2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A tavalyi nyár is hasonló, egy kanyi forint nem volt, "posztra" kb ennyi futotta, de azért ingyen/kölcsönnel elég jól feltöltöttük a keretet. (Gündogan, Cancelo, Felix, Fermin) A jelenlegi időszakról még érdemben nem nyilatkoznék. Olmonak én sem örülök, sem anyagi, sem szakmai szempontból. Nagyot kell robbantania, hogy pozitívumként lehessen elkönyvelni.bence0330 írta: ↑2024.08.14. 15:59:07Chino: Igen, max Lewyt vettük áron felül. Az a nyár amúgy egész korrekt volt sok szempontból. A legtöbb játékos korrekt áron érkezett, nem ezzel van a gond. Hanem hogy ha nincs ennyi pénzed (azt a nyarat leveszem, mert volt), akkor nem 60-70 milliós játékosokat veszel, ha csapatot akarsz építeni. Hanem mint az olaszok 1-2 éve. Nagyon jó játékosokat, akiknek mondjuk lejáró szerződése van.
A probléma, hogy itt nincs következetesség, mert utóbbit 3-4 játékosról el lehetne még mondani, de ők szent tehenek. Nincs 1:1, nem lesz minőségi szélső, így Fati bőven maradhatna, főleg ha az edző így látja.
A hírek szerint
Viszont nekik volt 250 milliójuk (Juvenak közel duplaannyi).Sinya22 írta: ↑2024.08.14. 14:13:36Az olasz klubok teljesen jó példák abból a szempontból, hogy ha valakinek nincs 250 milliója igazolni, csak 50-60-70, akkor megpróbálnak olcsó játékosokkal operálni. Mi még annyival könnyebb helyzetben is vagyunk, hogy a Masiaról minden évben jön 1-2 ( de van amikor több) ember, akivel fel lehet tölteni a keretet, ha már nincs lehetőség igazolni.
Laporta úgy csinál, mint sokan Magyarországon. Nincs pénz kenyérre, de az első amit vesz, az egy Iphone15. Aztán meg mehet a mutogatás, hogy a liga nem engedte, hogy igazoljunk. Jobb is, mert képtelenek normálisan igazolni.
Igen, az ő stílusa kottára Yaya.Messa írta: ↑2024.08.14. 14:24:21Na igen, őt én is megnéztem volna itt. Főleg ennyiért. Ő lehetett volna az új Yaya Tourénk. Viszonylag olcsón, nagy csinnadratta nélkül, egy nem kifejezetten világsztár játékos, egy évek óta tátongó hiányposztra. Gyakorlatilag kockázatmentes igazolás lett volna, bár mi Kessiét is kicsináltuk pikpakk.
Az olasz csapatok nagyon jól tevékenykednek, különösen az Inter. Nagyon jó neveket húznak be, minimális pénzekért.
Na igen, őt én is megnéztem volna itt. Főleg ennyiért. Ő lehetett volna az új Yaya Tourénk. Viszonylag olcsón, nagy csinnadratta nélkül, egy nem kifejezetten világsztár játékos, egy évek óta tátongó hiányposztra. Gyakorlatilag kockázatmentes igazolás lett volna, bár mi Kessiét is kicsináltuk pikpakk.
Egy kicsit finomítanám a hasonlatot. A Barcelona olyan, mint egy jól kereső topmenedzser, aki régebben aktívan kokainozott és egyébként is megszokta, hogy minden évben leváltja a kocsit, nem hajlandó otthon enni, csak étteremben, miközben tele van hitelekkel és adósságokkal. A havi béréből éppenséggel tudna venni egy új plazmatévét, mert technikailag futja rá, de a pénzügyi gyámja nem engedi neki, mert látja, hogy az óriási bevételével együtt is masszívan veszteséges és előbb-utóbb eladják a feje fölül a lakást. A gyámnak pedig azzal bizonygatja a vagyonát, hogy bármikor pénzzé tehetné a különleges, de amúgy piacképtelen bélyeggyűjteményét - de valamiért csak a haverjai adnak neki rejtett kölcsönöket egy-egy bélyegért cserébe.
Chino írta: ↑2024.08.14. 13:47:51Mondjuk az olasz klubok szerintem nem teljesen jó példák. Roma, Milan az utóbbi három évben kb. annyit, vagy kicsit többet költött, mint mi és előbbi a Serie A 6. helyénél talán nem is futott jobbat, a Juvénak pár éve becsúszott egy bajnoki cím, de azóta még Bl induló helyen sem végeztek, pedig közel 500 milliót költöttek.
Mi szinte a 0-ról kezdtünk, Araujón, Pedrin, De Jongon és ter Stenen kívül abból a csapatból kb. senki nincs. És ne felejtsük, hogy "elvesztettük" Messit, akire az egész csapat, taktika épült és a győzelmek, címek kb. 70-80 %-át neki köszönhetjük.
Mondjuk az olasz klubok szerintem nem teljesen jó példák. Roma, Milan az utóbbi három évben kb. annyit, vagy kicsit többet költött, mint mi és előbbi a Serie A 6. helyénél talán nem is futott jobbat, a Juvénak pár éve becsúszott egy bajnoki cím, de azóta még Bl induló helyen sem végeztek, pedig közel 500 milliót költöttek.bence0330 írta: ↑2024.08.14. 11:20:57Ez a fő gond szerintem is. Szívszorító ránézni, mit működtek össze a csóró olasz klubok az elmúlt 1-2 évben. Csak ha az ideit nézzük, Milan, Roma, Juve is ennyi pénzből, amit mi elszórtunk egy egy játékosra, csapatot épített. Elég jó nevekkel.barca0417 írta: ↑2024.08.14. 11:08:19Azért durva mi folyik itt. Én a Rivaldo korszak óta vagyok Barcas, szóval az nem vág földhöz ha nem a világ legjobb csapata vagyunk éppen. De! Most már ami ezen a nyáron zajlik.. komolyan, Perisicnél tartunk? Ha nincs pénz akkor is lehet okosan igazolni.
Ezerszer előbb hoznám Martial t pl aki balon és közepében is használható. És ingyen igazolható. Igen, jelenleg nem klasszis szint messze, de ha ilyenekre futja, akkor legalább olyat hozzunk aki még nem nyugdíjas.
Olyan mintha tényleg csak pár név lenne csak a listán, és nem is létezne nálunk játékos megfigyelés.
Mi meg Bernardo saga után Olmózunk, és sajna ez sikerült is. Igenis lehetne 0-20 milliókért jó játékosokat hozni.
Szerintem senkit nem az aggaszt, hogy kéne használni, alighanem csereként tudna friss lendületet adni a támadásainknak. Hanem ha nem stabilan bevethető, akkor lenne jobb hely annak a bérkeretnek.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.08.14. 13:27:53At the club, there is disagreement over the Ansu file. Hansi Flick wants to keep him and considers him as a player who can bring a lot.
Members of the management want him to go on loan to a club to get back in form.
https://x.com/Soso9zb/status/1823664615089189115
Igazi Barca, majd megmondják az edzőnek, mit kell csinálni.Mindazonáltal én bízok benne marad, ebben a jelenlegi keretben bőven kaphatna lehetőséget, Flick kezei alatt, új lappal. Ha nem válik be, ugyis gombokért elszórakozzák.
-Igen, az amortizációja ennyi.
Yedder még öregedve is 3 mp alatt szorítaná ki Lewyt (ha nem lenne felé elfogultság). Eto'o aztán Villa óta a stílusban legideillőbb csatár lenne a futsallos stílusával, stabil 20 gólos játékosként. Ő a jelenlegi Barca szintjén laza kezdő játékos. Nem sokáig már, de még igen. Ingyen, körülményeket figyelembe véve álomigazolás lenne, viszont a hírek szerint ő már régebben is visszautasította párszor a megkereséseinket, szóval nem téma.
Olmo bére lehet csak 10 millió, ha mellette az 50 milliós vételára le kell amortizálnod 6 év alatt, ami cca még 9 millió. Akkor kb ugyanaz, mint Rabiot, akinek több a bére, de nincs amortizáció.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.14. 11:36:58Olmo szerződést is leírtad, 10 milliós bér helyett lett volna pl. 18 Rabiot, 8 Guido, 8 egy szélső kapcsán, ahol 1a2-höz szabály alatt 68 milliót kell felszabadítani a bérkeretből.
Szóval így is nézni kell az ingyen, olcsón érkezők bérét, és akkor arról még nem beszéltünk, hogy regisztrálni kell a La Masiasokét is
Ja. Tényleg véd a La Liga minket, ha rajtuk múlna, már Gavi, Balde, Yamal stb. se lenne itt, mert nem tudtuk volna őket regisztrálni
Szerintem sok év után ideje lenne a tiszta beszédnek. 1 év múlva választások és egyik nap 150 millióért érkeznek játékosok, másnap Perisic???:D:D
Kardunkba dőlni nem érdemes ezért, de ezek az események sajnos csúnyán lerabolják a még megmaradt szurkolói illúziókat. Éppen a reményből vehet el ez pont annyit, amennyi a remény életbenmaradásához szükséges lenne.
A Realt engedjük is el, ők teljesen más dimenzió. Ha esetleg nem lesz kedvük, akkor lepottyan majd az elkövetkező 5 évben talán 1 bajnoki cím.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.14. 11:36:58Tényleg véd a La Liga minket, ha rajtuk múlna, már Gavi, Balde, Yamal stb. se lenne itt, mert nem tudtuk volna őket regisztrálni
Ebben egyetértek. Alemany ebben nagy sztár volt, de a sokat kritizált Mendes és Deco is csak leakasztott egy Felixet és Cancelot.bence0330 írta: ↑2024.08.14. 11:20:57Ez a fő gond szerintem is. Szívszorító ránézni, mit működtek össze a csóró olasz klubok az elmúlt 1-2 évben. Csak ha az ideit nézzük, Milan, Roma, Juve is ennyi pénzből, amit mi elszórtunk egy egy játékosra, csapatot épített. Elég jó nevekkel.barca0417 írta: ↑2024.08.14. 11:08:19Azért durva mi folyik itt. Én a Rivaldo korszak óta vagyok Barcas, szóval az nem vág földhöz ha nem a világ legjobb csapata vagyunk éppen. De! Most már ami ezen a nyáron zajlik.. komolyan, Perisicnél tartunk? Ha nincs pénz akkor is lehet okosan igazolni.
Ezerszer előbb hoznám Martial t pl aki balon és közepében is használható. És ingyen igazolható. Igen, jelenleg nem klasszis szint messze, de ha ilyenekre futja, akkor legalább olyat hozzunk aki még nem nyugdíjas.
Olyan mintha tényleg csak pár név lenne csak a listán, és nem is létezne nálunk játékos megfigyelés.
Mi meg Bernardo saga után Olmózunk, és sajna ez sikerült is. Igenis lehetne 0-20 milliókért jó játékosokat hozni.
FcBarcelona1 most sorolt fel egy rakat nevet, korábban is mondtunk már párat, és ezek csak a szem előtt lévők, még játékosmegfigyelő sem kéne kb hozzá. Ha az lenne, akkor még sokkal több lehetőség lenne.
Ez a fő gond szerintem is. Szívszorító ránézni, mit működtek össze a csóró olasz klubok az elmúlt 1-2 évben. Csak ha az ideit nézzük, Milan, Roma, Juve is ennyi pénzből, amit mi elszórtunk egy egy játékosra, csapatot épített. Elég jó nevekkel.barca0417 írta: ↑2024.08.14. 11:08:19Azért durva mi folyik itt. Én a Rivaldo korszak óta vagyok Barcas, szóval az nem vág földhöz ha nem a világ legjobb csapata vagyunk éppen. De! Most már ami ezen a nyáron zajlik.. komolyan, Perisicnél tartunk? Ha nincs pénz akkor is lehet okosan igazolni.
Szerintem Bence, itt a lényeg.bence0330 írta: ↑2024.08.14. 09:58:48Ansué és Fatié jó eséllyel egyszerre fog!vg99 írta: ↑2024.08.14. 09:48:59Azért ez elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, siralmas.
Csak halkan kérdezem, hogyha Nico szeretett volna jönni, akkor miből is igazoltuk volna le? Hogyan regisztráljuk? szerintem sehogy.
Marad a 35 éves horvát klasszis..
Konkrét nettó hazugság volt, hogy a hiányzó 40 misi, ha bejön, akkor 1:1, és lesz pénz igazolni, fizukra is.
A Barca újra képes leigazolni, akit akar - mondta Laporta 1 jó hónapja.
Azért csak kiderül, hogy nem is a Liga szemét a szabályokkal, csak nem engednek még ennél is jobban eladósodni. ha már magunknak nincs ennyi esze..
De inkább várjuk még 3 évet, hogy kifizessük Messiéket, és lejárjon Ansu, DJ, Lenglet, Fati és még ki tudja kinek a csodás szerződése..![]()
Nekem az a tippem, hogy senki sem tudja és érti, mit csinál és akar a liga.
Szerintem nem nagyon véd az eladósodástól. Közvetve sokkal rosszabbul járunk anyagilag, sokkal kevesebb bevétellel, ha nem tudunk jó játékosokat igazolni. Gyengébb bajnoki, BL helyezés, vélhetően gyengébb nézettségi adatok, stb.
Nyilván ettől még Olmóra kidobott pénz az a cirka 60, más csapatok ebből konkrétan felépítenek egy gerincet. 3-4 célzott igazolással. Persze lehet, hogy mi nem is tudtuk volna 3 felé elosztani a 60 milliót, mert 3 játékost sosem tudtunk volna beregisztrálni, így mindjárt kisebb hülyeség is.