Ádám02 írta:Tudom hogy ez nem humoros és nem ide tartozik de csak ide tudtam berakni!!!!
még hogy a madárpók a legnagyobb pókfajta...
Amit a képen láttok az egy éjszakai pók fajta, ami csak éjszaka jön elö vagy ha árnyékot talál. 16 km/h-val képes mozogni, kb. 1métert képes ugrani. Ha megharapnak, Novocain-t injekcióznak beléd, amitöl azonnal elzsibbadsz. Alvás közben még azt sem veszed észre, hogy egyáltalán
megharaptak, csak reggel mikor felébredsz, akkor látod, hogy hiányzik egy darab a kezedböl vagy a lábadból, mert egész éjjel rágcsálták! Ha összetalálkozol egy ilyennel amelyik éppen az árnyékban van ugyan, de a nap már nemsokára eléri, a legjobb ha elfutsz. Ugyanis ha észrevesz azonnal elkezd majd üldözni az árnyékod miatt és egész idö alatt amíg kerget sikító hangot hallat.
Ilyen pókokat naponta találnak az irakban lévö katonák.
http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/050914 ... c05436.jpg
engem érdekelnek az ilyen dolgok! utána is néztem ennek, itt van egy kis magyarázat hozzá: (NEM ÉN ÍRTAM)
A TEVEPÓK PÁNIK
A napokban számos forrásból megkaptam az alábbi levelet és képet:
“Subject: FW: Found in Iraq!
Amit a képen láttok az egy éjszakai pók fajta, ami csak éjszaka jön elö vagy ha árnyékot talál. 16 km/h-val képes mozogni, kb. 1métert képes ugrani. Ha megharapnak, Novocain-t injekcióznak beléd, amitöl azonnal elzsibbadsz. Alvás közben még azt sem veszed észre, hogy egyáltalán megharaptak, csak reggel mikor felébredsz, akkor látod, hogy hiányzik egy darab a kezedböl vagy a lábadból, mert egész éjjel rágcsálták! Ha összetalálkozol egy ilyennel amelyik éppen az árnyékban van ugyan, de a nap már nemsokára eléri, a legjobb ha elfutsz. Ugyanis ha észrevesz azonnal elkezd majd üldözni az árnyékod miatt és egész idö alatt amíg kerget sikító hangot hallat. Ilyen pókokat naponta találnak az irakban lévö katonák.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!”
A levélhez egy csatolmány is tartozott minden esetben:
Meg kell hogy mondjam engem eléggé felidegesített a dolog, mert a manapság szokásos
szenzációhajhász, borzongatós, véres tálalása volt egy olyan dolognak, amire ha valaki rászánt volna 5
percet, egyből kiderült volna, mi is a valóság. Hangsúlyozom, hogy nem vagyok szakember, de azért
olvasok és nyitott szemmel járok, használom az internetet, meg persze eljárok a madárpók klubba…
Szeretnék tisztázni pár dolgot, mielőtt valahol főműsoridőben fognak tudósítani ezekről a pokoli
teremtményekről. Nézzük meg miről is van szó.
Miket lehet tudni erről a lényről.
• Tevepóknak is nevezik
• Sivatagban él
• egy profi kosárlabdázót megszégyenítő függőleges ugrásokra képes, amikor felugranak a
tevék hasára és kirágják azt
• levesestányér nagyságúra megnőnek
• sebességük eléri a 40 km/h –t
• hangos visítást adnak ki futás közben
• rettentő mérget termelnek, amely érzésteleníti is az áldozatot, tehát az nem érzi, ahogy ezek a
bestiák szétrágják
Ez mind teljes mértékben sületlenség!
A kép készítésének körülményei becsapják a szemet és jóval nagyobbnak látszanak, mert közel
vannak a kamerához.Aki ránéz a képre azonnal látja, hogy nem egy pókkal van dolgunk. Ez egy
rovarpók, amely igaz, hogy pókszabású, de nem pók. De nem is rovar.
A rovarpókoknak körülbelül 600 faját ismerjük, ezek küzül kb. 100 él az USA területén. Száraz,
sivatagos helyeken élnek Afrikában, a Közel-Kleten és az USA délnyugati részén.
Tudományos név:
Syndaesia sp.
Közismert név:
Solifugid, wind scorpion, sunspider, camel spider, hunting
spider
Class: Arachnida
Order: Solpugida
Family: Daesiidae
Genus: Syndaesia
Nevük (solifugid) jelentése “a nap elől menekülő” (latin)
Címszavakban:
• A legtöbb fajuk éjszakai állat, és nem igazán kerülnek az ember szeme elé.
• Nem termelnek mérget, zsákmányukat rendkívül erős csáprágóikkal ölik meg, illetve
darabolják szét
• Érzéstelenítőt sem termelnek
• Valóban gyorsak más ízeltlábúakhoz képest, de meg sem közelítik a 40km/h sebességet.
Mozgásra csak 3 pár lábukat használják
• Nem adnak ki semmiféle hangot, visító hangot meg főleg nem
• Nem rágják meg sem a tevéket, sem az embereket; az biztos, hogy nagyot tudnak harapni, ha
valaki piszkálja őket
• Főleg gerinctelenekkel és kisebb gerincesekkel táplálkoznak
Bőven van anyag róluk az interneten, tehát semmi mást nem kell tennünk, csak egy kicsit körülnézni:
Nem akarom ragozni, nem az én asztalom. Aki többet tud erről az állatról, vagy valami hibát talált
ebben a szösszenetben , kérem értesítsen.