Ezt a részt kicsit félreérted. Eredményekben nyilván megmutatkozna, ha legalább a védelmünk korrekt lenne, helyezésben is persze, de maga ez a lagymatag elképzelés nélküli lötyögés, ami elöl megy nem változna meg. Erre írtam, hogy jönnének az 1-0-s meccsek kb., de nem lenne jobb a focink, csak eredményesebb.Sinya22 írta: ↑2022.01.21. 11:44:14Azzal egyet értek, hogy mentálisan és fizikálisan nagy gondok vannak a csapattaal évek óta. Nem véletlen mondtuk azt kb a Pool után meccs óta, hogy már csak amiatt is takarítani kellene a csapatot, mert ez a vesztes gyámoltalan hozzáállás rá fog ragadni minden új emberre. A takarításból sok minden nem lett, legalább is nem úgy ahogy képzelni lehetett.
Azzal viszont baromira nem értek egyet, hogy "4 Van Dijk is játszhatna.." hát Piqué és Busi sose volt gyaloggalopp, és így bőven 30 után sem gyorsulni fognak. Alba évek óta gyengélkedik, 2 éve is abból élt meg, hogy össze tudott játszani Messivel. A jobb oldal meg már Alves első időszakában gond volt, azóta szerintem játszott ott 6 jhv meg vagy 4 kh, ugyan ott tartunk. Szóval amíg ilyen gondok vannak a védekezéssel addig kár itt bármi mást várni, mint egy 3-4. helyet.
Amit soadroli is írt, teljesen jogos, meg kéne tanulni dinamikus támadásokat vezetni, ez nem minőség kérdése, gyenge csapatoknak is megy, láthatjuk hétről hétre. Mi mindig visszavesszük a kontrát, pedig elöl már nem a lassú öregek császkálnak. Olyan, mintha az egész csapat kényszeres lenne évek óta ebben a rövidpasszos játékban, ami jó lenne a maga helyén, csak mi a gólvonalon is ezt akarjuk játszani, annyira be van már rögződve.
Busi oké, szerintem is nagyon lassítja a játékot, de erre Xavinak kéne kitalálni valamit, hogy ne ő legyen egyedül a szervező, mert akkor ez lesz. Csak ki az isten csinálja helyette? Szerintem elférne még ő rotációban, ha lenne értelmes taktika, de nem is ez a lényeg. De ezt neki kéne látnia. Ha nélküle kontrázunk, akkor is ez a lemez megy, nem csak ő alibizik.
Ez már bőven off, de tényleg olyan, mintha mindig egy taktikai elemet akarnánk erőltetni (erre írtam a kényszerességet), és akkor mást nem szabad. TS kezdje el az akciókat, szépen passzolgassuk fel a középpályáig és senkit nem érdekel, ha épp üres emberek vannak elöl, ezeket a köröket kötelező végigtolni. Nincsenek B, C, D variációk, ha az A nem jön be. Én évek óta ezt látom. Szélről kötelező bepasszolni középre és vissza, az 5-ösre tilos érkezni, csak tili-tolizni szabad a 16-oson, mintha edzés lenne. Most pont FT-nek összejött a lövés, de szerintem tegnap sem volt egyetlenegy távoli lövésre még csak próbálkozásunk sem. Olyan kottákból játszunk évek óta, amit már mindenki az unalomig ismer. Messi hozta egyedül a kiszámíthatatlanságot, illetve ő annyira jól nyomta, hogy hiába tudtad mi lesz, úgy is megcsinálta, de a többiek meg nem képesek erre.
Ezt egyértelműen Xavi munkája lenne megváltoztatni szerintem, remélem képes lesz rá.