2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szerintem neki eddig két komoly, önálló akaratú igazolása volt, a két brazil (még akkor is, ha az elsőnél nem volt itt posztja, de ő tolta).Troym írta: ↑2024.06.19. 17:22:25Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.
És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Abban egyetértek, hogy pl Kessié leigazolása sportigazgató szemüvegen keresztül 5-ös, edzői szinten 1-es.
De Romeu leigazolása ugyanakkor sportigazgatói hiba, mert a kevés pénz ellenére meg sem próbáltak rendesen körülnézni, csak elbandukoltak 60 kilométerre lévő legegyszerűbb megoldáshoz. Teljesen egyértelműnek tűnt még full laikusoknak is, hogy egy 32 éves játékos, aki világéletében kiscsapatokban játszott, nem lesz elég jó. Tavaly 3,5 milliós vételárnál olcsóbban lehetett megszerezni pl Paredest, Maticot és ki tudja hány tehetségesebb esetleg "noname" játékost.
Deco eddigi munkássága szerintem gyenge, jóval gyengébb, mint Xavié volt.
Vegyük le a Güler ügyet, holott az is blama.
A főoldalon is elemezték Decot, de még ki is maradt Bergvall. Nem tudott idehozni egy srácot a Djugardenből. Azt hogy kéne értékelni?
Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.
És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
Mindegy, hogy Flick projekt, meg Xavi projekt, mert a döntéshozó és jóváhagyó Deco tavaly aug31 óta, ergo a fő felelős is. Ha siker van és jó igazolások, őt kell dícsérni, ha gyengén sikerülő transzferek és kudarcok, akkor meg őt kell elővenni.
Ne siessünk még a dolgok elé, szerintem túl korán van még minden pletyihez. Amúgy meg nem védeni szeretném Decot, de amit idéztél az Flick projektet emleget.
Szerintem is ez nagyon fontos lesz most. Állítom, hogy Xavi is ott bukott bele a feltolt védekezésbe, (azon túl, hogy nem kellett neki klasszik vkp, és túlzásba vitte a vonal feltolását), hogy elküldte a liga leggyorsabb védőjét, akit egyáltalán nem sikerült pótolni sebesség terén. Így maradt az egy szem Araujo ezekkel a skillekkel, mellette meg Garciáékat néztük, hogy 10 métert vernek rá 20-on, vagy épp csak 7-et. Chris is elég gyors ugye, csak sérülékeny. Flick-nél ennek a fontossága nem fog változni, sőt, pokoli gyors középhátvédek kellenek majd, Fayé meg elvileg ebbe beleillik. És hát ennek kapcsán Martinez... a fickó egy kifejezetten jó védő. Egy Bilbaóban, ahol nem kell 50 métereket sprintelni vissza. Agresszív, erős, jól fejel, karakteres, a vehemenciáját nagyon szerettem. És még labdaügyes is. De nekünk inkább kell egy nem annyira jó, de villámléptű védő (már ha ez és az ellentettje közül kell választani), nálunk Inigo ebben a formában sajna gyenge, és kész. Rajta kéne túladni pár millióért, vagy akár ingyen a fizuja miatt, ő rengeteg csapatnak erősítés lehetne, nem gyenge játékos, szerintem lenne kereslet rá valami masszívabb stílusú erős közép/gyenge felsőpolcos csapat részéről.
Ritkábba azok, akik átugorják a B-t, Gavi, Fati, Yamal talán, aki most így eszembe jut. Cubarsi is az Atletic játékosa volt, ott játszotta fél szezont, Fort szintén a B-csapaté, játszott is rendszeresen, ahogy most is a rájátszásban, Balde is lehúzott 2 szezont ott, anno Nico is, így a fiatalabbak közül.gránit írta: ↑2024.06.18. 18:53:45Erről beszélek.
Az előző szezonban sem a B-ből épültek be a saját nevelésű játékosok a nagycsapatba. A B-ben legfeljebb alibiból játszanak néhány meccset, különben problémás lenne, hogy tartalékos szerződéssel és fizetéssel tagjai az első csapatnak, anélkül, hogy akár egyetlen meccset is játszanának a tarcsiban. Azt onnantól kezdve adócsalásnak is minősíthetnék, de így is hárman játszottak összesen 11 meccset tán a B-csapatban. Alig van olyan játékosa az első csapatnak, aki ténylegesen, rendesen játszott a B-ben. Jelen formájában tényleg arra jó, hogy a nagycsapat egyes játékosain tartalékos fizetéssel spórolhassunk. Ha Fayét elengedjük, anélkül, hogy egyetlen esélyt is kapott volna, az mindent elmondana a B-ről.
Erről beszélek.
Azt írták, hogy Decoéknak, amellett, hogy a csapatban betöltött szerepe nagyon fontos egy másik fő szempont, hogy jó eséllyel feljebb fog menni az ára. Nyilván ezt nem tudhatjuk, de van benne ráció, annál is inkább mert még nagyon fiatal.Ha még az EB-n is mutat valamit pláne kelendőbbé válhat.bence0330 írta: ↑2024.06.18. 15:29:37Nehéz ügy. Imádom az ilyen kéttüdős motorokat, ha Gavi nem sérült volna meg, azt mondom, simán. Így viszont nem tudom, nagy meccses játékos, és olyan dolgokat ad a csapatnak, amit elég sokszor vártunk volna, ezt a megalkuvást nem tűrően kaput támadó játékot, Solereket akartunk kb hasonló szerepkörre igazolni. 40-ért már el kéne gondolkodni rajta, igen. És persze csak akkor, ha 1:1-ben leszünk, ha nem, akkor szerintem nem is téma, nem tudunk a helyére pár millióért hozni ilyet.
Darvichról szerintem sosem volt szó, hogy már idén felkerül, max. annyi lehetett, hogy talán bemutatkozhat. De még így is az első csapattal edzett, még 17 sem volt, amikor ide érkezett, ez az első szezonja. Ne várjuk már el mindenkitől, hogy 16-17 évesen már a felnőtteknél játsszon. Ott van pl. Bernal, aki az Atleticben már 16 évesen stabil kezdő volt, az egész szezont alapul véve a csapatban top 3, számos meccsen MOM mégsem került fel. Arsenal, City, PSG, Chelsea akarta rabolni, épp hogy sikerült meghosszabbítani a szerződését.gránit írta: ↑2024.06.18. 14:33:33A B-csapattal kapcsolatos felhozatalokkal mindig szkeptikus vagyok. Erről a Darvich-ról is hányszor láttuk már, hogy így felkerül meg úgy felkerül a nagycsapathoz, aztán nem került fel eddig még sose. A jelenlegi keretben vannak kb négyen, akik számottevő B-s múlttal rendelkeznek. Alig van átjárás, persze úgy is fel lehet fogni a tartalékcsapatot, mint a Madrid, akik úgy is hívják az utánpótlásnevelésüket, hogy "La Fábrica", "a gyár", a mennyiségre mennek, és értékesítik őket, hatalmas pénzeket szereznek ezzel, amiből minőségi játékosokat vesznek. Így is fel lehet fogni egy utánpótlási rendszert, és legalább őszinte önmagához.
Ez a casadós dolog még igaz is lehet, mert nagyon megakadtunk a vkp ügyében. Palhinha is a jelöltek között volt, de kb 70 millió eurót kérnek érte.
Nem hiszem, hogy el kéne adnunk. Mellékszereplőként középpályás poszton 11 gólt lőtt... Nem legjobb a passzjátéka, de ilyen védekezéssel, meg ennyi góllal lehet több értelme lenne őt játszatni, mint mondjuk Pedrit, Gavit, De Jong-ot. Nem jobb náluk, de ezeket a számokat meg se közelíti egyikőjük se. A 30-40 millió meg nagyon kevés egy ilyen teljesítményért.bence0330 írta: ↑2024.06.18. 15:29:37Nehéz ügy. Imádom az ilyen kéttüdős motorokat, ha Gavi nem sérült volna meg, azt mondom, simán. Így viszont nem tudom, nagy meccses játékos, és olyan dolgokat ad a csapatnak, amit elég sokszor vártunk volna, ezt a megalkuvást nem tűrően kaput támadó játékot, Solereket akartunk kb hasonló szerepkörre igazolni. 40-ért már el kéne gondolkodni rajta, igen. És persze csak akkor, ha 1:1-ben leszünk, ha nem, akkor szerintem nem is téma, nem tudunk a helyére pár millióért hozni ilyet.
Nehéz ügy. Imádom az ilyen kéttüdős motorokat, ha Gavi nem sérült volna meg, azt mondom, simán. Így viszont nem tudom, nagy meccses játékos, és olyan dolgokat ad a csapatnak, amit elég sokszor vártunk volna, ezt a megalkuvást nem tűrően kaput támadó játékot, Solereket akartunk kb hasonló szerepkörre igazolni. 40-ért már el kéne gondolkodni rajta, igen. És persze csak akkor, ha 1:1-ben leszünk, ha nem, akkor szerintem nem is téma, nem tudunk a helyére pár millióért hozni ilyet.
Túlnyomó részben egyetértek. Cancelo helyzete egy árnyalatnyival talán más, mert nála egyértelműen ez az utolsó komolyabb szerződés. Neki azért még fontos a pénz, ennek ellenére Cancelot kicsit másnak érzem, mert ennél nagyobb fizetést ő 3 évig megkaphatna, még ha nem is megy el a Cityből (bár vannak más érdeklődők, főleg a PL-ből) Raphinha, példásul (most a hasamra ütöttem) még a legjobb éveiben van, ő még érzelmi/szakmai alapon választhat.bence0330 írta: ↑2024.06.18. 13:54:43Ez így egy komoly leegyszerűsítés. Először is, mindkettő lehet igaz. Nem DJ, Griez, Messi, Dembélé, stb fogadták el a fél fizukat. De Jong kb a bérkeret ötödét keresi egyedül, a probléma az ilyen jellegű fizetésekből adódik. Egy még belefért volna, de nálunk ugye volt olyan, hogy Messi-Griez-DJ valami bruttó 100 felett kereshetett összesen.
Másodszor, nem mindig, mindenki, hanem jellemzően két játékos teszi ezt meg: vagy ha ez álmai klubja, akár azért, mert kicsi kora nagyon ide akart jönni, akár azért, mert nincs más dobása nagy klubban. Utóbbi lehetett pl. Adama, aki asszem valami 3-400 ezer eurót keresett a fél évében. Ő tudta, hogy alighanem ez az utolsó esélye, meg hát jönni is akart. Más eset pl. Cancelo, aki azon túl, hogy szintén elég nagy Barcás, nem akar az előző klubjában lenni, mert nem érzi ott jól magát. Felix is kb ugyanez. Még az időközben megemelt fizetése is elég alacsony ezen a szinten.
Vannak árnyaltabb helyzetek, Raphinha, Koundé lehet ilyen, aki valamennyivel többet kereshetne a CFC-ben, de nem annyival, hogy megérje nekik a kedvenc klubja helyett választani, mondjuk ilyen nettó 6,5 vs nettó 8, most a hasamra ütöttem.
évvel ellötyöghet nagy pénzekért, bepótolva ami kicsi most esetleg kiesik.
Van benne igazság, de azért Lewa jelenlegi 27-30 m évi fizetése a hajmeresztő, legalábbis nekem, főleg hogy 26-ban fut ki. Látva az idei formáját, ő kőkeményen a nyakunkon fog maradni, amolyan post Suarez lesz, de majd legendaként fogja ő is emlegetni magát, plusz milyen csúnyán bánt vele a klub. Ezekkel a szegmensekkel kellene valamit kezdeni, de FD 37,5 misije sem piskóta, reálnál egy sztár sem keres ennyit, talán CR közelítette ezt a számot.Chino írta: ↑2024.06.18. 13:53:17
A klubot az ilyen Griezmann, De Jong, Suarez, Lenglet, Umtiti, Alba stb. fizetések juttatták ide, nem a jelenlegi, amiből egyedül Lewyé ami indokolatlanul magas. Ha korábban is a földőn maradunk és nem nettó 20-30-40 milliót adunk mindenkinek nem itt lennénk. Az utóbbi időben évről évre csökken a bérkeret és nő a bevétel, mégis kell idő míg egyensúlyban lesznek.
Hát ez roppantmód meglepő. Persze attól nem kell félni, hogy nem jut neki mezszám.Chino írta: ↑2024.06.18. 13:33:44A Sporton írták egy pár napja ha jól emlékszem, hogy az új szerződése, ami június 30-án lép életbe már az első keretre szól Forttal együtt.bence0330 írta: ↑2024.06.18. 12:59:09Casado honnan jött, vagy miért? Összesen játszott 13 percet a LL-ban, meg 22-t a BL-ben, ennek nagy részét a leadott Antwerp elleni meccsen. Hogy kerülne ő a felnőtt csapat keretébe ennyi alapján? Az oké, hogy elmegy turnézni aztán "majd meglátjuk", de ez így fura lenne.
Ez így egy komoly leegyszerűsítés. Először is, mindkettő lehet igaz. Nem DJ, Griez, Messi, Dembélé, stb fogadták el a fél fizukat. De Jong kb a bérkeret ötödét keresi egyedül, a probléma az ilyen jellegű fizetésekből adódik. Egy még belefért volna, de nálunk ugye volt olyan, hogy Messi-Griez-DJ valami bruttó 100 felett kereshetett összesen.
A klubot az ilyen Griezmann, De Jong, Suarez, Lenglet, Umtiti, Alba stb. fizetések juttatták ide, nem a jelenlegi, amiből egyedül Lewyé ami indokolatlanul magas. Ha korábban is a földőn maradunk és nem nettó 20-30-40 milliót adunk mindenkinek nem itt lennénk. Az utóbbi időben évről évre csökken a bérkeret és nő a bevétel, mégis kell idő míg egyensúlyban lesznek.superman írta: ↑2024.06.18. 13:28:27Nálunk mindig mindenki felezi a fizetését, mégis ezek a fizuk juttatták a jelenlegi helyzetbe a klubot. Érdekes.Chino írta: ↑2024.06.18. 12:43:50Canceloval egyelőre nincs meg az egyezség. A City ajánlata, hogy fizetünk a kölcsönért, mi álljuk a bérét és jövőre kötelező vételi opciónk lesz rá. A portugál viszont ezért hajlandó felezni a fizetését. Igazából annyira ez sem néz ki rossz üzletnek, igaz elég komolyan függ, hogy mennyit is kellene fizetni a kölcsönért és mennyi lenne a vételi opció. Ha az előbbi egy jelképes összeg és vétel sem túl magas, szerintem bele lehetne menni. A City sem hiszem, hogy foggal körömmel harcolna az utolsó centhez is, és nekik az elsődleges, hogy szabaduljanak tőle.![]()
A Sporton írták egy pár napja ha jól emlékszem, hogy az új szerződése, ami június 30-án lép életbe már az első keretre szól Forttal együtt.bence0330 írta: ↑2024.06.18. 12:59:09Casado honnan jött, vagy miért? Összesen játszott 13 percet a LL-ban, meg 22-t a BL-ben, ennek nagy részét a leadott Antwerp elleni meccsen. Hogy kerülne ő a felnőtt csapat keretébe ennyi alapján? Az oké, hogy elmegy turnézni aztán "majd meglátjuk", de ez így fura lenne.
A Sporton írták egy pár napja ha jól emlékszem, hogy az új szerződése, ami június 30-án lép életbe már az első keretre szól Forttal együtt.bence0330 írta: ↑2024.06.18. 12:59:09Casado honnan jött, vagy miért? Összesen játszott 13 percet a LL-ban, meg 22-t a BL-ben, ennek nagy részét a leadott Antwerp elleni meccsen. Hogy kerülne ő a felnőtt csapat keretébe ennyi alapján? Az oké, hogy elmegy turnézni aztán "majd meglátjuk", de ez így fura lenne.
Nálunk mindig mindenki felezi a fizetését, mégis ezek a fizuk juttatták a jelenlegi helyzetbe a klubot. Érdekes.Chino írta: ↑2024.06.18. 12:43:50Canceloval egyelőre nincs meg az egyezség. A City ajánlata, hogy fizetünk a kölcsönért, mi álljuk a bérét és jövőre kötelező vételi opciónk lesz rá. A portugál viszont ezért hajlandó felezni a fizetését. Igazából annyira ez sem néz ki rossz üzletnek, igaz elég komolyan függ, hogy mennyit is kellene fizetni a kölcsönért és mennyi lenne a vételi opció. Ha az előbbi egy jelképes összeg és vétel sem túl magas, szerintem bele lehetne menni. A City sem hiszem, hogy foggal körömmel harcolna az utolsó centhez is, és nekik az elsődleges, hogy szabaduljanak tőle.
Casado honnan jött, vagy miért? Összesen játszott 13 percet a LL-ban, meg 22-t a BL-ben, ennek nagy részét a leadott Antwerp elleni meccsen. Hogy kerülne ő a felnőtt csapat keretébe ennyi alapján? Az oké, hogy elmegy turnézni aztán "majd meglátjuk", de ez így fura lenne.
Nem szivárog ki jobban semmi, legfeljebb mi érezzük így mert inkább a saját igazolásainkat követjük. Ugyanakkor senki előtt sem titok, hogy az anyagi helyzetünk mit engedne meg. Ha egy játékost csak egy komolyabb összeg fejében éri meg elengedni nekik, akkor a képünkbe tolják az ajánlatot és mi felejthetjük, de ha egy klasszist akarunk igazolni, a bérére is figyelni kell, ami megtorpedózhatja az egészet, lásd Kimmich esete.bunga írta: ↑2024.06.18. 09:09:43Nem remélhetünk se jó eladási, se vételi árakat, mert egyrészt tőlünk minden elképzelés azonnal kiszivárog, másrész a döntés sokszereplős, ezért csigalassú. Így aztán mindig Mendesre vagyunk szorulva. A klubmodel miatt ezen nem lehet változtatni. Bele kell nyugodni. Marad a La Masia, ahol viszont mérlegelni se szabad a játékosok testi fejlődésével ill. lelki egészségével kapcsolatos aggályokat.