Troym írta: ↑2024.07.26. 09:57:33
Elég nagy valóságtagadás, ha azt gondolod jól tárgyalnánk, mert akkor itt lenne a csapatnál Güler, Bergvall, ittmaradt volna Kessie, nem fizettünk volna 45-50 milliót Roque miatt, de híre hamva nem lenne Romeunak, vagy Lengletnek (mint gondolom emlékszel tavaly annyit izmoztunk, hogy a nyakunkon ragadt).
Gólkirályokról meg Guirassy ugyanabban a bajnokságban lőtt 28 gólt+2gólpassz, ahol Olmo 4-et+5 gólpassz és harmadannyiba került, de En-Nesyri meg a félhalott Sevillában lőtt 16 bajnoki gólt és szintén 20m körül ment Törökországba, egyik sem 60 millióért. Állítom a 2 játékos + a vételáruk + a bérük kijönne abból, amit arra az Olmora szánunk, akire nincs is szükségünk.
Az első felére: nem tudom, ott mennyire a tárgyalással volt gond, mint inkább edzői döntéssel+ffp-vel. Kessiénél szerintem egyértelmű, hogy ez volt, nem kellett, ahhoz képest sokat keresett, nem bírta el a keretünk. Güler, Bergvall, elég nagyokat ránk emeltek, nem bírtuk. Kétlem, hogy a tárgyalási stratégiánk lett volna a gond, egyszerűen sajna nem bírtuk a versenyt. Úgy nehéz tárgyalni, ha nem ajánlhatsz x összegnél nagyobbat, mint a PSG pl. akármikor. Romeu kapcsán rossz tárgyalásról semmiképp nem lehet beszélni, csereként 3 millióért szerintem rossz döntésről sem, csak összeomlott a fickó, és nem hozta még a saját közepes szintjét sem. Lenglet-nél lehet ilyet megemlíteni, de legtöbbször az a panasz, hogy nem vagyunk elég kemények a tárgyalóasztalnál. Hát ott kemények próbáltunk lenni, és rögtön szembe jött a valóság, hogy jelenleg sajna általánosságban, főleg eladásoknál ez miért lehetetlen számunkra. Az tárgyalási hiba volt, mert nem vettük figyelembe azt, hogy minden csapat ismeri az alkupozíciónkat és kiröhögnek, ha keményítünk.
Szerintem centert nem kerestünk, mert van 2+1 centerünk, lehet, hogy nem ideális leosztásban, de van ezer nagyobb probléma (Olmot most hagyjuk, megmagyarázhatatlan). De ha még akartunk volna is, miért jött volna egy gólkirály ide Lewy mögé? Szerintem a játékos szándéka sem találkozott volna a miénkkkel.
Amúgy a fentiek miatt nincs ötletem sem, hogy ítéljem meg Decot. Ha nincs keretünk regisztrációra sem, vagy nem költhetünk pár milliónál többet, akkor az atyaúristen is ott ülhetne, és a világ legrosszabbjának tűnhetne. Ettől még lehet, hogy tényleg hóttgyenge az ember, csak ezt szerintem most nagyon nehéz megmondani.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy