2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Mondta bármelyikről, hogy TÉNY, hogy jön?
Torre került kemény 5 millió euróba. Julian Araujo 4 millió dollárba került. Nem tudom, hogy jött ki a 70 millió. Roque eddig 45 milliónkba került. Az meg miért Laporta hibája, mert Xavinak nem kellett Torre, meg Julian Araujo se?
Roque fél éve van itt, Vinicius első félévét érdemes összevetni vele. Ferran tényleg gáz, ezzel egyetértek, és Raphinhát sem igazoltam volna le. Ő számomra nem a "gáz", inkább a "lehetett volna helyette mást"-kategória (pl. Mac Allistert, sokkal olcsóbban). Ferran tényleg gáz, ezzel egyetértek.
Nem tudom ki az anti Laporta tábor, inkább magamra vállalom.
Ezt honnan veszed?
Igazol sztárokat. Vagy már ott tart az anti-Laporta tábor, hogy Lewandowski nem sztár, egy Serie A álomcsapattag nem sztár, egy BL-győztes hátvéd/középpályás nem sztár, egy friss BL-győztes csapatkapitány nem sztár? Mit kamuzott ebben? Igazol sztárokat.
Miért, van rajta kívül valaki, akivel ilyen szerződést kötött?
A Barca évek óta veszteséges (lenne), ezen Laporta semmit nem bírt változtatni évek óta... Adogatja el a családi ékszert és közben folyamatosan kamuzik, hogy mitől jó a helyzet (semmitől) és mekkora sztár igazolások lesznek... Most érdekes módon hirtelen megint a La Masia került előtérbe, hogy majd onnan jönnek a játékosok, nem is kell igazolni senkit...gránit írta: ↑2024.06.05. 18:31:42
Amíg ömlik a pénz a csapathoz, és hozza a zsíros pénzeket a csapathoz, pont nem érdekel, ...
... nem visszakapaszkodnánk egy rendes kerékvágásba, hanem zuhannánk tovább a szakadékba. Ő pont azt teszi, amit kell. Az a lehető legrosszabb lenne, ha őszintén beszélne a problémáinkról.
Az első része oké, de szerintem ezzel nincs is gond, és mindenki, még a legvérmesebb Xavi ellenesek is elismerik azt, ahogy és amikor Xavi idejött, sőt, a regnálása első időszakát is a legtöbben.brazilfan írta: ↑2024.06.05. 15:27:01Világos, kezdettől Flicket akarta, ezzel semmi gond. Csak mivel Flicknek szerződése volt, ezért választotta Xavit, talán az egyetlent, aki ismerte a csapatot, de akinek egyébként szintén élő szerződése volt, és akárhányszor kérdezték, mindig azt mondta, hogy persze, egyszer majd szeretne a Barca edzője lenni, de nem most, még nincs itt az ideje, még nem érzi magát felkészültnek. Gondolom, ment a győzködés, hogy Xavikám, te culé vagy, el kell vállalnod. Persze idény közben, azonnal, nulla felkészülési idővel.
Azt mondja Laporta, „Aztán elmondta nekünk, hogy folytatná”, meg hogy „a lelkesedése miatt döntöttünk a maradása mellett”, ez ellentétben áll a tavaszi mondataival, akkor folyamatosan olyanokat mondott, hogy reméli, hogy sikerül Xavit meggyőzni a maradásról.
Miért kellett hülyíteni Xavit és a szurkolókat, ha Flickkel akarta folytatni?
És Flick, miközben már tudta, hogy ő lesz az edző, mit gondolhatott magában Xavinak a folytatás tudatában tett nyilatkozatait olvasva?
Rájöttem, felesleges győzködni azokat, akik más véleményen vannak.bence0330 írta: ↑2024.06.05. 12:08:12„Minden nagyon erőltetett volt, amikor a folytatásáról döntöttünk. Xavi egy legenda, és a lelkesedése miatt döntöttünk a maradása mellett."
Ez pont így is tűnt minden szögből, nem volt itt semmiféle könyörgés Xaviért, amiért sokan szidták, erre utaló jel sem volt szerintem. Laporta örült, hogy Xavi távozik magától, mert végre hozhatta Flicket, akit az eleje óta akart, és próbált jó képet vágni és támogatóként fellépni a végefelé a csapat érdekében. Aztán meghozta a jó döntést, illetve közben tető alá hozta a klubfoci legnagyobb mezszerződését is. Sokminden nem múlik rajta, főleg, ha azt nézzük, honnan indultunk, max azért lehet kritizálni, amit politikusként csinál a nyilatkozataiban, de annak is érthető kb a fele. Nyilván ez a bírózást meg madridozást el kéne engedni, meg hasonló, de csak a tetteit nézve hirtelen nem tudok negatívat mondani róla, hacsak nem ő akarta mindenképp Lewyt, de még ez is félig védhető.
Most amúgy összedobott egy meglepően egyenes és őszinte (vagy legalábbis nagyon annak tűnő), korrekt nyilatkozatot.
Szerintem ezt nem lehet ilyen egyoldalúan nézni. Xavit kritizáltam már eleget. Valverdével sem voltam megelégedve, és a BL szereplés ott nagyban az edzői kvalitások hiánya határozta meg. Az a Bartomeu éra volt, most meg a Laportaé, ahol szerintem sokkal jobb az átigazolás politika, írtam kb. 40 millió mínusz ráfordítással alakították ki a mostani keretet. Persze vitatkozhatunk a mostani keret erősségéről, mert azt vettem észre, neked sok játékos középszer. De ha nincs az FFP megkötés, engednek igazolni az UEFA FFP-je szerint, valószínűleg sok sok milliós bevételünk lehetett volna a BL-ből 3 szezon alatt, még ha Xavi munkásságát vagy hiányosságait figyelembe is vesszük. Valószínűleg akkor nem Ferran, Roque, Felix, Romeu és társaik érkeznek, akik bérét be tudják illeszteni. Jelenleg a megszabott bérsapka, a várt bevétel 25%-a. Az UEFA iránymutatása 70%.Troym írta: ↑2024.05.29. 20:55:04Na ne már.
Mi köze a Ligának és az FFP-nek ahhoz, hogy a pályára lépő 11 játékosunk összecsinálja magát, ha meghallja a BL himnuszt?
Ott és akkor a pályán lévő játékosok és az edző felelős már a játékért és az eredményekért. Senki ne magyarázza meg, hogy hazai pályán megverni a Benficát, Frankfurtot, Intert nem lehet elvárás a mindenkori Barcával szemben, vagy akár emberhátrányban hazai pályán 50 percet túlélni kétgólos előnyben egy PSG ellen. (De akár a korábban említett római és liverpooli kudarc is)
Na ne már.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.25. 18:49:22Mondjuk a La Ligának is megköszönhetjük az FFP-jét. Belegondoltatok már, hogy idén és tavaly a mi águnkon jutott a Dortmund és az Inter a BL döntőbe, 3 éve pedig az águnkon, mikor a Benfica jutott tovább, Ajax, Liverpool, Villarreal lett volna az út a döntőig.
Még csak FFP sem kell. Elég ha Valverde az edző és 3-0ról leadsz egy elődöntőt ami után a döntőben egy világi mákkal tovább jutott totenham az ellenfél...FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.25. 18:49:22Mondjuk a La Ligának is megköszönhetjük az FFP-jét. Belegondoltatok már, hogy idén és tavaly a mi águnkon jutott a Dortmund és az Inter a BL döntőbe, 3 éve pedig az águnkon, mikor a Benfica jutott tovább, Ajax, Liverpool, Villarreal lett volna az út a döntőig.