Troym írta: ↑2023.12.14. 10:34:56
Örülök, hogy "csak" 5,6 milliót buktunk háború elöl menekülő és NB1 szintű csapatok ellen a BL-ben, utána meg hallgathatom a mantrát, amikor igyekeznek az edző és a csapat pazar teljesítményét a pénztelenséggel magyarázni, vagy amikor jön a következő Romeu az FC Taskenttől és jönnek az értékelések, hogy "csak őrá futja, de nyugi, még jó is lehet".
Ez szerintem szintén leegyszerűsítése a dolognak, mert olyan mennyiségű permutációja van a most leadott meccsnek, hogy nem lehet számszerűsíteni. Lehet, hogy konkrétan nyereségbe csap át. A kövi 1-2 bajnoki meccsünkre pl. jó hatással lehet (nyilván nem biztos, de nagyobb a győzelmi esélyünk egy pihentebb csapattal, mint egy széhajtottal), ami akár bajnoki helyezéseket is jelenthet a végén, ami több pénz, mint ez a 2,8 millió, 5,6-ot szándékosan nem számolok, mert oké, hogy buktuk a Sahtart, de közben meg kétszer vertük a Portót, az 5 győzelem még ilyen csoportban is remek lett volna. A 4-el sincs gáz, de oké, ezt kb szándékosan hullajtottuk el.
És akkor még ott vannak azok a változók, hogy az új stadionba marha nehéz eljutni, az emberek sokszor meggondolják, ha folytatni tudjuk a jó bajnoki meccseket a rotációnak is köszönhetően, akkor többen lehetnek, mint ellenkező esetben. Ami szintén sok pénz.
Vagy ha az egyik középpályásunk a túlterhelés miatt megsérülne, mondjuk Pedri. Alighanem több meccsbe és millióba kerülne, mint ez a 2,8.
Ezekre semmi garancia nincs, csak leírtam, hogy egy teljes rotációból adódó -2,8 millió mennyire irreleváns hosszútávon anyagilag. Vagy inkább azt mondom, hogy kalkulálhatatlan. Lehet befektetésként is venni, ami ha jól jön ki a lépés, bőven megtérülhet. De ez eleve minden rotációnál igaz, néha feláldoz egy csapat egy meccset rövidtávon, hogy hosszútávon formában maradhassanak. Én pont ezt hiányoltam Xaviban, egy(-egy) embernél még most is.
No meg mikor rotálnál egy szűk kerettel, ha nem a tét nélküli meccsen? Egy bajnokin, ponthátrányban? Szerintem ez volt a tökéletes alkalom rá. Ettől még jó lett volna nyerni, de látszott, hogy most a játékosok épsége a prioritás. Végre!
Azért egy ukrán és egy belga bajnokról beszélünk, ne csináljunk úgy, mintha nem tudnának focizni annyira, hogy egy kicsit azért szűkös paddal rendelkező csapat teljes B sorát ne tudják meglepni, mikor már nem nagyon tudjuk felszívni magunkat, mert nincs tétje. A RM középpályája elbírja a B sort, mert az még Modric meg Koos. A miénk Fermín (rendben van), SR, Romeu.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy