2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A csapat tele van fiatal tehetségekkel (és pár idősebb sztárral), akik a Barca-t választották a pénz helyett, szóval nem gondolnám, hogy bármilyen üzenet értéke lenne Dembouz távozásának.Melcior Mauri írta: ↑2023.07.31. 14:18:50
Az pedig, hogy most Dembélé is távozna, azt bizonyítaná, hogy még egy második polcos "sztárt" sem tudunk megtartani. Akkor hogyan lehetne ez jó tárgyalási alap teszem azt egy Bernardo Silva esetében, aki mondjuk BL-párharcokat dönt el? Tavaly is milyen "közel" voltunk a megszerzéséhez, mégis oly távol, aztán inkább BL-t nyert a Citynek. Ha pedig ez a tendencia folytatódik - nagyon úgy tűnik -, akkor nekünk maradnak a közepes tehetségek, akik esetében már a leigazoláskor tudjuk, nem lesznek Messihez, Ronaldinhóhoz és Rivaldóhoz fogható világklasszisok.
Ezért is szerintem komolyabb üzenete van egy Dembélé elvesztésének, mintsem annyi, "végre eltakarodott ez az ingyenélő, sérülékeny, lőni nem tudó, pénzéhes" francia.
Pontosan, másrészről lesz még egy fontos aspektus: átigazolási piac, ahol szintén visszaüthet a Dembélé-transzfer. Akadtak tavaly jó igazolások (Koundé vagy Christensen), akikkel lehet hosszabb távra is tervezni, viszont az igazán nagyhalak esetében fel sem merülünk, mint reális célpont. Nekem kicsit olyan utánérzésem van, mint a Juventus kapcsán, amikor fokozatosan esett az ázsiójuk, mostanra pedig, ha minden így marad, majd versenyezhetnek a 4-5. helyért az olasz ligában. Kiöregedő, már mindent megnyert labdarúgókat tudnak hozni, de tehetséges fiataloknál, illetve azok megtartására sok esélyük nincsen. Nagyobb csapatként hivatkoznak rájuk, de mindenki tudja, hogy már iszonyatosan messze van a City, Bayern, Real és a többiek szintjétől.
Köszönöm! Valaki más is úgy látja mint én végre
No offense, de FT jobbszélsőként folyamat tud(na) extrát hozni? Ha ő a mi megmentőnk, akkor ismét kegyetlen szezonok elé nézünk.... A pali egyenest nem tud a labdába rúgni, párharcot meg igazán megnézném mikor nyert jó százalékkal, e mellett pedig lélektanilag is nulla, nem bírja ő el egy ekkora csapat sikerorientált súlyát. Illetve a 16 éves Yamal lesz a megmentő, aki pár büfé meccsen kapott lehetőséget futkosni a nou camp gyepén? Ez minden, csak nem egy sikeres szezon és egy nemzetközi szinten versenyképes Barca védjegye.
Igen de az az összeg - most elvonatkoztatva a szerződés hosszától, ami azért alapvető kérdés - 100 dologtól függ. Védekezés, elérhetőség, unkamorál, hozzáállás, stabilitás, ezekben Dembélé 0, Szoboszlai meg csillagos ötös. Egy topklub nem vesz azért játékost, mert néha villan, és van benne potenciál, és amúgy ha top klub akarunk lenni, akkor szerintem ezt nekünk sem szabad "eltűrni", kivéve, ha Messi szintű játékosról van szó. Ez annyira lehúzta az árát, hogy tavaly ingyen sem kellett senkinek, idén is csak egy kapkodó PSG-nek, aki top támadókat vesztett el. Ez nem véletlen. Dembélé jól, de baromi öncélúan cselez. Ha utána jó döntene, a világ legjobbja is lehetne, de amikor lecselez 3 játékost és aztán belevezeti a negyedikbe, az azon túl, hogy egyszer felhördülhettünk, nem vezet sehová. Nem véletlen, hogy Raphinha jóval több várható assziszt számmal rendelkezik, amúgy a csel arányaik is hasonlóak, csak Raphinhánál ez félig a görcsösség, félig az alacsonyabb képességek miatt ez abban merül ki, hogy egy embert kibillent egy gyors boka motdulattal, vagy egy emberről ésszel lefordul, és így lesz lehetősége arra, amiben a legjobb, valami kreatív passzt, ívelést adni. Az egész céltudatos, van értelme, akkor is, ha nem szólózik végig mindenkin. Plusz ő is rengeteg váratlant húz, néha túl kreatív is. Csak nem cselekkel, hanem 5 ember közt átszúrt passzokkal. De ő mindig addig próbálkozik minden meccsen, hogy szinte mindig összejön neki valami. Dembélé meg pármeccsenként a császár, tényleg világlegjobbja, de rendre kiscsapatok ellen, és akkor, amikor van helye, pl egy Soci ellen.Ronaldinho&Barca írta: ↑2023.07.31. 11:41:05Az összeget hasonlítottam, Dembele mint szélső top 5 a posztján, azért valljuk be azt amit ő tud igazán kevesen tudják. Persze ehhez el kell vonatkoztatni a rosszmájú megjegyzésektől és objektíven kellene szemlélni a látottakat, ha Dembouz-t kiveszed az utóbbi két szezon egyenletéből, mióta Xavi keze alatt dolgoznak a srácok, akkor itt lófütty lett volna csak nem egy második és egy bajnoki arany összesítésben. Messze a legjobb előkészítő a csapatban, legtöbb asszisztot sem a szél fújta össze. Vele kapcsolatban meg alapból rengeteg barom pletyka terjeng a neten, aminek zéró valóság alapja van. Xavi keze alatt pedig egyszer volt sérült, de ehhez hozzá lehet adni a plusz extra terhelést a vb által ami a fél csapatot utána ledöntötte. De sebaj, elmegy az egyetlen játékos aki szélvész gyors egy igazi szélső, 3-4 embert letud kötni támadásoknál, és benne mindig ott van a váratlan faktor, én spec Messi óta nem láttam - éreztem egy játékoson sem ezt a faktort, hogy ha hozzá kerül a labda bármire képes. Jó lesz majd a balga FT aki 50/1 párharcot ha megnyer, Lewa tehermentesítése nem történt meg, Raphinha pedig még mindig erős közepes, Fatira pedig kár is szót pazarolni. Pazar kilátások.
Az összeget hasonlítottam, Dembele mint szélső top 5 a posztján, azért valljuk be azt amit ő tud igazán kevesen tudják. Persze ehhez el kell vonatkoztatni a rosszmájú megjegyzésektől és objektíven kellene szemlélni a látottakat, ha Dembouz-t kiveszed az utóbbi két szezon egyenletéből, mióta Xavi keze alatt dolgoznak a srácok, akkor itt lófütty lett volna csak nem egy második és egy bajnoki arany összesítésben. Messze a legjobb előkészítő a csapatban, legtöbb asszisztot sem a szél fújta össze. Vele kapcsolatban meg alapból rengeteg barom pletyka terjeng a neten, aminek zéró valóság alapja van. Xavi keze alatt pedig egyszer volt sérült, de ehhez hozzá lehet adni a plusz extra terhelést a vb által ami a fél csapatot utána ledöntötte. De sebaj, elmegy az egyetlen játékos aki szélvész gyors egy igazi szélső, 3-4 embert letud kötni támadásoknál, és benne mindig ott van a váratlan faktor, én spec Messi óta nem láttam - éreztem egy játékoson sem ezt a faktort, hogy ha hozzá kerül a labda bármire képes. Jó lesz majd a balga FT aki 50/1 párharcot ha megnyer, Lewa tehermentesítése nem történt meg, Raphinha pedig még mindig erős közepes, Fatira pedig kár is szót pazarolni. Pazar kilátások.bence0330 írta: ↑2023.07.31. 11:04:27Azért ne hasonlítsuk Szoboszlait Dembéléhez. Előbbi az egyik legjobb már konzisztensen a posztján, felfelé ívelő karrierrel, Dembélé meg néhány meccsen évente az egyik legjobb a posztján, akkor tényleg, de sokra megyünk vele 10 meccsenként, főleg, hogy a nagyokon mindig teljesen észrevehetetlen. És sérülékeny, és nincs munkamorálja, ami miatt soha nem igazolná le egy PL klub, pláne olyan, mint a Pool. Plusz mégiscsak a piac diktálja a feltételeket, Dembélének rövidtávú szerződése volt velünk. Így is többet kaptunk érte, mint a tavalyi 0 lett volna.
HA tényleg csúsztatni akarja a dolgot augusztusig, az kedves tőle, de akkor nem tudom, megvenné-e már a PSG, lehet, hogy az nekik is túl nagy rizikó lenne. Vagy valami köztes megoldás, hogy megbeszéli ak ét klub, hogy csúsztatva és akkor legyen mindjuk 76-80, amiből mi kapunk 38-40-et.
Szerintem ha Dembélé legalább igyekszik ezt a gesztust megadni, az egyfelől becsülendő, másfelől szerintem nem a klub váltja ki belőle, hanem Xavi, akinél jobban soha senki nem fogja megbecsülni, szerintem őt nagyon szereti Dembouz, a 3 legjobb félévéből 2-t nála produkált.
Bizony, minden szóval egyetértek.Andris írta: ↑2023.07.31. 11:33:59Hatalmas veszteseg lenne sportszakmailag es anyagilag is, ennyit tudok hozzafuzni. De ha menne, menjen. Nem kell a folyamatos feszko.
Ha viszont marad, adjunk vegre neki egy tisztesseges kivasarlasi arat, es egy flexekkel teletuzdelt, de azokkal egyutt mar kellokeppen magas fizetest.
Szerintem boven a legjobb tamadonk, kb az egyetlen aki 1v1ben kepes dolgokra, es nem sok eselyunk van a piacon barki hasonlo szintut szerezni.
Pedig sajnos ez így van, elég visszagondolni azokra az időkre, amikor a választás volt. Amit írsz, az jó dolog lenne, ha tényleg így történne (ez lenne a normális irány), de nem így van. Nem akarok sokkal jobban az off irányába elmenni, de ez olyan, mint a magyar választások és a krumpli esete.Guille írta: ↑2023.07.31. 11:14:26Ez itt elég off, de nem irigylem azt, aki csak ilyen szélsőségekben tud gondolkodni. Aki tényleg azt gondolta, hogy itt Haaland féle nevek fognak repkedni, az nagyon álomvilágban él. Megváltó? Nem megváltó kell, hanem nyugodt konszolidáció.
Merem remélni, hogy a többség józan és hosszútávú csapatépítést vár, nem pedig 1-2 sztárjátékost, aki majd megmenti a csapatot, hiszen láttuk az elmúlt évek mélyrepüléseit, mennyire jó irány volt 1-2 ilyen játékosra elverni az összes pénzt.
Laportáékkal kapcsolatban kicsit korainak érzem amúgy az ítélethirdetést.
Ez itt elég off, de nem irigylem azt, aki csak ilyen szélsőségekben tud gondolkodni. Aki tényleg azt gondolta, hogy itt Haaland féle nevek fognak repkedni, az nagyon álomvilágban él. Megváltó? Nem megváltó kell, hanem nyugodt konszolidáció.Melcior Mauri írta: ↑2023.07.31. 10:52:47Ez valószínűleg olyan helyzet lesz - ha nem érkezik Dembélé helyére megfelelő pótlás -, mint anno Laporta megválasztása. A fórum egy kis része azt mondta, nem jó megoldás, mert hazudik, megvezeti az embereket (végül nekik lett igazuk), míg a nagyobb többség Megváltóként tekintett rá, úgyis megold mindent, jön Haaland, Messi marad (majd tuti visszatér stb.). Adott egy érdekes jelenség, hiszen az oldal jelentős része nem elégedett a csapat jelenlegi játékával, látványosabb focit akarnak, dinamikusabb támadásokat, olyan játékosokkal, akik megbontják a védelmeket.
Azért ne hasonlítsuk Szoboszlait Dembéléhez. Előbbi az egyik legjobb már konzisztensen a posztján, felfelé ívelő karrierrel, Dembélé meg néhány meccsen évente az egyik legjobb a posztján, akkor tényleg, de sokra megyünk vele 10 meccsenként, főleg, hogy a nagyokon mindig teljesen észrevehetetlen. És sérülékeny, és nincs munkamorálja, ami miatt soha nem igazolná le egy PL klub, pláne olyan, mint a Pool. Plusz mégiscsak a piac diktálja a feltételeket, Dembélének rövidtávú szerződése volt velünk. Így is többet kaptunk érte, mint a tavalyi 0 lett volna.Ronaldinho&Barca írta: ↑2023.07.31. 10:17:43Lehet köpködni, de az utóbbi 2 szezonban abszolút törlesztett Dembouz, egy ezüst érem és egy bajnoki cím, elnyűhetetlen érdeme van mind a kettőben. Szezonkezdetre elveszítenénk a legfontosabb játékosunkat, Xavi egyik alap emberét, onnan ahova amúgy is erősíteni kellett volna. Igazi hidegzuhany.. 50 misi.. holott még Szoboszlaiért is többet fizettek.. jó kis szezon lesz ez, nézhetjük a veterán Lewat és Ft bukdácsolását, és még Leoról álmodoztunk..