Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sőt ez a fajta szerencsétlen sérülés előfordulhat egy meccs 1. és 90. percében épp ugyanúgy, ahogy a szezon első és utolsó meccsén.
Így van! Semmi köze nincs a korához ennek a sérülésnek ebbe egy 30 éves is belesérül! Továbbá azért oké egyetértek ne legyenek egyből alapkezdők a kicsik, szokják a nagyok közt aztán ennyi! Gyerek koruk óta fociznak napi szinten és hétvégen mindig meccs van ehhez van hozzászokva. Tök mindegy, hogy kicsik vagy nagyok közt focizik 90 percet. Ha mondjuk nem kontaktos sérülés miatt sérül le egy adott fiatal játékos akkor helytálló a Bence által elővett dolog, de amíg valaki által okozott ez sérülés mint pl Fatinál is volt köze nincs a korhoz( nálam) amit én problémának látok, h utánpótlás szinten évek óta gyatra a fizikai erőnléti edzés és ez által az izmok sokkalta gyengébbek és én ennek tudom be, hogy folyamat sérültet jelent 1-1 fiatal tehetség, akár milyen sérülésről is van szó.Troym írta: ↑2024.08.28. 08:38:54Tényleg hagyjuk már abba ezt a demagóg dumát!
Volt 3, azaz 3 meccse és egy szerencsétlen kontakt miatt súlyosan megsérült. Iszonyúan sajnálom őt, de ez van, bárkivel megeshet.
Ez most nem túlterhelés, rövid keret, gonosz liga, rossz Laporta, idióta Deco, semmi ezek közül!
Ez most egy rossz mozdulat volt!
Láttad ugye tegnap a kispadot. Miféle elmebajról beszélsz? Abból főz, ami van. Ő is szépen, mint mi szurkolók, meg lett vezetve. Mégis ki a fenét kellene játszatnia, mikor a kispadon 2 kivétellel töketlen fiatalok ülnek?bence0330 írta: ↑2024.08.28. 01:30:10
Sajna Flick átvette ezt a kultúrát már, amit itt talált, és ami rajtunk kívül sehol senkinek a fejében meg sem fordul. Remélem Bernal volt az utolsó ára ennek a totális, döbbenetes, felfoghatatlan elmebajnak, amit a kölykökkel csinálunk....
De remélem, hogy végre megijedünk és észbe kapunk végre, és felfogjuk, hogy nem puszta véletlen, hogy minden tinink évekre dől ki.
bence0330 írta: ↑2024.08.28. 01:30:10Semmi köze ennek a balszerencséhez. Mindenkinek vagy az acl-e szakadt akit 17 évesen toltunk, vagy más. Ez nem véletlen, hanem egy nagyon erős minta. És logikus is, a fejlődő szervezetben még semmi nem olyan erős, mint felnőtt korban, a szalagok pláne, (ezzel nyilván az acl is), és mivel ez egy kontakt sport, nem nagyon elkerülhető a súlyos sérülés, nálunk ugye Fati óta nem is kerülte el senki. Nem véletlen, hogy a beépítés mindenhol lassú és fokozatos, még világklasszisoknál is.
Bernal már tavaly megmutatta, hogy egy baromi érett és posztján hatalmas potenciállal rendelkező játékos, pedig még csak 16 volt. Kezdetben csak azért hívták fel, mert Casadó megsérült, de bebetonozódott a csapatba.bence0330 írta: ↑2024.08.25. 15:48:03Hát, kontextustól függ a dolog. Én nem tartom rossz játékosnak a hollandot, csak épp könnyen pótolhatónak. Ez tavaly is bebizonyosodott, meg szerintem idén is be fog, igazából már most érzi az ember, hogy egy kölyök simán pótolta, még ha stabilan ezt nem is lehet elvárni tőle majd. Viszont ha már ilyen szűken vagyunk, akkor azért nem lesz baj, ha visszatér., de nem azért, mert olyan szintet képvisel, hanem mert egy focistával több van a keretben. Jobb lenne, ha a helyén egy Merino lett volna, neadjisten Képhren Thuram, Fofana, vagy ilyesmi, aki nem mindenből tud egy közepeset, hanem valamiből kiemelkedőt, de ha már itt van, épüljön szépen be Flick alatt hasznos játékossá. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy igazán jó lenne, de hasznos talán, ki tudja. Az is lehet, hogy villant majd valamit a Koeman alatti box-to box kaput támadó énjéből. Az viszont biztos, hogy őt egyedül nem lehet hagyni, ebben a 17 éves kölyök már most jobb.LG írta: ↑2024.08.25. 15:06:56Még nagyon az elején vagyunk, de most úgy tűnik, hogy Flick nem a lebegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy nincs szükség vkp. igazolására, mert bízik a fiatalokban. Most már én is úgy vagyok vele, nem bánom, ha nem jön senki, nézzük meg, mit tzdnak hosszútávon.
Bence: pont azon gondolkodtam én is a meccs alatt, hogy FdJ egyáltalán nem hiányzik.Oké, nem írom le a hollandot, Flick kezei alatt talán ő is új erőre kaphat, de most nem vet rá jó fényt, hogy egy újonc lehozza a posztot a töredékéért, mint amibe ő kerül nekünk.
ON: Bernalban nagy a potenciál, remélem nem járatjuk túl sem, Casado szerintem az első meccsen egyenesen jobb volt még, lehet, hogy kedden majd ő kap lehetőséget akár egyedül, akár párban.
Ha nem üti meg a BL szintet még a kicsi, az sem gáz, ha a Bilbaó szintig bevethető, már óriási kincs. És úgy pláne, hogy az utolsó 2-3 éve előtti Busi óta nem volt olyan játékosunk, aki egyedül megoldja komplexen a posztot. Chris berakható volt egyedül, de nyilván ő inkább csak söprögető volt. Hatalmas fegyvertény és variációs lehetőség, főleg így, hogy a csapatban a legbővebb, legminőségibb poszt a tkp. Így ketten fenn lehetnek, nem csak egyvalaki, mint 4-2-3-1-ben. Lehet kísérletezgetni majd, melyik a jobb. Most is sokat számított, hogy Pedri és Raphinha egymás mellett focizhattak, kvázi nyolcasban. És ez Bernal miatt jöhetett létre, nálam ezért került ő Raphinha elé MOM-ként.
Csak mint egy falat kenyér. Ha van Chris, talán nem küszködünk Inigoval tovább, Gavi meg mire visszatér, legalább háromszor sérül meg Pedri.
Hát, kontextustól függ a dolog. Én nem tartom rossz játékosnak a hollandot, csak épp könnyen pótolhatónak. Ez tavaly is bebizonyosodott, meg szerintem idén is be fog, igazából már most érzi az ember, hogy egy kölyök simán pótolta, még ha stabilan ezt nem is lehet elvárni tőle majd. Viszont ha már ilyen szűken vagyunk, akkor azért nem lesz baj, ha visszatér., de nem azért, mert olyan szintet képvisel, hanem mert egy focistával több van a keretben. Jobb lenne, ha a helyén egy Merino lett volna, neadjisten Képhren Thuram, Fofana, vagy ilyesmi, aki nem mindenből tud egy közepeset, hanem valamiből kiemelkedőt, de ha már itt van, épüljön szépen be Flick alatt hasznos játékossá. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy igazán jó lenne, de hasznos talán, ki tudja. Az is lehet, hogy villant majd valamit a Koeman alatti box-to box kaput támadó énjéből. Az viszont biztos, hogy őt egyedül nem lehet hagyni, ebben a 17 éves kölyök már most jobb.LG írta: ↑2024.08.25. 15:06:56Még nagyon az elején vagyunk, de most úgy tűnik, hogy Flick nem a lebegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy nincs szükség vkp. igazolására, mert bízik a fiatalokban. Most már én is úgy vagyok vele, nem bánom, ha nem jön senki, nézzük meg, mit tzdnak hosszútávon.
Bence: pont azon gondolkodtam én is a meccs alatt, hogy FdJ egyáltalán nem hiányzik.Oké, nem írom le a hollandot, Flick kezei alatt talán ő is új erőre kaphat, de most nem vet rá jó fényt, hogy egy újonc lehozza a posztot a töredékéért, mint amibe ő kerül nekünk.
A három közül ő volt messze a legdrágább, és ő keres magasan a legtöbbet. A jelenlegi helyzetünkben nekünk főleg az utóbbi a probléma. Nem vagyok kifejezetten ellene, de ha muszáj lenne, őt áldoznám be, hogy beleférjünk a fizetési sapkába.davi10 írta: ↑2024.08.25. 15:32:17Akkor már Christensen vagy Gavi se hiányzik?
Ügyes volt tegnap Bernal, de azért nem egy 2 meccses 17 éves gyerekre kéne építeni. Plusz ha duplaszűrőzünk simán elférnek egymás mellett.
Én mindenesetre várom már Frenkie visszatérését, és van egy olyan érzésem, hogy jobban megértik majd egymást Flick-kel, mint Xavi-val.
Szerintem kicsit túl van tolva ez a Frenkie-ellenesség, volt egy gyengébb szezonja egy szétesett csapatban, előtte vagy 2 szezonon keresztül az egyik legjobbunk és legtöbbet koptatott játekosunk volt.
Akkor már Christensen vagy Gavi se hiányzik?
Én sem őt tartottam a meccs legjobbjának, sőt nálam az első 3-ban sincs benne. De még rengeteg ideje van továbbfejlődni és rutint szerezni.FCBsteve írta: ↑2024.08.25. 08:11:32Végignéztem a labdaérintéseit tartalmazó összefoglalót, a sok dicséret után...
Volt 1,5 hosszú előre labdája, pár könnyű passza előre, a többi az vagy visszapassz vagy háromszög hátra... Akadt még pár szerelés...
Ha Romeu-hoz hasonlítjuk, nagyon jól játszott, amúgy hozta az elvárt alapszintet...
Hát, lehetne ott valaki aki három dekázás után sarokkal megindítja 40 méterre Lewyt, de ettől eltekintve sallangmentesen, tökéletesen, jó egyensúlyt teremtve lehozott egy meccset a világ top3 bajnokságának top5 csapata ellen, 17 évesen, a korához képest, meg amúgy is alighanem a legnehezebb poszton. Ennél többet nem lehet kérni tőle. Csak azt, hogy minél több meccsen meg tudja ezt oldani, és minél kevesebbet hibázzon majd.FCBsteve írta: ↑2024.08.25. 08:11:32Végignéztem a labdaérintéseit tartalmazó összefoglalót, a sok dicséret után...
Volt 1,5 hosszú előre labdája, pár könnyű passza előre, a többi az vagy visszapassz vagy háromszög hátra... Akadt még pár szerelés...
Ha Romeu-hoz hasonlítjuk, nagyon jól játszott, amúgy hozta az elvárt alapszintet...