2017.02.15. 13:13:36
Tegnapi hozzászólásámon kicsit pontosítanék (csöppet idegből írtam). Nyilván egy klub ikonnak nem lehet azt mondani, hogy most kéne menni, mert azt gondoljuk már kevés vagy. Van annyira értelmes ember, hogy ha ezt így érezné,akkor magától mondaná, hogy köszönöm szépen elég volt. Ez nem fog megtörténni szerintem és igen még akár 5 év múlva is tud majd hozzárakni érdemben a csapat teljesítményhez. Sohasem a fizikai teljesítményéből élt. Viszont jövő évtől véleményem szerint nem szabad, hogy Ő legyen az egyik fontos fazon szabász vagy csak úgy, hogy ide kerül egy labdabiztos csúcs feka típusú játékos. Iniesta játéka Busiéval egymásra épül. Xavi távozását még túlélte, de mivel Busi játéka meg van fejtve (feltolt védekezés agresszív szoros emberfogással fűszerezve) és itt értem az alsó szintű spanyol csapatokat is (lásd. Betis), így Iniestának sokkal több energiát kellene beleraknia játékba, hogy ugyanazt a szintet hozza a csapat középpályáka,mint korábban. Ezt viszont már nem tudja megtenni. Jövőre kell valami megoldást találni, mert tényleg nálunk a játékosok tudása nagyon összeintegrálódott. Ha 2-3 ember nem a bevett formula alapján játszik,akkor azzal a többiek játékát is drasztikusan rombolja. Realnál például nem ez van. Ők úgy is sikeresek tudnak lenni,ha van egy-két kiemelkedő teljesítmény és az összes többi hoz egy magához képest közép átlagot vagy gyenge teljesítményt. Ezért van az,ha nálunk nagyon megy a játék,akkor leigázzuk a világot,viszont a Madrid nem annyira, de mégis ott vannak.