2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
Teljesen egyetértek ezekkel. A labdarúgás színvonala elképesztően visszaesett. Én ezt a 2010-es évtizedfordulónál tapasztaltam egyre erősebben, amikor a kis- és középcsapatok már nem erőből akarták megverni a nagyokat, már nem mertek játszani, hanem elkezdtek bunkerezni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.23. 14:28:27Hol vannak már a pár éve (90-es, 2000-s évek)egyéni tudásban kitűnő játékosok?
A hollandoknak egyedül több, nagyjából egy korosztályban focizó, kitűnő csatára volt, mint most az EB-n összesen az összes válogatottnak.
Egyéb válogatottakban is Okocha, Eto'o, Hagi, Stoickov, Litmanen, Koller, Baros, focisták szaladgáltak.
Szerintem az sem véletlen, hogy Messi és CR7 10+ évig ennyire ki tudott emelkedni,(2010-es évek) most pedig még egy szintet esett a minőség.
Szubjektív véleményem alapján messze elmaradva az elődöktől.
Nem bántásból, de mintha a múltból indulnál ki. Az EB kapcsán írtam volna LG-nek, de hagytam, mert oldalakat lehetne írni.
Depay-ért nem is kár. Egyszer lőtte meg életében a 20 gólt egy bajnokságban, nálunk is szenvedett.
Bármi megvalósulhat. Igazából nem tudom, mi az, ami a Barcelonában még nem valósult meg. Talán pont a 4-2-3-1-et alkalmaztuk a legkevésbé, amire most kilátás van. Bármi működhet és bármi megvalósulhat.
Vegyük meg Sörlothot és Dovbykot Lewy mellé, mehet a 3 csatáros újonnan kitalált formáció, 60+ góllalbence0330 írta: ↑2024.06.23. 13:13:41Lehet, bár hirtelen nem jut eszembe ilyen. Meg szerintem most tényleg jó lehet a támogadó játékos érkezése. Nico-Yamal-Raphinha szerintem megüti, vagy ha nem is, legalább megközelíti azt a szintet, ami a BM-ben volt Lewy mögött-mellett mint kiszolgáló rendszer.gránit írta: ↑2024.06.23. 12:35:33A nézetkülönbség ott van, hogy szerintem a lehetőségeink figyelembevételével együtt is inkább egy all-around csatárra van szükségünk, nem egy gólszegény szélsőre. Amúgy nem mondom, Williams a Barcelonában ne lehetne gólerősebb, több helyzete lenne, az biztos. De szerintem 60 millióért találnánk olyat, akivel beljebb lennénk.
Lehet, bár hirtelen nem jut eszembe ilyen. Meg szerintem most tényleg jó lehet a támogadó játékos érkezése. Nico-Yamal-Raphinha szerintem megüti, vagy ha nem is, legalább megközelíti azt a szintet, ami a BM-ben volt Lewy mögött-mellett mint kiszolgáló rendszer.gránit írta: ↑2024.06.23. 12:35:33A nézetkülönbség ott van, hogy szerintem a lehetőségeink figyelembevételével együtt is inkább egy all-around csatárra van szükségünk, nem egy gólszegény szélsőre. Amúgy nem mondom, Williams a Barcelonában ne lehetne gólerősebb, több helyzete lenne, az biztos. De szerintem 60 millióért találnánk olyat, akivel beljebb lennénk.
A nézetkülönbség ott van, hogy szerintem a lehetőségeink figyelembevételével együtt is inkább egy all-around csatárra van szükségünk, nem egy gólszegény szélsőre. Amúgy nem mondom, Williams a Barcelonában ne lehetne gólerősebb, több helyzete lenne, az biztos. De szerintem 60 millióért találnánk olyat, akivel beljebb lennénk.
Igen, ez nem vita tárgya, mindenki ilyen játékosokat szeretne. De akkor most megint ott tartunk hogy van 120 milliónk valakire, még 20 az ügynökének és még a fizu? Ha igen, hozzuk ide Fodent és Mbappét, Leaót, rendben. Én amikor írok, nyilván nem a vágyálmaim mellett érvelek, az nekem is ez, hanem amit szerintem most ki tudunk köhögni.gránit írta: ↑2024.06.23. 11:41:16Egy igazi csatáróriásnál ezek nem feltétlenül zárják ki egymást, ahogy Troym is írta. Kevés ilyen játékos van, de mindig akkor értünk fel a csúcsra, amikor ilyen játékosaink voltak. Ott van Mbappé. Szélső? Center? Ugyanmár. Belövi és kész. Ezt a bontásos dolgot is indokolatlannak tartom. Ronaldinhónál jobban nem sokan tudtak bontani. Ez nem zárta ki azt, hogy akció végén bezúzza, és ne essen el a saját lábában vagy ne vezesse bele a védőbe. Igen, nem hemzsegnek az ilyen játékosok. De ha BL-t akarunk nyerni, akkor ilyen kaliberekre van szükségünk.
Erről volt egy beszélgetésem korábban, akkor azt mondták, nekünk olyan center kell, aki bemozog az üres területre. Üres területre? Milyen üres területre? Nincs semmi üres területünk. Mi nem kontrázunk, nekünk nem adnak egy zsebkendőnyi üres területet sem. Pont olyan csatárokra van szükségünk, akik ezt a helyzetet meg tudják oldani.
Egy igazi csatáróriásnál ezek nem feltétlenül zárják ki egymást, ahogy Troym is írta. Kevés ilyen játékos van, de mindig akkor értünk fel a csúcsra, amikor ilyen játékosaink voltak. Ott van Mbappé. Szélső? Center? Ugyanmár. Belövi és kész. Ezt a bontásos dolgot is indokolatlannak tartom. Ronaldinhónál jobban nem sokan tudtak bontani. Ez nem zárta ki azt, hogy akció végén bezúzza, és ne essen el a saját lábában vagy ne vezesse bele a védőbe. Igen, nem hemzsegnek az ilyen játékosok. De ha BL-t akarunk nyerni, akkor ilyen kaliberekre van szükségünk.
Így van. Aggódok is amiatt, hogy nem röpködnek a nevek. Ha Araújo menni akar, akkor őt használnám arra, hogy hozzájussunk egy top játékosra ezen a poszton. Pénzért venni valószínűleg nem fogunk tudni a Liga miatt. De ha Araújo megy, cserealapként fel lehet használni. Ahová rebesgették, Bayern München, Manchester United, vannak ilyen játékosok, akiket el lehetne onnan hozni. Akkor viszont hátvédposzton kell erősíteni, és ezt könnyebbnek érzem, mint a vkp-poszton top játékoshoz hozzájutni.Peter írta: ↑2024.06.23. 01:13:13Hatékony labdatartás és labdaszerzés tekintetében a középpályára fókuszálnék, ezt a sort erősíteném meg leginkább. Ez lenne a kulcs, itt vagyunk a leginkább elmaradva a top csapatokhoz képest. Itt maradunk alul a komolyabb meccseken hosszú hosszú évek óta. Átjáróház a középpálya, miközben előre teljesen erőtlen. Ennek rendbetétele a prioritás.
Nem a címke a lényeg, hanem a csapatban betöltött szerepe. A szélsők feladata pl. a váratlan megoldások, a védelem megbontása, tolódjon a védelem, üres területek keletkezzenek. Az ennek megfelelő felállásokban egyszerűen szükség van erre. És mivel a nagyobb csapatok 80-90%-a szélsőkkel játszik, maga a stratégia működik. Most mindegy, hogy ezt hogy csinálja, több lehetséges módszer van rá.Troym írta: ↑2024.06.23. 09:35:099-es, vonalszélső, tökömtudja támadó, gamechanger, playmaker, inverz szélső nagy ívben letojom a címkét, amit adott emberre raknak a nagyszerű hozzáértők.
Anno az Arsenal gólrekordere volt nálunk bal oldali támadó, a Liverpoolé meg jobb oldali később. Sem Henrynak, sem Suareznek nem esett le a karikagyűrű az ujjáról, amikor mást játszott, mint korábban.
Tényleg, ha odamegyünk - a példa kedvéért maradok a David, Duro neveknél - játékosokhoz, hogy
"csatlakozz a Barcához, bal oldali támadóra lenne szükség, aki egy meccsen többször helyet cserél Lewyvel és lesz esélyed gólt is lőni" akkor bárki elkezdi lobogtatni a címkéjét, hogy ő aztán 9es és kész?
A gondolataiddal teljesen egyetértek, ugyanakkor figyelembe venném azokat a lehetőségeinket, főleg az anyagiakra, számunkra elérhető igazolásokra gondolva, amik jelenleg valamilyen mértékben reálisnak mondhatók.
Abszolút. Mindig amiatt panaszkodunk, hogy rossz a helyzetkihasználás, és nem vesszük észre, hogy ez nem véletlen. Amíg 5 gólos emberek lődösnek kapura, akik az életben nem lőtték meg a 10 gólt egy bajnoki kiírásban, addig ez így marad.Troym írta: ↑2024.06.22. 23:11:01Egyetértek, egyiket sem szeretném ide, mert nem segít abban rajtunk, ami a leggyengébb és az a helyzetkihasználás. Sokkal nyugodtabb lennék, ha 50 milliós játékos kapcsán mondjuk J. Davidben gondolkodnánk, aki az utóbb szezonokban eljut a 20 gólig, ha meg nincs pénzünk, akkor mondjuk Hugo Duro lehetne megoldás 10-20 millió körül.gránit írta: ↑2024.06.22. 22:50:18Engem ez a Doku nem győzött meg, ahogy Williams sem. Nagyon cuki, amikor az ilyen Dembelé-féle, 3-5 gólos emberek cselezgetnek a szélen, a vége meg mindig az, hogy elbotlanak a saját lábukban, és nem lesz az egészből semmi. Én azokat a támadókat szeretem (nevezzük azt 9-esnek, centernek, összekötőnek, szélsőnek, aminek akarjuk), akik be tudják lőni a labdát a kapuba.
Na de ő center. 88. centert kár idehozni, amíg Lewy itt van, sajna. Ezt nem tehetjük meg, nincs pénzünk arra, hogy sorban üljenek a padon. Duro is az. Oda a 2 ifiből neveljünk ki egyet, Felix is hamis kilences, és nyilván Lewy. Még Ferrán menesztésével is négyen vagyunk oda, vagy hárman, ha csak egyik ifi marad.Troym írta: ↑2024.06.22. 23:11:01Egyetértek, egyiket sem szeretném ide, mert nem segít abban rajtunk, ami a leggyengébb és az a helyzetkihasználás. Sokkal nyugodtabb lennék, ha 50 milliós játékos kapcsán mondjuk J. Davidben gondolkodnánk, aki az utóbb szezonokban eljut a 20 gólig, ha meg nincs pénzünk, akkor mondjuk Hugo Duro lehetne megoldás 10-20 millió körül.gránit írta: ↑2024.06.22. 22:50:18Engem ez a Doku nem győzött meg, ahogy Williams sem. Nagyon cuki, amikor az ilyen Dembelé-féle, 3-5 gólos emberek cselezgetnek a szélen, a vége meg mindig az, hogy elbotlanak a saját lábukban, és nem lesz az egészből semmi. Én azokat a támadókat szeretem (nevezzük azt 9-esnek, centernek, összekötőnek, szélsőnek, aminek akarjuk), akik be tudják lőni a labdát a kapuba.
Egyetértek, egyiket sem szeretném ide, mert nem segít abban rajtunk, ami a leggyengébb és az a helyzetkihasználás. Sokkal nyugodtabb lennék, ha 50 milliós játékos kapcsán mondjuk J. Davidben gondolkodnánk, aki az utóbb szezonokban eljut a 20 gólig, ha meg nincs pénzünk, akkor mondjuk Hugo Duro lehetne megoldás 10-20 millió körül.gránit írta: ↑2024.06.22. 22:50:18Engem ez a Doku nem győzött meg, ahogy Williams sem. Nagyon cuki, amikor az ilyen Dembelé-féle, 3-5 gólos emberek cselezgetnek a szélen, a vége meg mindig az, hogy elbotlanak a saját lábukban, és nem lesz az egészből semmi. Én azokat a támadókat szeretem (nevezzük azt 9-esnek, centernek, összekötőnek, szélsőnek, aminek akarjuk), akik be tudják lőni a labdát a kapuba.
Szerintem egy meglepetéshely lehetne, ahonnan érkezhet egy korrekt ajánlat (jelenleg ezt 30 körülre taksálnám). A PSG. Próbálkoznak sztárigazolással, Leao, Yamal, de lehet, hogy ezek nem jönnek össze, és kelleni fog egy támadó minimum. LE alatt (még Barcába igazolása előtt mondjuk) nagyon jó volt a válogatottban, igaz, hogy asszem már nem a leendő veje, de van személyes és szakmai kapcsolat is. Ha Dembélé megért nekik 50-et, Ferrán megéri azt a 25-30-at.
Teljesen így látom, sajna, plussz, hogy a fent említett helyekre esélytelen a távozása. Annyiban zárnám ezt a témát, hogy a barcelonai életjáradékot megnyerte a srác, jókor volt jó helyen.
Szerintem 2 dolog van a háttérben.Peter írta: ↑2024.06.22. 01:44:10én elsősorban már a kvalitásai miatt sem reménykedtem....na mindegy is, mert amíg szerződése van, nyakamat tenném rá, hogy őt megnyertük. Egyébként, ha rajtam múlna, még jelképes összegért is, de túladnék rajta.
Ne legyen igazam, de benne "kis házi kedvencet" látok a székház irányából.
Örülnék, ha tévednék, de amennyi lehetősége volt már, azzal egy kicsit is életképes játékos már képes lett volna élni..
Ráadásul a közelmúltban ez a bilbaoi téma napirenden is volt itt a fórumon, szóval ez azt is elárulja, hogy kb semennyit sem gondolkoztam amikor írtam, de sajnos be kell vallanom, hogy én elsősorban már a kvalitásai miatt sem reménykedtem....na mindegy is, mert amíg szerződése van, nyakamat tenném rá, hogy őt megnyertük. Egyébként, ha rajtam múlna, még jelképes összegért is, de túladnék rajta.
Én pont fordítva látom. Ha kettejüket összehasonlítjuk szerintem pont Guiu a statikusabb, "centerjátékos", Roque mozgékonyabb többet lép vissza és onnan indul. Nem véletlenül helyezték az Atleticben inkább Pau Victort szélre ha együtt játszottak, pedig középen sokkal otthonosabban mozog és hatékonyabb, míg a brazilt sokat játszott szélsőként.bence0330 írta: ↑2024.06.21. 10:54:28Ja, ezt én sem értem. Két top center tehetségünk van. Az a mi sarunk lesz, ha egyikből sem tudunk alsó hangon egy épkézláb cserét faragni, mindkettőn lehetett látni, hogy van benne potenciál bőven. Én Guiuban egy kicsit többet láttam. Stílus kérdése is, direktebb, futósabb focinál őt látom jobbnak, Roque a kis helyeken él nagyon szerintem, nem amikor félpályás versenyfutások vannak. Meglátjuk, Flick rendszere melyiknek kedvez jobban, csak azt remélem, hogy legalább egyik be legyen a kövi szezonban építve. Flick Barca és Masia-fanatizmusát elnézve, amellyel tuti elfogadja a helyzetünket jelenleg, erre lehet is esély.