Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.08.25. 08:00:45

gránit írta:
2024.08.24. 21:39:30
Az első félidőben lőtt kapufája is ilyen volt. Többször sodródott ki az akciónk azért, mert csak a szélsőink fejlődhettek fel a támadással.
Biztos, hogy az első kapufájára gondolsz?
Ott ő önzőzte el azt a helyzetet. Ferran érkezett a kapuval szemben, de a lengyel nem adta le a 'gólpasszt'!!
Visca el Barca! =D>
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.25. 07:45:18

Ismét jól szórakoztam. Jó volt a játék, még ezzel a felforgatott csapattal is.
Lewy rúghatott volna egy mesterhármast. Egy bal szélső nagyon hiányzik. Ferran remélem távozik.
Tetszik, hogy barcásabban játszunk egyelőre, mint az utóbbi 10 évben, és legyen 4231, 433, nincs jelentősége, a lényeg, hogy nálunk is elfér 2 "tkp"-s a kezdőben, mint a Citynél. Továbbra is tartom, hogy nagyon kellett Olmo, (csak ne sérüljön le), mert nincs meg az utolsó passz, lövés, váratlan. Raphinha az egyik legjobb volt, Flick is lenyilatkozta, hogy 3 poszton bevethető, de nálam továbbra sem kezdő tkp-s a fő posztja. Szerintem Flick fogja értékelni a mentalitását, ami inkább németes, mint brazil. Jó lenne Yamalt kímélni, nálam a meccs embere, remélem lassan lesznek már érkezők is.

Most nézem, kedd meccs, szombat 17:00 meccs. Tök jó, hogy regisztrálni nem engednek, de a piac zárása előtt lezavarnak 4 meccset.

Flick munkássága eddig tetszik, van foci, nem tűnik olyan sebezhetőnek a csapat, mint tavaly, talán kicsit nyugodtabbak is vagyunk.
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.25. 01:49:34

Gyenge meccs volt, ha valaki látta pl. a City elleni felkészülésit. Ott olyan kombinációk és dinamikusság volt, ami össze sem hasonlítható ezzel. Persze rá lehet fogni, hogy az Athletic Club 2 teljes sorral védekezett sokszor, tök közel egymáshoz.
Iszonyú a pontatlanság, főleg, amikor megpróbálkozunk egy-egy kombinációval.
Idegesítő, amikor szépen kihozzuk és az utolsó előtti meg az utolsó passz, kimegy oldalt a nézőtérre.

Lewa-t felesleges szidni, ha megint megnyert nekünk egy meccset. Ferran meg nemtom, talán középpályásnak lenne való. Ha nem látta, hogy les és azzal az átemeléssel nem csak oda akarta adni a kapusnak a labdát, akkor siralmas. Volt viszont középen néhány jó megmozdulása.

Nekem Raphi most a kedvencem, néha nyom egy kis Ronaldinho light-ot, de utána meg sok labdát elszór az elődjéhez méltóan :D.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.25. 01:19:01

Na, akkor csatlakozom azokhoz, akik megsimogatták Flick fejét, amennyire hamar beigazolta számomra Xavi, hogy nagyon kevés lesz ide jelenleg, annyira jók Flicknél az első benyomásaim. Nem a semmiből jövő villanások mentik meg a három pontokat eddig, hanem tudatos építkezés (és persze ettől még van szerencsénk, meg egyéni villanások is, de nem kizárólag ezek).
Egyetlen bajom vele, hogy egy igazi Lewa imádó, akárkit is vennének, biztos, hogy Lewa mögött semmi percet nem kapna. A végén se a helyére jött Pau...Ami nagyon szomorú. Persze lehet mondani, hogy Lewa nagyon ügyes volt, mert lőtt gólt és ez a dolga.. A másik serpenyőben meg az van, hogy az ellenfélben is benne volt még egy gól, ami, ha bemegy, az kellemetlen úgy, hogy Lewa meg kihagyott, vagy elönzőzött 2-3 ziccert. A játékban a szokásos semmi volt, meg félrenyeltem a sört egy agygörcs miatt, amit Lewa akkor okozott, mikor úgy akasztott meg egy jó támadásunkat, hogy három méterre nem sikerült pontosan passzolnia. Az egy dolog, hogy én egy villanypóznát is előbb tennék be, mint őt (arról is bepattanhat a labda), de azért az edzőtől elvárnám, hogy mutasson alternatívát.
Szerintem Ferran az első félidőben elég jó volt, sőt, rég láttam ilyen jónak, én azt se bánnám, ha legalább félórákra ő kapná meg Lewa helyét. Az egész támadójátékunk olyan, hogy mindenki vagy magának csinálja meg a helyzetet (kivétel Lewa, mert ő képtelen erre), vagy Lewára játszanak. Itt azért van még csiszolni való. Értem, hogy mr gólgépre akarnak játszani, de nagyon kellene több gól a támadó szellemű játékosoktól. Raphinhán úgy érzem, hogy szintet lépett, ha veszélyesebb lenne a kapura, akkor nagy ász lenne. Yamal zseniális. Messi óta nem volt olyan játékosunk, aki tényleg tud cselezni, nem csak futni... Pedri is nagyot játszott, aki szerint ő nem elit középpályás, az mást néz. Vele kizárólag az a bizonytalanság, hogy mennyit lesz egészséges. Az egyetlen aki nagy csalódás, az Cubarsi. Nem tudom mi van vele, de a gól is egyértelműen az övé volt. Balde elcsúszott, van ilyen, de Cubarsi fejben és testben is nagyon lassú volt. És nem az első ilyen probléma vele. Nagyon kellene Araujo vissza, de akkor is hiányos a védelem...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.25. 00:25:13

Hű, most néztem, hogy hétközi meccs, és így heti dupla van a válogatott szünet előtt. Lehettek volna erre tekintettel a naptárban a kései keretformálódás miatt. Korán van még, de kíváncsi vagyok, hogy rotál Flick, Pep-szerűen, inkább kezdőt forgat fel, vagy inkább a cserékkel operál jobban. Csupa fiatal játékosunk van, akik a heti kettőt tuti nem bírják, mellette Lewy, aki szintén nem, meg a jobb korúak közt is vannak iszonyat melót belerakók, akiknek szintén nem árt a szünet. De talán most még akkora jelentősége nincs.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.08.24. 23:58:07

Flick a meccs embere nálam eddig mindkét fordulóban.
Sose legyen rosszabb formában a Mester és idővel talán még örülni is lesz alkalmunk.... :lol:
Az irány, az elképzelés, az intenzitást növelő szándék mind mind észlelhető. Jó látni azt is, hogy nem 60 percig tart számunkra a meccs.
Jó lenne nem elkiabálni, de hosszú hosszú idők után a legjobb igazolásnak ő tűnik!

A játékosok egyénileg meglepetést nekem nem okoztak, Bernal játéka üde színfolt eddig.
Cubarsi viszont nem azt hozza az eddigi két meccsen amit tőle reméltem. Bizonytalannak érzem, lassú, elkésik, körülményes. Össze kéne kicsit kapnia magát. Örülnék, ha sikerülne neki.

Érdekes még ez a Nico Williams sztori. Azon túl persze, hogy Ferran helyett mérlegelés nélkül elfogadnám, most azt gondolom, hogy napról napra az EB körüli hype elcsendesedésével nyugi lesz körülötte és nálunk is csak egy lelkes emlék marad a lehetséges leigazolása.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.24. 21:59:27

Chino írta:
2024.08.24. 21:38:25
A tizenegyesért ennyire nem venném elő Cubarsit. Tény, hogy hibázott, de a leérkezésnél volt a kontakt, azt sehogy sem tudta volna elkerülni. (a becsúszás persze pontatlan volt)
Szerintem Baldé hibázott nagyot, kirúghatta vagy kihozhatta volna a labdát, de megcsúszott, a labda így került tovább, nem lehetett rá gyorsan reagálni.

- - -

Lamine-t hamarabb lehoztam volna, a második félidő második felében egyre ritkultak a jó megoldásai, támadásban és védekezésben is.
bence0330

2024.08.24. 21:41:00

Azt én is remélem, hogy Ferránnak ez volt az utolsó húzása. Ha már marad, értem Flicket, hogy próbálgatta, jó lenne, ha működne, de nem működik. Kár, hogy eleve balszélsőnek hoztuk, mikor már idehozatalakor is Dembélé/Adama voltak az eredeti posztján. Jobboson jobb lenne, az biztos, de hát ahhoz semmi köze nem lesz, ketten egyértelműen előtte vannak.

Ennél tuti, hogy Pau többet tudna adni, vagy kb bárki, egy előreetolt Fort, de még a baloson kicsit ügyefogyott Raphinha is.

Olmóval nyilván megoldódik, szóval ezt most főleg arra írtam, ha ő nem lesz elérhető/cserélni kell.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.08.24. 21:39:30

Ha lenne Lewandowskinak társa, ma nagyon kitömjük a Bilbaót.

Számos olyan szituáció volt, amikor kifelé szorították, és ha van mellette egy ember, simán lepasszolja és ajtó-ablak helyzet. Ehelyett többször neki kellett lőnie kiszorított helyzetből. Az első félidőben lőtt kapufája is ilyen volt. Többször sodródott ki az akciónk azért, mert csak a szélsőink fejlődhettek fel a támadással. Az pedig ismét bebizonyosodott, hogy bontani csak akkor van miért, ha van bent érkező. Lewandowski ma is megmentette a napot, és hozta, amit egy csatárnak hoznia kell.

A második gólt megelőző kiugratás, védelem mögé kerülés, második hullámba visszaadás, gól már évek óta hiányzott a szememnek. Ez egy igazán barcás támadás volt. Korábban a védjegyünk volt, aztán az utóbbi években alig láttunk ilyet. Ez gyönyörű volt most.

Nico Williams pedig ma sem győzött meg arról, hogy rá lenne szükségünk.

Az pozitívum, hogy végig bírjuk a meccseket, és az ellenfelek fáradnak el a hajrára. A Valencia is kifújt, a Bilbao is, pedig az első félidőben még mindkettő pariban volt. Ha végig tudunk egy iramot diktálni, és az ellenfeleink fáradnak el, nem mi, az nem rossz a jövőre nézve.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 21:38:25

bence0330 írta:
2024.08.24. 21:07:02
Hát, az elvárásaim nem nőttek, mert tartom, hogy ezzel a kerettel nincs keresnivalónk nagy célokért, de ha ez a meccs mérvadó, akkor érdemes lesz végre a Xavi-korszak utolsó éves teljes kilátástalansága (és előtte lévő hatékony, de bunkerfocija) után leülni meccset nézni. Nagyon jó volt, a játékosok egyénileg is kimaxolják magukat, jó helyen, jó feladatokkal focizva. Bernal nálam MVP, a két jobbszélsőnk szorosan követi, de Pedri, Baldé, (Lewy) is jók voltak, vagy legalábbis megtették, amit meg kellett.

Élmény volt, köszi, Flick! :) Rég volt ilyen, hogy elkapcsolgatás nélkül végignéztem a meccset.

Ha Bernal ezt 5 meccsből 4-szer hozni tudja, akkor megvan az újabb kincs. Nem is nagyon hiszem el, mit művelt ebben a korban, ezen a poszton, ilyen védelem előtt, egyedül.

(Modik részére egy apró javaslat, erre és az élőre is, bár sok jelentősége nincs: 24/25-re esetleg érdemes átírni a címet :) )
Nálam is Bernal nyert egy picivel. Voltak jó teljesítmények, de nagy hibák is. Raphinha is nagy meccset játszott, sok igazán klasszis megmozdulása volt, de sokszor, főleg az utolsó passznál nagyon amatőr hibákat vétett. Több ziccer is a lábában maradt. Amikor átkerült a balosra kicsit visszaesett, ahogy Yamalban sem volt annyi veszély mint előtte. Ketten együtt zseniálisak voltak.

Az elején féltem, hogy Bernal egyedül nem fog megbírkózni a helyzettel, amit letett az még a korát leszámítva is hatalmas volt, ráadásul talán a legfelelősségteljesebb poszton, ott nem nagyon van helye a hibának és nem csak hogy sallangmentesen lehozta de kiválóan osztogatott, voltak szép hosszú labdái.
Az a gond, hogy abban a pozícióban nem jón ki látványosan a jó teljesítmény. Egy szélsőként, tízesként nem lett volna kérdes ki az MVP. Valóban hasonlít Busquetsre (nyilván nem tart ott, könnyen lehet hogy soha nem is fog), de amiben több, hogy a fizikai felépítést is kihasználja, a becsúszások se büdösek neki és a fejjátékuk összehasonlíthatatlan).
Nagyon, azért nem erőltetném, nem kellene túl nagy terhet rakni még rá.

A tizenegyesért ennyire nem venném elő Cubarsit. Tény, hogy hibázott, de a leérkezésnél volt a kontakt, azt sehogy sem tudta volna elkerülni. (a becsúszás persze pontatlan volt)
Martinezt viszont nem hiszem el. Fejben is annyira lassú. Rendszeresen elátsza, hogy mindenki jó ütemben kilép hogy lesre állítsa a támadót de ő 5-ből négyszer mindig beragad.

Az elmúlt két meccs alapján tetszik amit látok, hatalmas a kontraszt a tavalyi játékhoz képest és azért ne felejtsük el, hogy visszatér még egy De Jong, Gavi, Araujo, Christensen, Fati ötös, plusz Olmo és még nincs 30.-a.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2024.08.24. 21:41:11-kor.
Forca Barca!!!!
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.08.24. 21:23:07

Nekem is tetszett ez gyorsabb, kockázatot vállalóbb játék. Lewa is többször van helyzetben. Ferran sehogy sem illik ide, viszont Raphina meg remekel. És még nem jött Fermin igazán meg Pedri sem. Gavi és Araujo meg pályára sem lépett. Szóval, az alapcsapat jó lesz, Flick is is jól sakkozik eddig, csak a rövid pad... DE, eddig szerethető a játék!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.08.24. 21:14:33

Csak a második félidőt láttam, de alapvetően tetszik, ami a csapattal történik. Jók a ritmusváltások, illetve nagyon sok figura abból a cikk-cakk mozgásból jön, amikor középen felrúgjuk a labdát a visszalépő játékosnak és páran megindulnak ellenütemben. Az így területbe lekészített labdák elég veszélyesek és látszik, hogy teljesen tudatos kérés. Néha kicsit túlzásnak érzem ennek az erőltetését, de eléggé kevés ideje volt Flicknek a csapattal, úgyhogy gondolom javulni fog ez még.

Az athletic amúgy egy elég jó ellenfél ehhez a játékhoz, nem nagyon bunkereznek, általában partnerek a játékban, még ha kemények is szoktak lenni.

Engem Bernal lepett meg, nagyon komolyan osztogat, komoly fegyvertény lehet ő még. Baldé meg ott folytatja, ahol abbahagyta: szétszivatja a fél védelmet azért, hogy utána adjon egy rossz passzt.

Végül Pedrit kell egy kicsit dicsérnem, mert elképesztő, amit a srác letesz az asztalra. Annyi cinkes helyzetet oldott meg, annyi pontos progresszív labdája volt, annyi elképesztő okos megmozdulással.
fanbarca
Entrenador del Barça

2024.08.24. 21:08:08

A második félidő 30-35 percig igazán jó volt. Dinamikusan, kreatívan játszottunk. Raphinha ma nagyon jó volt, csomó párharcot nyert éd helyzeteket alakított ki, bár mindig benne van a játékában a hiba. Lewa is jó volt, tetszett Pedri és Baldé is.
més que un club
bence0330

2024.08.24. 21:07:02

Hát, az elvárásaim nem nőttek, mert tartom, hogy ezzel a kerettel nincs keresnivalónk nagy célokért, de ha ez a meccs mérvadó, akkor érdemes lesz végre a Xavi-korszak utolsó éves teljes kilátástalansága (és előtte lévő hatékony, de bunkerfocija) után leülni meccset nézni. Nagyon jó volt, a játékosok egyénileg is kimaxolják magukat, jó helyen, jó feladatokkal focizva. Bernal nálam MVP, a két jobbszélsőnk szorosan követi, de Pedri, Baldé, (Lewy) is jók voltak, vagy legalábbis megtették, amit meg kellett.

Élmény volt, köszi, Flick! :) Rég volt ilyen, hogy elkapcsolgatás nélkül végignéztem a meccset.

Ha Bernal ezt 5 meccsből 4-szer hozni tudja, akkor megvan az újabb kincs. Nem is nagyon hiszem el, mit művelt ebben a korban, ezen a poszton, ilyen védelem előtt, egyedül.

(Modik részére egy apró javaslat, erre és az élőre is, bár sok jelentősége nincs: 24/25-re esetleg érdemes átírni a címet :) )
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.08.24. 21:04:30

2 meccs,2 nehéz meccs és 6 pont. Bravo,így kell kezdeni egy bajnokságot. Grat a fiúknak,nem csak a pontok miatt,de nem látom olyan borusan a helyzetet,mint páran. Olmo még dob is rajtunk, Bernal remélem egyre több szerepet kap. Nekem tetszik az irány,végre az alapokhoz visszatértünk,ugyan kényszerűségből,de én örülök neki,hogy spanyolok, saját nevelesuek alkotják a csapatot. Könnyebb is lesz összeszokni,bízom benne. De ez a jövő zenéje, eddig jó.

Cubarsit éreztem indiszponaltnak,másodjára is. De a többiek javítottak a hibajat, szerencsére.
Kép
Kép
Kép
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.24. 19:36:28

Azert ha Nicot megcserelnenk Torressel …. ejjjj
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
pep71
Entrenador del Barça

2024.08.24. 19:12:48

Cubarsi sosem lesz top játékos, a mai foci szintjén túl lassú..tavaly Araujo is azért kapta sorra a sárgákat, mert helyette kellett tisztáznia..
Most meg van mellette egy Inigo 😀 bár az a durva, h ő is gyorsabb nála(végsebessegre gondolok).
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 18:48:10

baas11 írta:
2024.08.24. 18:33:09
soadroli írta:
2024.08.24. 17:14:43
Olmo nem lesz ma se.

Ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Bernal, Pedri - Lamine Yamal, Raphinha, Ferran - Lewandowski

LaLiga második forduló rangadó fontos 3 pont …
Mondjuk ezért az amatorsegert már önmagában kivagnám a Laporta&Deco párost !!!
Nevetségessé , komolytalanná teszik a klubot!
Nem csoda h rajtunk röhög mindenki… ezt nyilván a (leendő) jatekosok is tudjak halljak!

Ez a felállás nekem nem igazán tetszik. Itt Raphinha játszana pivotot? Vagy Pedrit szánja Flick Bernal mellé. Van két játékmester, 2 szélső és egy center, egy 17 éves vkp előtt. Hátul meg még egy Inigo. Úgy át robognak rajtunk mint a huzat. Inkább Pedri játszana szélsőt, és helyette EG vagy Casadó.

Koundé most bizonyíthat, remélem megfogja Williamset.
Forca Barca!!!!
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.24. 18:33:09

soadroli írta:
Olmo nem lesz ma se.

Ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Bernal, Pedri - Lamine Yamal, Raphinha, Ferran - Lewandowski

LaLiga második forduló rangadó fontos 3 pont …
Mondjuk ezért az amatorsegert már önmagában kivagnám a Laporta&Deco párost !!!
Nevetségessé , komolytalanná teszik a klubot!
Nem csoda h rajtunk röhög mindenki… ezt nyilván a (leendő) jatekosok is tudjak halljak!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.24. 18:24:10

Hát ez kemény lesz. Inigo életveszély, a Pedri - Bernal kp duó elég vérszegénynek hangzik, Ferran meg emberhátrány a baloson.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.08.24. 17:59:08

Ferran fizet, hogy játszhatszon vagy el akarjuk sózni? Fermin!
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.08.24. 17:55:43

Az meredek!!

Szerintem nagyon vért izzadós meccs lesz 🧐

Ez a kp pedig teljesen átjáró ház jellegű. Remélem azért nem leszünk teljesen alárendelt szerepben, mert se a védelem, se a kp nem acélos...

De azért Forca Barca és nézzük mit hoz a B csapat.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.24. 17:49:44

Nagyon meredek, hogy ezzel a kezdővel ki állnunk ma. Ferran szerencsére befért ma is.
soadroli
Llegenda del Barça

Olmo nem lesz ma se.

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 15:39:39

Én EG-t nem írnám le. Amikor itt volt nagyon fiatal volt, minimális rutinnal, ráadásul sokszor Piqué és hasonlók voltak mellette.
Azóta pedig hozott egy szinte tökéletes szezont, a válogatottban kiemelkedő volt. Ha nem tudnánk, a belső védők neveit csupán teljesítmény alapján néznénk, 90 %-ban mindenki Garciát.

Másrészt Flick elmondása szerint Chris helyett EG-t játszatja pivotban (a Valencia elleni meccs sem cáfolt rá), ha itt lenne Chris max. annyi változna hogy Cubarsi helyett ő játszana, esetleg EG-vel párban vagy csereként páyára léphetne.
Inigoba szerelmes, őt nem rakná ki. Szóval akkora változás szinte biztos, hogy nem lenne a dánnal.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése