Azért ez az infó, a " veszteség felturbózása" felvet pár kérdést.davi10 írta: ↑2022.01.08. 13:38:07Ez az infó honnan van? Én nem tudtam, hogy ilyet lehet (legálisan) csinálni. Régen volt már nekem a számvitel.NovaProspekt írta: ↑2022.01.08. 11:44:18A Barca az előző szezonban kb. 480 millió eurós veszteséget szenvedett el. Ezt azért is lett ilyen magas, mert a veszteséget a klub szándékosan megnövelte papíron azáltal, hogy legalább öt játékos (Matheus Fernandes, Coutinho, Neto, Umtiti, Pjanic) értékét (de lehet hogy még több játékosét) leamortizálta nullára.
Ha ez igaz, akkor megerősíti a gyanúmat, hogy direkt hagyott magának Laporta ennyire kis mozgásteret idénre, és jövőre már nem lesznek ilyen nagy gondjaink játékosok regisztrálásával meg ilyenekkel.
Mondjuk ennek fényében, ha szándékosan ásta ezt a gödröt idénre Laporta, méginkább gyanús Messi távozása.
1. Annyira biztosak voltak benne Laportáék, hogy eladják/elmennek maguktól is a fentebb említett játékosok, hogy beírták a könyvelésbe ezeket a játékosokat ( jún 30-ig)?
2. Ezzel akarták megteremteni a lehetőséget Messi újabb szerződtetésére a pénzt, vagy eleve nem akarták megtartani ( tudták előre, hogy ennyire lecsökken a fizetésekre fordítható keret) és így akarták kieszközölni Messi távozását (mert ugye Messi megtartásával kampányolt Laporta is)?
3. Ezek végig tudatos húzások voltak, vagy akkor estek pofára, amikor Tebas bejelentette nekik ( a 20/21 könyvelési év után), hogy innentől a harmadára csökkent a fizetésekre fordítható keret a Barcának ( + a 25% szabály az új igazolásokra), és nem lehet semmiféle számviteli trükközés?