Normandia írta:Az a gond, hogy az úgymond tények, nincsenek konkrétan megállapítva. Gondolok az ügyésznő és a Madrid kapcsolatára. Az ügyésznő valós vagy áll fellebbezésére a Messi ügyben. Valóban ő döntött e a vizsgálat folytatásáról stb. Amig ezek nincsenek konkrétan bizonyítva, addig mind a két oldal mondja a saját mantráját. Vagy 3 hónapja én is leírtam ezeket, de rögtön kaptam is az ívet Veidtől, hogy ezek hazúgságok és nem igazak. Igaz ő is csak mondta, mert bizonyítani nem tudta. Kb annyira, mint én.

Már ne haragudj, de mivel bizonyítsak? Linkeljek tucatnyi spanyol újságcikkeket meg írjak regényeket? Nem látom sok értelmét, hiszen ahogy írtad, mindkét oldalon lesznek emberek akik a feketéről is meg akarják magyarázni fehér, és az időmet is drágábbnak tartom ennél. De most rászánom magam és reagálok a Blaugrana minősíthetetlen írására.
Itt van a SPORT cikke, bárki elolvashatja.
Itt meg a Mundóé. A Google fordító is kiadja a lényeget. Egyetlen árva szó sem esik benne arról, hogy a nőnek köze lett volna CR adóügyeihez. Egy szó sem. Annyit írnak benne, hogy a nő bement az öltözőbe, hogy egy dedikált labdát kérjen a meccs hősétől. Pontosabban esik szó benne CR adóügyeiről, csak éppen a nőnek ahhoz semmi köze, annyi van megemlítve hogy "Piqué xy idézete miatt megint forrnak az indulatok". Akkor felteszem a kérdést, hogy pontosan mi alapján születnek az olyan tényszerűen előadott hazugságok, hogy ez a nő szüntette meg CR-rel szemben a vizsgálatokat? Egyébként még csak az sem igaz, hogy meg lett volna tagadva a nyomozás.
Itt van a Real Madrid hivatalos közleménye az ügyben, ez már angolul. Idézek:
certificate issued by the Spanish Tax Agency which confirms that our player Cristiano Ronaldo is up to date with all of his tax obligations
Szerintem mindenki érti hogy miről van szó. Voltak vizsgálatok, csak éppen nem találtak semmi szabálytalant. Ennek fényében azt állítani hogy a vizsgálatok meg lettek tagadva, újabb hazugság. Én már őszintén szólva azt sem értem, hogy egy államügyésznek mi köze van az adóhatósághoz, de gyanítom, hogy semmi. Az apjáról szóló rész igaz, tényleg miniszter volt, de ezzel kapcsolatban két dolgot tudok hozzátenni.
1.) és akkor mi van?
2.) a Franco-éráról is annyi hazugság van az emberek fejében, hogy hihetetlen. Aki veszi a fáradtságot, hogy néhány percben utánaolvas a dolgoknak, akkor könnyen rájöhet, hogy egyáltalán nem volt szó semmilyen terrorról a katalán néppel szemben. Amikor valaki ezzel a hülyeséggel érvel, azt én személy szerint kapásból kiröhögöm.
Egyébként a katalán lapokat leszámítva egyetlen forrást sem találtam arról, hogy ez a nő valaha is a Real Madrid elnökségének tagja lett volna. 2000-ben egyébként 30 éves volt. Ha végignézek a mostani vezetőségen, mindenki 50-60 körül és felett van. Elég érdekes, maradjunk annyiban. Bizonyos emberek életvitelszerűen hazudnak, sokan meg tapsolnak hozzá. Ennyi a történet. Semmivel sem különb, mint amikor az optimalizálás úgy van előadva, hogy CR ezzel védekezett, közben meg az index cikke tette hozzá ezt a szót az ügyhöz. Vagy mikor valaki azt mondja hogy bevallották hogy vannak meleg és hideg golyók, igen, tényleg bevallották, csak Artemio Franchi elnöksége alatti időszakkal kapcsolatban, aki 73 és 83 között volt az UEFA elnöke, egyszóval semmi köze az elmúlt évtizedek sorsorolásaihoz, pláne nem a közelmúlthoz.