2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Már csak azért is, mert a Real Madridnak sem a semmiből termett elő a többszörös BL-győztes magja, hanem azt bizony fel kellett építeni.
Teljesen egyetértek. Én azt gondolom, hogy Tebas így akart a többi csapatnál bevágódni és újraválasztatni magát, ami igazából be is vált neki. Nekik az jó, ha egy élcsapatot visszafognak, nyertek is például kupát azóta felső középmezőnybeli csapatok.Andrsika írta: ↑2024.08.15. 11:01:59Valaki itt írta, h még jó, hogy nem költhetünk ez rész igaz, de részben egy óriási cigiztetés a liga részéről aminek követhetetlen szabályai vannak! Barto alatt miért nem volt ffp? Messi, Griez, Dembele, Cou, Busi, Pique, De jong stb játékosok voltak itt hatalmas fizetéssel! Akkor hol volt az ffp? Akkor nem voltunk csődben? Most azokhoz a játékosok fizetéseihez képest hatalmas a minusz a fizetéseket illetően. Oke vannak elmaradások stb, de ezt még a vak is látja, h nem más mint szivatás a la liga elnökétől
Popescu azért egy nagyon erős játékos volt fizikailag. Pont azért hoztam fel példaként, mert elég sokszor bevetettük ott az erős ellenfelek ellen. Most is meg lehetne tenni, hogy a gyengébb csapatok ellen egy támadóbb hadrendben játszunk, az erősebb csapatok ellen klasszikus vkp-val vagy -kal.
Szerintem ettől tartanak sokan, hogy ott nem igazán hatékony.
Nálunk mindíg szinte minden érkező abban a legjobb, hogy több poszton is bevethető. Ez pont olyan, amikor a sok bába között a gyeremek vész el.
Milyen egyszerűnek tűnik ez így egy mondatban. Ez bizony nekünk sem volt megtiltva és még a 2016-tól kezdődő lejtmenet közben is jók voltak a srácok a posztjukon....
Olmot én egyelőre igazán nem minősítem. Tény, hogy (nekünk) drága volt és legalább 3 poszt létezik ahová sokkal inkább elfért volna az erősítés, de abban távolról sem vagyok biztos, hogy az lesz az igazi posztja, ami Pedrinek, Ferminnek, Gündogannak stb.Sőt, utóbbit szerintem inkább duplapivotban játszik, ahol ő lesz aki támadásban feljebb lép. Olmo pedig inkább ilyen Felix szerepkörben vagy amikor Xavi Pedrit vagy Gavit tette ki a bal oldali félterületbe. Flick amúgy sem két vonalszélsővel játszott. De ez a jövő zenéje.gránit írta: ↑2024.08.15. 10:23:37Igen, ennek szerintem az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk. Olmo szélen szerintem megint ugyanolyan erőltetett, mint amilyen Coutinho volt. Van egy régóta beszűkült elképzelésünk, hogy a támadójátékot szét kell húzni, és mindenkit ebbe akarunk belegyömöszölni, még középpályásokat is. Pedig a legsikeresebb korszakunkban pont arról voltunk híresek, hogy szűk területen, zsebkendőnyi területen játszunk.
Ronaldo meg az európai szereplés jó, hogy meg lett említve, 1997-ben például úgy nyertük meg a KEK-et, hogy Popescu, aki alapvetően középhátvéd volt, fel lett tolva, mint Christensen, hogy Guardiola mellé vigyen egy kis izmot a középpályára. Kapott gól nélkül lehoztuk a döntőt, aztán el kellett telnie 27 évnek, mire rájöttünk, hogy nem ördögtől való, ha nem csak csenevész, vasággyal 20 kilós játékosokat küldünk a vágóhídra domináns csapatok ellen (ez lehet, hogy a Rayo Vallecano ellen elég, nemzetközi szinten viszont bucira vernek minket, mint amikor 2022-2023-ban rekordkevés gólt kaptunk a bajnokságban, a Bayern meg 3 gólokkal hazavágott minket).
Pau Victor szerintem nagyon jó húzás volt, 2,7 millióért simán megérte. Olmoért 55 milliót fizetni azért is hülyeség volt szerintem, mert ebből még egy egész jó vkp + csatár kombó is kijött volna. Előttük a puskaport egy olyan posztra, ahol a legkevésbé volt rá szükség, vagy ami még rosszabb, megy a szélre, hogy az ő erősségeit is tönkre vágjuk. Nekem is csalódás ez a nyár, és ha többet igazolhattunk volna, vkp akkor sem jött volna, mert meg lett mondva, hogy ott minden szép és jó úgy, ahogy most van. Kiábrándító. Ettől persze nevetségesnek tartom azt is, a Liga részéről, hogy 60 milliót se költünk, és azt se tudjuk problémamentesen beregisztrálni.
A Reált levenném, nekik eleve sokszoros BL győztes alapanyaguk volt, brutál kerettel, nem kellett felépíteniük semmit, "csak" pótolni a kieső embereket. Velük nem összehasonlítható a szitu.
Én írtam, és ki is tartok mellette. Nem mondtam, hogy nem szivat a liga, azt írtam, hogy amíg ez az átigazolási politikánk, addig elsősorban a saját vezetést lehet hibáztatni érte. Nem írom le megint, mert megtettem már 3x a héten, és kezdem unni.Andrsika írta: ↑2024.08.15. 11:01:59
Valaki itt írta, h még jó, hogy nem költhetünk ez rész igaz, de részben egy óriási cigiztetés a liga részéről aminek követhetetlen szabályai vannak! Barto alatt miért nem volt ffp? Messi, Griez, Dembele, Cou, Busi, Pique, De jong stb játékosok voltak itt hatalmas fizetéssel! Akkor hol volt az ffp? Akkor nem voltunk csődben? Most azokhoz a játékosok fizetéseihez képest hatalmas a minusz a fizetéseket illetően. Oke vannak elmaradások stb, de ezt még a vak is látja, h nem más mint szivatás a la liga elnökétől
Julian Araujo-t adtuk el. Ronald maradni fog, amúgy is kétlem, hogy értelmes összeget adna érte valaki, főleg, hogy mennyire sérülékeny. Mi szoktunk olyan embereket venni, akiknek minden 5. meccsen bajuk van valamivel.
gránit írta: ↑2024.08.15. 10:23:37Igen, ennek szerintem az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk. Olmo szélen szerintem megint ugyanolyan erőltetett, mint amilyen Coutinho volt. Van egy régóta beszűkült elképzelésünk, hogy a támadójátékot szét kell húzni, és mindenkit ebbe akarunk belegyömöszölni, még középpályásokat is. Pedig a legsikeresebb korszakunkban pont arról voltunk híresek, hogy szűk területen, zsebkendőnyi területen játszunk.
Ronaldo meg az európai szereplés jó, hogy meg lett említve, 1997-ben például úgy nyertük meg a KEK-et, hogy Popescu, aki alapvetően középhátvéd volt, fel lett tolva, mint Christensen, hogy Guardiola mellé vigyen egy kis izmot a középpályára. Kapott gól nélkül lehoztuk a döntőt, aztán el kellett telnie 27 évnek, mire rájöttünk, hogy nem ördögtől való, ha nem csak csenevész, vasággyal 20 kilós játékosokat küldünk a vágóhídra domináns csapatok ellen (ez lehet, hogy a Rayo Vallecano ellen elég, nemzetközi szinten viszont bucira vernek minket, mint amikor 2022-2023-ban rekordkevés gólt kaptunk a bajnokságban, a Bayern meg 3 gólokkal hazavágott minket).
Pau Victor szerintem nagyon jó húzás volt, 2,7 millióért simán megérte. Olmoért 55 milliót fizetni azért is hülyeség volt szerintem, mert ebből még egy egész jó vkp + csatár kombó is kijött volna. Előttük a puskaport egy olyan posztra, ahol a legkevésbé volt rá szükség, vagy ami még rosszabb, megy a szélre, hogy az ő erősségeit is tönkre vágjuk. Nekem is csalódás ez a nyár, és ha többet igazolhattunk volna, vkp akkor sem jött volna, mert meg lett mondva, hogy ott minden szép és jó úgy, ahogy most van. Kiábrándító. Ettől persze nevetségesnek tartom azt is, a Liga részéről, hogy 60 milliót se költünk, és azt se tudjuk problémamentesen beregisztrálni.
Igen, ennek szerintem az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk. Olmo szélen szerintem megint ugyanolyan erőltetett, mint amilyen Coutinho volt. Van egy régóta beszűkült elképzelésünk, hogy a támadójátékot szét kell húzni, és mindenkit ebbe akarunk belegyömöszölni, még középpályásokat is. Pedig a legsikeresebb korszakunkban pont arról voltunk híresek, hogy szűk területen, zsebkendőnyi területen játszunk.
A hiba ott kezdődik, hogy 10 éve nekünk csak nagy fogás kell, akivel lehet majd villogni az elnökválasztáson, hogy látjátok, őt is ide tudtam hozni. Emiatt számtalan megszerezhető, nem nagy fogásról lemaradtunk, aki hasznos lett volna. Már 3 csapatot lehetett volna belőle építeni, de így egyet se tudtunk a mai napig. Ezért is örülök annak valamennyire, hogy nem lehet agy nélkül elkölteni megint 200 milliót. Mert Olmo után akkor is azon menne a buli, hogy a hót felesleges Diazért adjunk 80-at, vagy Bernardo Silváért. Deco meg kb azért van ott, hogy valaki feltöltse azt a pozíciót. Az se véletlen, hogy Laporta alól lassan mindenki lelép. Látják, hogy milyen "jól" dolgozik.bunga írta: ↑2024.08.14. 22:04:59Na most kezdhet Deco műlödni. Eddig Laporta tartotta kezében a kártyalapokat, de befuccsolt. Flick eleve csak Laporta hátszelével önállóskodhatott. Most Deco mentheti időzavarban a menthetőt mind az eladások, mind az igazolások terén. Nagy fogáson csak Diaz körül próbálkozhat. Maradnak az olyan felfedezettek, akik nincsenek reflektorfényben.
Érdekes régen Ronaldó és Maradona is többek között azért ment el hamar, mert nem adtuk meg nekik amit akartak, de jelenleg képesek mindenkinek csillagászati fizetést adni.. szerintem ebbe benne van az is, h nem csak éppen a jó éghajlat miatt jönnek ám ide focizni… oké brand vagyunk még, de mennyi ideje is nem nyertünk europába semmit? A magas fizetés miatt választottak minket ami màr bőven Bartoék alatt elkezdődött és mint látni Laportáék is hasonlóan cselekednek. Lewa kb az araboknál keresne ennyit, Fati fizetése irreális, de amikor kötötték még aranyfiú volt, De jong nekem hatalmas kedvencem volt és csodáltam ahogy focizik, de kb mint minden játékos aki hozzánk jön mostanában mind lufi… ha azt hozná amit valójában tud 17-t az mondom oké, de a jelenlegit nálam senki nem érdemelné meg még Messi sem!gránit írta: ↑2024.08.14. 18:03:33Meg akiktől szabadulni akarunk, túl is vannak fizetve. De Jong nem kapna máshol 37 milliót, ebben állítólag benne vannak a korábbi elmaradások, de 27-et, 17-et sem kapna ő máshol, ezért maradt, hiába szabadultunk volna tőle. Lenglet máshol aligha kapna 12 milliót, remélem, az Atleti lesz olyan ostoba, hogy megment minket, de ahhoz nagyon ostobának kell lenniük. Fati máshol nem kapna 14 milliót, Ferran máshol nem kapna 10 milliót, Európában legalábbis nem.
Viszont ha mindegyiktől megszabadulnánk, lehet, hogy akkor sem igazolhatnánk, és a Liga még szoríttatna egyet a nadrágszíjon.
Ez igaz, viszont ami most van, hogy szinte egyáltalán nem igazolhatunk, az már a másik véglet. Kellene hogy legyen lehetőség a csőd és az igazolások olyan szintű ellehetetlenítése között, hogy egy 55 milliós igazolás beillesztése sem zökkenőmentes. A bevételeinket nézve 100 millió elköltése egy nyáron azért nem lenne akkora luxus.
Ha a tartalékcsapatainkat is figyelembe vesszük, akkor tényleg jó sok játékosunk van. De mennyit érnek ők? Mert az előszezonban páran elég csúnyán megégtek. Lehet, hogy kilóra megvagyunk, de minőségre szerintem nem.
Van, illetve lehet ennek egyéni része is: Pályára lépésenként is szokott lenni prémium, lőtt gólonként is, kapusoknak szokott lenni arra, ha lehoznak egy meccset kapott gól nélkül, gólpasszokra, tudomisén.dingdong írta: ↑2024.08.14. 19:00:04Ezzel csak az a baj, hogy ez egy csapat sport. A csapatba vesznek/promotálnak játékosokat és edzőt. Ebbe a játékosoknak nincs beleszólásuk (kivéve ugye Messinek akiről 10 évig hallgattuk a legendát hogy mindenkit az ő kedvére igazolnak![]()
) Ha Yamal/Gavi/Fermin kiteszi a lelkét és lehoz egy top meccset de Araujo lerántja a csatárt utána Cancelo meg felrugja a másikat és kapunk két elkerülhető 11-est meg egy kiállitást akkor mindenki kiesik de nem mindenki tehet róla. Ez kit motivál ebben az esetben vagy hogyan kéne a képességbeli különbségeket kiküszöbölni?
Ezzel csak az a baj, hogy ez egy csapat sport. A csapatba vesznek/promotálnak játékosokat és edzőt. Ebbe a játékosoknak nincs beleszólásuk (kivéve ugye Messinek akiről 10 évig hallgattuk a legendát hogy mindenkit az ő kedvére igazolnakTroym írta: ↑2024.08.14. 18:42:16Ideje lenne bevezetni a valós teljesítményalapú bérezést. Mondjuk 65% fix és 35% mozgóbér, amit rá lehet kötni BL csoporttovábbjutáshoz, La Liga helyezéshez, pályára lépéshez, csapat kapott gólok számához a szezonban, akármihez.
Fati anno röhögve aláírta volna a 14m fix bér helyett, hogy 10 fix és 4 meg különböző célok teljesülése után jár. Ő egy helyi srác, akinek igenis fontos a nevelőklubja, nem hiszem, hogy csak a pénz miatt van itt.
Ezt az érvelést részben elhiszem De Jong és Lewa esetén, de saját nevelések esetén kizárt.
Yamal is kanyar nélkül vállalná, hogy ha elér ő és/vagy a csapat célokat, akkor kap meg bizonyos pénzeket.
Ezzel az a blama is megoldódna, hogy ha megint kiesünk a BL csoportkörből, akkor nem lenne gigantikus lyuk a költségvetésen.
Nyilván De Jong nem menne bele, de őt meg fel kell küldeni a lelátóra, aztán majd zavarni kezdi, ha nem mehet a VB-re. Lassan az sem érdekelne, ha ingyen lép le, jelenleg is úgy néz ki a dolog, nem véletlen tojik rá a szerződéshosszabbításra.
Igen, ennek egy része pusztán földrajzi okokból adódó pech. Az emberek nagy többsége ezerszer inkább élne Barcelonában mint mondjuk egy angol nagyvárosban. Plusz több embernek élete klubja ez a Messi fémjelezte időszak miatt.
A tavalyi nyár is hasonló, egy kanyi forint nem volt, "posztra" kb ennyi futotta, de azért ingyen/kölcsönnel elég jól feltöltöttük a keretet. (Gündogan, Cancelo, Felix, Fermin) A jelenlegi időszakról még érdemben nem nyilatkoznék. Olmonak én sem örülök, sem anyagi, sem szakmai szempontból. Nagyot kell robbantania, hogy pozitívumként lehessen elkönyvelni.bence0330 írta: ↑2024.08.14. 15:59:07Chino: Igen, max Lewyt vettük áron felül. Az a nyár amúgy egész korrekt volt sok szempontból. A legtöbb játékos korrekt áron érkezett, nem ezzel van a gond. Hanem hogy ha nincs ennyi pénzed (azt a nyarat leveszem, mert volt), akkor nem 60-70 milliós játékosokat veszel, ha csapatot akarsz építeni. Hanem mint az olaszok 1-2 éve. Nagyon jó játékosokat, akiknek mondjuk lejáró szerződése van.
A probléma, hogy itt nincs következetesség, mert utóbbit 3-4 játékosról el lehetne még mondani, de ők szent tehenek. Nincs 1:1, nem lesz minőségi szélső, így Fati bőven maradhatna, főleg ha az edző így látja.