Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2024.06.24. 12:46:12

bence0330 írta:
2024.06.24. 11:53:42
Azon vitázni, hogy így Ferránhoz képest megérte-e elküldeni, ami az alapkijelentésem volt...
A párbeszéd vagy ahogy nevezed vita Depay vonatkozásában egyáltalán nem ebből a kijelentésből indult. Véletlenül sem erre a kijelentésre vonatkozott és semmi összefüggésben nem volt ezzel a kijelentéssel.

Depay fóbia és "mert ő egy 20+ gólos támadó".....ehhez semmi köze Ferran Torresnek.... :lol:
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 12:39:44

bence0330 írta:
2024.06.24. 12:24:37
Azt írtam, hogy a legjobb holland góllövő.
Én meg azt, hogy nem a legjobb holland góllövő, és akkor sem ő lesz a legjobb holland góllövő, ha átveszi van Persie-től a vezetést, aki szintén nem a legjobb holland góllövő. Semmi gond nincs az értelmezéssel, egy elég fura dolgot írtál, ami még a saját mércéd alapján sem állja meg a helyét. Ennyi, nem több.
bence0330 írta:
Az is érdekes, hogy hirtelen számít a gól/perc, mikor tegnap még csak a számok számítottak, és top kommentezted az erre vonatkozó kommentet.
Engem a gól/perc pont nem érdekel, gól/perc alapján még a számomra is ismeretlen emberek előzik Cruyff-ékat. Azért volt top komment Peter kommentje, mert tökéletesen figurázta ki a gól/perchez való olyan szintű ragaszkodás értelmetlenségét, és érdekes módon most, hogy Depay-t kellett védeni, már nem számított neked a gól/perc.

Azzal teljesen egyetértek, hogy Ferran sem való ide, én akkor sem értettem a leigazolását, amikor még arról volt szó, hogy gól/perc alapján mekkora stathuszár volt a City-ben. Nincs szükségünk olyan csatárra, nevezzük szélsőnek, kilencesnek, centernek, akárminek, akinek 7 gól a maximum egy bajnokságban. Nekem ez az egyik állításom, a másik pedig az, hogy ennek megugrására nem csak néhány Mbappé és Haaland képest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.24. 12:46:58-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
2024.06.24. 12:11:20
bence0330 írta:
hamar meglesz az 1. hely
A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).

Cruyff 48 meccsen szerzett 33 gólt, Depay 95 meccsen 45-öt. Kinek jobb az átlaga? Cruyff 130 percenként lőtt gólt, Depay 157 percenként. Ezen az alapon is egy halom ember van Depay előtt.

De most komolyan, Cruyff három BEK-győzelemre vezette az Ajaxot, van Basten kettő BEK-győzelemre vezette a Milant, és Depay jobb náluk? Tényleg nem akarom elhinni, hogy ilyesmi megírásra került.
Kérlek, mostantól értelmezd, amit írok, és arra reagálj, mert ez így fárasztó, főleg, hogy néha már kicsit támadólag lépsz fel ezzel a trollkodás témával.

NEM írtam, hogy Depay jobb játékos náluk. Soha. Azt írtam, hogy a legjobb holland góllövő. Még csak a 2. hely a tény, de elég hamar lesz belőle első. Ennyit írtam. És annyit, hogy Ferránnál legalább egy, de inkább két polccal magasabb képességű játékos minden téren, erre sosem reagáltál, mindig valami mást írtál. Ez volt az írásom, azóta meg úgy adod elő, mintha Depayt a világ legjobbjának kiáltanám ki, amiről nincs szó, arról van szó, hogy egy nagyon-nagyon jó játékos, akit egy szinten lehet emlegetni jópár régi holland névvel, el lett tékozolva egy sokkal gyengébb játékos miatt.

Az is érdekes, hogy hirtelen számít a gól/perc, mikor tegnap még csak a számok számítottak, és top kommentezted az erre vonatkozó kommentet. Hasonló arányban lőttek gólokat, centerként. Egy hajszállal jobbal, ezt is írtam, egyet is tudok vele érteni. De akkor meg te is fogadd el, ha 5-6000 perc alatt kihoz egy erős gólátlagot, akkor az már elég nagy minta ahhoz, hogy ebből lehessen arányosítani.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Fernando
Llegenda del Barça

2024.06.24. 12:15:04

Depay egy 2 polccal gyengébb kepessegu Mbappé ugyanakkora önbizalommal és arccal. Idejét nem tudom mikor volt, hogy bárhol is hosszútávon pozitív hatással volt az aktuális csapata játékára. Nem egy csapatjatekos forma, de szerepelni imád. Volt időszak mikor rugdosta a gólokat ez tény, de nézzük meg, hogy milyen csapatok ellen volt termékeny. Nagycsapatok ellen szinte kivétel nélkül besul, esetleg büntetőből tud guritani valamit. Kicsik ellen se mindig tud villogni, de amit osszerakott golszamban az szinte kivétel nélkül kiscsapatok ellen rakta össze. Önző és öncélú amit a pályán mutat. Nekem nem hiányzik, Auba viszont mióta elment igen.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 12:11:20

bence0330 írta:
hamar meglesz az 1. hely
A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).

Cruyff 48 meccsen szerzett 33 gólt, Depay 95 meccsen 45-öt. Kinek jobb az átlaga? Cruyff 130 percenként lőtt gólt, Depay 157 percenként. Ezen az alapon is egy halom ember van Depay előtt.

De most komolyan, Cruyff három BEK-győzelemre vezette az Ajaxot, van Basten kettő BEK-győzelemre vezette a Milant, és Depay jobb náluk? Tényleg nem akarom elhinni, hogy ilyesmi megírásra került.

FcBarcelona1 írta:
2024.06.24. 11:47:13
Dembelét már 100+ ért hoztuk 18 helyett
Dembelé pont megtestesíti számomra a gólszegény szélső típusát. Ilyenekre egyszerűen nincs szükségünk. Elől olyan játékosra van szükségünk, aki gólokat tud szállítani, és azért nem csak Mbappé és Haaland képesek erre. A Dortmund 13 millióért vette Füllkrugot, és BL-döntőt játszottak. Persze a bajnokságban sehol sem voltak, de jó játékosokat nem csak 100 milliókért lehet szerezni. Depay leigazolását amúgy annak idején támogattam, mert a Lyonban lőtt 20 góljával úgy tűnt, beválhat. De nem vált be, nem volt elég jó, egy bizonyos szintet már nem tudott meglépni. Alacsonyabb szinteken még nem derül ki, hogy hol van az illető plafonja, hát nála nem volt túl magasan ez a plafon, és emiatt pont úgy elengedtem, ahogy méltattad a Real Madridot, hogy el tudott engedni be nem vált embereket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.24. 12:16:53-kor.
bence0330

gránit írta:
2024.06.24. 11:09:47
bence0330 írta:
2024.06.23. 16:42:50
De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt
???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő??? :shock: :shock: :shock: Cruyff, van Basten megvannak? Még egy van Nistelrooy-hoz képest sem rúg labdába, Kluivert 6 barcelonai szezonja alatt 5 szezonban több gólt lőtt nála, és csak úgy mellékesen eldöntött egy BL-döntőt. Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő? Ez... Ez kemény.

"Kissé" mintha elfogult lennél a mai játékosokkal, vagy csak őket ismered.
https://www.transfermarkt.com/niederlan ... erein/3379

A számok nekem adnak igazat (igen, még csak a 2., de korábban úgy is írtam, hogy hamar meglesz az 1. hely, hisz még csak 30 éves...), így a natúr tényeket elég durva trollkodásnak nevezni. És jól példázzák a romantikát a régi játékosokkal szemben, akiknek a jó dolgaik megmaradtak az emlékezetedben, RVN pl kifejezetten gyenge képességű futballista volt a mezőnyben, ő "csak" gólt rúgni tudott. Azt meg kb úgy tette, mint Depay. Ha meg ugyanúgy rúgsz gólt, de gyengébb focista vagy, szerintem nem kérdés, ki a jobb. Főleg, hogy a tieid centerek, ahonnan még könnyebb is több gólt termelni, és még így sem sikerült nekik. Általad hozott nevek a válogatottban a gólszámokkal + Depay.

Depay 45
Kluivert 40
van Basten 24
RVN 35
Cruyuff 33

Ha én elfogult vagyok a mai játékosokkal szemben...

Van, akiknek egy hajszállal jobb az átlaga, de még azokkal is legalább egy polcon van átlag szempontjából is. Azon vitázni, hogy így Ferránhoz képest megérte-e elküldeni, ami az alapkijelentésem volt...

Depay két hibát követett el. Az elsőt fiatal korában, eléggé hülyegyerek típus volt. Mire kinőtte, és megérkezett a top szintre, sajna hozzánk igazolt, ahol kicsit leépült, elsősorban fizikailag, mint sokan mások az elmúlt években. Kérdés, visszatalál-e az előtte lévő szintre, de amit idén a sérülése után mutatott megint, egy remek csapatban húzóemberként, az azt mondatja, hogy igen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.24. 11:47:13

gránit írta:
Nem akarom védeni Bencét, de arra gondolt, hogy a válogatott gólrekordere lesz. Persze szerintem sincs sehol a holland klasszisokhoz képest, de nagyon le van nézve. Ráadásul ő inkább bal szélső, egy Neymar típusú játékos, gyengébb változatban, de jól cselez, és nagyon jól fordulhat le, és benne van mindig a váratlan. Az más kérdés, hogy fizikailag teljesen leépült, valószínűleg nálunk.
Nem akarom sztárolni, de ingyen volt, ahogy Auba is. Ezt kellene megérteni mindenkinek. Mbappe pedig így is 100+, (aláírási pénz, és erre a ki tudja milyen bére, mert én nem hiszem el a publikusat)hogy ingyen távozott. És Mbappehoz közel csak páran vannak, mint Haaland, Salah, De Bruyne, aki eszembe jut. Az ilyenek 100-200 között váltanak klubot. Mi is azért szívunk, mert Bartomeuék nem számoltak az amortizációkkal. Az ilyen játékosok évi 20-40 millió bruttó és 20-40 amortizációs költséget foglalnak a bérkeretben, ami nálunk éppen 400 körül van. Szóval jelenleg esélytelen, és hosszabb távon sem biztos, hogy kifizetődő. Mi is azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert egy idő után elszabadultak a fizetések, a Reál pedig még hamarabb megszabadult bárkitől, nem vett figyelembe sem neveket, sem ikonokat. Itt kell felépíteni a "sztárokat", olyanokat igazolni, akikben benne van az extra, és ki kell hozni belőlük, vagy fiatalon lecsapni rájuk. Dembelé, Nunez, Haaland, Mbappe, Salah, Julian Alvarez mind képben volt nálunk még tehetségként, erre Dembelét már 100+ ért hoztuk 18 helyett, a többi játékos esetében elvileg a Barca DNS hiánya volt a kizáró tényező :)
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt
???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő??? :shock: :shock: :shock: Cruyff, van Basten megvannak? Még egy van Nistelrooy-hoz képest sem rúg labdába, Kluivert 6 barcelonai szezonja alatt 5 szezonban több gólt lőtt nála, és csak úgy mellékesen eldöntött egy BL-döntőt. Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő? Ez... Ez kemény.

"Kissé" mintha elfogult lennél a mai játékosokkal, vagy csak őket ismered.

bence0330 írta:
Hanem az olyan játékosból, akit te vársz, hogy szélről indulva verjen 20-30 gólt
Nekem teljesen mindegy, honnan indul. Center, szélső, 9-es, pont nem érdekel, minek nevezzük. Lője be, ennyi. Mbappé-nak is teljesen mindegy, hogy a stúdiókban szélsőnek vagy centernek rajzolgatják fel. Odamegy és belövi. Ilyen kaliberekre van szükségünk. Ma nyilván kevesebb a tehetség, mint 20 éve, de azért ma is lehet szemezgetni, arról nem is beszélve, hogy bár kevesebb a tehetség, de az ellenfelek soraiban is kevesebb a tehetség, így ma már nem csak Ronaldinho-kkal lehet BL-t nyerni.
bence0330

gránit írta:
2024.06.23. 16:24:12
Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.

Az EB-meccsek felén elalszok. Hogy egy francia és egy holland válogatott ilyen lagymatag meccset volt képes játszani egymással, egy ilyen meccsre 25 éve azt mondtuk volna, hogy két félamatőr csapat tötymörgése. Micsoda meccset játszott 2000-ben ez a két válogatott, úgy, hogy már mindkettő továbbjutott, és simán alibizhettek volna egy 0-0-át. Ehelyett mentek, mint az állat, és eszméletlen meccset játszottak. Ma meg el lehet aludni a meccseiken. Gyengült a futball színvonala.
bence0330 írta:
2024.06.23. 15:35:01
Gránit, úgy van amúgy ennek kapcsán összefüggése, hogy mivel a mai fociban kevés ilyen él meg, az áruk kétszer annyiba kerül, mint 20 éve került volna. Ez most nekünk kb így lehetetlen.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Igen, ebben egyetértés van. Hiányosság a futballtudásban. Ez régen is megvolt, csak a kiscsapatok jobban nekimentek a nagynak. Most meg a kiscsapatok a gyengébb focistákkal bármit megtesznek, hogy csökkentsék a különbséget. De ez nem annyira az igazolható top játékosok témája, inkább az, miért lehetett régebben könnyebben több gólt lőni. Egyetértek, a meccsek zöme kevésbé látványos, lassú, lagymatag, egyik csapat behúzódik, másik támad. A minőség megvan, nem gyengébbek a focisták, csak a látványosság szűnt meg. Ha minőség alatt azt érted, hogy az a 90 perc, amit te nézel, akkor persze, gyengült.

Azért tegyük hozzá, hogy ehhez hozzájön még az, hogy régről csak a jó meccsekre emlékszel. Votlak olyan 0-0-k nagyobb csapatok közt is, amivel kínozni lehetett volna, a nagy franciák a 2002-es vb-t 1 gól nélkül fejezték be, asszem szintén ezen a vb-n volt (lehet rosszul emlékszem) olyan meccs, ahol a csapatok konkrétan végigpasszolták a félpályánál a meccs egy jó részét, mert mindkettőnek jó volt az eredmény. És akkor is voltak botrány meccsek. De ja, a nyíltabb stílus miatt akkor kevesebb, és több volt a jobb. De nem azért, mert gyengébb játékosok lettek volna (a skála széléről levéve 1-2 kiugró embert), csak teljesen más volt a felfogás.

Nem inflációarányosan értettem. Hanem az olyan játékosból, akit te vársz, hogy szélről indulva verjen 20-30 gólt, van vagy 3-3 a világon a két oldalon, emiatt óriási a verseny érte, emiatt mi most ezt nem tudjuk megoldani. Remélhetőleg csak 1-2 évig.

Amúgy Guiu néhány perce is mérvadó, csak nem így. Hanem abból a szempontból, hogy eddig jó, ebből még bármi lehet, nézzük meg alaposabban.
MichaaBee írta:
2024.06.23. 16:29:05
A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.
Igen, bár a 42 meccs második fele néhány percekből állt, szóval korrektebb percarányosabb nézni, amikor Lewy 42 meccse meg mondjuk 38 kezdésből áll. De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt, és sok éve hozta a szezonra kivetített 20 gólos statot. Még tavaly sérülésből visszatérve is. Ferrán hasonló időben tért vissza, 0/0-val fejezte be asszem minden sorozatban azóta a szezont.

Nem überklasszis, nem is a világot kellett volna megváltani (sőt nem is feltétlen Lewy helyén, max néha őt is kirotálni, és hát Lewy számai közt is van egy nagy adag tizi), én azt állítottam, hogy borzasztó hiba volt Ferránt hozni helyette, és miatta elküldeni, mikor hozzá képest egy más polc a csávó két poszton is. De Felixhez képest is. Ők az erős közepes, fogjuk rá, jó játékosok, Depay meg egy nagyon jó játékos.

Auba jó játékos szintén, de szerintem nem jobb, mint Depay (a Xavi-éra legszebb, leggördülékenyebb focijába érkezett), és hát a kora miatt is a kettő közül egyértelműen a hollandot választottam volna.)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2024.06.23. 16:29:05

bence0330 írta:
Peter írta:
2024.06.23. 15:25:06
Tetszik ez a Depay fóbia itt a fórumon.
Nem vagyok egy stat huszár, de félig a nyakamat tenném rá, hogy az utolsó 3 szezonjában összesen nem rúgott a srác 20 gólt...... :mrgreen:
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
gránit
Director del Fútbol

2024.06.23. 16:24:12

bence0330 írta:

Többi: a foci semmiképp sem gyengült, pont ugyanolyan tehetségek születnek, mint régen. Csak megváltozott, kevésbé lett látványos, a Pirloféle balettáncosok már nem kerülhetnének topcsapatok kezdőjébe. A top szélsők kevesebb gól lőnének ma, mint 20 éve, egyszerűen sokkal szervezettebb a védekezés.
Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.

Az EB-meccsek felén elalszok. Hogy egy francia és egy holland válogatott ilyen lagymatag meccset volt képes játszani egymással, egy ilyen meccsre 25 éve azt mondtuk volna, hogy két félamatőr csapat tötymörgése. Micsoda meccset játszott 2000-ben ez a két válogatott, úgy, hogy már mindkettő továbbjutott, és simán alibizhettek volna egy 0-0-át. Ehelyett mentek, mint az állat, és eszméletlen meccset játszottak. Ma meg el lehet aludni a meccseiken. Gyengült a futball színvonala.
bence0330 írta:
Gránit, úgy van amúgy ennek kapcsán összefüggése, hogy mivel a mai fociban kevés ilyen él meg, az áruk kétszer annyiba kerül, mint 20 éve került volna. Ez most nekünk kb így lehetetlen.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Peter írta:
2024.06.23. 15:35:35
bence0330 írta:
2024.06.23. 15:31:23
ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc.
jobbat mondok.....Guiu....Mbappét és Haalandot (talán együtt) is zsebre teszi a játékperc gól stat alapján..... :lol:
Hihetetlen, hogy csípőből tolod ezeket a top kommenteket :D
bence0330

2024.06.23. 15:39:57

Peter írta:
bence0330 írta:
jobbat mondok.....Guiu....Mbappét és Haalandot zsebre teszi a játékperc gól stat alapján.....
Hú, elnézést a dupláért, szerkeszteni akrtam, rossz gombra nyomtam, most meg nem törölhetőek már. Ha egyik modi törölné a rövidebbet, megköszönném.

Igen, és ha ránézel egy lapos mezőre, akkor megállapíthatod, hogy a Föld lapos. A minta mérete nem mindegy. Ha elég nagy részét látod a Földnek, és a görbéjének az ívét, akkor már minden tudás nélkül is kikövetkeztetheted, hogy nem lapos. Ezért értelmetlen ilyen eltúlzott példát hozni érvnek. Előtte is 20 gólos volt, előtte meg 1000 perccel 9. Depay több éven át bizonyította, hogy 20 gólos játékos kb egész szezonra vetítve, és pont ezt hozta nálunk is, így az a feltételezés lenne fura és statisztikailag kiugró, ha azt mondanánk, hogy több év után nem hozta volna le 2700 perccel mondjuk a 20 gólt. Ehhez jön Guiu 150 perce, nincs összehasonlítás sem a két eset között. Ha összeszámolom Depay prime éveit, ami már marha nagy minta, akkor rengeteg, 5-6000 percre is kijön az azátlag, amivel egy kb teljes szezonban 20 gólos támadónak lehet mondani.

Az előző évét is belevehetem, ahol sokat volt sérült (emiatt nem venném meg nagy pénzért, de ingyen...? Vagy Ferránnal összehasonlításban? Nem is téma...), de még ott is simán hozta ezt az átlagot, 1200 perc alatt 9 góllal, a BL-menetelésben nagy szerepet vállalva, ahol Ferrán és Lewy lapítottak, mint nyuszi a fűben. Szóval kb az elmúlt 5-6 évet nézheted, és ki fog jönni még mindig.

A válogatottban rekorderként fogja befejezni, már most sincs messze, van Persie és Kluivert átlagában termelte a gólokat, és előbbit is fogja megelőzni az elsőségért. Ez sem kicsi minta. Olyan játékosokat, akiknek a szintjéről pár hsz-el korábban volt értekezés, hogy akkor még ilyenek voltak. Csak Depay jobban focizik mellette, mint RVP, és még teljes munkaidős centernek sem kell hozzá lennie, ezeket a brutál számokat lehozza két posztról.
Peter
Director del Fútbol

bence0330 írta:
jobbat mondok.....Guiu....Mbappét és Haalandot (talán együtt) is zsebre teszi a játékperc gól stat alapján..... :lol:
bence0330

Peter írta:
Nem vagyok egy stat huszár, de félig a nyakamat tenném rá, hogy az utolsó 3 szezonjában összesen nem rúgott a srác 20 gólt...... :mrgreen:
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.

Többi: a foci semmiképp sem gyengült, pont ugyanolyan tehetségek születnek, mint régen. Csak megváltozott, kevésbé lett látványos, a Pirloféle balettáncosok már nem kerülhetnének topcsapatok kezdőjébe. A top szélsők kevesebb gól lőnének ma, mint 20 éve, egyszerűen sokkal szervezettebb a védekezés.

Természetesen a skála szélén lehet 1-1 kiugró különbség, Messi, Dinho, Neymar, mondjuk. Az átlagtehetség viszont semmiképp sem romlott, csak más lett a kiválasztás, sok ilyen játékos fennmarad a rostán. Fizikálisabb lett a foci.

bence0330

Peter írta:
Peter
Director del Fútbol

gránit
Director del Fútbol

2024.06.23. 14:43:00

FcBarcelona1 írta:
2024.06.23. 14:28:27
Hol vannak már a pár éve (90-es, 2000-s évek)egyéni tudásban kitűnő játékosok?

A hollandoknak egyedül több, nagyjából egy korosztályban focizó, kitűnő csatára volt, mint most az EB-n összesen az összes válogatottnak.

Egyéb válogatottakban is Okocha, Eto'o, Hagi, Stoickov, Litmanen, Koller, Baros, focisták szaladgáltak.

Szerintem az sem véletlen, hogy Messi és CR7 10+ évig ennyire ki tudott emelkedni,(2010-es évek) most pedig még egy szintet esett a minőség.

Szubjektív véleményem alapján messze elmaradva az elődöktől.
Teljesen egyetértek ezekkel. A labdarúgás színvonala elképesztően visszaesett. Én ezt a 2010-es évtizedfordulónál tapasztaltam egyre erősebben, amikor a kis- és középcsapatok már nem erőből akarták megverni a nagyokat, már nem mertek játszani, hanem elkezdtek bunkerezni.

A Rijkaard-féle sikerkorszak eleve úgy indult, hogy 3-0-ra kikaptunk a Villarreal ellen. Egy játszani akaró és játszani tudó Villarreal ellen, amelyben többek között Riquelme, Sorín, Marcos Senna, Forlán játszottak. Akartak és tudtak is játszani. Akkor a kisebb csapatokban is ilyen klasszisok játszottak. Sajnos ennek ma már híre-hamva nincs. Egyszerűen nincs annyi tehetség, hogy a kis- és középcsapatok egyenrangú ellenfélként fel tudjanak és fel merjenek lépni egy papíron erősebb csapat ellen.

Egykor kívülről fújtuk a cseh válogatottat. Ma kb egy játékost nem tudok onnan, a portugálok ellen is egy nagy semmi volt, amit előadtak. Pedig micsoda csapataik voltak még a '90-es, 2000-es években, hogy a '76-os EB-győztes csapatukat meg a '62-es VB-döntős csapatukat ne is említsem (bár ott a szlovákokkal együtt még könnyebb dolguk volt, de tehetségek nélkül ez nem lett volna lehetséges). Csak egy példa, a bolgároktól kezdve a szerbekig, románokig lehetne bizonyítani az eszméletlen színvonalesést.

Szóval, teljesen egyetértek, csak nem értem, hogy kapcsolódnak ezek az egyébként helytálló állítások mindahhoz, amiket az átigazolásokról írtam?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.23. 14:28:27

gránit írta:
2024.06.23. 14:03:38
Nem bántásból, de mintha a múltból indulnál ki. Az EB kapcsán írtam volna LG-nek, de hagytam, mert oldalakat lehetne írni.
Hol vannak már a pár éve (90-es, 2000-s évek)egyéni tudásban kitűnő játékosok?
Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Batistuta, Crespo, Henry, Bergkamp, Nistelrooy, Kluivert stb. reggelig lehetne sorolni. A hollandoknak egyedül több, nagyjából egy korosztályban focizó, kitűnő csatára volt, mint most az EB-n összesen az összes válogatottnak.
Egyéb válogatottakban is Okocha, Eto'o, Hagi, Stoickov, Litmanen, Koller, Baros, focisták szaladgáltak.
Szerintem az sem véletlen, hogy Messi és CR7 10+ évig ennyire ki tudott emelkedni,(2010-es évek) most pedig még egy szintet esett a minőség.
Manapság egy jobb képességű focista 50-ről indul.
Szubjektív véleményem alapján messze elmaradva az elődöktől.
A milliárdos klubok pedig gombaként teremnek, akiket még csak az FFP sem köti.
Manapság az egyéni teljesítmény inkább azon múlik, hogy az edző mit tud kihozni a csapatból, és a csapat játéka az egyénekből.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.06.23. 14:43:20-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.23. 14:03:38

FcBarcelona1 írta:
2024.06.23. 13:29:48

Egyébként Depay és Auba nem kellett ingyen.
Depay-ért nem is kár. Egyszer lőtte meg életében a 20 gólt egy bajnokságban, nálunk is szenvedett.

Aubameyangot sajnálom, ő és Lewandowski elég ütős lehetett volna.
FcBarcelona1 írta:

Olyanon megy régóta a vita, ami nem fog megvalósulni.
Bármi megvalósulhat. Igazából nem tudom, mi az, ami a Barcelonában még nem valósult meg. Talán pont a 4-2-3-1-et alkalmaztuk a legkevésbé, amire most kilátás van. Bármi működhet és bármi megvalósulhat.
bence0330

2024.06.23. 13:44:43

Hát igen, itt fájó, hogy Depay-t elpuskáztuk, mert ő egy 20+ gólos támadó, a két poszton variálva is le tud ennyit hozni egy egész szezonban, és ezt nálunk bizonyította is, még a Koeman-féle tragédiában, egyedüli támadóként a keretben, ificsapattal a háta mögött is valami 12-3-at rúgott fél szezon alatt. De az a legfájóbb, hogy Ferránt hoztuk a helyére, aztán miatta padoztattuk majd menesztettük, amikor nem is egy polc a két játékos, Depay szerintem a játék konkrétan minden egyes játékelemében jobb, csel, passzjáték, birkózás, gól.

Az ilyenek miatt gondolom mindig, más egyebek mellett, hogy Xavi sajna többet rombolt, mint épített, és rendre maga alól vágta ki a fát. A hollandot ha nem 30 lenne, simán leigazolnám 40-50 misiért, ő az a kaliber. Ebben a korban, sérüléses szezon után már nem. De ő ingyen igazolható most is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.06.23. 13:13:41
gránit írta:
2024.06.23. 12:35:33
A nézetkülönbség ott van, hogy szerintem a lehetőségeink figyelembevételével együtt is inkább egy all-around csatárra van szükségünk, nem egy gólszegény szélsőre. Amúgy nem mondom, Williams a Barcelonában ne lehetne gólerősebb, több helyzete lenne, az biztos. De szerintem 60 millióért találnánk olyat, akivel beljebb lennénk.
Lehet, bár hirtelen nem jut eszembe ilyen. Meg szerintem most tényleg jó lehet a támogadó játékos érkezése. Nico-Yamal-Raphinha szerintem megüti, vagy ha nem is, legalább megközelíti azt a szintet, ami a BM-ben volt Lewy mögött-mellett mint kiszolgáló rendszer.
Vegyük meg Sörlothot és Dovbykot Lewy mellé, mehet a 3 csatáros újonnan kitalált formáció, 60+ góllal :)
Olyanon megy régóta a vita, ami nem fog megvalósulni.
Beletolhatunk minden pénzt 100+ millióért Leao, Kvara egyikébe, akik nagyon távol vannak Ronaldinho, Henry képességétől, lehet úgy járunk, mint Coutinho, Griezmann, Dembelé 3-assal, 3-4 évig nyögve az amortizációjukat.
Egyébként Depay és Auba nem kellett ingyen.
Valószínűleg a legkézenfekvőbb igazolni egy bal szélsőt, vagy valakit, aki több poszton bevethető, és ki tudjuk fizetni.
Pl. Nico (elvileg sokallja a vezetőség a fizetési igényét), Felix (láthattuk), Simons (PSG :) ), Diaz (70-80, 28 éves, mindent is kihagy), Gakpo (Slotnak biztos kell), Baena, Greenwood, Sancho, Chiesa, egyikét. Kihagytam valakit bal szélről?
2 középcsatáros rendszer nem lesz a Barcanal.
Valószínűleg ezek a lehetőségek.
Esetleg leigazolnunk egy középső támadót és kitoljuk bal szélre, mint Lautaro, Julian Alvarez, Guirassy, Dovbyk, stb. pénz függvényében, de Griezmann és Coutinho esetében sem jött be túlzottan.
bence0330

2024.06.23. 13:13:41

gránit írta:
bence0330 írta:
2024.06.23. 12:00:13
nem a vágyálmaim mellett érvelek, az nekem is ez, hanem amit szerintem most ki tudunk köhögni
A nézetkülönbség ott van, hogy szerintem a lehetőségeink figyelembevételével együtt is inkább egy all-around csatárra van szükségünk, nem egy gólszegény szélsőre. Amúgy nem mondom, Williams a Barcelonában ne lehetne gólerősebb, több helyzete lenne, az biztos. De szerintem 60 millióért találnánk olyat, akivel beljebb lennénk.
Lehet, bár hirtelen nem jut eszembe ilyen. Meg szerintem most tényleg jó lehet a támogadó játékos érkezése. Nico-Yamal-Raphinha szerintem megüti, vagy ha nem is, legalább megközelíti azt a szintet, ami a BM-ben volt Lewy mögött-mellett mint kiszolgáló rendszer.

Más: a mundo szerint a cserekapus posztra egy Mio Backhaus nevű kapust nézegetünk, Pena ugyebár átadólistán van. Most jár le a szerződése, a Werder játékosa, de a holland Volendam csapatában volt kölcsönben. Német korosztályos válogatott, 20 éves, többen nézegetik úgyhogy túl rossz nem lehet, az egyik legfiatalabb kezdő kapus volt a nagyobb ligákban. A csapata mondjuk nem szerepelt valami jól, finoman fogalmazva.
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
nem a vágyálmaim mellett érvelek, az nekem is ez, hanem amit szerintem most ki tudunk köhögni
bence0330

gránit írta:
2024.06.23. 11:41:16
Egy igazi csatáróriásnál ezek nem feltétlenül zárják ki egymást, ahogy Troym is írta. Kevés ilyen játékos van, de mindig akkor értünk fel a csúcsra, amikor ilyen játékosaink voltak. Ott van Mbappé. Szélső? Center? Ugyanmár. Belövi és kész. Ezt a bontásos dolgot is indokolatlannak tartom. Ronaldinhónál jobban nem sokan tudtak bontani. Ez nem zárta ki azt, hogy akció végén bezúzza, és ne essen el a saját lábában vagy ne vezesse bele a védőbe. Igen, nem hemzsegnek az ilyen játékosok. De ha BL-t akarunk nyerni, akkor ilyen kaliberekre van szükségünk.

Erről volt egy beszélgetésem korábban, akkor azt mondták, nekünk olyan center kell, aki bemozog az üres területre. Üres területre? Milyen üres területre? Nincs semmi üres területünk. Mi nem kontrázunk, nekünk nem adnak egy zsebkendőnyi üres területet sem. Pont olyan csatárokra van szükségünk, akik ezt a helyzetet meg tudják oldani.
Igen, ez nem vita tárgya, mindenki ilyen játékosokat szeretne. De akkor most megint ott tartunk hogy van 120 milliónk valakire, még 20 az ügynökének és még a fizu? Ha igen, hozzuk ide Fodent és Mbappét, Leaót, rendben. Én amikor írok, nyilván nem a vágyálmaim mellett érvelek, az nekem is ez, hanem amit szerintem most ki tudunk köhögni.
Aztán remélem lesznek szebb idők, amikor legalább gondolkodni lehet ilyen játékosban. Most azon tudunk gondolkodni, hogy a posztján lassan már elitnek számító Nico 50-60 misiért belefér-e vajon, még akkor is, ha 1:1-ben leszünk. Erre a posztra ennél jobb játékost ennyi pénzért meg nem tudom, lehet-e szerezni. Felix, Ferrán szintek kerülhetnek ennyibe. Velük meg össze sem lehet hasonlítani.

Tavaly végig kontráztunk az összes nagyobb meccsen, de még a kicsik ellen is, akik bátrabban fociztak, mint Getafe, Soci, stb. Nem véletlen villogott pl. Raphinha ezeken, röhögve talált meg meccsenként 3-4-szer üres területet a védők mögött, csak hát ő sajnos nem egy elit befejező, de még így is relatív sok gólt lőtt percarányosan, mert annyi ilyen lehetősége volt. Egy hasonlóan mozgékony center, aki magabiztos, jól érzi a kaput, ugyanezt meg tudta volna csinálni, és kétszerennyi gólt lőtt volna belőle.
Lewy meg pont azért nem lőtt gólt soha ezeken a meccseken, mert nem tudott haladni a kontrával. Amúgy sebessége még van, nem azért nem, hanem ő birkózni volt ott. Ami félig-meddig érthető stratégia, de így meg soha nem ért fel a támadásokkal.

Flick 100%, hogy okosabban fogja használni, ezért szerintem tök jó, ha az ő kiszolgálásának esélyeit javítjük, amiben Nico-Yamal-Raphinha hármas pokolian jó lenne. Főleg hogy nem csak Lewy van, hanem már egy Fermín is, aki képes érkezni és gólt lőni.

Persze sok betömörülő csapat van, akik ellen kézilabdáztunk, de ezzel még a Reál is így van, nem tudnak kontrázni, ha 11 emberrel védekezik az ellen. Ott jó egy nagy bójacenter, de a kis mozgékony is jól tud jönni, Agüero-stílusban, mindig megtalált egy 30 centis helyet a röviden. Ebben erősnek érzem Roquét.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.23. 11:41:16

bence0330 írta:
2024.06.23. 10:08:58
Nem a címke a lényeg, hanem a csapatban betöltött szerepe.
Egy igazi csatáróriásnál ezek nem feltétlenül zárják ki egymást, ahogy Troym is írta. Kevés ilyen játékos van, de mindig akkor értünk fel a csúcsra, amikor ilyen játékosaink voltak. Ott van Mbappé. Szélső? Center? Ugyanmár. Belövi és kész. Ezt a bontásos dolgot is indokolatlannak tartom. Ronaldinhónál jobban nem sokan tudtak bontani. Ez nem zárta ki azt, hogy akció végén bezúzza, és ne essen el a saját lábában vagy ne vezesse bele a védőbe. Igen, nem hemzsegnek az ilyen játékosok. De ha BL-t akarunk nyerni, akkor ilyen kaliberekre van szükségünk.

Egy szokatlan dolgot is írok most, szerintem nekünk egyáltalán nem baj, ha "bójacentereink" vannak. Nincs hely, amikor támadunk. Amikor mi támadunk, statikus helyzetek, állóháborúk alakulnak ki. Egy olyan "center" itt pont fickándozni tudna, aki ezeket a statikus helyzeteket meg tudja oldani. Még egy öt évvel ezelőtti Lewandowski is brutális lett volna. Xavi a vége felé még arra is rájött, hogy a fejére lehet ívelgetni a labdát. Mert miért ne lehetne? Nem tudjuk feltörni a védelmet, mert betolták a buszt? Akkor menjen előre két hórihorgas ember, és befejelik. És a végén már működött, számos fejesgólt szereztünk a szezon végén, de erre is késő jött rá, ahogy a Christensen-hadműveletre is. Ezek a dolgok elkéstek. De működnek. Amikor betolják a buszt, nagyon is jól jön egy "bójacenter", aki pont ezekben a statikus helyzetekben erős.

Erről volt egy beszélgetésem korábban, akkor azt mondták, nekünk olyan center kell, aki bemozog az üres területre. Üres területre? Milyen üres területre? Nincs semmi üres területünk. Mi nem kontrázunk, nekünk nem adnak egy zsebkendőnyi üres területet sem. Pont olyan csatárokra van szükségünk, akik ezt a helyzetet meg tudják oldani.
Peter írta:
2024.06.23. 01:13:13
Hatékony labdatartás és labdaszerzés tekintetében a középpályára fókuszálnék, ezt a sort erősíteném meg leginkább. Ez lenne a kulcs, itt vagyunk a leginkább elmaradva a top csapatokhoz képest. Itt maradunk alul a komolyabb meccseken hosszú hosszú évek óta. Átjáróház a középpálya, miközben előre teljesen erőtlen. Ennek rendbetétele a prioritás.
Így van. Aggódok is amiatt, hogy nem röpködnek a nevek. Ha Araújo menni akar, akkor őt használnám arra, hogy hozzájussunk egy top játékosra ezen a poszton. Pénzért venni valószínűleg nem fogunk tudni a Liga miatt. De ha Araújo megy, cserealapként fel lehet használni. Ahová rebesgették, Bayern München, Manchester United, vannak ilyen játékosok, akiket el lehetne onnan hozni. Akkor viszont hátvédposzton kell erősíteni, és ezt könnyebbnek érzem, mint a vkp-poszton top játékoshoz hozzájutni.
Válasz küldése