Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.15. 13:13:19

Három játékost regisztráltunk újonnan: Lenglet-t, Fatit és Garciát.

https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad
https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... w-players/

Ennek lehet az is az oka, hogy az eladásokat csak akkor lehet beleszámíttatni az FFP-be, ha regisztrált játékosok voltak. De lehet az is az oka, hogy a keretben ragadnak.
Peter írta:
2024.08.15. 12:32:11
Ez bizony nekünk sem volt megtiltva és még a 2016-tól kezdődő lejtmenet közben is jók voltak a srácok a posztjukon
Már csak azért is, mert a Real Madridnak sem a semmiből termett elő a többszörös BL-győztes magja, hanem azt bizony fel kellett építeni.
Andrsika írta:
2024.08.15. 11:01:59
Valaki itt írta, h még jó, hogy nem költhetünk ez rész igaz, de részben egy óriási cigiztetés a liga részéről aminek követhetetlen szabályai vannak! Barto alatt miért nem volt ffp? Messi, Griez, Dembele, Cou, Busi, Pique, De jong stb játékosok voltak itt hatalmas fizetéssel! Akkor hol volt az ffp? Akkor nem voltunk csődben? Most azokhoz a játékosok fizetéseihez képest hatalmas a minusz a fizetéseket illetően. Oke vannak elmaradások stb, de ezt még a vak is látja, h nem más mint szivatás a la liga elnökétől
Teljesen egyetértek. Én azt gondolom, hogy Tebas így akart a többi csapatnál bevágódni és újraválasztatni magát, ami igazából be is vált neki. Nekik az jó, ha egy élcsapatot visszafognak, nyertek is például kupát azóta felső középmezőnybeli csapatok.
Chino írta:
2024.08.15. 12:22:30
nem láttam sokat játszani, főlreg nem a Barcában, de ahogy hallottam nagyon sokszor játszott inkább vkp-t, nem azon a meccsen találta ki Robson), aki nem egy izomember és inkább Guardiola előtt játszott, mint klasszikus vkp-t
Popescu azért egy nagyon erős játékos volt fizikailag. Pont azért hoztam fel példaként, mert elég sokszor bevetettük ott az erős ellenfelek ellen. Most is meg lehetne tenni, hogy a gyengébb csapatok ellen egy támadóbb hadrendben játszunk, az erősebb csapatok ellen klasszikus vkp-val vagy -kal.
Chino írta:
Olmo pedig inkább ilyen Felix szerepkörben
Szerintem ettől tartanak sokan, hogy ott nem igazán hatékony.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.15. 12:55:21

gránit írta:
2024.08.15. 10:23:37
az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk.

Olmoért 55 milliót fizetni azért is hülyeség volt szerintem, mert ebből még egy egész jó vkp + csatár kombó is kijött volna.
Nálunk mindíg szinte minden érkező abban a legjobb, hogy több poszton is bevethető. Ez pont olyan, amikor a sok bába között a gyeremek vész el.

Olmo érkezése megkívánná az egész középpálya átalakítását. Vkp is jön, Frenike vagy Pedri vagy mindkettő távozik.

Szerk.: volt szándékom elkerülni a duplát, de valamit elronthattam a szerkesztésnél.
Elnézést!
Peter
Director del Fútbol

2024.08.15. 12:32:11

bence0330 írta:
2024.08.15. 12:17:52
A Reált levenném, nekik eleve sokszoros BL győztes alapanyaguk volt, brutál kerettel, nem kellett felépíteniük semmit, "csak" pótolni a kieső embereket. Velük nem összehasonlítható a szitu.
Milyen egyszerűnek tűnik ez így egy mondatban. Ez bizony nekünk sem volt megtiltva és még a 2016-tól kezdődő lejtmenet közben is jók voltak a srácok a posztjukon.... :mrgreen:
Ez az út csak ide vezethetett, pedig sokszor bele lehetett volna nyúlni.

Persze nem csak pótolni kellett, de ez már történelem.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Andrsika írta:
2024.08.14. 22:24:33
kb mint minden játékos aki hozzánk jön mostanában mind lufi
Igen, ennek szerintem az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk. Olmo szélen szerintem megint ugyanolyan erőltetett, mint amilyen Coutinho volt. Van egy régóta beszűkült elképzelésünk, hogy a támadójátékot szét kell húzni, és mindenkit ebbe akarunk belegyömöszölni, még középpályásokat is. Pedig a legsikeresebb korszakunkban pont arról voltunk híresek, hogy szűk területen, zsebkendőnyi területen játszunk.

Ronaldo meg az európai szereplés jó, hogy meg lett említve, 1997-ben például úgy nyertük meg a KEK-et, hogy Popescu, aki alapvetően középhátvéd volt, fel lett tolva, mint Christensen, hogy Guardiola mellé vigyen egy kis izmot a középpályára. Kapott gól nélkül lehoztuk a döntőt, aztán el kellett telnie 27 évnek, mire rájöttünk, hogy nem ördögtől való, ha nem csak csenevész, vasággyal 20 kilós játékosokat küldünk a vágóhídra domináns csapatok ellen (ez lehet, hogy a Rayo Vallecano ellen elég, nemzetközi szinten viszont bucira vernek minket, mint amikor 2022-2023-ban rekordkevés gólt kaptunk a bajnokságban, a Bayern meg 3 gólokkal hazavágott minket).

Pau Victor szerintem nagyon jó húzás volt, 2,7 millióért simán megérte. Olmoért 55 milliót fizetni azért is hülyeség volt szerintem, mert ebből még egy egész jó vkp + csatár kombó is kijött volna. Előttük a puskaport egy olyan posztra, ahol a legkevésbé volt rá szükség, vagy ami még rosszabb, megy a szélre, hogy az ő erősségeit is tönkre vágjuk. Nekem is csalódás ez a nyár, és ha többet igazolhattunk volna, vkp akkor sem jött volna, mert meg lett mondva, hogy ott minden szép és jó úgy, ahogy most van. Kiábrándító. Ettől persze nevetségesnek tartom azt is, a Liga részéről, hogy 60 milliót se költünk, és azt se tudjuk problémamentesen beregisztrálni.
Olmot én egyelőre igazán nem minősítem. Tény, hogy (nekünk) drága volt és legalább 3 poszt létezik ahová sokkal inkább elfért volna az erősítés, de abban távolról sem vagyok biztos, hogy az lesz az igazi posztja, ami Pedrinek, Ferminnek, Gündogannak stb.Sőt, utóbbit szerintem inkább duplapivotban játszik, ahol ő lesz aki támadásban feljebb lép. Olmo pedig inkább ilyen Felix szerepkörben vagy amikor Xavi Pedrit vagy Gavit tette ki a bal oldali félterületbe. Flick amúgy sem két vonalszélsővel játszott. De ez a jövő zenéje.

Ezt a '97-es KEK-döntőt azért azzal kiegészíteném, hogy ha jól emlékszem Amor az első félidőben vagy félidőben (ebben nem vagyok biztos) váltotta a románt (nem láttam sokat játszani, főlreg nem a Barcában, de ahogy hallottam nagyon sokszor játszott inkább vkp-t, nem azon a meccsen találta ki Robson), aki nem egy izomember és inkább Guardiola előtt játszott, mint klasszikus vkp-t. És azért kaptunk egy gólt Locotól,csak szerencsére visszafújták. (mondjuk Coutóét is) De ez inkább kukacoskodás.
Bár arról a meccsről az a Stoichkov-Figo-duplakapufa marad meg. Sajnos elég kevés ilyet látunk manapság. (habár elég régen láttam, mert lusta voltam digitalizálni és csak VHS-en van meg)

Abban a gólrekordban ugyanakkor ter Stegennek szó szerint nagyon komolyan benne volt a keze. Ha csak jól véd abban a bajnokságban 8-10 góllal szerintem többet kapunk.

Pau Victornak én is örülök, azt hittem, hogy annak a 3 milliós vételi opciónak a lejártával elvesztettük. Szerintem könnyen lehet olyan ember aki szinte 0 hype-al érkezik, nem is túl fiatalon, de nagyon hasznos csapattag lesz. Lehet hogy a harmadosztályban lett gólkirály, nem olyan veretes ellenfelek ellen, de nem egy Barca A-nak volt a támadója. Ráadásul centerként 19/12-őt hozott, ami mindjárt más. Remélem Flick meri a lengyelt rotálni, mert szerintem úgy tud Lewandowski is igazán hatékony lenni.
Azt azért nem tudjuk, hogy ki érkezett volna és ki nem ha több pénz lett volna. Xavi "első" szezonjában például, amikor valamennyi pénzünk volt igazolni, mindet hiányposztra költöttük. Ezt szerintem inkább rosszindulat.

Ezt az FFP-t én sem értem igazán. Akkora hitelt halmoztunk volna fel, hogy Messi 70, Umtiti 30+, Griezmann közel 40 stb. milliója mellett még simán igazolhattunk és a regisztrációval sem volt baj? Mert a bevételünk most sem alacsony, sőt!

Én kb. arra számítok idén, hogy néhány játékos elmegy kölcsönbe, a Roqué-Fayé pakk 35-40 körül, és érkezik néhány kölcsön/talán ingyenes ember plusz bízok Canceloban, hogy elfogadja ezt a 7 millió kölcsön + 20 millió opciót.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.15. 12:17:52

Troym írta:
2024.08.15. 11:45:38
...
A Reált levenném, nekik eleve sokszoros BL győztes alapanyaguk volt, brutál kerettel, nem kellett felépíteniük semmit, "csak" pótolni a kieső embereket. Velük nem összehasonlítható a szitu.

De amúgy igen, sajnos nem mindig a legjobb helyekre fektettük be a pénzünket, még akkor se, ha amúgy tényleg nem túlárazva vettük piaci ár alapján a játékosokat, Ferrán határeset, bár az előttünk lévő teljesítménye alapján ő ma ennyit ér, meg Lewy.

Raphinha, Koundé is lazán megéri az árát, és szerintem a teljesítményükkel alapvetően rá is szolgáltak. 1-1 ilyen befektetés szerintem rendben volt, néha muszáj.
Lewy hülyeség volt, helyette 20-30-ért lehetett volna venni egy viszonylag jó kilencest.

Amúgy az a szomorú, hogy egész sok jó ingyenes top igazolásunk is volt, ilyen téren tök jól dolgoztunk. Kessié-Gündogan-Chris pakk párját ritkítja ingyen. Kessié nyilván kár, hogy Xavi-Busi alatt érkezett.

Szerintem eddig a nyárig amúgy több szempontból védhető volt az igazolási politikánk, mert ahogy most végiggondoltam, nem igazoltunk 1-2 kivétellel rosszul, sőt. Valahogy maga a csapatépítés siklott félre velük, közben ugye sérüléshullámba hajszoltunk remek fiatalokat.

Szerintem több gond volt azzal, kiket engedtünk el. 3 top cserecsatárt, Depay, Auba, LDJ, 1 felsőpolcos vkp-t, Kessiét, és egy oda is jó minimum cserét, Nicót, és egy remek kh-okés jh-et, Minguezát. Szerintem közülök 3-4-et kellett volna megtartani valahogy ilyen Ferránok helyett, és jobban néznénk ki.

De ez az idei szánalmas, nem védhető semmivel, akkor sem, ha Olmo egy kifejezetten jó balszélső lesz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.08.15. 11:45:38

Lehet mindenki összeesküdött ellenünk, vagy az is, hogy 2 éve, amikor nagybevásárlást tartottunk, arra nem volt igazából (FFP) fedezet és annak isszuk a levét.

De!

Az elmúlt 3 évben, amióta a covid miatt megrottyant a költségvetésünk 6!!! játékos érkezett 40+ millióért, ami egy olyan csapattól, ahol állítólag nem futotta pár éve még bérekre sem, azért nem is olyan kevés.

2021 nyarán már Laporta volt az elnök, onnan számolva 330 milliót költöttünk játékosokra és 261 millióért adtunk el játékosokat.

Mialatt mi 330 milliót költöttünk és 261 milliót kerestünk,

- a Dortmund 300-at költött, 330 millióért eladott játékosokat és BL döntőt játszott,
- az Inter 240 millióért vett és 365 millióért eladott játékosokat és szintén eljutott döntőig,
- a Real 240 milliót költött, 195 millióért eladott és 2 BL-t nyert.

És nálunk azt állítják elvileg jobb az alapanyag, mert a LaMasia a világ legjobb utánpótlásképzője.
Ebből csak azt akarnám kihozni, hogy volt lehetőség csapatot építeni, még a korlátozottabb lehetőségekkel is többeknek sikerült, a klubvezetés meg mutogat jobbra-balra, hogy nincs mit tenni. De van! Hozzáértőket és nem ilyen-olyan ügynököket kell alkalmazni sportigazgatónak, az elnököt meg jó messzire elzavarni az igazolásoktól.

Meg mondjuk nem ártana reális béreket adni. Gondolom sem a Dortmund, sem az Inter esetén nincs 3-nál több ember, aki annyit keres, mint az itteni csere Inigo.
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.15. 11:36:11

Andrsika írta:

Valaki itt írta, h még jó, hogy nem költhetünk ez rész igaz, de részben egy óriási cigiztetés a liga részéről aminek követhetetlen szabályai vannak! Barto alatt miért nem volt ffp? Messi, Griez, Dembele, Cou, Busi, Pique, De jong stb játékosok voltak itt hatalmas fizetéssel! Akkor hol volt az ffp? Akkor nem voltunk csődben? Most azokhoz a játékosok fizetéseihez képest hatalmas a minusz a fizetéseket illetően. Oke vannak elmaradások stb, de ezt még a vak is látja, h nem más mint szivatás a la liga elnökétől
Én írtam, és ki is tartok mellette. Nem mondtam, hogy nem szivat a liga, azt írtam, hogy amíg ez az átigazolási politikánk, addig elsősorban a saját vezetést lehet hibáztatni érte. Nem írom le megint, mert megtettem már 3x a héten, és kezdem unni.

Ha a liga szabad utat enged, és 60 helyett 200 millió áll rendelkezésre, meg be is tudjuk regisztrálni őket, akkor ilyen hozzáállással, ami a jelenlegi vezetésnek van, jön megint 2 túlárazott ember, olyan posztra ami nem kell, extra fizetésért, hogy majd 2 év múlva rájöjjünk, hogy tényleg nem kell, és ne tudjuk őket eladni a magas fizetés miatt. Én ennek semmi értelmét nem látom, most 1 hete bizonyította be a klub, hogy mennyire képtelen azt a keveset is jól elkölteni. De ugyanezt eljátszották januárban is Roque-val.

Bence és gránit még részletesebben leírta már, hogy más klubok hogyan költöttek el 40-60 millió körüli összeget. Nekünk se mondta meg Tebas, hogy kire költsük.
Okoska írta:
2024.08.15. 11:35:15
Na, Araujo is lelépett.
Vajon miért nem kellett Flicknek? A védelem alappillére volt.
Julian Araujo-t adtuk el. Ronald maradni fog, amúgy is kétlem, hogy értelmes összeget adna érte valaki, főleg, hogy mennyire sérülékeny. Mi szoktunk olyan embereket venni, akiknek minden 5. meccsen bajuk van valamivel.
Okoska
Capitá del Barça

2024.08.15. 11:35:15

Na, Araujo is lelépett.
Vajon miért nem kellett Flicknek? A védelem alappillére volt.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.08.15. 11:34:07

Remélem ez a Perisic történet nem komoly.
Andrsika
Jugador del Barça

gránit írta:
Andrsika írta:
Igen, ennek szerintem az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk. Olmo szélen szerintem megint ugyanolyan erőltetett, mint amilyen Coutinho volt. Van egy régóta beszűkült elképzelésünk, hogy a támadójátékot szét kell húzni, és mindenkit ebbe akarunk belegyömöszölni, még középpályásokat is. Pedig a legsikeresebb korszakunkban pont arról voltunk híresek, hogy szűk területen, zsebkendőnyi területen játszunk.

Ronaldo meg az európai szereplés jó, hogy meg lett említve, 1997-ben például úgy nyertük meg a KEK-et, hogy Popescu, aki alapvetően középhátvéd volt, fel lett tolva, mint Christensen, hogy Guardiola mellé vigyen egy kis izmot a középpályára. Kapott gól nélkül lehoztuk a döntőt, aztán el kellett telnie 27 évnek, mire rájöttünk, hogy nem ördögtől való, ha nem csak csenevész, vasággyal 20 kilós játékosokat küldünk a vágóhídra domináns csapatok ellen (ez lehet, hogy a Rayo Vallecano ellen elég, nemzetközi szinten viszont bucira vernek minket, mint amikor 2022-2023-ban rekordkevés gólt kaptunk a bajnokságban, a Bayern meg 3 gólokkal hazavágott minket).

Pau Victor szerintem nagyon jó húzás volt, 2,7 millióért simán megérte. Olmoért 55 milliót fizetni azért is hülyeség volt szerintem, mert ebből még egy egész jó vkp + csatár kombó is kijött volna. Előttük a puskaport egy olyan posztra, ahol a legkevésbé volt rá szükség, vagy ami még rosszabb, megy a szélre, hogy az ő erősségeit is tönkre vágjuk. Nekem is csalódás ez a nyár, és ha többet igazolhattunk volna, vkp akkor sem jött volna, mert meg lett mondva, hogy ott minden szép és jó úgy, ahogy most van. Kiábrándító. Ettől persze nevetségesnek tartom azt is, a Liga részéről, hogy 60 milliót se költünk, és azt se tudjuk problémamentesen beregisztrálni.

Kiragadtál egy dolgot a Ronaldós részről ami bennem ugyan így meg van/volt. Kb mindennel egyetértek most is amit írsz.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.15. 10:55:04

A Chelsea most elkezd szűkíteni a kereten. Jelenleg Humphreys van terítéken, akár kölcsön is elengednék, ha valaki nem dob be egy jó ajánlatot.
Nem nagyon láttam játszani, egy fiatal, alapból ballábas cb, de vkp-ként, sőt balhátvédként (a válogatottban pl. rendre az volt) is rendszeresen használták. Fayéra még lehetett mondani, hogy nem kap elég játékpercet, de így az angolnak lehetne
Ha nem lenne Flick szerelmes Inigoba, szerintem tökéletes megoldás lehetne. Lenne egy ballábas középső védője, Baldenak csere, plusz egy vkp is. Hogy ott mennyire válna be fogalmam sincs, de nem sok kockázat lenne benne, még ha vállaljuk a teljes bérét, az akkor is minimális.
Talán a legjobban pont IM-en lehetne spórolni, rejtély, hogy pont őt akarják minden áron itt tartani.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Andrsika írta:

Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.15. 09:01:23

bunga írta:
2024.08.14. 22:04:59
Na most kezdhet Deco műlödni. Eddig Laporta tartotta kezében a kártyalapokat, de befuccsolt. Flick eleve csak Laporta hátszelével önállóskodhatott. Most Deco mentheti időzavarban a menthetőt mind az eladások, mind az igazolások terén. Nagy fogáson csak Diaz körül próbálkozhat. Maradnak az olyan felfedezettek, akik nincsenek reflektorfényben.
A hiba ott kezdődik, hogy 10 éve nekünk csak nagy fogás kell, akivel lehet majd villogni az elnökválasztáson, hogy látjátok, őt is ide tudtam hozni. Emiatt számtalan megszerezhető, nem nagy fogásról lemaradtunk, aki hasznos lett volna. Már 3 csapatot lehetett volna belőle építeni, de így egyet se tudtunk a mai napig. Ezért is örülök annak valamennyire, hogy nem lehet agy nélkül elkölteni megint 200 milliót. Mert Olmo után akkor is azon menne a buli, hogy a hót felesleges Diazért adjunk 80-at, vagy Bernardo Silváért. Deco meg kb azért van ott, hogy valaki feltöltse azt a pozíciót. Az se véletlen, hogy Laporta alól lassan mindenki lelép. Látják, hogy milyen "jól" dolgozik.
Andrsika
Jugador del Barça

gránit írta:
2024.08.14. 18:03:33
Meg akiktől szabadulni akarunk, túl is vannak fizetve. De Jong nem kapna máshol 37 milliót, ebben állítólag benne vannak a korábbi elmaradások, de 27-et, 17-et sem kapna ő máshol, ezért maradt, hiába szabadultunk volna tőle. Lenglet máshol aligha kapna 12 milliót, remélem, az Atleti lesz olyan ostoba, hogy megment minket, de ahhoz nagyon ostobának kell lenniük. Fati máshol nem kapna 14 milliót, Ferran máshol nem kapna 10 milliót, Európában legalábbis nem.

Viszont ha mindegyiktől megszabadulnánk, lehet, hogy akkor sem igazolhatnánk, és a Liga még szoríttatna egyet a nadrágszíjon.
Érdekes régen Ronaldó és Maradona is többek között azért ment el hamar, mert nem adtuk meg nekik amit akartak, de jelenleg képesek mindenkinek csillagászati fizetést adni.. szerintem ebbe benne van az is, h nem csak éppen a jó éghajlat miatt jönnek ám ide focizni… oké brand vagyunk még, de mennyi ideje is nem nyertünk europába semmit? A magas fizetés miatt választottak minket ami màr bőven Bartoék alatt elkezdődött és mint látni Laportáék is hasonlóan cselekednek. Lewa kb az araboknál keresne ennyit, Fati fizetése irreális, de amikor kötötték még aranyfiú volt, De jong nekem hatalmas kedvencem volt és csodáltam ahogy focizik, de kb mint minden játékos aki hozzánk jön mostanában mind lufi… ha azt hozná amit valójában tud 17-t az mondom oké, de a jelenlegit nálam senki nem érdemelné meg még Messi sem!
Kicsit téma off, de szerintem az idei átigazolási szezonunk kritikán aluli, hoztak egy sajátnevelés aki sérülékeny és ennyi ( a csatár srácot nem említem)
Szegèny Fritz nem tudja mit vállalt..
gránit
Director del Fútbol

2024.08.14. 22:14:49

Zoldbela írta:
2024.08.14. 21:51:47
Nem értem, hogy miért ennyire fontos a rongyrázás, amikor az FFP mentette meg a klubot a csődtől!
Ez igaz, viszont ami most van, hogy szinte egyáltalán nem igazolhatunk, az már a másik véglet. Kellene hogy legyen lehetőség a csőd és az igazolások olyan szintű ellehetetlenítése között, hogy egy 55 milliós igazolás beillesztése sem zökkenőmentes. A bevételeinket nézve 100 millió elköltése egy nyáron azért nem lenne akkora luxus.
Zoldbela írta:
A keret egyáltalán nem szűk
Ha a tartalékcsapatainkat is figyelembe vesszük, akkor tényleg jó sok játékosunk van. De mennyit érnek ők? Mert az előszezonban páran elég csúnyán megégtek. Lehet, hogy kilóra megvagyunk, de minőségre szerintem nem.
bunga
Capitá del Barça

2024.08.14. 22:04:59

Na most kezdhet Deco műlödni. Eddig Laporta tartotta kezében a kártyalapokat, de befuccsolt. Flick eleve csak Laporta hátszelével önállóskodhatott. Most Deco mentheti időzavarban a menthetőt mind az eladások, mind az igazolások terén. Nagy fogáson csak Diaz körül próbálkozhat. Maradnak az olyan felfedezettek, akik nincsenek reflektorfényben.
Zoldbela
Jugador del Barça

Nem értem, hogy miért ennyire fontos a rongyrázás, amikor az FFP mentette meg a klubot a csődtől!

Előbb anyagilag kellene egyenesbe jönni, és pénz szórás helyett, inkább szakmai munkával kellene javítani a teljesítményt. (Máshol már látthattunk ilyenre példát.)

A keret egyáltalán nem szűk, már jelenleg is létszám felesleg van egy - egy poszton.

Hiába vennénk meg a világ legjobb játékosát, a BL győzelem akkor sem garatált, ellenben a túlzott költekezés csak a pénzügyi válságot fokozza.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoldbela 2024.08.15. 19:42:09-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.14. 19:06:34

dingdong írta:
2024.08.14. 19:00:04
Ezzel csak az a baj, hogy ez egy csapat sport. A csapatba vesznek/promotálnak játékosokat és edzőt. Ebbe a játékosoknak nincs beleszólásuk (kivéve ugye Messinek akiről 10 évig hallgattuk a legendát hogy mindenkit az ő kedvére igazolnak :D :D) Ha Yamal/Gavi/Fermin kiteszi a lelkét és lehoz egy top meccset de Araujo lerántja a csatárt utána Cancelo meg felrugja a másikat és kapunk két elkerülhető 11-est meg egy kiállitást akkor mindenki kiesik de nem mindenki tehet róla. Ez kit motivál ebben az esetben vagy hogyan kéne a képességbeli különbségeket kiküszöbölni?
Van, illetve lehet ennek egyéni része is: Pályára lépésenként is szokott lenni prémium, lőtt gólonként is, kapusoknak szokott lenni arra, ha lehoznak egy meccset kapott gól nélkül, gólpasszokra, tudomisén.
Találja ki ott valaki, hogy 70% fix, 15% egyéni célokhoz, 15% csapatcélokhoz kötött pénz.
Ahogy mondod csapatsport, ha nem érnek el semmit, akkor azt érezzék meg anyagilag és ne csak sablon sajnálkozásokat hallgassunk továbbra is, az elmúlt 10 évben azzal tele a padlás.

Nevetségesnek gondolom, hogy fixen top PL klub fizetéseket adunk úgy, hogy nem abban a bajnokságban játszunk és nemzetközi sikerek se indokolják.

szerk: Megnéztem és egy adott összehasonlítón az Arsenal cca 20%-al kevesebbet költ fizetésekre, mint mi, a Livepool 40%-al.
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.14. 19:00:04

Troym írta:
2024.08.14. 18:42:16
Ideje lenne bevezetni a valós teljesítményalapú bérezést. Mondjuk 65% fix és 35% mozgóbér, amit rá lehet kötni BL csoporttovábbjutáshoz, La Liga helyezéshez, pályára lépéshez, csapat kapott gólok számához a szezonban, akármihez.
Fati anno röhögve aláírta volna a 14m fix bér helyett, hogy 10 fix és 4 meg különböző célok teljesülése után jár. Ő egy helyi srác, akinek igenis fontos a nevelőklubja, nem hiszem, hogy csak a pénz miatt van itt.
Ezt az érvelést részben elhiszem De Jong és Lewa esetén, de saját nevelések esetén kizárt.
Yamal is kanyar nélkül vállalná, hogy ha elér ő és/vagy a csapat célokat, akkor kap meg bizonyos pénzeket.
Ezzel az a blama is megoldódna, hogy ha megint kiesünk a BL csoportkörből, akkor nem lenne gigantikus lyuk a költségvetésen.

Nyilván De Jong nem menne bele, de őt meg fel kell küldeni a lelátóra, aztán majd zavarni kezdi, ha nem mehet a VB-re. Lassan az sem érdekelne, ha ingyen lép le, jelenleg is úgy néz ki a dolog, nem véletlen tojik rá a szerződéshosszabbításra.
Ezzel csak az a baj, hogy ez egy csapat sport. A csapatba vesznek/promotálnak játékosokat és edzőt. Ebbe a játékosoknak nincs beleszólásuk (kivéve ugye Messinek akiről 10 évig hallgattuk a legendát hogy mindenkit az ő kedvére igazolnak :D :D) Ha Yamal/Gavi/Fermin kiteszi a lelkét és lehoz egy top meccset de Araujo lerántja a csatárt utána Cancelo meg felrugja a másikat és kapunk két elkerülhető 11-est meg egy kiállitást akkor mindenki kiesik de nem mindenki tehet róla. Ez kit motivál ebben az esetben vagy hogyan kéne a képességbeli különbségeket kiküszöbölni?
Troym
Director del Fútbol

2024.08.14. 18:42:16

Ideje lenne bevezetni a valós teljesítményalapú bérezést. Mondjuk 65% fix és 35% mozgóbér, amit rá lehet kötni BL csoporttovábbjutáshoz, La Liga helyezéshez, pályára lépéshez, csapat kapott gólok számához a szezonban, akármihez.
Fati anno röhögve aláírta volna a 14m fix bér helyett, hogy 10 fix és 4 meg különböző célok teljesülése után jár. Ő egy helyi srác, akinek igenis fontos a nevelőklubja, nem hiszem, hogy csak a pénz miatt van itt.
Ezt az érvelést részben elhiszem De Jong és Lewa esetén, de saját nevelések esetén kizárt.
Yamal is kanyar nélkül vállalná, hogy ha elér ő és/vagy a csapat célokat, akkor kap meg bizonyos pénzeket.
Ezzel az a blama is megoldódna, hogy ha megint kiesünk a BL csoportkörből, akkor nem lenne gigantikus lyuk a költségvetésen.

Nyilván De Jong nem menne bele, de őt meg fel kell küldeni a lelátóra, aztán majd zavarni kezdi, ha nem mehet a VB-re. Lassan az sem érdekelne, ha ingyen lép le, jelenleg is úgy néz ki a dolog, nem véletlen tojik rá a szerződéshosszabbításra.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.14. 18:13:24

bence0330 írta:
2024.08.14. 17:13:13

Igen, ennek egy része pusztán földrajzi okokból adódó pech. Az emberek nagy többsége ezerszer inkább élne Barcelonában mint mondjuk egy angol nagyvárosban. Plusz több embernek élete klubja ez a Messi fémjelezte időszak miatt.

Ne viccelj már, földrajzilag azért Madridban se rosszabb játszani vagy Párizsban, az olaszokról nem is beszélve. Sőt a ködös angliában is bőven vannak jó játékosok.
A pénzt fel lehet hozni indokként, de azért itt karrierekről van szó, kispadon lelátón ülve azt nem lehet megcsinálni. Aki játszik az még érthető is, hogy nem akar eligazolni, de azoknak akik a csapatba se kerülnek azoknak nem tudom miért jó itt.
Amúgy engem az zavar a legjobban, hogy a Realba bárki beáll a kispadról az hozzá tud lenni a csapat játékához meccseket dönt el. Nálunk meg Araujotól, Stegentől és Laminetól és talán még Cubarsitól láttam eddig olyan teljesítményt amire azt lehet mondani, hogy ez igen. A többi játékos színtelen sótlan, vagy éppen átlagos játékot mutat. Semmi extrát
gránit
Director del Fútbol

2024.08.14. 18:03:33

Meg akiktől szabadulni akarunk, túl is vannak fizetve. De Jong nem kapna máshol 37 milliót, ebben állítólag benne vannak a korábbi elmaradások, de 27-et, 17-et sem kapna ő máshol, ezért maradt, hiába szabadultunk volna tőle. Lenglet máshol aligha kapna 12 milliót, remélem, az Atleti lesz olyan ostoba, hogy megment minket, de ahhoz nagyon ostobának kell lenniük. Fati máshol nem kapna 14 milliót, Ferran máshol nem kapna 10 milliót, Európában legalábbis nem.

Viszont ha mindegyiktől megszabadulnánk, lehet, hogy akkor sem igazolhatnánk, és a Liga még szoríttatna egyet a nadrágszíjon.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.14. 17:13:13

Chino írta:
2024.08.14. 16:36:09
Engem azt tud igazán az őrületbe kergetni, hogy akárkit akarunk eladni, senki nem akar elmenni, akár Európába, hiába kapna hasonló fizetést.
Igen, ennek egy része pusztán földrajzi okokból adódó pech. Az emberek nagy többsége ezerszer inkább élne Barcelonában mint mondjuk egy angol nagyvárosban. Plusz több embernek élete klubja ez a Messi fémjelezte időszak miatt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.14. 16:36:09

bence0330 írta:
2024.08.14. 15:59:07
Chino: Igen, max Lewyt vettük áron felül. Az a nyár amúgy egész korrekt volt sok szempontból. A legtöbb játékos korrekt áron érkezett, nem ezzel van a gond. Hanem hogy ha nincs ennyi pénzed (azt a nyarat leveszem, mert volt), akkor nem 60-70 milliós játékosokat veszel, ha csapatot akarsz építeni. Hanem mint az olaszok 1-2 éve. Nagyon jó játékosokat, akiknek mondjuk lejáró szerződése van.
A tavalyi nyár is hasonló, egy kanyi forint nem volt, "posztra" kb ennyi futotta, de azért ingyen/kölcsönnel elég jól feltöltöttük a keretet. (Gündogan, Cancelo, Felix, Fermin) A jelenlegi időszakról még érdemben nem nyilatkoznék. Olmonak én sem örülök, sem anyagi, sem szakmai szempontból. Nagyot kell robbantania, hogy pozitívumként lehessen elkönyvelni.
Ami számomra a legnagyobb csalódás az Nico kergetése. Elvileg még mennek videobeszélgetések és Laporta 24.-ig ki akar várni. Ez amellett, hogy logikátlan, a klub lejáratása is. Számomra már az is sokkal jobb megoldás, hogy ha nem tudunk egy Luis Diazt vagy egy Comant (inkább kölcsönbe) hozni, hagyjuk és oldjuk meg ezt az évet Fatival.

31-ig szerintem komoly mozgások lesznek, többek között ezért gondolom, hogy több játékos regisztrációja késik egyelőre. (kötve hiszem, hogy ha ennyire vészes lenne a dolog Laporta IM-et nevezné, hiába kéri Flick) Ilyenkor komolyan be szoktak indulni a transzferek (nem feltétlenül nálunk en bloc).
Canceloért is ott fekszik az ajánlat a Citynél, ha azt teljesííteni tudjuk az angolok kénytelenek lesznek belemenni, ha nem akarják, hogy a nyakukon ragadjon a teljes fizetésével).
2-4 távozó kölcsönbe/véglegesen is sanszos, bár komoly játékos biztosan nem, legfeljebbb Roque. Én speciel ezért "örülök" kicsit Araujo sérülésének, mert Laportáék már tuti hogy eladták volna, ami 1:1 ide vagy oda hatalmas blődség lenne.

Sajnálom és egyben csodálom, hogy De Jong kölcsöne nem került szóba. A MU érdeklődése újra felmerült. Az rendben van, hogy Flick szerint nagy szükség van rá, de elmehetne a MU-ba fizetnénk a bére (minél kisebb) részét és játszhatna az Ajaxos barátaival és edzőjével. Egy kicsivel nagyobb mozgásterünk lenne.

Engem azt tud igazán az őrületbe kergetni, hogy akárkit akarunk eladni, senki nem akar elmenni, akár Európába, hiába kapna hasonló fizetést.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.14. 16:32:40

bence0330 írta:
2024.08.14. 13:42:20
Szerintem senkit nem az aggaszt, hogy kéne használni, alighanem csereként tudna friss lendületet adni a támadásainknak. Hanem ha nem stabilan bevethető, akkor lenne jobb hely annak a bérkeretnek.
A probléma, hogy itt nincs következetesség, mert utóbbit 3-4 játékosról el lehetne még mondani, de ők szent tehenek. Nincs 1:1, nem lesz minőségi szélső, így Fati bőven maradhatna, főleg ha az edző így látja.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Válasz küldése