Európa-bajnokságok & Világbajnokságok

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.07.02. 09:42:45

Pendu nem szerencsétlen. Ahogy anno a BL-döntőn, most is megúszta, hogy kihagyja a 11-est, a többiek megmentették a valagát. A másik oldalon Sesko... a múltkor írtam rá, hogy túlértékeltnek tartom. Eddig ahányszor láttam komolyabb meccsen, mindig betlizett. Most konkrétan meccslabdát hagyott ki. :evil: Nem top csapatba való.

Imádtam volna, ha kiesnek a portugálok, azok után, hogy lényegében ők "választották" maguknak Szlovéniát ellenfélnek. De az ellenfél iszonyatosan rosszul lőtte a büntetőket, így nem lehet. :?

A németeknek szurkolok, de igazából ha nem az angol, portugál, francia hányingertrióból nyer valaki, már nem leszek szomorú.

Patkány bellingham kap valami eltiltást a gusztustalan megmozdulásáért? :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.07.02. 03:55:19

gránit írta:
2024.07.01. 23:16:40

Ne viccelj, amikor Ronaldo Nazario megindult, menekült mindenki előle. Nem mertek kilépni rá, mert adott egy kötény-megkerülős cselt, és már ott sem volt. Ma azért mernek odalépni a játékosoknak, mert nem félnek tőlük. Tudják, hogy vagy beléjük vezetik, vagy gyáván visszapasszolnak/oldalpasszolnak.
Illetlenség Ronaldoval példálózni, a prime időszakos Ronaldo úgy rakná inasba a világlegjobbjának tartott védőit, kezdve a mi Araujonkkal, végig Van Dijkon át, Akanjiig, Rüdigerig, hogy csak néznének, de reagálni se tudnának.
Ezek az idők elmúltak, van egy két ember, aki meghúzza a váratlant, de egy kezemen meg tudom a mai fociban ezt számolni, legalábbis a csúcs szinten.

Ma vannak az egyendroigok, akik pontosan azt csinálják, amit írsz. Megállnak, visszapassz. Vagy hosszan megtolják, hátha utolérik a lasztit. Zsenik.

És ez nem azért van, mert annyival jobbak a védők, hanem mert annyival le van butítva a játékosképzés, csak a tutizás, csak ne hibázzak, inkább legyen egy biztos hátrapassz. Ez van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.02. 00:29:30

sanika01 írta:
2024.07.01. 23:59:05
bence0330 írta:
2024.07.01. 23:05:05
Nem tudsz virtuózkodni, ha rögtön ketten vannak rajtad, öten előtted, és senkinek nincs körülötted esélye sem lyukra futni, vagy max meccsenként 1-2-szer. Zidane egy zseni volt, de ma jóval kisebb zseninek látszana ilyen betonfalak ellen, szorosabban fogva. És vannak ma is olyan játékosok, akik 20 évvel ezelőtt nagyobb zseninek tűnnének kétszer akkora hellyel.
Azt a híres Zidane-féle cselt pl. sosem tudná most megcsinálni, nem lenne hol, nem jönnek lendületből kb az egész meccsen, mert az ellenfél be van parkolva.
Ebben is van igazság, de véleményem szerint nem ez a fő gond azzal, hogy ennyi nézhetetlen meccs megy. A legnagyobb probléma a biztonsági játék. Az első cél szinte minden esetben a kapott gól elkerülése és csak utána jön a gólszerzés. Ezért a rendkívül gyenge francia, angol, portugál meccs. És amúgy ez szinte minden csapatra igaz, kevés a kivétel.

Több kockázattal sokkal több gól és sokkal de sokkal jobb meccsek lehetnének, de ugye abban a kapott gól is nagyobb eséllyel benne van. Látszik is a spanyolokon, messze a legszebb focit játszák, de kockáztatnak, és a kapott gól is bőven benne van.

Hosszú távon ez fogja megölni a focit, mindent kiszámolnak, minimális kockázatot vállalnak, ezzel egyidejűleg az élvezeti rész elveszik. Azt viszont el kell ismerni, hogy lehet ez az eredményesebb...
A kettő összefügg, szóval ha külön vesszük, maximálisan egyetértek. De szerintem van kapcsolat aközött, hogy a kiscsapatok 11 emberrel, nagyon szervezetten védekeznek, (beletartozik, hogy a veszélyesebb játékosokat ma már moccanni sem hagyják), és aközött, hogy milyen felfogásban játszik akár a kicsi, akár a nagyobb csapat. A nagy azért játszik kicsit biztonságosabbra esetleg (bár ebben nem vagyok biztos, egyáltalán így van-e), mert tudják, hogy nem fognak 4 gólt vágni, így egy kontra is veszélyes lehet.
De nem vagyok biztos benne, hogy a franciák és az angolok, meg a protugálok nem mernek kockáztatni. Nekem az, hogy fel van tolva a védővonal az ellenfél térfelére, azt mondatja, hogy teljes erőbedobással próbálnak támadni. Egyszerűen nem tudják áttörni ezt a nagyon szűk védekezést. 1-2-szer persze, mert végül azért mégiscsak jó eséllyel ők jutnak tovább, de akkor meg annyival nagyobb a stressz a befejezőn. A spanyoloknak talán annyi az előnyük, hogy a javuk ismeri ezt a tömörülő hülyeséget, több rutinjuk van ellene.

Troym: adnám, de akkor csökkenteni kéne a percszámot is (ez szerintem még 11 emberrel is kb kötelező lenne lassan, az emberek ingerküszöbe is túl magas már 100-130 perc focizhoz, telefonoznak, instagramoznak, (fórumoznak :D ) közben, a versenynaptár is túl van tolva, és mivel eleve gyorsul a játék, a játékosok ezt már nem nagyon bírják...). Én simán levenném 35-35-re még 11 emberrel is. 10 emberrel 30-30 perc. Ezt már lehet végigülnék a nézők is a TV előtt.

Minden duplaműszakos klub játékosa túl van terhelve, nem harapnak ők már ezeken a versenyeken úgy. A PL-ből a plusz sebesség és plusz sorozat miatt pláne. Alighanem ez is egy tényező, ami csökkenti a kis és nagycsapat közti különbséget.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.07.02. 00:20:54

sanika01 írta:
véleményem szerint nem ez a fő gond azzal, hogy ennyi nézhetetlen meccs megy. A legnagyobb probléma a biztonsági játék. Az első cél szinte minden esetben a kapott gól elkerülése és csak utána jön a gólszerzés. Ezért a rendkívül gyenge francia, angol, portugál meccs. És amúgy ez szinte minden csapatra igaz, kevés a kivétel.

Több kockázattal sokkal több gól és sokkal de sokkal jobb meccsek lehetnének, de ugye abban a kapott gól is nagyobb eséllyel benne van. Látszik is a spanyolokon, messze a legszebb focit játszák, de kockáztatnak, és a kapott gól is bőven benne van.

Hosszú távon ez fogja megölni a focit, mindent kiszámolnak, minimális kockázatot vállalnak, ezzel egyidejűleg az élvezeti rész elveszik. Azt viszont el kell ismerni, hogy lehet ez az eredményesebb...
Ezzel teljesen egyetértek. Ami furcsa, hogy Amerikában sokkal hamarabb megjelent az analitika, és mégsincsenek azért ilyen nézhetetlenségi problémák. Szerintem itt a kulcs az egyéniségek hiányában rejlik. Nagyon sokszor elhangzik például, hogy a szövetségi kapitány ilyen meg olyan volt (Spalletti, Tedesco). Az fel sem merül egyik "elemzőben" sem, hogy a játékosok elvileg nem kézivezérelt figurák egy számítógépes játékban, így bármit is mondott a szövetségi kapitány, akár függetleníthetné is magát a játéktól, és bevállalhatná azt a pluszt, ami a különbséget jelenthetné. De nem nagyon látunk ilyesmit.

Ha már a 2006-os vb, ott is volt egy hasonló büntetőpárbaj, a Svájc-Ukrajna nyolcaddöntőben, ahol a svájciak mindegyik büntetőt kihagyták, és az ukránok is kihagytak egyet.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.02. 00:14:05

Megérné elgondolkodni, hogy ne 11 vs 11 játszanak focimeccsen, hanem mondjuk csak 10 vs 10, rögtön lenne több hely. Jégkorong hosszabbításban már 3 vs 3ban játszanak, sokkal gyorsabban születnek is a győztes gólok, mint korábban.
sanika01
Jugador del Barça

bence0330 írta:
Nem tudsz virtuózkodni, ha rögtön ketten vannak rajtad, öten előtted, és senkinek nincs körülötted esélye sem lyukra futni, vagy max meccsenként 1-2-szer. Zidane egy zseni volt, de ma jóval kisebb zseninek látszana ilyen betonfalak ellen, szorosabban fogva. És vannak ma is olyan játékosok, akik 20 évvel ezelőtt nagyobb zseninek tűnnének kétszer akkora hellyel.
Azt a híres Zidane-féle cselt pl. sosem tudná most megcsinálni, nem lenne hol, nem jönnek lendületből kb az egész meccsen, mert az ellenfél be van parkolva.
Ebben is van igazság, de véleményem szerint nem ez a fő gond azzal, hogy ennyi nézhetetlen meccs megy. A legnagyobb probléma a biztonsági játék. Az első cél szinte minden esetben a kapott gól elkerülése és csak utána jön a gólszerzés. Ezért a rendkívül gyenge francia, angol, portugál meccs. És amúgy ez szinte minden csapatra igaz, kevés a kivétel.

"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.07.01. 23:45:18

bence0330 írta:
2024.07.01. 23:42:45
Na ilyet se nagyon láttam még, 3 kör után gyakorlatilag vége lehet.
Mert túl fiatal vagy :)

Duckadam mikor Bek döntő játszottunk és négyet fogott. Senki nem tudott neki gólt lőni Sevillaban

Szlovének szervezetten,jól játszva,nagyon közel voltak,megijedtek.

Szerk: én a portugáloknal leginkább azt láttam,hogy túlságosan Ronaldot erőltetik,aki végig játszott eddig,még akkor sem pihentettek amikor lehetetett volna. Hiába robot,látszik rajta nincs nagyon szufla. Másik alappileruknek (Pepe) is gondolom jót tett a hosszabbítás,majdnem gólt is rugatott Seskoval.
Franciák ellen nagy bajban lehetnek,szetfogjak futni őket.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.07.01. 23:42:45

Na ilyet se nagyon láttam még, 3 kör után gyakorlatilag vége lehet. Mekkora hidegzuhany lehet...

Komoly negyeddöntők jöttek össze.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.07.01. 23:30:18

bence0330 írta:
2024.07.01. 23:16:17
Bob_Marley írta:
2024.07.01. 23:14:41
Ott van!!!!

Oblak átveszi a legjobb kapus a tornan szerepet

Nagyon hősies a szlovén csapat,ez a foci,ez a sport.
Ha szlovén vagy. :D Mindenki másnak maga az antifoci, amit csinálnak, persze nekik így van a legtöbb esélyük, megértem, de ettől még borzalmas nézni.
Csapatként jobban egyben vannak,és a meccs helyzete is az ívek volt.

Szerk: csorik,nagyon sajnálom őket. Mentálisan mikor ok lennének előnyben,megijdenek. Hozzáteszem Costa jól védte. Pedig óriásit mentek a szlovének.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2024.07.01. 23:42:49-kor.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.07.01. 23:28:53

Na ez van, ha a 115. percben még két 40 éves van a pályán. Majdnem eldöntötték közös erővel.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.01. 23:16:40

bence0330 írta:
Nem tudsz virtuózkodni, ha rögtön ketten vannak rajtad, öten előtted
Ne viccelj, amikor Ronaldo Nazario megindult, menekült mindenki előle. Nem mertek kilépni rá, mert adott egy kötény-megkerülős cselt, és már ott sem volt. Ma azért mernek odalépni a játékosoknak, mert nem félnek tőlük. Tudják, hogy vagy beléjük vezetik, vagy gyáván visszapasszolnak/oldalpasszolnak.

Cancelo-val is ez a problémám. Aktív, próbálkozik, próbálja segíteni a támadásokat, de 1 vs 1-ben folyton belevezeti a labdát az emberébe.
bence0330

2024.07.01. 23:16:17

Bob_Marley írta:
Ott van!!!!

Ha szlovén vagy. :D Mindenki másnak maga az antifoci, amit csinálnak, persze nekik így van a legtöbb esélyük, megértem, de ettől még borzalmas nézni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

Ott van!!!!

Kép
Kép
Kép
bence0330

Fernandes pl extra kreatív, és extra jó játékos, de semmi esélye nincs komolyat villanni. Hatalmasat védekeznek sajnos a szlovénok.

Persze ettől még 1 gólt be lehetne kotorni, gondolom előbb-utóbb össze is jön, de kínkeserves lesz. Nem nagyon értettem a portugál cseréket, de majd kiderül.

Na, úgy tűnik, beért a dolog. Na, mégsem. Ronaldót rég le kellett volna hozni, millió helyzet, szabad, és most egy tizi is elment rajta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.01. 23:14:56-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.01. 22:55:46

Szerintem nem a kiscsapatok javultak fel, hanem a nagyokból hiányzik az ötlet. Aki látta játszani Zidane-ékat, hogy mit művelt Zizou még a 2006-os vb-n is, tudja, miről beszélek. A virtuózok "haltak ki". Hozzáteszem, régen a kiscsapatok még játékkal tudtak pariban lenni. Ma a kicsik játéka is egészen egysíkú, és a nagyoké is.

A franciák szerintem nem játszottak rosszul, rengeteg lövésük volt. Amiről korábban is volt szó, elől nem annyira veretes a névsor, hátul viszont nagyon stabilak eddig. Egyetlen akciógólt sem kaptak négy meccsen.
bence0330

2024.07.01. 22:30:01

Ahogy egyre több meccset látok, egyre inkább úgy vagyok vele, hogy érthető a nagy csapatok gyenge játéka. Egyszerűen olyan magas szinten vannak a kicsik, amilyenről 15-20 éve nem is álmodozhattak volna. Nem futballtudásban, hanem taktikailag. Megtanulták, mit kell csinálni a nagyok ellen, és ettől még a nagy lesz az esélyesebb, de nagyon ritkán lesz belőle gála. Pont, mint a La Ligában, ahol régen inkább haltak meg hősként egy 2-5-tel, most meg inkább próbálják kihúzni 0-0-val.
És az, hogy 1-2 klasszis/nagyon jó játékos, főleg védelemben, kapusposzton is van minden kis klubban, az nem segít.

Jók lennének ma a portugálok is, a franciák sem lettek volna rosszak, de nem lehet 11 védekező ember ellen szépen focizni. Vagyis nem lehetetlen, de pokoli nehéz. A spanyolok vannak egyedül idén, akik ezt meg tudják oldani.

Remélem majd amikor találkozik két nagyobb, jó meccs lesz. A mai francia-belga lehetett volna, de a belgák előre elmondták, hogy ők kiscsapatként védekezni fognak, és ehhez tartották magukat. És alighanem jó döntés volt, egy megpattanóval kaptak csak ki a végén. Ha beleállnak, mészárlás is lehetett volna.

Amúgy Ronaldo szerintem jobb, mint a VB-n volt, de nem tudom, mennyire indokolt ez a vak bizalom benne 0 góllal, mikor azért van opció.

Leaoban meg legalább volt váratlan, kielekított pár veszélyes szitut, és már ő sincs.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.07.01. 22:09:12

A franciák támadásai egészen haloványak egy picit is jobban felállt védelemmel szemben, nem elég dinamikus, kevés a váratlan és alapból olyan, mintha hiányozna a minőség, pedig vannak ott tehetséges játékosok. Ami viszont meccsről meccsre egyértelműen látszik, hogy irgalmatlan gyors keretük van, rohnnak, mint a mérgezett egér és ez főleg a védekezésükben mutatkozik meg. Elképesztő stabilan zártak vissza bármire, amivel a belgák próbálkoztak, levegőhöz alig jutottak, de mindezt nem a spanyol-féle letámadással, hanem agresszívan megnyert párharcokkal, jó ütemű szerelésekkel.

Eddig elég gyengének éreztem őket ahhoz képest, amilyennek lenniük kellene, de bárkinek nehéz lesz ellenük, sőt, bárki ellen esélyesként lépnek szerintem pályára, főleg, hogy egy támadóbb csapat ellen ütőképesebbnek tűnik ez a brigád.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.07.01. 21:08:36

Oké tehát az a mák ha korbelovod a kaput, ellenfélnek nincs rendes lehetősége,végig iranyitod a meccset és igen egy megpattanóval megnyered. De a németek,akik hú de jók, egy gyengébb Dánia ellen bőven kaphattak volna gólt nem is egyet.
Meglátjuk, egész tornán kaptak 1 gólt tizenegyesből a franciák,és bőven nyerhettek volna több góllal meccseket,de valóban elől kéne gól. Giroud komolyan lehetne megint kezdő. Nem aggódok a franciák miatt, minden adott a torna győzelemre is akár

Szerk: árnyaltabban fogalmazva,eddig azért nálam hozzák magukat a franciák. Golloves ha a végén indul be,a legjobb.

Szlovének a félidő második felében már a kapuig is eljutnak, hátul tartják magukat. Érdekes meccs,főleg annak tükrében hogy a szlovének helyett majdnem mi vagyunk ugye itt. Eddig szépen helyt állnak a déli szomszédok.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.07.01. 20:58:36

LG írta:
2024.07.01. 20:48:04
bence0330 írta:
2024.07.01. 18:13:35
Na ez eddig nem is esett le, 0 akciógóllal a franciák... én kicsit a belgáknak szurkolok, ilyen kerettel szégyen ez, ugyanúgy, mint a La manche túloldalán.

Szerk: Egy öngól, egy 11-es és egy megpattanó. 4 meccs alatt, ezzel a kerettel, és elég lehet... :(
Kezet foghatnak az angolokkal. Favoritként hányinger játék meg mák. :evil: Remélem ilyen undorító teljesítménnyel nem lehet odaérni.
Felkészül az alighanem a két fenti melletti/mögötti legerősebb keret...
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.07.01. 20:48:04

bence0330 írta:
Na ez eddig nem is esett le, 0 akciógóllal a franciák... én kicsit a belgáknak szurkolok, ilyen kerettel szégyen ez, ugyanúgy, mint a La manche túloldalán.

Szerk: Egy öngól, egy 11-es és egy megpattanó. 4 meccs alatt, ezzel a kerettel, és elég lehet... :(
Kezet foghatnak az angolokkal. Favoritként hányinger játék meg mák. :evil: Remélem ilyen undorító teljesítménnyel nem lehet odaérni.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.01. 20:05:12

Eddig a papírforma érvényesül.

Örülök, hogy a túlhájpolt belgák kiestek. Nem szoktam kínozni magam azzal, hogy a magyar nyelvű kommentárt meg stúdióbeszélgetéseket hallgassam, de most átkapcsoltam a "szakértésükre", és szokás szerint ott csodálkoztak, hogy hát a belgák, hát hogyhogy, hát ez hogy lehet, a nagy belgák, hát hogyhogy.

Tornáról tornára felhájpolják őket, és most már a sokadik alkalommal zúgnak ki, a vb-n a csoportból sem jutottak tovább. Nem tudom, miért nem lehet szembesülni azzal, ha egy csapatban ennyi van. Bennük max ennyi van, de minden alkalommal úgy csinálnak, mintha meglepetés lenne a korai kiesésük.

Koundé-t dícséret illeti, az egész tornán erőssége a francia válogatottnak, tavaszra nálunk is feljavult. Csak továbbmentek a franciák.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.07.01. 19:47:09

Végre bepattant már. Végig jobbnak éreztem a franciákat,bőven megvoltak a lehetőségek,hátul a védelem hozta magát. Egyszerűen a golloves nem megy ezen az EB-n,de a játék megvan hozzá.
Kép
Kép
Kép
bence0330

Alcantara
Director del Fútbol

2024.07.01. 18:00:36

Elnézve a franciák cseréit, hát az is sima esélyes lenne bármelyik meccsen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.07.01. 17:59:33

Na akkor harcra fel. Éljenek a gall kakasok,Allez les Bleus
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése