A tavalyi nyár is hasonló, egy kanyi forint nem volt, "posztra" kb ennyi futotta, de azért ingyen/kölcsönnel elég jól feltöltöttük a keretet. (Gündogan, Cancelo, Felix, Fermin) A jelenlegi időszakról még érdemben nem nyilatkoznék. Olmonak én sem örülök, sem anyagi, sem szakmai szempontból. Nagyot kell robbantania, hogy pozitívumként lehessen elkönyvelni.bence0330 írta: ↑2024.08.14. 15:59:07Chino: Igen, max Lewyt vettük áron felül. Az a nyár amúgy egész korrekt volt sok szempontból. A legtöbb játékos korrekt áron érkezett, nem ezzel van a gond. Hanem hogy ha nincs ennyi pénzed (azt a nyarat leveszem, mert volt), akkor nem 60-70 milliós játékosokat veszel, ha csapatot akarsz építeni. Hanem mint az olaszok 1-2 éve. Nagyon jó játékosokat, akiknek mondjuk lejáró szerződése van.
Ami számomra a legnagyobb csalódás az Nico kergetése. Elvileg még mennek videobeszélgetések és Laporta 24.-ig ki akar várni. Ez amellett, hogy logikátlan, a klub lejáratása is. Számomra már az is sokkal jobb megoldás, hogy ha nem tudunk egy Luis Diazt vagy egy Comant (inkább kölcsönbe) hozni, hagyjuk és oldjuk meg ezt az évet Fatival.
31-ig szerintem komoly mozgások lesznek, többek között ezért gondolom, hogy több játékos regisztrációja késik egyelőre. (kötve hiszem, hogy ha ennyire vészes lenne a dolog Laporta IM-et nevezné, hiába kéri Flick) Ilyenkor komolyan be szoktak indulni a transzferek (nem feltétlenül nálunk en bloc).
Canceloért is ott fekszik az ajánlat a Citynél, ha azt teljesííteni tudjuk az angolok kénytelenek lesznek belemenni, ha nem akarják, hogy a nyakukon ragadjon a teljes fizetésével).
2-4 távozó kölcsönbe/véglegesen is sanszos, bár komoly játékos biztosan nem, legfeljebbb Roque. Én speciel ezért "örülök" kicsit Araujo sérülésének, mert Laportáék már tuti hogy eladták volna, ami 1:1 ide vagy oda hatalmas blődség lenne.
Sajnálom és egyben csodálom, hogy De Jong kölcsöne nem került szóba. A MU érdeklődése újra felmerült. Az rendben van, hogy Flick szerint nagy szükség van rá, de elmehetne a MU-ba fizetnénk a bére (minél kisebb) részét és játszhatna az Ajaxos barátaival és edzőjével. Egy kicsivel nagyobb mozgásterünk lenne.
Engem azt tud igazán az őrületbe kergetni, hogy akárkit akarunk eladni, senki nem akar elmenni, akár Európába, hiába kapna hasonló fizetést.