A véleményem az USA-tornáról gondolatjelekben (este négykor már csak gondolatjelek vannak)
- Neymar pótlása nagyon nehéz lesz. Világklasszis a srác és senki sincs jelenleg aktív balszélső, aki ennyi mindent tud ilyen szinten. (Griezmann esélytelen hogy jönne, talán Sánchez lehet alternatíva. Ő BL-t akar nyerni, mi pedig esélyesként indulunk ott.)
- Cillessen remek kapus. Enyhén hálátlanság lesz, hogyha csak a kupákat kapja meg. Főleg, hogy kivédte a Juve, United és Real játékosok szemét is. (Mondjuk szinte biztos vagyok benne, hogy a szuperkupákon is ő kezd)
- Samper jó játékos, tényleg egy budget Busquets a srác. Kicsit többet és talán durvábban is szerel, ami nem baj, sőt. Én mindenképpen megtartanám II. számú vkpnek, Sergi Roberto pedig lehetne Rakitic alternatívája. Még hasonló cselekre is képes, mint Sergio

- Semedo a Real ellen már teljesen okésan mozgott. Volt néhány hibája, de a védekezést teljesen jól lehozta. Ég és föld volt a Juventus elleni és a Madrid elleni teljesítménye. Ugyanez igaz Vidalra. A katalán amilyen gyengén indított tavaly januárban, idén ha egészséges, szívesen látom őt a kezdőben

Őszintén remélem hogy meg lett oldva a jobbhátvéd kérdés.
- Nem tudom és nem is tudhatom Iniesta hogy bírja fizikálisan. Mindenesetre mindig ő volt a legelső, aki lejött. Ha van esély Coutinho érkezésére, én azt mondom jöjjön, mert előbb vagy utóbb úgyis pótolni kell a Dont, tavaly pedig kevesebb perce volt a bajnokságban, mint Xavinak az 2014-15-ben.
- A védekezést egészen jól rendbe rakta Valverde. Chiellini gólja borzasztó idegesítő volt, hogy a két kh között fejelte el, a Real ellen meg egyszer nem figyeltünk, egyszer meg simán lekontráztak minket. Azt valahogy meg megértem, hogy Vidal és Alba 2v2-ben kikap Asensiótól és Benzemától. Egyébként a három meccsen többször vágták ki a labdát a védőink egy-egy beadás után, mint az előző két szezonban összesen.
- Nagyon keveset láthattuk Marlont. Úgy gondolom Valverde inkább fog számolni Vermaelennel, mint IV. számú védő. De gondolom erről az EU-n kívüli játékosokról szóló regisztrációs szabályzat tehet.
- Nagyon lassú volt a United ellen az Arda-Paco-Munir trió. Igazából egyik sem nyújtott jó teljesítményt a túra alatt. Munirt valamennyire nem ítélem el. Pofátlanul kevés időt kapott. Meglepne, ha nálunk folytatná.
- Ahogy Rafinha is. (Semedo 12-es mezben nyomatta)
- Denis a Juve és a Real ellen is szélen nyomta és mindkét alkalommal jó teljesítményt nyújtott. Kíváncsi leszek hány perce lesz a szezonban.