Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.06.04. 13:04:33

FcBarcelona1 írta:
2024.06.04. 12:30:43
De ez talán megvalósítható 1az1-ben. Kellene már a hivatalos Nike szerződés.
Anélkül regisztrálni sem engednek, és valószínűleg Araujo is távozik.
De az FFP 1-1 szabály sem jelent mást, minthogy minden játékoseladásból származó bevétel visszaforgatható vásárlássá. Tehát 50 milliós Nicohoz akkor is kéne valaki, akit eladnak 50 millióért. Azt általad eladni kívánt csere játékosok összértéke sincs annyi és akkor még nem beszéltünk a listádban szereplő másik 4-5 igazolni kívánt emberről. Ha alapembereket is eladunk, akkor meg ki marad?
Jelenleg cca 14 fős a keret, mert Alonso lelép, a kölcsönjátékosok hazatérnek és SR is gondolom megy.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.04. 12:30:43

Chino írta:
2024.06.04. 11:44:04

Én nem feltétlenül a számokból indulnék ki, főleg hogy 21 éves, ez volt még mindössze a harmadik szezonja. Sőt, szerintem ezt a 12 (nem 11) assistot a posztján nem tudom ki érte el, az összes topligát figyelembe véve. Ugyan nem néztem utána, de így elsőre talán csak Kvara.
Rafael Leao egy 9/10-es szezont hozott egy Milanban a Serie A egyik legerősebb csapatában, aki szerintem (a brazilt nem lenézve) komolyan vetekszik Vinicius-szal, ha nem jobb nála. Ha megfordítanánk a két csapatot lehet, hogy a portugál előrébb lenne.
Egy Bilbaoban a La Ligában egyáltalán nem rossz szám, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy sem az erőssége sem az elsődleges feladata a góllövés.
1-2 év múlva nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen áron elérhető legyen.
Ha megszerezhető lenne mindenképp el kellene hozni. Torres helyére tökéletes lehetne, a spanyol is inkább azért fontos, mert mindkét szélen bevethető, ezt pedig Nico is tudja. A Sport szerint komoly offenzívát indítanánk érte, Deco újra találkozott az ügynökével és megpróbálnak egy részletfizetéses megoldást találni, akár kicsit magasabb összeget is fizetve.
Ha Flick is ezt a "német-iskolát" próbálná 4-2-3-1-el abba tökéletesen illene is. És akkor lehet, hogy Darvich előtt is megnyílna az út, mert abban a rendszerben lubickol, Marquez pedig ezt a klasszikus 4-3-3-at erőlteti (bár ha ilyen jól működik nem nevezném eröltetésnek)

Fati pedig közeledik a Sevillához. A játékos ugyan azt mondta, hogy itt akarja folytatni viszont erősen kétséges, hogy akár a klubnak, akár Flicknek ez lenne a terve vele. Pimienta kinevezésével tovább nőtt a lehetőség, mivel ő is szeretné a játékost, ráadásul Bori Fati, Ansu apja is -leginkább a kötődések miatt- szeretné Sevillában látni. Állítólag Victor Ortiz, az andalúzok sportigazgatója már megkereste a klubot a kölcsönnel kapcsolatban.
Szerintem nagyon jó helyre kerülne, bármilyen gyengék mostanában az eredmények, a Sevilla egy komoly csapat, ahol Pimienta alatt felépítheti magát és ha nem is tér vissza, de az árát feltornászhatja és keresetté válhat. Persze ha sikerül egy sérülésmentes szezont lehoznia.
Leírtátok Nico erősségeit. Szerintem egy jobb képességű, erősebb Dembele, aki fejben jobban koncentrál, jobb megoldásokat választ. Ilyenek 80-100 millióért mennek. Vinicius, Mbappe, Leao, Kvara szerintem a legjobbak a poszton 100+ millióért. Niconak nem tudjuk hol van a plafonja. Előkészítésben nagyon jó, 2 lábas, jól cselez, gyors és nem kis gólokat lő 2 m-ről.
Off, de egyelőre Yamalban is inkább látok egy jobb Dembelét, mint amit bele akarunk látni, egy Messi féle klasszist.
Fati fizetésének 20-30%-át akarja fizetni a Sevilla a hírek szerint, szóval felejtős.
Én a padosok mellett De Jongot és Ferrant próbálnán eladni, elcserélni, Christensen/Kounde pedig feláldozható.
Kellene egy bal szélső és egy vkp-s, igaz ehhez el kell érni az 1az1-et.
Másik topichoz, támadóra nem lesz pénz, kérdéses Roque helyzete, akit csak 30+ millióért adnék el.
Ha marad Felix, megnézném árnyékcsatárként vagy tkp-ként Flick 4231-ben.
Távozna/érkezne:
De Jong-Vkp (Ugarte, Kimmich, nem Zubimendi és Onana)
Ferran-Felix
Alonso, Torre, Garcia, Dest, Lenglet, Fati, Romeu, Roberto + várhatunk pénzt Marmol, Riad, Abde, Todibo továbbértékesítéséből.
Ebből töltenén fel a keretet ingyen, olcsón.
Guido, Cardona, Aleix/Rabiot+ Cancelo
És a hab a tortán Xavi Simons kölcsönbe, bár leigazolni lehetetlen, így egy év kölcsönnel nem tudom mire mennénk.

Stegen/Pena
Kounde/Cancelo-Araujo/Faye(Kounde)+Cubarsi/Inigo-Balde/Cancelo
Ugarte(Kimmich)/Aleix/Guido-Gündogan/Gavi
Pedri/Simons(Fermin)
Raphinha/Yamal-Lewa/Felix-Nico/Felix(Simons)
Tudom, FM-eztem egyet :)
De ez talán megvalósítható 1az1-ben. Kellene már a hivatalos Nike szerződés.
Anélkül regisztrálni sem engednek, és valószínűleg Araujo is távozik.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.06.04. 12:21:20

A sport szerint Xavi Simons távolodik.

Xavinak kifejezett kérése volt kölcsönbe idehozni, és a játékos is nagyon szeretett volna Xavi kezei alatt játszani. Flick elvileg nem tartja prioritásnak, és nem garantálná a rendszeres kezdőt neki. A németnél a pivot és a balszélső poszt a prioritás.
Simonsért közben több PL klub mellett a Bayern mutatja a legnagyobb érdeklődést, egyelőre ők tűnnek befutónak, de csak az EB után lesz döntés.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.04. 11:44:04

bence0330 írta:
2024.06.04. 09:20:47
Troym írta:
2024.06.04. 09:10:29
Miért gondoljuk, hogy Nico előrelépés? 5 gól 11 gólpassz azért nem világmegváltó teljesítmény 38 meccsen, ilyen számokat bármelyik nem tökkelütött európai közép csapat alapembere hoz. 50 millió szerintem rengeteg pénz érte. 21 éves, eddig ok, de szerintem nem ő kell ide.
Én azt gondolnám (pénzt félretéve), hogy ezek eleve elég jó számok, sőt, egy "kis"csapatban kiemelkedőek, egy nagyobb csapatban vélhetően többet hozna. Másrészt ő olyan profil, amilyenünk nincs, Doku-féle, avagy egy javított, nem annyira buta, és melósabb Dembélé. Villámgyors, ilyenünk sincs jelenleg, vannak korrekt módon gyors játékosaink, de olyan nincs, aki elnyargal a kapuig, vagy épp a szélen, és nem nagyon lehet utolérni. Nem mondom, hogy nem lehet enélkül megélni, de pluszt adna, ha lenne. És ténylegesen két szélen bevethető, ami nem utolsó dolog úgy, hogy a jobbszélsőnk is egy tini, Raphinha meg nem 100%, hogy marad.
Erős, fizikális is, európai szintű-jellegű focista, akit szerintem egy Reál is simán megvenne, ha nem lenne így is náluk a világ 2 legjobb balszélsője, plusz még egy 100 misis. Vagy egy City, Pool is. Az Arsenallal és a BM-el vannak elég konkrét hírek, azok sem kis csapatok, és nem is hülyék.
Én ezek miatt gondolnám. Nyilván csak 1:1-nél, ha rendezve van a középpályás régió, és mondjuk eladjuk Ferránt. Ha Felix marad, akkor megint csak necces a kérdés. De az a tippem, hogy Flick rendszerébe sokkal jobban beleillene, mint a portugál. Bár ez lehet, hogy alapvetően mindenki rendszerére igaz lenne. Ő nagyon-nagyon tetszett nekem csereként, szinte mindig hozott extrát a végén, de kezdőként nem nagyon lehet rá számítani.

De Flicknél szerintem különösen hasznos lenne egy ilyen profil, Lewyre sokkal több labdát akar majd játszani, mint Xavi, statikusabb játéknál ezt Yamal és Raphinha lazán megoldják, de direkt átmeneteknél, kontráknál nem annyira.
Én nem feltétlenül a számokból indulnék ki, főleg hogy 21 éves, ez volt még mindössze a harmadik szezonja. Sőt, szerintem ezt a 12 (nem 11) assistot a posztján nem tudom ki érte el, az összes topligát figyelembe véve. Ugyan nem néztem utána, de így elsőre talán csak Kvara.
Rafael Leao egy 9/10-es szezont hozott egy Milanban a Serie A egyik legerősebb csapatában, aki szerintem (a brazilt nem lenézve) komolyan vetekszik Vinicius-szal, ha nem jobb nála. Ha megfordítanánk a két csapatot lehet, hogy a portugál előrébb lenne.
Egy Bilbaoban a La Ligában egyáltalán nem rossz szám, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy sem az erőssége sem az elsődleges feladata a góllövés.
1-2 év múlva nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen áron elérhető legyen.
Ha megszerezhető lenne mindenképp el kellene hozni. Torres helyére tökéletes lehetne, a spanyol is inkább azért fontos, mert mindkét szélen bevethető, ezt pedig Nico is tudja. A Sport szerint komoly offenzívát indítanánk érte, Deco újra találkozott az ügynökével és megpróbálnak egy részletfizetéses megoldást találni, akár kicsit magasabb összeget is fizetve.
Ha Flick is ezt a "német-iskolát" próbálná 4-2-3-1-el abba tökéletesen illene is. És akkor lehet, hogy Darvich előtt is megnyílna az út, mert abban a rendszerben lubickol, Marquez pedig ezt a klasszikus 4-3-3-at erőlteti (bár ha ilyen jól működik nem nevezném eröltetésnek)

Fati pedig közeledik a Sevillához. A játékos ugyan azt mondta, hogy itt akarja folytatni viszont erősen kétséges, hogy akár a klubnak, akár Flicknek ez lenne a terve vele. Pimienta kinevezésével tovább nőtt a lehetőség, mivel ő is szeretné a játékost, ráadásul Bori Fati, Ansu apja is -leginkább a kötődések miatt- szeretné Sevillában látni. Állítólag Victor Ortiz, az andalúzok sportigazgatója már megkereste a klubot a kölcsönnel kapcsolatban.
Szerintem nagyon jó helyre kerülne, bármilyen gyengék mostanában az eredmények, a Sevilla egy komoly csapat, ahol Pimienta alatt felépítheti magát és ha nem is tér vissza, de az árát feltornászhatja és keresetté válhat. Persze ha sikerül egy sérülésmentes szezont lehoznia.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.04. 09:20:47

Troym írta:
Miért gondoljuk, hogy Nico előrelépés? 5 gól 11 gólpassz azért nem világmegváltó teljesítmény 38 meccsen, ilyen számokat bármelyik nem tökkelütött európai közép csapat alapembere hoz. 50 millió szerintem rengeteg pénz érte. 21 éves, eddig ok, de szerintem nem ő kell ide.
Én azt gondolnám (pénzt félretéve), hogy ezek eleve elég jó számok, sőt, egy "kis"csapatban kiemelkedőek, egy nagyobb csapatban vélhetően többet hozna. Másrészt ő olyan profil, amilyenünk nincs, Doku-féle, avagy egy javított, nem annyira buta, és melósabb Dembélé. Villámgyors, ilyenünk sincs jelenleg, vannak korrekt módon gyors játékosaink, de olyan nincs, aki elnyargal a kapuig, vagy épp a szélen, és nem nagyon lehet utolérni. Nem mondom, hogy nem lehet enélkül megélni, de pluszt adna, ha lenne. És ténylegesen két szélen bevethető, ami nem utolsó dolog úgy, hogy a jobbszélsőnk is egy tini, Raphinha meg nem 100%, hogy marad.
Erős, fizikális is, európai szintű-jellegű focista, akit szerintem egy Reál is simán megvenne, ha nem lenne így is náluk a világ 2 legjobb balszélsője, plusz még egy 100 misis. Vagy egy City, Pool is. Az Arsenallal és a BM-el vannak elég konkrét hírek, azok sem kis csapatok, és nem is hülyék.
Én ezek miatt gondolnám. Nyilván csak 1:1-nél, ha rendezve van a középpályás régió, és mondjuk eladjuk Ferránt. Ha Felix marad, akkor megint csak necces a kérdés. De az a tippem, hogy Flick rendszerébe sokkal jobban beleillene, mint a portugál. Bár ez lehet, hogy alapvetően mindenki rendszerére igaz lenne. Ő nagyon-nagyon tetszett nekem csereként, szinte mindig hozott extrát a végén, de kezdőként nem nagyon lehet rá számítani.

De Flicknél szerintem különösen hasznos lenne egy ilyen profil, Lewyre sokkal több labdát akar majd játszani, mint Xavi, statikusabb játéknál ezt Yamal és Raphinha lazán megoldják, de direkt átmeneteknél, kontráknál nem annyira.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.06.04. 09:16:41

Troym írta:
Valamit írni kell az újságoknak, szerintem se nagy durranás de se rá ,se Kimmichre nem lesz pénzünk.
Troym
Director del Fútbol

bence0330

2024.06.03. 17:16:16

Ja, Darvich szerintem szinte tuti be fog mutatkozni, egyik legnagyobb német tehetség egy német alatt, az lenne a fura, ha nem.

Guiu azért már májusban gólkirály volt az ifi EB-n, nem mondanám azt rá, hogy senki nem hallott róla, sőt, ellenkezőleg, aki kicsit is aktívabban követi a focit, a Barcát, vagy Barca-kötődésű dolgokat, már mind hallott róla nyár előtt. Ezért is volt kicsit gagyi a tök hasonló Roque idehozatala pénzért.
Sőt, továbbmegyek, Guiuról hamarabb hallottunk, és vélhetően Xavi és mindenki a stábban hamarabb hallott, mint Pau Victorról, aki nyáron jött kölcsönbe.

Flick szerintem bátor lesz, különben nem jött volna ide, mindenki tisztában van a helyzetünkkel. Minél több igazolást tudunk kiváltani, legalább csere szinten, annál jobb. A kezdőnk bőven elég erős ahhoz, hogy bármit el lehessen érni vele.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.03. 16:07:51

bence0330 írta:
2024.06.03. 15:07:02
Chino írta:
2024.06.03. 14:46:53
Ezt nyilván nem tudjuk, de lehet hogy volt vele valami gond, akár képességek, akár magatartás szempontjából, mert Xavi is inkább az ezerszer rutintalanabb és évekkel fiatalabb Cubarsít hozta fel, aki Mbacké és Fayé mögött csere volt, mintsem az előbbi kettőből valakit. Akkor egy abszolút logikátlan lépésnek tűnt. Bár az idő Xavit igazolta.
Nem hinném, hogy ha mindenki vinni akarja bemutatkozás nélkül, akkor képességbeli gondok lennének, magatartásbeliről nyilván nem tudunk, de Xaviról tudjuk, hogy ebben a végletek embere, vagy megbízik egy kölyökben, és bennhagyja kezdőnek szezon végéig, vagy nem bízik meg, és ki sem próbálja, vagy egyszer 10 percre. Talán Fort az egyetlen ellenpélda, na úgy kell beépíteni egy fiatalt (még ha volt is egy meglepően nagy üresjárat közben). Fayé valamiért az utóbbi volt. Szerintem az, hogy lehetőséget sem kapott, mikor feltolt védelemnél Inigo egy nagy kerek 0, alapvetően inkább hiba, mint nem. Igen, tudom, nem lehet túl sok tini, de ha szegények vagyunk és jó az utánpótlás, és a tinit nem lehet lefutni az öreggel ellentétben, akkor mindegy a kora.
Szerintem Inigo játszatásának a hátterében az állhatott, hogy egy rutinos játékost akart a pályán látni, főleg Cubarsí mellett. Ez a legtöbb edzőnél ilyen becsípődés és azt sem tudhatjuk, hogy ez nem volt-e jó döntés, Fayéval mi lett volna. Nyilván játszhatott volna Cubarsí helyett, de akkor meg bele lehet kötni, hogy két ballábas nem jó stb. szóval ez ilyen kavar. Inkább az a gond-ész személy szerint ezért evett az ideg- hogy ha már viszonylag hamar elvesztettük az esélyünket az első helyért, de még utána is majdnem végig komoly tétmeccseket játszottunk. Vagy akár Marquez kérhetett szívességet, mivel ott kb. élet-halál meccsek voltak nagyon erős ellenfelekkel szemben vagy egyszerűen valamiért Xavi nem találta elég meggyőzőnek, nem találta optimálisnak. Ezeket a dolgokat már sosem tudjuk meg.
Kicsit hasonlított ez a Cubarsí-Fayé

bence0330 írta:
Szerintem nem igazolta az idő Xavit, ez logikailag így nem áll meg. Azt a döntését igazolta, hogy Cubarsít felhozta (azt abszolút), azt hogy Fayét nem, egyáltalán nem, hisz Cubarsí is elfáradt minőségi cserék nélkül, még ha tovább is tartott neki, mint pl. Yamalnak. A végén már eléggé szét volt esve, mikor igazán számított. Ezért lehetett volna mindkettőt használni, főleg, ha Fayé akkora tehetség, ezért érdemes így nyúlni a fiatalokhoz is, nem úgy, hogy vagy semmi, vagy nonstop kezdő.

Persze, tuti tanácskozik Flick Marquezékkel, felteszem még a rájátszást is nézi, de Fayé ugye pont elment a válogatottba.
Kicsit nehezebb indulás lesz, de bízom a hozzáállásban, és hogy az idei két leggyengébb kezdőjátékosunkat, FDJ-t és Lewyt is megoldja, ha maradnak is mindketten, mert ott az igazolási limiteknél gondot láttam, hogy a két legnagyobb fizuval játszó játékosunk a két gyenge láncszem minden nagyobb meccsen.
Nem azt mondtam, hogy abban igazolta az idő, hogy Fayét nem használta, hanem, hogy a megfelelő embert választotta annak ellenére, hogy alapvetően ezt semmi nem indokolta, még azt sem lehet mondani, hogy akkorát szólt volna az Atleticben. Legalábbis úgy gondolom hogy ezt nagyon jól húzta meg. Nyilván benne van, hogy mi lett volna ha a másik kettőhöz nyúl, de szerintem mindenki örül hogy így alakult. A rotáció és hasonlók az nem ebbe a kérdéskörbe tartozik, itt maga a döntés a lényeg.
Kicsit hasonló a helyzet a Pau Victor-Guiu választással is. Addig kb azt sem tudtuk ki az a Guiu, úgy tűnt még Marquez sem. Nyilván ha felhozta kaphatott volna több percet is, de azért meg lett "ágyazva" neki is, Flicknek talán így már könnyebb dolga lesz. De már kicsit eltértünk a tárgytól.

Nagyon kíváncsi leszek a német alatt mennyit látunk az utánpótlásból vagy éppen kiket. Azt nyilatkozta, hogy mindenképpen támaszkodni fog a Masiára és nagyon tehetséges játékosok vannak. Nem tudom, hogy ez a közvéleménynek szólt vagy tényleg így gondolja.
Az mindenesetre bíztató, hogy Davies-ből ő csinált 19 évesen alapembert vagy éppen Musialát is ő vitte fel az U19-ből, amikor még csak 17 volt.
Mindenesetre konokság lenne tőle csak az A-keretet használni mert túl sok játékost nem hiszem, hogy kapna, főleg nem komoly erősítéseket.
Darvich-al lehet, hogy tud kezdeni valamit, mert elvileg az volt az oka a kevesebb játéklehetőségnek, hogy korábban eddig teljesen más struktúrában játszott és nem igazán tudott alkalmazkodni, elsajátítani a Marquez által alkalmazott taktikát. Ezen talán Flick segíthet, mert a képességeivel nincs baja a srácnak.
Forca Barca!!!!
bence0330

Chino írta:
Ezt nyilván nem tudjuk, de lehet hogy volt vele valami gond, akár képességek, akár magatartás szempontjából, mert Xavi is inkább az ezerszer rutintalanabb és évekkel fiatalabb Cubarsít hozta fel, aki Mbacké és Fayé mögött csere volt, mintsem az előbbi kettőből valakit. Akkor egy abszolút logikátlan lépésnek tűnt. Bár az idő Xavit igazolta.
Nem hinném, hogy ha mindenki vinni akarja bemutatkozás nélkül, akkor képességbeli gondok lennének, magatartásbeliről nyilván nem tudunk, de Xaviról tudjuk, hogy ebben a végletek embere, vagy megbízik egy kölyökben, és bennhagyja kezdőnek szezon végéig, vagy nem bízik meg, és ki sem próbálja, vagy egyszer 10 percre. Talán Fort az egyetlen ellenpélda, na úgy kell beépíteni egy fiatalt (még ha volt is egy meglepően nagy üresjárat közben). Fayé valamiért az utóbbi volt. Szerintem az, hogy lehetőséget sem kapott, mikor feltolt védelemnél Inigo egy nagy kerek 0, alapvetően inkább hiba, mint nem. Igen, tudom, nem lehet túl sok tini, de ha szegények vagyunk és jó az utánpótlás, és a tinit nem lehet lefutni az öreggel ellentétben, akkor mindegy a kora.
Szerintem nem igazolta az idő Xavit, ez logikailag így nem áll meg. Azt a döntését igazolta, hogy Cubarsít felhozta (azt abszolút), azt hogy Fayét nem, egyáltalán nem, hisz Cubarsí is elfáradt minőségi cserék nélkül, még ha tovább is tartott neki, mint pl. Yamalnak. A végén már eléggé szét volt esve, mikor igazán számított. Ezért lehetett volna mindkettőt használni, főleg, ha Fayé akkora tehetség, ezért érdemes így nyúlni a fiatalokhoz is, nem úgy, hogy vagy semmi, vagy nonstop kezdő.

Persze, tuti tanácskozik Flick Marquezékkel, felteszem még a rájátszást is nézi, de Fayé ugye pont elment a válogatottba.
Kicsit nehezebb indulás lesz, de bízom a hozzáállásban, és hogy az idei két leggyengébb kezdőjátékosunkat, FDJ-t és Lewyt is megoldja, ha maradnak is mindketten, mert ott az igazolási limiteknél gondot láttam, hogy a két legnagyobb fizuval játszó játékosunk a két gyenge láncszem minden nagyobb meccsen.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.06.03. 13:52:24
Chino írta:
2024.06.03. 13:44:58

Az a gond, hogy Flicknek baromi kevés ideje és lehetősége van eldönteni, hogy kivel és mennyire számol, kik azok akik mindenképp kellenek a csapatba.
Ez igaz, kicsit sajnálom, hogy pont így érkezik, nem lesz ideális a szitu, valószínűleg nem egy (anyagi határainkon belül) tökéletesre optimalizált kerettel fogunk nekivágni az ősznek, erre nem lesz ideje.
Talán annyi, hogy ha ekkora fanatikus Barcás, akkor jó eséllyel alaposan követte a meccseinket, szerintem annyira képben lehet kb mindenkivel, amennyire a meccsekből ez lehetséges. Fayé-ék persze más eset, akik sajnos nem kaptak fent lehetőséget. De ő az egyik, ha nem A legnagyobbat szóló játékos pusztán a B-ből (azaz aki be sem mutatkozott a nagyoknál), amióta az eszemet tudom, ami ezen a poszton elég kemény. Szomorú, hogy nem kapott lehetőséget még ínség idején sem, mikor amúgy top PL klubok mennek érte még így is.
Viszont a többiek több szezont játszottak már, zömük más klubokban elsőosztályú csapatokban is, így sokkal tisztább kép van róluk, míg Fayé a horvát másodosztályban és a spanyol harmadosztályban edződött. Gondolom azért Marquezzel bőven tanácskoznak az ifikről, lát edzéseket elláthatja tanáccsal a stílusukkal, képességeikkel, magatartásukkal/hozzáállásukkal kapcsolatban. Fayé amiatt is nehéz dió mert mindenképpen távozik az Atleticből, nem lesz lehetőség, hogy felhozza edzésekre, kupameccseken játszassa, esetleg bedobja a mély vízbe stb., hanem dönteni kell, hogy igen vagy nem. Ráadásul ha megtartaná, akkor két védőt (Inigo, EG) el is kell passzolni, azt se teheti, hogy "megtartja" a felnőtteknél, aztán vagy lesz belőle egy 6. számú védő vagy előlép (mint mondjuk M. Alonso).
Én is sokkal szívesebben látnék egy Cubarsí, Araujo, Koundé, Chris, Fayé ötöst, mint Martinezzel vagy Garciaval kiegészülve (vagy akár IM-mel versenyezve), sőt az FFP-nek is jobbat tehetne.

A baloson mondjuk nem láttam játszani, de az alapján amit a korábbi edzője mondott róla amolyan Abidal-stílus lehet a srác.

Viszont van egy olyan érzésem, hogy hirtelen nagy átigazolási lavina lesz augusztus körül nálunk is. Sok válogatott versenyen feltűnhetnek, kiemelkedhetnek játékosok vagy éppen veszthetnek az értékükből. Addig kb. annyit tudok elképzelni, hogy intézik a kölcsönöket, hosszabbításokat, próbálnak szabadulni a feleslegtől. Meg persze várunk a Tebas döntésére.
Nagy durranásra nem számítok, max. valami idősebb játékos (mint Gündogan volt) ingyenes érkezésére.
Forca Barca!!!!
jclayton
Jugador d'estrella

2024.06.03. 14:07:31

Chino írta:

Az a gond, hogy Flicknek baromi kevés ideje és lehetősége van eldönteni, hogy kivel és mennyire számol, kik azok akik mindenképp kellenek a csapatba (vagy éppen nem lehet az FFP miatt) és kik azok akik nem. Alig egy hete nevezték ki, most van az EB, Olimpia, VB-selejtező, szabadság, sérültek.a jó részükkel még nem is találkozott. Az idő egyre fogy max. videózni tudja a meccseket, de az nem ugyanolyan, mintha folyamatosan látná a játékosokat.
Fayé pedig főleg olyan, hogy csak az Atleticben játszott eddig, de előtte is csak a horvát másodosztályban.
Mi innen néhány Atletic meccset meg összefoglalót látunk belőle, esetleg néhány újságcikk az igazolásáról ami vagy igaz vagy nem.

Ezért baromi szerencsétlen dolog ilyen időszakban az edzőváltás, főleg ha nagy változásokat kell eszközölni a csapaton.
A hírek (már ha valósak) pont arról szóltak, hogy Flick nagyon alaposan felkészült a Barcelona keretéből, hónapok óta tanulmányozza a csapatot. Ha a semmiből jött volna a megegyezés egy külsős edzővel, akkor jogos lenne a félelem attól, hogy valaki egyszerűen képtelen megítélni, mit várhat el egy-egy játékostól, de szerintem most egyértelműen nem az a helyzet. Egy Ember, akinek van egy Terve.

Az már kicsit más kérdés, hogy Flick szakmai alapú döntései helyett valószínűleg megint a csapat pénztárcája fogja irányítani a személyi döntések egy részét (ha az 1:1 szabály érvénybe lép, kevésbé szorít majd a cipő, de egyelőre hivatalosan még nem garantálták).
bence0330

2024.06.03. 13:52:24

Chino írta:
Fernando írta:
2024.06.03. 12:59:58
Remélem Fayet nem engedjük el, esélyt sem kapott q bizonyitasra még. Lenne helye ebben a keretben, főleg, hogy baloson is bevetheto.
Az a gond, hogy Flicknek baromi kevés ideje és lehetősége van eldönteni, hogy kivel és mennyire számol, kik azok akik mindenképp kellenek a csapatba.
Ez igaz, kicsit sajnálom, hogy pont így érkezik, nem lesz ideális a szitu, valószínűleg nem egy (anyagi határainkon belül) tökéletesre optimalizált kerettel fogunk nekivágni az ősznek, erre nem lesz ideje.
Talán annyi, hogy ha ekkora fanatikus Barcás, akkor jó eséllyel alaposan követte a meccseinket, szerintem annyira képben lehet kb mindenkivel, amennyire a meccsekből ez lehetséges. Fayé-ék persze más eset, akik sajnos nem kaptak fent lehetőséget. De ő az egyik, ha nem A legnagyobbat szóló játékos pusztán a B-ből (azaz aki be sem mutatkozott a nagyoknál), amióta az eszemet tudom, ami ezen a poszton elég kemény. Szomorú, hogy nem kapott lehetőséget még ínség idején sem, mikor amúgy top PL klubok mennek érte még így is.
Chino
Llegenda del Barça

Fernando írta:
Remélem Fayet nem engedjük el, esélyt sem kapott q bizonyitasra még. Lenne helye ebben a keretben, főleg, hogy baloson is bevetheto.
Az a gond, hogy Flicknek baromi kevés ideje és lehetősége van eldönteni, hogy kivel és mennyire számol, kik azok akik mindenképp kellenek a csapatba (vagy éppen nem lehet az FFP miatt) és kik azok akik nem. Alig egy hete nevezték ki, most van az EB, Olimpia, VB-selejtező, szabadság, sérültek.a jó részükkel még nem is találkozott. Az idő egyre fogy max. videózni tudja a meccseket, de az nem ugyanolyan, mintha folyamatosan látná a játékosokat.
Fayé pedig főleg olyan, hogy csak az Atleticben játszott eddig, de előtte is csak a horvát másodosztályban.
Mi innen néhány Atletic meccset meg összefoglalót látunk belőle, esetleg néhány újságcikk az igazolásáról ami vagy igaz vagy nem.

Ezért baromi szerencsétlen dolog ilyen időszakban az edzőváltás, főleg ha nagy változásokat kell eszközölni a csapaton.
Forca Barca!!!!
Fernando
Llegenda del Barça

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.03. 12:38:41

Fernando írta:
2024.06.03. 11:48:28
A Mundo szerint a klub Mendes-sel kezenfogva azon dolgozik, hogy Cancelot veglegesitsuk, Felixet pedig újabb egy évre kolcsonvegyuk vásárlási opcióval. Ez így korrekt deal lenne.
Az előbbinek kifejezetten örülök, a Felix-ügyön viszont kicsit csodálkozom, mert múlt héten folyamatosan azt írták, hogy egyre közelednek az álláspontok a MU és az Atma kjözött a Greenwod-Felix barter kapcsán.
A portugál viszont azt mondta, hogy ha újra kölcsönadják csakis ide akar jönni. Ha nem sikerül Nico Williamset vagy egy normális balszélsőt hozni, nem lenne feltétlenül baj, ha maradna.

A klub most arra törekszik, hogy a tehetségesebb fiatalokkal új szerződéseket kössenek, mivel nevetségesen alacsonyak a kivásárlási árak (szinte mindenkinél néhány millió, sőt néhány százezer) és simán lerabolhatnak minket, a PL-ből nagyon tekintgetnek. Cubarsít korábban nézegette a City, Fortot pedig az Arsenal.
Most Bernal és Guiu van soron, mert ha nem akarnak mindenképp maradni pár millióért elvihetik őket úgy, hogy a klub bele sem szólhat.

Ha Flick nem hozza fel Fayét, akkor a nyáron csapatot vált, az Arsenal részéről volt komoly megkeresés, de ha el is megy visszavásárlási opciót akarnak rá kötni, 30 millió euro körül.
Forca Barca!!!!
Fernando
Llegenda del Barça

2024.06.03. 11:48:28

A Mundo szerint a klub Mendes-sel kezenfogva azon dolgozik, hogy Cancelot veglegesitsuk, Felixet pedig újabb egy évre kolcsonvegyuk vásárlási opcióval. Ez így korrekt deal lenne.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Fofana
Barça B

2024.06.03. 10:52:24

bence0330 írta:
2024.06.03. 00:04:50
Könyörgöm, nézzünk már át a L1-be. Fofana szerződése lejárófélben, távozni akar és olcsón vihető, erős, fizikális középpályás. Még a Monacóból is 30 körülre taksálják az értékét, amennyit láttam belőle, Yaya stílus, erős, védekező-szerű, de simán elfut a kapuig, ha kell. Alighanem Niconál is olcsóbban szerezhető meg.
Én is észrevettem őt. Francia válogatott. Röhejes fizuért játszik Monacoban és egy éve van vissza a szerződéséből. A pénzes nagycsapatok eddig nem kerülgették. Egyébként nem miatta Fofana a felhasználónevem, hanem egy másik Juszuf Fofana miatt, akit 1989-ben egy 6:1-es Monaco-Bruges BEK-mérkőzésen láttam szenzációsan játszani. Az a Fofana támadó volt, de ez a mostani is ugyanolyan laza izomzatú, kiszámíthatatlan mozgású, mint ő volt. Engem egy kicsit Desaily-ra is emlékeztet, csak nála kisebb. Egykét éve még fent volt a Youtube-on annak a régi meccsnek a bő összefoglalója, szerintem érdemes megnézni. A Bruges-ben Ceulemans és a Van der Elst testvérek játszottak akkoriban.
bence0330

2024.06.03. 00:04:50

Könyörgöm, nézzünk már át a L1-be. Fofana szerződése lejárófélben, távozni akar és olcsón vihető, erős, fizikális középpályás. Még a Monacóból is 30 körülre taksálják az értékét, amennyit láttam belőle, Yaya stílus, erős, védekező-szerű, de simán elfut a kapuig, ha kell. Alighanem Niconál is olcsóbban szerezhető meg.
Fernando
Llegenda del Barça

2024.06.02. 20:16:03

soadroli írta:
2024.06.02. 17:58:06
Hansi Flick wants Kingsley Coman at Barça. [Bild]
A Bild az nagyjából Blikk szintű portál.
superman
Jugador d'estrella

2024.06.02. 18:12:05

soadroli írta:
3 év van a szerződéséből, és 50M körül lehet az ára. Sérülékeny is az ember, szerintem nincs rá pénzünk, de jobb is.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330

2024.06.02. 09:32:26

Lewynek gigafizut adni óriási bukta volt, de ez kb csepp a tengerben nálunk, a fizetési struktúra kb csak az ő esetében gázos, amúgy totál rendben van, korrekt, de nem elit fizetésekért jönnek a játékosok, kb abban az egyensúlyban, hogy még versenyképesek legyünk, iszonyat mértékben csökkent a bérállomány. Lewy fizuja hatalmas hülyeség, viszont nem ez képezi a problémáinkat, ez csak kivételesen egy olyan lépés volt Laportától, ami nem segített rajtuk. Ilyen kifutó tartozások, DJ, stb, de tényleg kár volt pont egy ilyennel csorbát ejteni az amúgy elég komoly bérkoncepción és csökkentésen.

Az viszont tényleg necces lehet, hogy beérünk-e, vagy nem. De így, hogy van egy olyan nagy tapasztalattal rendelkező, győztes mentalitású edzőnk, aki kapott már mélyről össze csapatot, kicsit kevésbé is bánom.

Reménykedjünk FDJ-ben, már nem csak anyagi okokból kéne eladni, többször bebizonyosodott, hogy még egy Fermínnel és egy feltolt védővel is előrébb vagyunk a középpályán, mint vele, és még sérülékeny is lett. Szerintem a leghaszontalanabb középpályásunk, SR-t is beleértve sajnos, ha egészséges, vagy ilyen feltolt, hátratolt álközéppályásokat is, mint Chris vagy Raphinha. Ez nem is vezéráldozat lenne, hanem minden érte kapott tízmillió egy ajándék. Remélem, hogy Laportáék bemorciznak vele szemben, hacsak Flick nem ragaszkodik nagyon-nagyon hozzá. Persze Flick alighanem többet ki tud majd hozni belőle, ha marad, de remélem, ezt nem várjuk meg, kiderül-e.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.06.02. 08:32:12

Troym írta:
2024.06.01. 20:28:56
Asensi írta:
2024.06.01. 13:09:18
Úgy látom a legjobb játékos az, aki a padon ül/sérült vagy kölcsönben van.
Igen én jó döntésnek tartottam. Romeut jobbnak gondoltam. Nemcsak Nicotól, hanem attól is amit nyújtott.
Az a jó, hogy visszakeresheted. Én pl egy éve is hibának tartottam mind Nico elengedését, mind Romeu érkezését.
Troym írta:
2023.07.18. 21:16:27
Persze, az érthető is, de konkrétan az zavar, hogy pl Torre ígéretesnek tűnt, erre még az edzőtábor előtt sózzuk el, Nico szerintem Xavi érkezéséig jobb volt, mint Gavi, na ő se jut el edzőtáborig sem. Helyettük a csapatnál maradnak olyan arcok, akik 20-30-50-100 vagy még több meccsen mutatták be mennyire alkalmatlanok ide (EG, SR, Alonso, Dest, Lenglet) meg hozunk olyanokat, akik az egészségügyi teszten is kérdés hogy mentek át (Inigo) vagy nagy eséllyel sok értelme nincs idehozni (Romeu) mert nagy téttel bíró meccs elmegy rajta.
Troym írta:
2023.07.18. 20:50:52
Na Nico útja kiadva ismét, mérhetetlen nagy csalódás. Valahol azt gondoltam Gavi-Pedri-Gündogan mögé tökéletes lenne cserének. Nem baj, fizessünk valami újabb középkategóriás szerencsétlennek és klubjának inkább.
Csak azt kéne megérteni, hogy a tavaly nyári eladások és kölcsönök kb 10% sportszakmai és 90% gazdasági döntések voltak...
Ha lett volna pénz, Nico is kapott volna olyan ajánlatot, hogy (a) vagy maradjon (b) ha nagyon játszani akar, elmenjen "csak" kölcsönbe...
Tavaly MINDENKIT eladtunk,aki élt és mozgott és minimálisan mozdítható volt...

Idén is ez lesz, Flick tervek ide vagy oda, senki "értékes" nem fog akarni menni... Aztán vagy Araujo lesz a vezéráldozat (mert az ő fejében legalább megfogant a távozás gondolata), vagy megint hozunk fel fiatalokat és lesz, ami lesz... Vagy az, hogy Raphinha PL-ből kap egy nagy ajánlatot - hááát, ki tudja...

Amikor egy Roque-t azért akarnak elküldeni (érdekes, Xavi már nem dönt ebben), mert nem tűnik rendezettnek a Liga regisztrációja, Guido, SR szerződések lógnak a levegőben, mit várunk???
Tavaly is ment a nagy duma, hogy majd az eladások... :)
Laporta nagyon nagyokat vetít pénzügyek téren, miközben a Studio üzletet sem tudták egy éve rendezni...

Nem vagyok túl optimista... Liga sztem a tavalyihoz hasonló "Barca üzleti tervekre/álmokra" nem fogja az 1:1-et megadni, miközben a "rendíthetetlen" Laporta féle új fizetési struktúra is omlik össze Lewy idei bére láttán...
Semmi következetesség... Az emberi oldalról már nem is beszélve...
Troym
Director del Fútbol

2024.06.01. 20:28:56

Asensi írta:
2024.06.01. 13:09:18
Úgy látom a legjobb játékos az, aki a padon ül/sérült vagy kölcsönben van.
Igen én jó döntésnek tartottam. Romeut jobbnak gondoltam. Nemcsak Nicotól, hanem attól is amit nyújtott.
Az a jó, hogy visszakeresheted. Én pl egy éve is hibának tartottam mind Nico elengedését, mind Romeu érkezését.
Troym írta:
2023.07.18. 21:16:27
Persze, az érthető is, de konkrétan az zavar, hogy pl Torre ígéretesnek tűnt, erre még az edzőtábor előtt sózzuk el, Nico szerintem Xavi érkezéséig jobb volt, mint Gavi, na ő se jut el edzőtáborig sem. Helyettük a csapatnál maradnak olyan arcok, akik 20-30-50-100 vagy még több meccsen mutatták be mennyire alkalmatlanok ide (EG, SR, Alonso, Dest, Lenglet) meg hozunk olyanokat, akik az egészségügyi teszten is kérdés hogy mentek át (Inigo) vagy nagy eséllyel sok értelme nincs idehozni (Romeu) mert nagy téttel bíró meccs elmegy rajta.
Troym írta:
2023.07.18. 20:50:52
Na Nico útja kiadva ismét, mérhetetlen nagy csalódás. Valahol azt gondoltam Gavi-Pedri-Gündogan mögé tökéletes lenne cserének. Nem baj, fizessünk valami újabb középkategóriás szerencsétlennek és klubjának inkább.
Válasz küldése