Marc Bernal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Andris
Adminisztrátor

2024.08.28. 09:28:33

Úgy tűnik nem bírom ki kommentár nélkül, ha történik valami fontos a csapat körül... kár hogy megint egy kellemetlen hír.

Egyrészt Bernal kiesése szerintem nagyobb érvágás a keretnek, mint ha Yamal esett volna ki ugyanígy. Az érték, a klub jövője stb szempontjából nyilván nem, de a szezon, a jelenlegi(!) keret szempontjából nagyobb, betöltetlen űr keletkezik, és ez meghatározó lehet. Frenkie/Chris/Gavi visszatéréséig óriási gondban lehetünk.

Másrészt: szeretném jelezni, hogy röpke pár hét alatt megsérült Fati, Chris, Bernal, és persze csomóan sérültek a Barcán vagy a szezonon kívüli gondok miatt, és nem halad jól a felépülésük... tavaly ilyenkor már ki volt átkozva Xavi hasonló szituban, hogy nem tud rotálni, nincs megfelelő erőnléti fekészítés, és vállalhatatlan az orvosi stábja is. Csak a miheztartás végett írom, meggyőződésem hogy Xavi alatt is, és most is két dolog összesen a meghatározó a sérülések számában: rövid keret, a játékosok általános fizikai (és nem fizikális) profilja. Esetleg harmadik az irgalmatlan pechszéria, de ebben én nem "hiszek".

Harmadrészt, látom miről megy a vita, az én véleményem az, hogy az igazság valahol a kettő között van. Mint olyasvalaki, akinek már egy életre megvolt a maga keresztszalag és egyéb szalag sérülés adagja:
Természetesen ezekhez a sérülésekhez szükség van a rossz mozdulatra, peches kontaktra, anélkül ritkább. Viszont a szalagsérülés maga szinte(!) mindig visszavezethető az izmok állapotára IS(!), ugyanis nem marionettbábuk vagyunk, a mozgásunkat és a testi épségünket jelentős részben az izmaink határozzák meg. A rossz kontaktok, mozdulatok esetén is az van, hogy a különböző természetellenes terhelések, nyíró erők szalagoktól történő részbeni átvételéről a környező izomzat kell gondoskodjon, többnyire meg is teszi, ezért nem mindennapos a dolog a kontaktsportoknál sem. Kulcsofontosságú az izmok állapota.
Három fő dolog van szerintem, ami belejátszik ezekbe a sérülésekbe az izmok kapcsán: van a szitu, amikor valaki fáradt (fáradtak az izmok), van a szitu amikor valaki korábbi sérüléssel/fájdalommal van pályán és eleve nem természetesek a mozdulatsorai ezért (Gavi sztem így sérült meg a válogatottban), és bizony van az a szitu is, amikor valaki 17 éves, tehát egyértelműen nincs kifejlődve teljesen az izomzata. Ez utóbbi egyszerű biológiai tény, és nem lehet semmilyen edzésprogrammal és életvitellel áthidalni. Amennyire tudom, amúgy is sokkal gyakoribb a keresztszalag sérülés fiatal korban.

Sajnos azt kell mondjam, hogy az egyes és a hármas szitu is vegyítve fenn állhatott Bernalnál tegnap, 3 nappal ezelőtt ugyanis szintén végig gürizett, 17 évesen.

Konklúziók:
1. az ok ritkán fekete vagy fehér
2. a keret mostmár LÉNYEGESEN gyengébb, mint lehetett volna, és komoly lyuk tátong rajta
3. nem Flick hibájának gondolom, ő azzal főz amivel tud - ő "vendég" itt, nem a klub hosszútávú boldogulása és épülése a fő szempontja, hanem hogy ne rúgják ki 1 év múlva... én a szurkolókat, újságírókat, és főleg a klubvezetést okolom azért, hogy egy edző úgy érzi, nincs is lehetősége hosszabb távban gondolkodni.
4. szerintem egyértelműen nem lehet folyamatosan, sőt közel folyamatosan sem játszatni a 16-22 éves korosztályú játékosainkat.. 3 napon belül 2x90et végképp nem, de amúgy sem játszhat egyikük sem szerintem zsinórban 3 meccsen, még csereként sem... megint eljátsszuk a klub jövőjének egy, talán utolsó darabkáját.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Troym
Llegenda del Barça

2024.08.28. 09:12:02

Andrsika írta:
2024.08.28. 09:01:05
Troym írta:
2024.08.28. 08:38:54
Sőt ez a fajta szerencsétlen sérülés előfordulhat egy meccs 1. és 90. percében épp ugyanúgy, ahogy a szezon első és utolsó meccsén.

Plusz ez tényleg bárkivel megeshet: Shearer, Del Piero, Pires, Nistelrooy, Totti, Xavi, Keane, Baggio, Ibra, Militao, Courtois, Pino, de akár NFL szinten Tom Brady, JJ Watt, Gronkowsky stb
Andrsika
Jugador d'estrella

2024.08.28. 09:01:05

Troym írta:
Tényleg hagyjuk már abba ezt a demagóg dumát!

Volt 3, azaz 3 meccse és egy szerencsétlen kontakt miatt súlyosan megsérült. Iszonyúan sajnálom őt, de ez van, bárkivel megeshet.

Ez most nem túlterhelés, rövid keret, gonosz liga, rossz Laporta, idióta Deco, semmi ezek közül!
Ez most egy rossz mozdulat volt!
Így van! Semmi köze nincs a korához ennek a sérülésnek ebbe egy 30 éves is belesérül! Továbbá azért oké egyetértek ne legyenek egyből alapkezdők a kicsik, szokják a nagyok közt aztán ennyi! Gyerek koruk óta fociznak napi szinten és hétvégen mindig meccs van ehhez van hozzászokva. Tök mindegy, hogy kicsik vagy nagyok közt focizik 90 percet. Ha mondjuk nem kontaktos sérülés miatt sérül le egy adott fiatal játékos akkor helytálló a Bence által elővett dolog, de amíg valaki által okozott ez sérülés mint pl Fatinál is volt köze nincs a korhoz( nálam) amit én problémának látok, h utánpótlás szinten évek óta gyatra a fizikai erőnléti edzés és ez által az izmok sokkalta gyengébbek és én ennek tudom be, hogy folyamat sérültet jelent 1-1 fiatal tehetség, akár milyen sérülésről is van szó.
Gránitnak megint igaza van, Laportáék a sérülésekkel megint nem számoltak vicc ez már komolyan
Peter
Director del Fútbol

2024.08.28. 08:39:51

Aki nézte a meccset és látta is, annak nem hiszem, hogy bármilyen magyarázatra is szüksége lenne.
3 játéknap után elmebajról beszélni? No comment....

A legjobbakat kívánom a srácnak, ha ilyenkor létezhet egyáltalán olyan fogalom, hogy kívánság... :mrgreen:
Troym
Llegenda del Barça

Tényleg hagyjuk már abba ezt a demagóg dumát!

Volt 3, azaz 3 meccse és egy szerencsétlen kontakt miatt súlyosan megsérült. Iszonyúan sajnálom őt, de ez van, bárkivel megeshet.

Ez most nem túlterhelés, rövid keret, gonosz liga, rossz Laporta, idióta Deco, semmi ezek közül!
Ez most egy rossz mozdulat volt!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.28. 08:10:23

Elég [auto_cenzúra] hely lenne (még inkább) a világ, ha minden 17 éves fiatalnak acl szakadása lenne, csak azért mert játszatva van. Ez a lehető legnagyobb baromság amit itt olvastam. Messit is orrba szájba játszatták vagy Iniestát pl. de nem volt acl szakadása évente, csak mert sokat játszik. Itt szervezet és szervezet között óriási különbségek vannak. Azért itt volt egy kőkemény rúgás térd irányba, bármelyik térd elszáll. Pedri egy porcelán ember, de ahogy az eb-n lerúgták ott is borítékolható volt a sérülés, a térd az egyik legérzékenyebb és óvatlan testrész a sport tekintetében, forgó hajlító mozgások, porcok, szalagok, sokkal összetettebb mint egy boka, és ha kap egy ekkora rúgást akkor teljesen mindegy 17 éves vagy 28. Lehetne sorolni az itt pallérozódó fiatalokat, az elmúlt 20 évből, ez még mindig egy ritka sérülés de abban a legsúlyosabb és óriási balszerencse, hogy ebben a helyzetben amikor nem tudunk igazolni, van egy srác aki tök szépen úszik a mély vízben, majd egy ilyen belépő után kiesik az egész szezonra. . Bár várjuk meg a hivatalos orvosi vizsgálatot, de meglepne ha könnyebben megúszná mint amit a sajtó közzé tett. Casadora kíváncsi leszek, a kezdeti hurrá optimizmus után Flick nem nagyon dobta be, Bernal sokkal ígéretesebb volt, óriási kár érte.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.28. 08:07:03

Gyerekek ilyen terhelésével nyilván nő a problémák esélye, de Bernal eddigis felnőttek ellen játszott,ráadásul favágóbb ellenfelekkel. Könnyen lehet,hogy a mi statunk tök normális,csak mások vagy túlesnek ezeken Bcsapatokban,vagy eltűnnek a pályáról,csak a B-ből senki nem veszi észre. Úgy tudom Fatinak is súlyos sérülései voltak már azelőtt is,hogy a felnőttekhez került. Csak előtte senkit nem érdekelt.

Bernal egy olyat kapott,ami egy idősebb játékosnak nemhogy sérülést,de karrier véget jelentett volna. Ez pech volt,nem a mintasor része. Szörnyű lehet a srácnak. Egy hónap alatt elérte az álmát,majd el is vesztette.

Flick pedig nagyon udvarias mindig,nem panaszkodik,mint elődei,pedig Xavival ellentétben,neki komoly oka lenne. Mit mondjon a sajtónak,ha nem azt,hogy jó a keret? Alázza meg a játékosokat,hogy amatőr csürhe,csak azért vannak,mert nincs pénz?
Csodálkoznék,ha amúgy nem kért volna a középpályára erősítést. Ezután remélhetőleg Laportáéknak is egyértelmű lesz,hogy nem Leaoféléket kéne kergetni a végén.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.08.28. 07:55:36

Döbbenetes, féltem hogy kiesik,de hogy szalag szakadás.... mielőbbi felépülést kívánok neki.
Kép
Kép
Kép
ocsike83
Capitá del Barça

2024.08.28. 07:31:49

bence0330 írta:
2024.08.28. 01:30:10

Sajna Flick átvette ezt a kultúrát már, amit itt talált, és ami rajtunk kívül sehol senkinek a fejében meg sem fordul. Remélem Bernal volt az utolsó ára ennek a totális, döbbenetes, felfoghatatlan elmebajnak, amit a kölykökkel csinálunk....

De remélem, hogy végre megijedünk és észbe kapunk végre, és felfogjuk, hogy nem puszta véletlen, hogy minden tinink évekre dől ki.
Láttad ugye tegnap a kispadot. Miféle elmebajról beszélsz? Abból főz, ami van. Ő is szépen, mint mi szurkolók, meg lett vezetve. Mégis ki a fenét kellene játszatnia, mikor a kispadon 2 kivétellel töketlen fiatalok ülnek?
Més que un club :P
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.28. 06:25:02

Nagyon sajnálom, mert nemcsak kiemelkedő képességű tehetség, hanem rokonszenves srác is. Egyértelműen túl lett játszatva, a felkészülési meccsek és az eddigi három bajnoki mindegyikén is szinte végig a pályán volt, és hiába idősebbek ellen játszott már a B-ben is, ott közel sem ekkora az iram és az intenzitás.
Flick három hete azt mondta, hogy nem kell igazolni senkit, házon belül lesz megoldva a poszt. Christensen, Eric sérült, Gündogan nincs, maradt Casadó, de az ő szerepköre némileg más. És van a 18 éves Pau Prim, aki még soha nem volt együtt a nagyokkal.
És még csak augusztus vége van.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.08.28. 03:45:34

Sajnos a 16-18 évesek izmai még nem tudják úgy védeni az ízületeket, mint az idősebbek. Szerintem is jobban kéne vigyázni, nehéz elhinni, hogy ez a sok sérülés véletlen (Fát,i, Gavi, Pedri és ő)
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.28. 02:56:56

bence0330 írta:
Semmi köze ennek a balszerencséhez. Mindenkinek vagy az acl-e szakadt akit 17 évesen toltunk, vagy más. Ez nem véletlen, hanem egy nagyon erős minta. És logikus is, a fejlődő szervezetben még semmi nem olyan erős, mint felnőtt korban, a szalagok pláne, (ezzel nyilván az acl is), és mivel ez egy kontakt sport, nem nagyon elkerülhető a súlyos sérülés, nálunk ugye Fati óta nem is kerülte el senki. Nem véletlen, hogy a beépítés mindenhol lassú és fokozatos, még világklasszisoknál is.

Nem hiszem, hogy a kora lenne az, ami miatt ez történt vele.
Brutális volt az a kontakt, hatalmasat kapott a térde, rossz volt nézni. Nyilván nem lehet 100 %-osan tudni, de ha az egy 23 éves lett volna az se úszta volna meg kevesebbel.

Tavaly végigtolt egy teljes szezont és nem koraabeliek ellen, mégsem dőlt ki soha.
Nagyon sajnálom a srácot, inkább a 3 pont szállt volna el, mint hogy ő kiessen.
Forca Barca!!!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.08.28. 02:24:02

3 meccset játszott eddig. 3 meccs alatt egy ilyen sérülés baromi nagy balszerencse. Mellesleg a B is felnőttek ellen játszik, még akkor is, ha a teljes sebesség kisebb, az ütközések nem azok jellemzően.

Iszonyat nagy kár érte, eddig elképesztő volt, amit letett az asztalra.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Semmi köze ennek a balszerencséhez. Mindenkinek vagy az acl-e szakadt akit 17 évesen toltunk, vagy más. Ez nem véletlen, hanem egy nagyon erős minta. És logikus is, a fejlődő szervezetben még semmi nem olyan erős, mint felnőtt korban, a szalagok pláne, (ezzel nyilván az acl is), és mivel ez egy kontakt sport, nem nagyon elkerülhető a súlyos sérülés, nálunk ugye Fati óta nem is kerülte el senki. Nem véletlen, hogy a beépítés mindenhol lassú és fokozatos, még világklasszisoknál is.

Sajna Flick átvette ezt a kultúrát már, amit itt talált, és ami rajtunk kívül sehol senkinek a fejében meg sem fordul. Remélem Bernal volt az utolsó ára ennek a totális, döbbenetes, felfoghatatlan elmebajnak, amit a kölykökkel csinálunk, és nem lesz igazi vezéráldozat az elmúlt 4 év utolsó két talpon maradt fiatal titánja, Cubarsi, és főleg nyilván Yamal. Igazából az lenne a szerencse, ha ők talpon maradnának. Nem tennék rá nagy pénzt, hogy karrierjük lesz.

De remélem, hogy végre megijedünk és észbe kapunk végre, és felfogjuk, hogy nem puszta véletlen, hogy minden tinink évekre dől ki.

Még van 3 napja a vezetőségnek, felköthetik a gatyát. Igazából a kh-vkp posztokra összesen 3 játékost kéne minimum igazolni, hogy egyáltalán versenyképes csapatról beszéljünk. Kétlem, hogy ebből 1-nél több akár megvalósulna, és az is necces.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.28. 00:49:21

Egyre több portal hozza le, hogy ACL szakadás, véget ért a szezonja. Hatalmas balszerencse, szerencsétlen fiatal srác, ígéretesen kezdett… Akkor marad Casado vkp posztra èa pont. Azért minket az ág is húz keményen.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.28. 00:05:05

Marc Bernal’s season could be OVER, if his injury is confirmed. Huge pessimism. @fansjavimiguel

@sport: "We can confirm that Marc Bernal has torn his ACL."

Mankóval hagyta el a stadiont. Remek.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.08.27. 23:35:02

Remélem nem sérült meg komolyabban, rosszul nézett ki. Első félidőben gyemgus volt a Bilbao ellenihez képest,de a másodikban feljavult. Nagy kincs lehet a gyerek.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.26. 15:01:14

bence0330 írta:
2024.08.25. 15:48:03
LG írta:
2024.08.25. 15:06:56
Még nagyon az elején vagyunk, de most úgy tűnik, hogy Flick nem a lebegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy nincs szükség vkp. igazolására, mert bízik a fiatalokban. Most már én is úgy vagyok vele, nem bánom, ha nem jön senki, nézzük meg, mit tzdnak hosszútávon.

Bence: pont azon gondolkodtam én is a meccs alatt, hogy FdJ egyáltalán nem hiányzik. :oops: Oké, nem írom le a hollandot, Flick kezei alatt talán ő is új erőre kaphat, de most nem vet rá jó fényt, hogy egy újonc lehozza a posztot a töredékéért, mint amibe ő kerül nekünk.
Hát, kontextustól függ a dolog. Én nem tartom rossz játékosnak a hollandot, csak épp könnyen pótolhatónak. Ez tavaly is bebizonyosodott, meg szerintem idén is be fog, igazából már most érzi az ember, hogy egy kölyök simán pótolta, még ha stabilan ezt nem is lehet elvárni tőle majd. Viszont ha már ilyen szűken vagyunk, akkor azért nem lesz baj, ha visszatér., de nem azért, mert olyan szintet képvisel, hanem mert egy focistával több van a keretben. Jobb lenne, ha a helyén egy Merino lett volna, neadjisten Képhren Thuram, Fofana, vagy ilyesmi, aki nem mindenből tud egy közepeset, hanem valamiből kiemelkedőt, de ha már itt van, épüljön szépen be Flick alatt hasznos játékossá. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy igazán jó lenne, de hasznos talán, ki tudja. Az is lehet, hogy villant majd valamit a Koeman alatti box-to box kaput támadó énjéből. Az viszont biztos, hogy őt egyedül nem lehet hagyni, ebben a 17 éves kölyök már most jobb.

ON: Bernalban nagy a potenciál, remélem nem járatjuk túl sem, Casado szerintem az első meccsen egyenesen jobb volt még, lehet, hogy kedden majd ő kap lehetőséget akár egyedül, akár párban.

Ha nem üti meg a BL szintet még a kicsi, az sem gáz, ha a Bilbaó szintig bevethető, már óriási kincs. És úgy pláne, hogy az utolsó 2-3 éve előtti Busi óta nem volt olyan játékosunk, aki egyedül megoldja komplexen a posztot. Chris berakható volt egyedül, de nyilván ő inkább csak söprögető volt. Hatalmas fegyvertény és variációs lehetőség, főleg így, hogy a csapatban a legbővebb, legminőségibb poszt a tkp. Így ketten fenn lehetnek, nem csak egyvalaki, mint 4-2-3-1-ben. Lehet kísérletezgetni majd, melyik a jobb. Most is sokat számított, hogy Pedri és Raphinha egymás mellett focizhattak, kvázi nyolcasban. És ez Bernal miatt jöhetett létre, nálam ezért került ő Raphinha elé MOM-ként.
Bernal már tavaly megmutatta, hogy egy baromi érett és posztján hatalmas potenciállal rendelkező játékos, pedig még csak 16 volt. Kezdetben csak azért hívták fel, mert Casadó megsérült, de bebetonozódott a csapatba.
Casadó valamivel másabb, ő nem tipikus vkp, akkor nyújtja a legjobbját ha mellette van még valaki és ő szabadabban mozoghat támadásban. Bernallal például azért tökéletesek párban (plusz egymás gondolatait is ismerik), ezért őt egyedüli 6-osként nem lenne szerencsés játszatni.

Mondjuk a kissrác megmutatta, hogy nem csak párban, de egyedül is megállja a helyét, ilyen típusú játékosunk szerintem Busquets óta nincs (na jó talán Kessié, de ő nem ott játszott).
Ennek ellenére csínján kell bánni vele, nem csak fizikailag lehet kiherélni egy játékost, de 17 évesen mentálisan is ki lehet bukni nagy nyomás alatt. Főleg ha ilyen hirtelen vált szintet.
Tavaly még úgy gondoltam, hogy egy-két alkalommal játsszon fent, de stabilan az Atleticben legyen, most kicsit változott a véleményem, de még mindig azt mondom, hogy Flicknek óvatosnak kell lennie, hiába állták meg az ilyen fiatalok egyből a helyüket. (Gavi, Cubarsi, Yamal, sőt Fatit is idevenném, egy brutális belépő miatt esett ki)

De Jongban én még bízok, lehet szídni mint a bokrot, de minőségre még mindig egy bőven átlag feletti játékos. Mind az Ajaxban, mind nálunk a Koeman érában megmutatta, hogy klasszis teljesítményre képes. (talán Gavi és a ő volt a holland egyedüli pozitívuma)

Abban bízom, hogy Bernalt elkerülik a sérülések és Flick megfelelő sebességgel építi majd a csapatba, akkor pedig jövőre nem kellene majd annyira 10 körömmel egy vkp-ért menni, mint most.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2024.08.25. 15:51:14

davi10 írta:
2024.08.25. 15:32:17
Akkor már Christensen vagy Gavi se hiányzik?
Csak mint egy falat kenyér. Ha van Chris, talán nem küszködünk Inigoval tovább, Gavi meg mire visszatér, legalább háromszor sérül meg Pedri.
Bernalnak meg jó, hogy sikerült egy meccse, de ebből még sokminden következhet.
Cubarsi is visszaesett 10-12 meccs után pl.
Tavaly még közfelkiáltással őt akarték sokan szűrőnek, ami nem is természetes posztja, most meg mindenki kritizálja, holott ő is 17, ez teljesen természetes.
bence0330

2024.08.25. 15:48:03

LG írta:
Még nagyon az elején vagyunk, de most úgy tűnik, hogy Flick nem a lebegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy nincs szükség vkp. igazolására, mert bízik a fiatalokban. Most már én is úgy vagyok vele, nem bánom, ha nem jön senki, nézzük meg, mit tzdnak hosszútávon.

Bence: pont azon gondolkodtam én is a meccs alatt, hogy FdJ egyáltalán nem hiányzik. :oops: Oké, nem írom le a hollandot, Flick kezei alatt talán ő is új erőre kaphat, de most nem vet rá jó fényt, hogy egy újonc lehozza a posztot a töredékéért, mint amibe ő kerül nekünk.
Hát, kontextustól függ a dolog. Én nem tartom rossz játékosnak a hollandot, csak épp könnyen pótolhatónak. Ez tavaly is bebizonyosodott, meg szerintem idén is be fog, igazából már most érzi az ember, hogy egy kölyök simán pótolta, még ha stabilan ezt nem is lehet elvárni tőle majd. Viszont ha már ilyen szűken vagyunk, akkor azért nem lesz baj, ha visszatér., de nem azért, mert olyan szintet képvisel, hanem mert egy focistával több van a keretben. Jobb lenne, ha a helyén egy Merino lett volna, neadjisten Képhren Thuram, Fofana, vagy ilyesmi, aki nem mindenből tud egy közepeset, hanem valamiből kiemelkedőt, de ha már itt van, épüljön szépen be Flick alatt hasznos játékossá. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy igazán jó lenne, de hasznos talán, ki tudja. Az is lehet, hogy villant majd valamit a Koeman alatti box-to box kaput támadó énjéből. Az viszont biztos, hogy őt egyedül nem lehet hagyni, ebben a 17 éves kölyök már most jobb.

ON: Bernalban nagy a potenciál, remélem nem járatjuk túl sem, Casado szerintem az első meccsen egyenesen jobb volt még, lehet, hogy kedden majd ő kap lehetőséget akár egyedül, akár párban.

Ha nem üti meg a BL szintet még a kicsi, az sem gáz, ha a Bilbaó szintig bevethető, már óriási kincs. És úgy pláne, hogy az utolsó 2-3 éve előtti Busi óta nem volt olyan játékosunk, aki egyedül megoldja komplexen a posztot. Chris berakható volt egyedül, de nyilván ő inkább csak söprögető volt. Hatalmas fegyvertény és variációs lehetőség, főleg így, hogy a csapatban a legbővebb, legminőségibb poszt a tkp. Így ketten fenn lehetnek, nem csak egyvalaki, mint 4-2-3-1-ben. Lehet kísérletezgetni majd, melyik a jobb. Most is sokat számított, hogy Pedri és Raphinha egymás mellett focizhattak, kvázi nyolcasban. És ez Bernal miatt jöhetett létre, nálam ezért került ő Raphinha elé MOM-ként.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.25. 15:44:11

davi10 írta:
LG írta:

Ügyes volt tegnap Bernal, de azért nem egy 2 meccses 17 éves gyerekre kéne építeni. Plusz ha duplaszűrőzünk simán elférnek egymás mellett.
Én mindenesetre várom már Frenkie visszatérését, és van egy olyan érzésem, hogy jobban megértik majd egymást Flick-kel, mint Xavi-val.

Szerintem kicsit túl van tolva ez a Frenkie-ellenesség, volt egy gyengébb szezonja egy szétesett csapatban, előtte vagy 2 szezonon keresztül az egyik legjobbunk és legtöbbet koptatott játekosunk volt.
A három közül ő volt messze a legdrágább, és ő keres magasan a legtöbbet. A jelenlegi helyzetünkben nekünk főleg az utóbbi a probléma. Nem vagyok kifejezetten ellene, de ha muszáj lenne, őt áldoznám be, hogy beleférjünk a fizetési sapkába.
davi10
Llegenda del Barça

LG írta:

Ügyes volt tegnap Bernal, de azért nem egy 2 meccses 17 éves gyerekre kéne építeni. Plusz ha duplaszűrőzünk simán elférnek egymás mellett.
Én mindenesetre várom már Frenkie visszatérését, és van egy olyan érzésem, hogy jobban megértik majd egymást Flick-kel, mint Xavi-val.

Szerintem kicsit túl van tolva ez a Frenkie-ellenesség, volt egy gyengébb szezonja egy szétesett csapatban, előtte vagy 2 szezonon keresztül az egyik legjobbunk és legtöbbet koptatott játekosunk volt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.25. 11:23:39

FCBsteve írta:
2024.08.25. 08:11:32
Végignéztem a labdaérintéseit tartalmazó összefoglalót, a sok dicséret után...
Volt 1,5 hosszú előre labdája, pár könnyű passza előre, a többi az vagy visszapassz vagy háromszög hátra... Akadt még pár szerelés...
Ha Romeu-hoz hasonlítjuk, nagyon jól játszott, amúgy hozta az elvárt alapszintet...
Én sem őt tartottam a meccs legjobbjának, sőt nálam az első 3-ban sincs benne. De még rengeteg ideje van továbbfejlődni és rutint szerezni.
Érdekes laboratóriumi kísérlet lehetne, hogy a B-ben vkp.-t játszó, Bernalnál valamivel idősebb, de 10 centivel alacsonyabb, kicsit masszívabb felépítésű Pau Prim mire lenne képes élvonalbeli tétmeccsen.
Szerencsére nem most kell róluk visszavonhatatlan ítéletet mondani, majd a nemzetközi meccsek után vagy tavasszal árnyaltabb lesz a kép.
bence0330

2024.08.25. 10:08:09

FCBsteve írta:
2024.08.25. 08:11:32
Végignéztem a labdaérintéseit tartalmazó összefoglalót, a sok dicséret után...
Volt 1,5 hosszú előre labdája, pár könnyű passza előre, a többi az vagy visszapassz vagy háromszög hátra... Akadt még pár szerelés...
Ha Romeu-hoz hasonlítjuk, nagyon jól játszott, amúgy hozta az elvárt alapszintet...
Hát, lehetne ott valaki aki három dekázás után sarokkal megindítja 40 méterre Lewyt, de ettől eltekintve sallangmentesen, tökéletesen, jó egyensúlyt teremtve lehozott egy meccset a világ top3 bajnokságának top5 csapata ellen, 17 évesen, a korához képest, meg amúgy is alighanem a legnehezebb poszton. Ennél többet nem lehet kérni tőle. Csak azt, hogy minél több meccsen meg tudja ezt oldani, és minél kevesebbet hibázzon majd.

Azt nézd meg, mennyire stresszes helyzeteket oldott meg mennyire nyugodtan, milyen messziről tudott szerelni, ha kapott egy csínes labdát, egyérintőből mindig ki tudta dobni oldalra játékoshoz, 1-2 kisebb csele még volt is, mikor felkeveredett, folyamatosan tökéletesen helyezkedett, végig megjátszható volt, 1-1 előreívelésnél olyan rutinosan lépett be 3. középső védőnek, mint egy 26 éves klasszis. Közben az érintéseihez és a passzaihoz nagyon-nagyon kevés idő kellett.

FDJ nem tudom, hogy fog visszakerülni a kezdőbe, életében nem játszott ilyen hatékonyan hatos poszton, egyedül. Ezekben a szitukban őt szerelik, meg stressz alatt ront, rácsavarodik a labdára, egyérintő kizárva. Pedig nem egy rossz játékos, és jó korú.
Válasz küldése