gránit írta: ↑2023.09.04. 02:44:00
Ezt írtad: "ezt Torres és Raphinha nem nagyon fogják jól viselni, főleg amíg egy borzasztóan gyenge Lewy botladozik helyettük"
Úgy tényleg nehéz vitázni (bár nem a vita a célom, simán leírom a véleményemet), ha letagadod, amiket írsz.
Egy center helyet csinál. Itt kinek? Nincs mellette senki. Amikor legutóbb fellépett mellé egy társ és két tűz közé került az ellenfél védelme, rögtön adott egy gólpasszt (ha már itt tartunk, Lewandowskinak van gólpassza a bajnokságban, Ferrannak nincs). Ezért kellene mellé ember. De nincs. Kinek tudna most helyet csinálni? Kinek tudna elzárni? Egyedül van bent, és mögötte ömlesztve 6-7 középpályás. Ferran nem tudom, mikor állt most be, valamikor az 55-60. perc között, de ha rajta múlik, simán bukjuk a két pontot. Volt néhány jó meccse, ez alapján kijelenteni, hogy ő gólerősebb, elég fura. Lewandowskiban volt meg az a villanás (és de Jong gólpasszában, de tőle sem vagyok elájulva, ő az egyik játékos, aki miatt gyökkettővel, csigalassan építkezünk), amivel ezt a meccset meg tudtuk nyerni. Ezért nem padoztatja Xavi, és ezért nem fog Torres helyette kezdeni. Mellette kezdhetne.
Ha kiragadod a kontextusból, persze, bár ez még így kiragadva sem összehasonlítás. Kivel, miben hasonlítottam össze? Azt írtam, hogy ha 3 támadó helyett kettővel játszunk, akkor sok jó játékos fog a padon ülni, mivel nem lesz helyük játszani. Hoztam rá két példát, akik azért kicsit túl jók a padot koptatni. Senkit nem hasonlítottam össze senkivel, Yamallal meg aztán végképp nem. Talán még Lewyre érthetted az összehasonlítást (passz), de az nem is az írásom lényege volt, csak egy ráadás, hogy mindkettőnek rossz lehet nézni, ahogy egy ennyire rossz passzban lévő, túltolt 35 éves játszik, ők meg nem, mert eleve 2 témadó fér csak be, és abból a lengyel fix.
Példa: ha mondjuk 3 támadóval játszanánk 4-3-3-at, akkor balszélsőnek lenne Felix/Torres, középre Lewy/Torres, jobbra Yamal/Raphinha. Mindenki többet játszana a támadók közül, egyszerűen mert több poszt van nekik, matematikailag több idő. Ha már behoztad Raphinhát, akkorvele példálózom: neki akkor 1 posztriválisa lenne: Yamal, így meg van kettő, Yamal és Torres. Egyértelmű, melyik esetben kap több játéklehetőséget.
Gündogannak, Gavinak, ők rendre beindulnak. A beljebb merészkedő szélső(k)nek. De leginkább az, hogy Lewy nem mutat be kb semmilyen beindulást. Torres igen. De még a béna Raphinha is. Iszonyat statikus, ami tök jó lenne, ha gólokat lőne, de nem lő gólokat. Persze, hogy nincs szerencsétlen Torresnek gólpassza, ő 60 percet játszott, Lewy meg 360-at. Elég igazságtalan összhasonlítás, de hatodannyi idő alatt ugyanannyi gólt lőtt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy