2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az meg a másik. Szerintem Puig védekezésben sem mondott kudarcot. Nem egy nagy darab az tény,de fizikálisan se Busi se De Jong nem tűnik túl erősnek,előbbi ráadásul lassú is. Puig eléggé levakarhatatlannak tűnt,ebben a letámadásosban dologban pl eléggé hasznosnak érezném. Na mindegy,ott egyébként szerintem sose látjuk. Busi,De Jong Pjanic. Ott van Alena és Robi is még. Szóval marad előrébb,ha szóhoz jut.csababarca írta: ↑2020.10.06. 15:23:31Puigot Coutinhoval is lehetne rotálni, nem csak Messivel. Ez nem is értem hogy jött, hogy Messi a posztriválisa, tavaly is megvoltak egymás mellett.
Koeman fafejűsége ez, nem több, nyugodtan játszhatna Puig is, bőven meglenne a helye, akár DeJong cseréjeként is, hogy csak még egy opciót említsek.
Kezdő:ter Stegen-Wague,Pique,Lenglet,Firpo-de Jong,Pjanic,Coutinho-Depay,Gabriel Jesus,Fati csere:Neto-Semedo,Araujo-Wijnaldum,Puig-Trincao,Pedrifanbarca írta: ↑2020.08.31. 15:05:43No, a helyzet változik, én meg megint FM-eznék egyet.![]()
Nagyon élvezem, de állítson le, akit zavar.
Szóval sokat agyaltam a dolgon mostanság, s egyre inkább hiszek abban, hogy az, ha De Jong fog játszani Busi helyén, óriási stabilitást adhatna a csapatnak. Ami csomó problémát megoldana, mert a két KHV még mindig komoly szintet képvisel. Emellett pedig az is jó lesz, ha Griezmann középen visszanyeri az önbizalmát, hisz ő nem szélső: ezt el is mondta, nem a cselezés az erőssége.
Ugye a válogatottnál játszik De Jong hasonló pozícióban, ahol ő inkább mélyebben lép vissza, a társa pedig gyakran felmegy a 10-es mellé. Ez itt is elég ügyesen működne. Cserecsatár, esetleg még egy szélső és egy középpályás persze beférne. De az a vagány, hogy lenne stabilitás, sebesség és mindenki valamennyire kivenné részét a védekezésből is.
Nem foglalkoztam elég pontosan, arra gondoltam, hogy a City meccseinek 95%-ban center volt. 3 meccsre emlékszem, mikor szélsőként játszott, Real elleni visszavágó, és 2 bajnoki meccs, egyszer Agüero volt a center, a másik meccsen meg Sterlinget próbálta ki Pep.gránit írta: ↑2020.08.29. 23:09:50Annyiban biztosan nem. Pont nemrég beszélt arról, hogy nem esett nehezére a Madrid ellen szélsőt játszania, mert eredetileg szélsőként kezdte a Palmeiras-ban. A brazil válogatottban kezdték el igazán centerként nyomni, mert a többiek, Neymar, Willian, erre nem voltak alkalmasak. A 2019-es Copán viszont már szélső volt. De ő például egy komoly erősítés lehetne előre, inkább őt toljuk előre, mint Griezmann-t.
Közben módosítottam az előző hsz-t, Puig-ról se feledkezzünk meg. A támadó-középpálya egész pofás is lehet, akár. Griezmann-nal kapcsolatban vannak kétségeim. Sokan kiállnak mellette, hogy nem a rendes pozíciójában játszatták stb, de elég sokszor szerencsétlenkedte el a helyzeteket úgy, hogy a megkapta a labdát centerben. Egyszerűen tompának éreztem a kapu előtt, egész szezonban. Nagy lutri, ha vele számolunk előretolt csatárként. Trincao-t megmondom őszintén, az életben nem láttam élőben játszani, nem tudok nyilatkozni róla. Ha ők ketten lesznek csatárpozícióra, az nem lesz egy életbiztosítás. Ha lesz Messi-transzfer, abba Gabriel Jesus szinte biztos, hogy be lesz vonva, de ő is inkább szélső, mint center (ahogy Depay is, akit Koeman szintén hozni akar).NovaProspekt írta: ↑2020.08.29. 22:27:06
Az Ajaxban elég jól működött, hogy Tadic volt a csatár, mögötte meg VdB tkp., gyakran váltottak úgy, hogy végül VdB érkezzen a kapu elé. Talán itt is működhetne vmi hasonló Griezmannal és VdB-vel. De én is egy rendes target mant preferálnék.
Az Ajaxban elég jól működött, hogy Tadic volt a csatár, mögötte meg VdB tkp., gyakran váltottak úgy, hogy végül VdB érkezzen a kapu elé. Talán itt is működhetne vmi hasonló Griezmannal és VdB-vel. De én is egy rendes target mant preferálnék.gránit írta: ↑2020.08.29. 22:22:39Koeman általában 4-2-3-1-es hadrendben játszatja a csapatait. A három támadó-középpályás pozíciójának betöltéséhez az említett nevek mellé csatlakozhat még van de Beek is, Depay is. A nagy kérdés számomra az, hogy ki lesz csatárként feltolva, ha Suárezt eladják. Griezmann...? Emellett egy klasszikus védekező középpályás is kéne, és középhátvéd is - ahogy Koeman korábban fogalmazott, a középső vonalat teljesen ki kell cserélni, és már most csalódás, hogy Piqué esetében rögtön behúzta a kéziféket -, bár arra a posztra legalább már van egy konkrét célkitűzés, Eric Garcia.
Koeman általában 4-2-3-1-es hadrendben játszatja a csapatait. A támadó-középpályás-szekcióban ott van Puig is, és csatlakozhat még van de Beek és Depay is. Emellett egy klasszikus védekező középpályás is kéne, és középhátvéd is - ahogy Koeman korábban fogalmazott, a középső vonalat teljesen ki kell cserélni, és már most csalódás, hogy Piqué esetében rögtön behúzta a kéziféket -, bár arra a posztra legalább már van egy konkrét célkitűzés, Eric Garcia.
Ezen én is fennakadtam elsőre, de elméletileg nekünk a BL "menetelés" miatt több pihenőnk lesz, csak 2-3 héttel később kezdődik a bajnokság. Nyilván nem lesz hosszú így se az előszezon, de legalább 2-3 hét közös edzés lesz előtte.
Érdemes abba belegondolni amúgy, hogy a Pep éràban is elég szūk volt a keret, egyedül 11/12-ben volt komplett padunk, aztàn pont az a szezon sikerült legkevésbé. Én is a szūkebb keret híve lennék inkàbb, több jàtékperccel mindenkinek, és ha kell a B-hez nyúlni.
Nagyjából egyetértek, viszont szerintem felesleges 15 meccsekre tartani egy Cazorla típusú játékost. Ahogy én látom, egy idős játékos akkor tud jó teljesítményt nyújtani hosszú távon, ha játékban van, ez a 15 +- 5 meccs pont arra elég, hogy oda lehessen adni a játékosnak a fizuját, ha épp muszáj játszania egy sérüléshullám miatt, valószínüleg nem lenne képes csúcs teljesítményre. Kicsit azt is érzem, hogy az (is) volt a vesztünk, hogy nem volt egy "alap középpályánk", akik kezdtek a meccsek 85-90%-án. Persze úgy nehéz, ha tele vagyunk 30+-os játékosokkal, náluk kicsit nehezen kivitelezhető ezpalesz77 írta: ↑2020.08.24. 23:02:02Viccen kívül, szerintem ilyenkor a B-hez érdemesebb nyúlni. Alapból Jandro pl szerintem jobb jàtékos mint Oriol, Ilaix se gyenge, szóval tehetségre is stimmelnének nem csak profilra. Viszont ôk jàtékban is lennének, ha esetleg szükség lenne ràjuk, ami szintén nem utolsó szempont ha fiatal jàtékosokról van szó. Ifiket nem érdemes 500 perceknre tartani szerintem. Vagy kiöregedett jàtékosokat hasznàlnék én ilyen szerepkörre mint pl Cazorla, vagy B jàtékosokat.
Sok minden jogos, amit írtál, köszi a feedbacket.