Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A játékos focit játszani, ÉS közben a Barcelonában elvárt eredményeket hozni, az azért együtt igen ritka állat, legalábbis szerintem. Ez lenne a várépítés. Szerintem a keret fele, és különösen a támadók, nem alkalmasak igazán erre, de amúgy lehet, hogy jelenleg (réméljük csak egyelőre) Xavi sem. Lehet, hogy játékos focit játszani alkalmasak, de akkor nem fognak jönni az eredmények, mert vannak nálunk jobb csapatok, és még spanyolorászban is lennének nálunk hatékonyabb csapatok.Peter írta: ↑2023.08.15. 13:16:02Ter Stégen, Kondé, Araujo, Christensen, Baldé, de Jong, Pedri, Gavi.....ehhez a névsorhoz hozzáadható kiegészítők Gündogan, Lewa, Fati, Raphi.....
Hogy ilyen névsorból milyen várat lehet(ne) építeni, azon lehet filozofálgatni.
Ugyanakkor azon, hogy élvezhető, szórakoztató, kreatív, játékos játékot ki lehet(ne) hozni ilyen névsorból, azon - szerintem - teljesen felesleges, mert a teljes névsor eredendően játékos focit játszani képes játékosokból áll.
Az idézett minősítést ilyen névsorra vonatkozóan nem értem, de ez szubjektív.
Sajnos nekem is ez a véleményem.
Ter Stégen, Kondé, Araujo, Christensen, Baldé, de Jong, Pedri, Gavi.....ehhez a névsorhoz hozzáadható kiegészítők Gündogan, Lewa, Fati, Raphi.....
Valami hasonló fogalmazódott meg bennem.gránit írta: ↑2023.08.14. 16:32:26Szerintem pont spontán a játékunk. Nem látok a támadásainkban semmi tudatosságot, semmilyen begyakorolt mintát, figurát. Felhozzuk a labdát, megérkezünk a támadóharmadba, aztán majd lesz ami lesz. Váratlant persze senki nem húz, ha ezt értjük spontán alatt, akkor igaz. Véletlenszerű a játékunk, váratlan nélkül. Igazából pont spontán. 75%-ban birtokoljuk a labdát, abból majd kisül valami. Vagy nem. A labdabirtoklás volt az egyetlen pozitív dolog, de nem tudtunk vele mit kezdeni. A lesz ami lesz akkor problémás, ha nincs mögötte elgondolás. Így általában tötymörgés a vége.
Jogos. Felfogásbeli a különbség. Nekem ha a csapat élére nem elég jó valaki,az automatikusan abban a szerepben rossz edző.bence0330 írta: ↑2023.08.14. 15:00:57Hm. Szerintem nem egészen. Az, hogy valaki egy romokban lévő Barcelonánál nem tud óriásit dobbantani, és ehhez a szinthez tegyük fel nem elég - de azért elég jó, és elég jó eredményeket is ér el, az nem rossz edző. Csak nem elit. Én nem hiszem, hogy Xavit igazán rossz edzőnek gondolnák a kritikusaik sem, de max megcáfolnak, ez érdekelne. Csak nem elégnek feltétlen egy Barca élére.
Hm. Szerintem nem egészen. Az, hogy valaki egy romokban lévő Barcelonánál nem tud óriásit dobbantani, és ehhez a szinthez tegyük fel nem elég - de azért elég jó, és elég jó eredményeket is ér el, az nem rossz edző. Csak nem elit. Én nem hiszem, hogy Xavit igazán rossz edzőnek gondolnák a kritikusaik sem, de max megcáfolnak, ez érdekelne. Csak nem elégnek feltétlen egy Barca élére.daffy írta: ↑2023.08.14. 14:47:20Ezt jelenti a rossz edző. Hamar jött,tehát most nem jó edző (még?). Ha feltételezzük hogy zseni lesz,de most az út elején jár,akkor most bizony rossz edző.
Ezzel nincs semmi probléma. Viszont 2-3 év alatt látni kell a fejlődést ahhoz,hogy megelőlegezzük a későbbi nagyságát. Év végére azért már ebből villantani kell,szezon végére pedig egyértelműen látni.
Xavit szerintem az eredmények igazolják,nem a játék vagy az egyértelmű hozzáadott értéke. Pusztán a sok 1-0.
Ezt jelenti a rossz edző. Hamar jött,tehát most nem jó edző (még?). Ha feltételezzük hogy zseni lesz,de most az út elején jár,akkor most bizony rossz edző.