Troym írta: ↑2024.04.01. 10:44:44
Nem is írtam semmit Lewy, Gündogan, Yamal kapcsán, mert a rideg tények, hogy ha nincsenek a pályán még gyengébb a csapat.
Ebben én nem vagyok biztos. Különböző okokból.
- Gündogan: Eszement az az ember, messze a csapatunk legjobbja idén, hihetetlen, hogy így bírja a terhelést. Az elmúlt meccseken gyengébb volt, ezt meg lehetne előzni némi rotációval szerintem. Nem sokkal, de valamennyivel, és sok sima meccsünk volt mostanság, ahol meg lehetett volna húzni. Szóval őt szerintem finomhangolni még lehetne, hogy még konstansabban játszhasson (plusz a sérülésveszélyt csökkentsük). A minap is látszott, hogy fejben egyszerűen nincs a topon, lábbal sem, mindent olyan lassan csinált, fáradt volt.
- Lewy: Ugyanez, akkor tudjuk megtartani a formáját, ha pihentetjük is. Ha nincs formában, nem vagyunk nélküle rosszabbak, sőt. Ősz végére ki is múlt, téli szünet után megint formába lendült. De vele ott van az is, hogy mennyit vesz el a játékból a góljai mellett. Nehéz mérleget vonni, nem vagyok benne biztos, hogy gyengébb nélküle a csapat, idén alig cserélték le, de többségében a cseréje azonnal gólt lőtt, legyen az Roque, Guiu, Ferrán. És játékban mindhárman jobbak, kiugrathatóbbak, stb. Szerintem Lewy amennyit elvesz a támadásépítésből, ahhoz képest nem lő elég gólt, és nem vagyunk vele jobbak ebben a formában, ahogy (főleg amennyit) mi jelenleg a kora mellett ebben a stílusban játszatjuk. Vagy úgy fogalmaznám, hogy sok esetben nem vagyunk jobbak.
- Yamal: hangsúlyozottan ugyanez. Volt 2-3 meccse, amikor szenzációs, MOM, sőt, közel top Neymar szint volt, bennhagytuk hát zsinórban 6 meccsen a pályán a végéig, azóta megint súlytalan. A formaidőzítés volt igazán pocsék vele, a két Napoli meccsre halt meg. Most is előre lehetett látni, hogy kár lesz betenni. Ha pihentetjük, nyilván konstansabban hozna jó teljesítményt, a korából adódóan, és félni sem kéne, hogy a többi kicsihez csatlakozik a betegágyon.
Ez ugye csak félig volt reakció az írásodra, de közvetetten mégis, mert amikor túltoljuk őket, akkor nem vagyunk velük jobbak a pályán, sőt. Yamal esetén semmiképp, Lewynél is elég necces, volt vagy másfél hónap, mikor nem is lőtt akciógólt, átvenni nem tudott egy labdát, nyilván nem voltunk vele jobbak, Gündogan akkora zseni, hogy még fáradtan sem igazán rossz, és alighanem tényleg jobb a csapat vele, ettől még néha le lehetne hozni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy