középen is vagy-vagy az állapot a döntő tehát : tudunk e egy góllal többet lőni?!
majd meglátjuk.
Samper
Director del Fútbol

2017.02.11. 08:12:29

Egy mai kudarc a BL meccsre is sötét árnyékot vetne. Se bizalom, se önbizalom nem lenne hozzá.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.10. 20:57:04

Én úgy olvastam, hogy nem sérült Piqué, hanem csak pihenteti. Masche, Rafinha és Arda maradtak ki sérülés miatt. A török kisebb fájdalmakat érzett, szóval szerintem az sem komoly. Bátor védelem lesz megint feltéve, remélem akkor a KP ott lesz a szeren amennyire lehet. Ha 3 meccsel többel se vesszük át a vezetést akkor már tényleg nincs miről beszélni. :D
crixus
Entrenador del Barça

2017.02.10. 20:45:42

S.Agüero írta:Itt a keret.

Ter Stegen, Cillessen, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, A.Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Mathieu and Aleñá.
Jó lenne, ha nem esnénk abba a hibába, mint ősszel és erős kezdő futna ki.
Nálam: Stegen,Vidal,Umtiti,Matyi,Alba,Busquets,Rakitic,Denis,Messi,Suárez,Neymar kezdő futna ki holnap.
Ha jól állunk lehet lehozni 1-2 embert a 60. perc környékén.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.10. 19:12:34

Itt a keret.

Ter Stegen, Cillessen, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, A.Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Mathieu and Aleñá.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.10. 18:44:42

S.Agüero írta:Piqué nincs a keretben sérülés miatt, úgyhogy nézhetjük Mathieu-t holnap. :)

Nyilván sérült :lol:
valami komolyabb indokra számítottam a francia játszatása mellett, de ez nagyon vicces.
Válasz küldése