Leo Messi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szezonértékelő:

1
8
7%
2
6
5%
3
16
14%
4
32
28%
5
54
47%
 
Szavazatok száma: 116
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19128
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.04.12. 17:55:00

Nero. írta:
2021.04.12. 08:35:56
Egyébként meg úgy aggódunk a klub anyagi helyzete miatt mintha a mi pénztárcánk lenne.

Elvileg egy milliárd euró fölötti a tartozás, mégis Haalandal tárgyalunk. Akkor olyan nagy baj nem lehet.
De nagy a baj, nem bírjuk kifizetni a játékosainkat, tartozunk már fűnek-fának. Haaland megvételétől meg szerintem hasonlót remélne Laporta, mint anno Ronaldinhoval történt: minden szempontból, így anyagilag is Aranybánya lett végül. Csak ám benne van az is pakliban, hogy nem úgy sül el a dolog, hanem sok más ex-Dortmundoshoz hasonlóan ő is megbukik, akkor a béka segge alatt leszünk. Most is azért ennyire rossz a helyzet, mert 100+ milliós igazolásaink nem jöttek be, és a jelenlegi helyzetben nem fér bele még egy ekkora mellényúlás.

Visszatérve Messihez: Sok mindent máshogy látok, mint a madridisták, de abban igazat adok nekik, hogy az egyik legnagyobb bajunk, hogy benne ragadtunk a múlt sikereiben. És amíg Messi itt van (meg még Busi, Pique is), addig igazi megújulás nem lesz. A fiatalokban van lendület, de aztán ők is megtanulják, hogy Messinek kell passzolni. Nem Messi miatt gyengék a társak, de ez rohadt kényelmes nekik, hogy mindig őt keresik, abból nem lehet nagy baj. Itt a fórumon sem azok vannak köpködve, akik ezt teszik, hanem akik szerencsétlenek néha mással is próbálkoznának.

A nagy változásokat a világban leggyakrabban a kényszer szüli. Amíg kényelmes az embernek, addig nem fog változtatni, akkor mozdul ki a komfortzónájából, ha muszáj. Ha nem lesz Messi, onnantól nem lehet alibizni, focizni kell. Szerintem ez a kényszerhelyzet kell sok játékosnak, és a magának a csapatnak is. Még akkor is, ha rövidtávon visszaeséssel kell számolni. A Realnak is egy igazán gyenge szezonja volt CR után, szerintem idén már azon a szinten vannak, mint 2018-ban.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.04.12. 13:44:45

csababarca írta:
2021.04.12. 13:00:45

De ezért is csak Messit kárhoztatni, hogy mindig jobb szerződést kötött....hát. Nem tudom Cé mennyit kap a Juvénál, gondolom nem kevesebbet mint a Realnál kapott. És ott is kopott a teljesítmény azért, BL elődöntőt se látott mióta elment, góltermés még hellyel közzel megvan.
Neymar szintén visszafelé fejlődött, a 2015-2016 volt a prime éve, azóta jó indulattal is egy helyben toporog. Mégse csökkentették a fizuját.
Szerintem nem kárhoztatják emiatt, lényegében ugyanarról beszéltetek.
Amúgy nem tudom, most Messitől függetlenül hogyan szoktak alakulni a fizetések. A boltos példa azért nagyon más... Most ezt úgy mondom, hogy nem kezdtem el nézni a játékosok fizetéseit, de volt egy divat, hogy a sztár(meg nem sztár) játékosok elmennek levezetni amerikába, meg az arabokhoz. Focizgtanak és arcpirítóan sok pénzt keresnek, pont azért, mert utolsó éveikben a komoly kluboknak nem éri meg olyan fizetést adni nekik, mint a csúcs éveikben.
Szóval míg egy boltosnál normális, hogy egyre többet keresel egy helyen, a fociban nem biztos. De a fociban semmi se normálisan működik.

Neymar viszont nem fejlődött visszafele, ezt elég biztosan állítom. Szerintem jobban csapatember, mint régen, szinte minden támadás tőle indul. Pár góllal adós, de abszolút kulcsember. Ennél jobb nem lesz, de szerintem fejlődött a barcás Neymarhoz képest, még ha kevesebb is a gólja.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.04.12. 13:12:47

pep71 írta:
2021.04.12. 08:20:32
sansz írta:
2021.04.12. 00:01:39
visca el barca írta:
2021.04.11. 18:11:14
Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.
Ezt ugyanúgy nem lehet előre számszerűsíteni,ahogy azt se lehet, hogy mennyivel lesz kevesebb gólunk nélküle. De azért gondolj arra a csapágyasra járatott kérdésre,hogy Messi előtt nem volt Barcelona,nem volt hetvenezer bérletes? A többség mikor elmegy Barcelonába és elviszi a flow akkor olyan szuvenír mezt vesz,ami van, meg ami menő. Ha nincs Messis,akkor a többség vesz mást. Ahogy vettek is.
Nagyon hosszú és mély zuhanórepülés kell,hogy Messi hiányában ne fogyjanak a mezek a túristáktól. Ez még évek. Ronaldo marketingileg erősebb brand szerintem,mégsem vagyok biztos benne,hogy olyan jól járt a Juve. Szóval ez a mez és szponzoros dolog is kicsit erőltetett. Ha Messi megy, de jön egy felkapott játékos,pl Mbappe, akkor a mezeladásokon semmi nem fog látszani. Ha Messi megy és nem jön senki,akkor meg fog látszódni,de akkor sem annyira ami a bérköltségükhöz fogható. És még egy szám: hány évig fog játszani? 1 max 2 évről beszélünk amikor még topligában játszik. Megint azt mondom,nem két évnyi brand tartja életben a klubot.
Csak attól, hogy nem hosszabít Messi-t még nem lesz pénz Mbappé-ra, aki amúgy is Real szurkoló, de Haalandra se.
Ez csak egy példa volt, bármilyen felkapott nevet írhatsz a francia helyére. Szerintem Grizest megpróbálják amúgy eladni. Jó játékos, a francia válogatottban is még mindig jó, az, hogy mi nem tudjuk értelmesen játszatni, az más kérdés. Ha őt eladják pártíz millióért és felszabadul Messi és Grizes bére(egy komplett csapatnyi pénz) akkor egy nagy nevet ki lehet gazdálkodni szerintem.
De tökmindegy, nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy van olyan lehetőség, hogy a marketing bevételek nem fognak Messi nélkül zuhanni és van olyan is, amikor csökkenni fog valóban, de akkor sem ez fogja a klubot megrázni.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13278
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.04.12. 13:00:45

Kalapos írta:
2021.04.12. 11:13:04
Egyetlen dolgot fűzök még hozzá, amire Atlantis is kitért röviden. Messi alkalmazott. Az alkalmazott a teljesítményére kap fizetést, és szerződés hosszabbítást.
Persze, hogy nem kapott rosszabb szerződést, azért az még egy bolti eladónál is mindig pozitív irányba változik.
Max ha új helyre megy, akkor csökken a fizuja, vagy max ugyanannyit kap, stb.
De ez megint miért csak Messinél probléma?
Ha teljesítmény alapján adnák a klubok a fizetést, akkor pl nálunk 2016 óta 3-400%al csökkentek volna a bérek.

Ott sántít a dolog, hogy nyáron ott volt az az opció, hogy akkor menjen, nem engedte el Bartomeu. Miért nem?
Megszabadultunk volna az összes gondtól.
Messi ott akkor váltott volna, feladva az itteni fizuját, stb, szerintem megtette amit kellett, a klub kötelezte a szerződése kitöltésére, mert ugye Messi alkalmazott.

Ő megtette azt, amit pl egy peremember Umtiti nem tett meg, vagy egy drasztikusan visszaeső Piqué, Roberto, Busquets a büdös életben nem tenne meg, csak a szájuk jár, mégpedig, hogy megy.
És most is úgy áll a szénája, mert továbbra sincs meghosszabbítva a szerződése.

Most félre értés ne essék, eljött az a pont, ahol mérlegelni kell a klubnak, Laportának, hogy mennyiért is éri meg itt tartani Messit. Én is csökkentett fizut ajánlanék neki, és nem mennék bele egy huzavonába.
De ezért is csak Messit kárhoztatni, hogy mindig jobb szerződést kötött....hát. Nem tudom Cé mennyit kap a Juvénál, gondolom nem kevesebbet mint a Realnál kapott. És ott is kopott a teljesítmény azért, BL elődöntőt se látott mióta elment, góltermés még hellyel közzel megvan.
Neymar szintén visszafelé fejlődött, a 2015-2016 volt a prime éve, azóta jó indulattal is egy helyben toporog. Mégse csökkentették a fizuját.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2573
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2021.04.12. 11:35:37

A mondandóm lényege annyi volt kb, hogy mivel lejár a szerződése, egy ép eszű ajánlatot kell elé tenni. Mert ami most van neki, az nem az. Szeretném, ha maradna, de nem mindenáron.

És mi az, hogy semmi közünk a klub pénzügyeihez? Nagyon sok minden ettől függ, úgyhogy ne haragudj, ha aggódom, hogy esetleg kiürül a kassza az idióta Bartoék féktelen költekezése miatt. Ilyen időkben, mikor a klubnak jelentősen csökkent a bevétele, nem szabad eszetlenül szórni a pénzt. És bízom benne, hogy Laporta erre a legalkalmasabb ember, ezért is örültem a megválasztásának.

Ja, és igen. A klub Messi fölött állt, áll és állni is fog. Mindig.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Kalapos
Jugador del Barça
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.04.12. 11:13:04

Egyetlen dolgot fűzök még hozzá, amire Atlantis is kitért röviden. Messi alkalmazott. Az alkalmazott a teljesítményére kap fizetést, és szerződés hosszabbítást.
Messivel úgy hosszabbítottunk folyamatosan, óriási bónuszokkal, hogy a fizetése csak nőtt minden alkalmommal, de a teljesítménye nem nőtt, sőt. Ezt javarészt ő (és ami vele jár, nem ő személyesen hanem az ügynökei, ügyvédjei, szponzorai, a média, CR és Neymar tolták fel a bérét).
Most megint hosszabbítani kellene vele mert lejár a szerződése. Karrierje alatt sose kapott rosszabb, vagy közel azonos szerződési feltételeket mint az előző szerződése, mindig megkapott mindent amit lehetett, pedig a karrierje és teljesítménye inkább normál eloszlású (ahol a legmélyebb pont is bőven az elit átlag teljesítményeszintje felett van) mint szig-mon-növekvő függvényt mutat. A fizuja meg a pályán betöltött szerepe viszont utóbbi. Konkrétan minél idősebb lett annál többet hagyatkoztunk csak rá. (mert a társak elmentek/nem lettek pótolva).

Nem szabad megint lehajolni neki, ez a legfontosabb üzenet. De már korábban sem lett volna szabad. Ahogy kevesebb fontos meccset volt képes eldönteni, úgy kellett volna a fizetési igényeiből ÉS a pályán betöltött szerepéből visszavenni. Ez nem történt meg, és félő hogy jövőre sem fog. Ha megint mindent rábízunk és az a játék hogy a többiek adják vissza a kényszerítőt neki középen az összes védő és kp fogásában akkor fizethetünk neki akármennyit, nyerni semmit se fogunk. Ha minden áron tartsuk meg és megint fizu emelést kapna mondjuk mert azt kell üzenni a világnak hogy még mindig ő a legjobb és bízunk benne hogy megoldja, azzal azt mondjuk hogy nem vagyunk hajlandóak tovább lépni és belátni a saját hibáinkat. Kell nekünk is egy új támadó akiben bízhatunk. Dembele meg Griezmann sajnos nem az. És Messi se lesz már.

Nem elzavarni kell, hanem reálisan gondolkodni. Nem csak a fizetéséről van szó, hanem arról hogy még mindig azt hisszük hogy mindent be kell áldozni Messinek, lehozni neki a csillagokat is hogy boldog legyen és feltenni a pályára minden meccsen, 90 percre és jönni fognak az eredmények maguktól.
Aki minden áron megtartaná ne csak a fizura gondoljon, hanem arra hogy miként szülessen újra kívül-belül a csapatunk ami évek óta lassú elhalásban van.

Messivel is lehet új kezdetet kreálni, de akkor ne akarjunk már úgy játszani mintha 25 lenne. Mindenki más belátta már hogy eljárt az idő, a többi klub megújult már és átlépett a post-duelista érából. Az ellenfelek röhögnek rajtunk, és nem ritka hogy állva levédekeznek minket. A Realtól most úgy kaptunk ki oda-vissza hogy a második félidőben pihentettek a BL meccsükre, ja és BL meccsről jöttek. Messinek még válogatott meccse se volt, csak erre készülhetett heteken keresztül, azt se lehet mondani hogy fáradt volt. Na mind1, a lényeg csak annyi hogy ne menjen ez a csak őt mentsük fel minden alól és vágjuk ki a többieket szöveg. A többieket ez persze nem menti fel, de őt se menti fel a többiek teljesítménye. Na Grizit pl el kéne zavarni, kérdés nélkül. Messivel meg beszélgessen Laporta meg aki az edzőnk lesz jövőre.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4745
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.04.12. 10:35:59

Nero. írta:
2021.04.12. 08:35:56
Egyébként meg úgy aggódunk a klub anyagi helyzete miatt mintha a mi pénztárcánk lenne.
Ez mindig előkerül, mint "érv", de ez gyakorlatilag bármelyik topikban feleslegessé teszi a beszélgetést. Attól, hogy beszélünk a Barca viseld dolgairól nem változik semmi. Viszont ha azonosulsz ezzel a gondolattal, akkor csak egy kérdés marad. Mit keresel itt? Nem hiszem, hogy valaha született itt olyan komment, ami hatással volt a klub anyagi, vagy a soportszakmai helyzetére.

Végül pedig szeretném azt hinni, hogy egy klubbnak szerves részei a szurkolók és fontos eleme a Mi pénztárcánk a klub pénztárcájájának. Hiszek abban, hogy ha veszek egy mezt, egy jegyet, egy tagságot, vagy bármilyen hivatalos licencelt terméket, akkor Én is hozzájárulok, hogy a barca az legyen ami. És természetes, hogy aggódok valamiért amire időt és pénzt áldozok, még akkor is ha nincs közvetlen hatásom rá.
Kép
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.04.12. 09:04:30

grgly50 írta:
2021.04.11. 21:01:28

Szerintem valamiről lemaradtál, de nagyon. A Barca pénzügyi helyzetéhez Messi fizetésének semmi köze. Érted? Semmi.
Az, hogy Messi még mindíg itt van, olyan mint a beteg aki a lélegeztető gépen van. Ő az oxigén. Előbb meg kell gyógyítani a beteget, hogy le lehessen venni a gépről. Ahhoz pedig megfelelő orvost kell találni.
Tehát a bevételeinket Neki köszönhetjük, de a fizetését a kismanók hordják össze. Értem. :D :D
grgly50 írta:
2021.04.12. 07:55:19

Na, akkor fussunk neki mégegyszer!
A pénzügyi dolgokat a mindenkori vezetés intézi. A szerződéseket is.
Messi, valamint az összes játékos szerződését, vásárlást szintén a vezetés rendezi.
Az, hogy egy-egy játékos bére, annak csökkentése milyen pénzügyi változást hoz, szerintem ahhoz, mi fórumozóknak semmi rálátásunk nincs. Azok az információk, számadatok amiket látunk, kapunk, a médiából jönnek. Mi ezen vitázunk.
Először is itt senki sem hibáztatta Messit amiért sokat keres. Szimplán azt kérdőjelezik meg azok, akik képesek nem csak a szívükkel, hanem az eszükkel gondolkodni, hogy még mindig megéri-e a klub számára azt a fizetést biztosítani számára, amit most kap. Hogy jó döntés-e egy lassan visszavonuláshoz közeledő játékosra csapatot építeni.

Amúgy pedig Nem a FIFA-ban élünk ahol kattintasz párat és Tiéd a játékos. Messinek pont annyira van köze a szerződéséhez, mint a vezetőségnek. A szerződések megkötése, a játékosok megvásárlása komoly, hosszas tárgyalások eredménye. A tárgyaláson pedig 2 fél van jelen, és annak eredménye a szerződés, ami mindkét fél aktív közreműkédésével készül el.
Hogy a tárgyaláson mi hangzott el, hogy Messi ragaszkodott a magasabb fizetéshez, vagy Ő máshoz ragaszkodott amit a klub kompenzált magasabb fizetéssel, na ezt nem tudhatjuk. Éppen ezért szerintem senki nem is mondta Messire, hogy kapzsi lenne, vagy bármi ilyesmi.

Amúgy pedig amiket számokat a kolléga írt, azok konkrétan Messi szerződésének kiszivárgott adatai voltak, amit legjobb tudomásom szerint senki sem cáfolt meg. (És már az aláírasakor is hasonló számokat pletykáltak.) Szóval elég jó kiindulási alap.


Azt próbáld meg megérteni, hogy Messinek most nem az eladásáról van szó. Messi szerződése le fog járni év végén. Vannak akiknek a klub fontosabb, mint Messi, és ezek az emberek azt szeretnék, ha Messi egy reális szerződésajánlattal maradna csak, ami figyelembe veszi, hogy bár még mindig a világ egyik legjobbja, egy top klasszis, de már majdnem 34 éves és igenis az egyéni teljesítménye sokkal kevésbé konzisztens.

Én örülnék ha maradna, és segítené a csapatot, mert egyértelműen tud még mindig különbséget jelenteni egy-egy meccsen, de már nem minden meccsen. Igenis, az utóbbi évek teljesítménye alapján már nem 3 másik klasszis csatár fizetésével tartanám meg, hanem reális fizetéssel. Messi 10 éve már lassan a legjobban kereső focista, szóval nem lehet azt mondani, hogy a klub nem becsülte meg az évek során és most kellene törlesztenünk neki a múltbéli teljesítménye miatt.


Ez a téma pedig nem csak a Classico miatt megy. Ez a téma leginkább augusztusban pörgött, amikor konkrétan Messi HIVATALOSAN is el akart menni. :D Nem tudom miért lepődnek itt meg egyesek a témán. Konkrétan Messi szíve szerint (,és ha Bartomeu nem lett volna egy hazug ember aki nem tartja be a neki adott szavát ) már itt se lenne ebben a szezonban. Szóval ez most egy igenis reális téma, hogy Messivel vagy Messi nélkül.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6825
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.04.12. 08:35:56

Egyébként meg úgy aggódunk a klub anyagi helyzete miatt mintha a mi pénztárcánk lenne.

Elvileg egy milliárd euró fölötti a tartozás, mégis Haalandal tárgyalunk. Akkor olyan nagy baj nem lehet.

Az a baj hogy amikor veszünk akkor rendszeres lehúznak minket, amikor meg eladunk akkor aprópénzért mennek emberek.

Nehogy már Messin spóroljunk. Alsóhangon még minimum top 3 játékos, és több poszton is bevethető.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4745
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.04.12. 08:30:52

grgly50 írta:
2021.04.11. 21:01:28
Na, akkor fussunk neki mégegyszer!
A pénzügyi dolgokat a mindenkori vezetés intézi. A szerződéseket is.
Messi, valamint az összes játékos szerződését, vásárlást szintén a vezetés rendezi.
Az, hogy egy-egy játékos bére, annak csökkentése milyen pénzügyi változást hoz, szerintem ahhoz, mi fórumozóknak semmi rálátásunk nincs. Azok az információk, számadatok amiket látunk, kapunk, a médiából jönnek. Mi ezen vitázunk.
Na majd még egyszer neki kéne futnod, mert továbbra sem értem.
Rendben van amit mondasz, de ezzel csak annyit állítasz, hogy nem az Ő felelőssége, nem azt hogy nincs köze hozzá, ezt azért meg kéne különböztetni.

A második felével egyetértek, fingunk nincs, hogy ez jelenleg megéri-e nekünk vagy sem, mert ezt Laprtáék látják. Én affelé hajlok, hogy perpillanat nem, de bíznak abban, hogy megnyílnak a satadionok és Messi ugyanúgy megtermeli amit keres.

Gondolom itt az eladás melett érvelők azt sejtik, hogy nyakig ér és ők inkább becsuknák a szájukat, mielőtt komolyabb baj törtétnik. (Szerintem se ekkora a gáz,... már ha Ti is ezt próbájátok elmeagyarázni, csak nem értjük egmást. )
Kép
pep71
Capitá del Barça
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.04.12. 08:20:32

sansz írta:
2021.04.12. 00:01:39
visca el barca írta:
2021.04.11. 18:11:14
Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.
Ezt ugyanúgy nem lehet előre számszerűsíteni,ahogy azt se lehet, hogy mennyivel lesz kevesebb gólunk nélküle. De azért gondolj arra a csapágyasra járatott kérdésre,hogy Messi előtt nem volt Barcelona,nem volt hetvenezer bérletes? A többség mikor elmegy Barcelonába és elviszi a flow akkor olyan szuvenír mezt vesz,ami van, meg ami menő. Ha nincs Messis,akkor a többség vesz mást. Ahogy vettek is.
Nagyon hosszú és mély zuhanórepülés kell,hogy Messi hiányában ne fogyjanak a mezek a túristáktól. Ez még évek. Ronaldo marketingileg erősebb brand szerintem,mégsem vagyok biztos benne,hogy olyan jól járt a Juve. Szóval ez a mez és szponzoros dolog is kicsit erőltetett. Ha Messi megy, de jön egy felkapott játékos,pl Mbappe, akkor a mezeladásokon semmi nem fog látszani. Ha Messi megy és nem jön senki,akkor meg fog látszódni,de akkor sem annyira ami a bérköltségükhöz fogható. És még egy szám: hány évig fog játszani? 1 max 2 évről beszélünk amikor még topligában játszik. Megint azt mondom,nem két évnyi brand tartja életben a klubot.
Csak attól, hogy nem hosszabít Messi-t még nem lesz pénz Mbappé-ra, aki amúgy is Real szurkoló, de Haalandra se.
Avatar
Barcaforever
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2004.10.13. 19:17:18
Tartózkodási hely: Barcelona/Budapest

2021.04.12. 08:14:50

Most ez komoly, hogy egy classico vereség után sok embernek az hozta a megvilágosodást, hogy na már most Messinek mennie kell? :lol: Ha nyertünk volna akkor meg maradjon ameddig akar vagy ez, hogy működik, eddig hol voltatok? :lol:

Ok adjuk el Messit de azt ne várjuk, hogy egyszerű lesz majd pótolni a góljait, gólpasszait és azt nagyon durván éreznénk, így is Suarez kieső gólszámát se tudjuk pótolni, sajnos Fati sérülése miatt is...

Szóval ezzel kapcsolatosan kicsit óvatosabban fogalmaznék, arról nem is beszélve, hogy hatalmas marketing öngól lenne elengedni egy másik európai csapathoz nem is az eredmények miatt már.
Kép
grgly50
Jugador del Barça
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.04.12. 07:55:19

geridoss írta:
2021.04.11. 23:14:24
grgly50 írta:
2021.04.11. 21:01:28
Szerintem valamiről lemaradtál, de nagyon. A Barca pénzügyi helyzetéhez Messi fizetésének semmi köze. Érted? Semmi.


Akkor a 2017-ben bruttó 555 millió eurót 4 évre biztos a katalán kiscserkészek gyűjtötték össze neki zsibvásáron.

Volt róla szó sokat itt a fórumon, de nekem teljesen kimaradt, hogy ezt cáfolták vagy tényleg valós összegeket tartalmaz a szerződése?

Bruttó árakról beszélünk, ő kb a 60%-át kapja meg ezeknek, de a klubnak ki kell fizetnie az egészet:

szerződés 4 évre: 555 millió euró
ez szezononként változók, bónuszok nélkül: 138,75 millió
aláírási pénz: 115 millió euró
hűségbónusz (már a megnevezés is egy vicc): 77,9 millió euró

Ez összesen 886,65 millió euró.

Ezt mindenki döntse el maga, hogy sok, túl sok, vagy ennyit megér.
Na, akkor fussunk neki mégegyszer!
A pénzügyi dolgokat a mindenkori vezetés intézi. A szerződéseket is.
Messi, valamint az összes játékos szerződését, vásárlást szintén a vezetés rendezi.
Az, hogy egy-egy játékos bére, annak csökkentése milyen pénzügyi változást hoz, szerintem ahhoz, mi fórumozóknak semmi rálátásunk nincs. Azok az információk, számadatok amiket látunk, kapunk, a médiából jönnek. Mi ezen vitázunk.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.04.12. 00:01:39

visca el barca írta:
2021.04.11. 18:11:14
Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.
Ezt ugyanúgy nem lehet előre számszerűsíteni,ahogy azt se lehet, hogy mennyivel lesz kevesebb gólunk nélküle. De azért gondolj arra a csapágyasra járatott kérdésre,hogy Messi előtt nem volt Barcelona,nem volt hetvenezer bérletes? A többség mikor elmegy Barcelonába és elviszi a flow akkor olyan szuvenír mezt vesz,ami van, meg ami menő. Ha nincs Messis,akkor a többség vesz mást. Ahogy vettek is.
Nagyon hosszú és mély zuhanórepülés kell,hogy Messi hiányában ne fogyjanak a mezek a túristáktól. Ez még évek. Ronaldo marketingileg erősebb brand szerintem,mégsem vagyok biztos benne,hogy olyan jól járt a Juve. Szóval ez a mez és szponzoros dolog is kicsit erőltetett. Ha Messi megy, de jön egy felkapott játékos,pl Mbappe, akkor a mezeladásokon semmi nem fog látszani. Ha Messi megy és nem jön senki,akkor meg fog látszódni,de akkor sem annyira ami a bérköltségükhöz fogható. És még egy szám: hány évig fog játszani? 1 max 2 évről beszélünk amikor még topligában játszik. Megint azt mondom,nem két évnyi brand tartja életben a klubot.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2573
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2021.04.11. 23:14:24

grgly50 írta:
2021.04.11. 21:01:28
Szerintem valamiről lemaradtál, de nagyon. A Barca pénzügyi helyzetéhez Messi fizetésének semmi köze. Érted? Semmi.


Akkor a 2017-ben bruttó 555 millió eurót 4 évre biztos a katalán kiscserkészek gyűjtötték össze neki zsibvásáron.

Volt róla szó sokat itt a fórumon, de nekem teljesen kimaradt, hogy ezt cáfolták vagy tényleg valós összegeket tartalmaz a szerződése?

Bruttó árakról beszélünk, ő kb a 60%-át kapja meg ezeknek, de a klubnak ki kell fizetnie az egészet:

szerződés 4 évre: 555 millió euró
ez szezononként változók, bónuszok nélkül: 138,75 millió
aláírási pénz: 115 millió euró
hűségbónusz (már a megnevezés is egy vicc): 77,9 millió euró

Ez összesen 886,65 millió euró.

Ezt mindenki döntse el maga, hogy sok, túl sok, vagy ennyit megér.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
grgly50
Jugador del Barça
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.04.11. 21:01:28

Atlantis írta:
2021.04.11. 19:49:38
Andris írta:
2021.04.11. 19:25:54
Teljesen értelmezhetetlen számomra bármi, amit ide írnak engedjük el Messit témában.

Csillagászati a fizetése? igen.
Így is pozitív pénzügyi mérleget ad a klubnak egymagában? igen, de még mennyire.
hozzátesz a csapat játékához? igen.
még csúcson túl, rossz formában is ő az egyik legjobb? igen.
segít az igazolásoknál a jelenléte meggyőzni másokat? igen.
Mondjuk lehet én maradtam csak le valamiről, de mintha a hírek pont arról szólnának, hogy nem pozitív a pénzügyi mérleg, és Messi ide vagy oda, az emberek továbbra is pénzért jöttek ide elsősorban (ezért van mindenkinek is a piaci értékéhez mérten magas fizetése, ami miatt a pénzügyi helyzete a klubbnak jelenleg katasztrofális).

A klasszisát nem vitatom, azt sem, hogy még mindig képes csodára a pályán. Azt sem tagadom, hogy nagyon komoly marketing értéke van, de azért ha reálisan nézzük a dolgokat, a Barcelona már Messi előtt is brand volt. Utána is az lesz. Van még pár fociklub a világon, ahol nem játszik Messi, még sem mennek tönkre. :D Csökkenni fognak a bevéltek? Igen. Viszont ez akkor is meg fog történni, ha visszavonul, ami legyünk őszinték mindenképp egyre közeledik.

Szerintem teljesen jogos elgondolkodni azon, hogy még mindig ad-e akkor pluszt a csapatnak mind a pályán, mind a pályán kívül, hogy 3 klasszis játékos fizetését keresse meg. És itt senki sem elküldésről beszélt, hanem arról, hogy igenis meg kell húzni a szerződéshosszabbítási tárgyaláskor egy reális vonalat, ami még több pozitívummal jár a klubbnak, mint negatívummal. A döntést pedig hogy marad vagy megy, a végén úgyis Ő fogja meghozni.
Szerintem valamiről lemaradtál, de nagyon. A Barca pénzügyi helyzetéhez Messi fizetésének semmi köze. Érted? Semmi.
Az, hogy Messi még mindíg itt van, olyan mint a beteg aki a lélegeztető gépen van. Ő az oxigén. Előbb meg kell gyógyítani a beteget, hogy le lehessen venni a gépről. Ahhoz pedig megfelelő orvost kell találni.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.04.11. 19:49:38

Andris írta:
2021.04.11. 19:25:54
Teljesen értelmezhetetlen számomra bármi, amit ide írnak engedjük el Messit témában.

Csillagászati a fizetése? igen.
Így is pozitív pénzügyi mérleget ad a klubnak egymagában? igen, de még mennyire.
hozzátesz a csapat játékához? igen.
még csúcson túl, rossz formában is ő az egyik legjobb? igen.
segít az igazolásoknál a jelenléte meggyőzni másokat? igen.
Mondjuk lehet én maradtam csak le valamiről, de mintha a hírek pont arról szólnának, hogy nem pozitív a pénzügyi mérleg, és Messi ide vagy oda, az emberek továbbra is pénzért jöttek ide elsősorban (ezért van mindenkinek is a piaci értékéhez mérten magas fizetése, ami miatt a pénzügyi helyzete a klubbnak jelenleg katasztrofális).

A klasszisát nem vitatom, azt sem, hogy még mindig képes csodára a pályán. Azt sem tagadom, hogy nagyon komoly marketing értéke van, de azért ha reálisan nézzük a dolgokat, a Barcelona már Messi előtt is brand volt. Utána is az lesz. Van még pár fociklub a világon, ahol nem játszik Messi, még sem mennek tönkre. :D Csökkenni fognak a bevéltek? Igen. Viszont ez akkor is meg fog történni, ha visszavonul, ami legyünk őszinték mindenképp egyre közeledik.

Szerintem teljesen jogos elgondolkodni azon, hogy még mindig ad-e akkor pluszt a csapatnak mind a pályán, mind a pályán kívül, hogy 3 klasszis játékos fizetését keresse meg. És itt senki sem elküldésről beszélt, hanem arról, hogy igenis meg kell húzni a szerződéshosszabbítási tárgyaláskor egy reális vonalat, ami még több pozitívummal jár a klubbnak, mint negatívummal. A döntést pedig hogy marad vagy megy, a végén úgyis Ő fogja meghozni.
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11457
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2021.04.11. 19:25:54

Teljesen értelmezhetetlen számomra bármi, amit ide írnak engedjük el Messit témában.

Csillagászati a fizetése? igen.
Így is pozitív pénzügyi mérleget ad a klubnak egymagában? igen, de még mennyire.
hozzátesz a csapat játékához? igen.
még csúcson túl, rossz formában is ő az egyik legjobb? igen.
segít az igazolásoknál a jelenléte meggyőzni másokat? igen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5657
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2021.04.11. 18:39:00

bandihawk írta:
2021.04.11. 13:38:52
En tokre egyetertek azokkal akik szerint Messit el kene engedni, mert tul van mar a csucsan. Ezt mondom mar 2013 ota amikor az 50 golos szezonja utan mar csak 46 golt lott. Mi az ha nem visszaeses. Most meg... 23 gol eddig. Pff. Takarodjon azonnal. Ezt barmelyik csucsformaban levo tamado meg tudja kozeliteni, hisz most is csak a 3. legjobb gollovo europaban. Mi ez ha nem szegyen.
Azokat sem ertem, akik szerint a csapat [auto_cenzúra] mogotte. Szerintem meg Messi miatt [auto_cenzúra] a csapat tobbi resze. Griezmann es Dembele amikor nem jatszott Messi iden csak ugy rugdostak a golokat, osszejatekuk az MSN-t ideztek, csak ok ketten csinaltak meg ugyanazt. Dembele a tavoli loveseinel nem 5 meterrel rugta fole csak 3-mal. Szerintem is menjen Messi. BL-t nyerni igy se ugy se fogunk. De az EL-be egy donto vagy elodonto siman belefer, ha nem kapunk egy Dinamo Zagreb-ot.
Addig lehetett komolyan venni, amíg azt írtad, hogy a 46 gól már kevés volt tőle. :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19635
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2021.04.11. 18:11:14

Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bunga
Jugador del Barça
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.04.11. 17:06:19

Ha én lennék az elnök, én is a lehetőség határáig elmennék, hogy Messit itt tartsam. De azt mindnyájan tudjuk, hogy új Barcaról addig szó se lehet, amíg ő itt van.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2573
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2021.04.11. 16:57:26

bandihawk írta:
2021.04.11. 13:38:52
En tokre egyetertek azokkal akik szerint Messit el kene engedni, mert tul van mar a csucsan. Ezt mondom mar 2013 ota amikor az 50 golos szezonja utan mar csak 46 golt lott. Mi az ha nem visszaeses. Most meg... 23 gol eddig. Pff. Takarodjon azonnal. Ezt barmelyik csucsformaban levo tamado meg tudja kozeliteni, hisz most is csak a 3. legjobb gollovo europaban. Mi ez ha nem szegyen.
Azokat sem ertem, akik szerint a csapat [auto_cenzúra] mogotte. Szerintem meg Messi miatt [auto_cenzúra] a csapat tobbi resze. Griezmann es Dembele amikor nem jatszott Messi iden csak ugy rugdostak a golokat, osszejatekuk az MSN-t ideztek, csak ok ketten csinaltak meg ugyanazt. Dembele a tavoli loveseinel nem 5 meterrel rugta fole csak 3-mal. Szerintem is menjen Messi. BL-t nyerni igy se ugy se fogunk. De az EL-be egy donto vagy elodonto siman belefer, ha nem kapunk egy Dinamo Zagreb-ot.
Nem kicsit toltad túl.

Azt hiszem sokan nem értik azt, hogy mit akartam írni azzal, hogy el kellene gondolkodni, hogy ad-e még annyit Messi, mint amennyit elvisz.

Az, hogy Messi akarja, hogy köré építsék a csapatot, nem tudom hol olvastatok, szerintem senki nem említett ilyet ezen a fórumon. Nyilván, ha van egy ilyen kaliberű játékosod, akkor köré építed a csapatot, ki merné meghúzni azt, hogy nem így tesz.

Az a kérdés, hogy ebből a csapat profitál-e annyit JELENLEG, mintha elmenne Messi, és új csapatot lehetne építeni.

Nem, nem Griezman vagy Dembelé lenne a húzó ember, őket is szó nélkül eladnám. Talán még Dembelével lehetne kezdeni valamit.

És én nem írtam egy szóval se például, hogy elengedném. Csupán érdemes rajta elgondolkodni, és nem csak a rózsaszín ködből kibambulva óbégatni, hogy MER A MESSI A LEGJOBB.

El tudnám képzelni, hogy még mindig plusz lenne a csapatnak, nagy rangatókról beszélek, el tudná dönteni a meccseket, ha nem egyedül lenne. De mivel egyedül van elől, nincs pénz igazolni, így valamit lépni kell. Könnyű írni, hogy ezt meg azt kéne eladni, de ez nem így működik. Vevő nélkül nem jön létre egy ilyen transzfer, és ha mindenki reálisan nézi, akik nálunk feleslegesek, azoknak az árából tudnánk venni olyan támadót, aki Messit tehermentesítheti?

Depay szerintem nem az a kategória, de az nem ide tartozik.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Kalapos
Jugador del Barça
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.04.11. 16:22:13

Néhány reakció gondolat arra hogy Suarezt visszasírjuk és Messit most üldözzük vagy marasztaljuk és vágjuk ki a társakat.
  • Pep71, mért az Atléticó nem tudott bl döntőzni Suarez előtt? Tényleg őket Suarez tette jó csapattá, ő tartja őket versenyben ezt látjuk mi innen? Nem úgy emlékszem hogy Suarez előtt rosszabbak lettek volna, és ő mentené meg őket, sőt. Suarez itt volt jó korban amikor égtünk a bl-ben, ők meg döntőztek egy lenézett Griezmannal, aki még VB-t is nyert.

    Vagy a Real összedőlt CR nélkül? Ahogy nézem bajnoki cím tavaly, idén meg még dupla is lehet.

    A liverpoolnak hiányzik Coutinho vagy Suarez? Bajnoki cím és BL győzelem, BL döntő, EL döntő csak becsúszott miután elhoztuk őket onnan.

    Bayern se sínylette meg nagyon Lahm/Sweinsteinger/Ribery/Robben lelépését.

    Velünk mi történt Ronaldinho után?
Ha nálunk kivesszük Messit az egyenletből, ne úgy tegyük hogy minden stattját abszolút kivonjuk a mostani állapotból, és azt mondjuk ott tartanánk nélküle hogy -35 gól meg 20 pont és EL csoportkör.

Valaki más játszani fog helyette. Az a valaki is fog gólpontokat hozni, és helyzeteket kreálni.
És a többiek szerepe is változni fog nélküle. Nélküle, a 34 éves Messi nélkül lehet jobb, nem garantált, de lehet. A többi vezérünket (Xavi, Iniesta) azért tudtuk pihentetni, és spórolni velük, elvenni a szerepükből, ha ezt Messivel nem tesszük meg...

Átmeneti időszak van generáció váltásnál, ami nem jó eséllyel sikeres. De szerencsére mi elkezdtük, tele vagyunk ígéretes fiatalokkal szóval no para, 2-3 év és jók leszünk, a mostani fiúknak meg kell tanulni veszteni mielőtt nyerni tudnak. Messi ehhez jó tanár lesz. Tényleg gyenge már évek óta a fontos meccseken. Az edzőnek, neki és társaknak is el kellene fogadnia hogy az ő szerepéből vissza kell venni, pihentetni, tartalékolni, padra tenni, nem a pályán pihenni állva, és akkor maradnia kéne. Ha maradna és jövőre is minden meccsen játszik, mindig 90 percet és mindent magára vállal, azzal nem sok jót tenne a Barcának.

Nagyon érdekes hogy Dembelere meg Griezmannra azt mondjuk nem lesz jobb ha Messit elküldjük mert buta és gyenge játékosok. Lehet hogy így van, majd kiderül.
De Messi jobb lesz ha elküldjük őket? Fordítva működik?
Át tudja majd venni a labdát Modric mellett ha más a kezdőnk? Meg tud fordulni és tud majd előre játszani két kp szorításában? Nem vezeti majd feleslegesen, 2-3 ütemmel többet tolva mint amire realisztikusan ideje van? Nem fogja lefutni Casemiro? Képes lesz nem a blokkba lőni/passzolni? Ezeken nem segít ha más hordja a 7-es és 11-es mezt.
Én lehoztam volna a 60. percben és beküldöm Puigot, persze ekkora tököm nekem is csak a fotelből van, élőben én se merném meg tenni, de elég biztos vagyok benne hogy jót tett volna a csapatnak.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1185
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.04.11. 15:36:58

Sztem is így 34 évesen már bőven túl van azon, hogy top csapatok ellen is feltegye az i-re a pontot. Egy Granada, vagy akár Sociedad, Bilbao ellen még persze megcsinálja azt, amit a Pool, Bayern, PSG ellen már nem tud. De a gólokat, számokat vitathatatlanul hozza a bajnokságban, ami aranyérmet hozhat továbbra is (ahogy teszi ezt Suárez is a matracnál). De ha ismét világverő csapatot akarunk összerakni, akkor ennek ő az útjában lesz, ő már nem a jövő. El kellene engedni, hátha máshol még magára talál. Így gondoltam a szezon elején is már, de sztem hosszabbítás lesz a vége.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17946
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.04.11. 13:46:34

bandihawk írta:
2021.04.11. 13:38:52
En tokre egyetertek azokkal akik szerint Messit el kene engedni, mert tul van mar a csucsan. Ezt mondom mar 2013 ota amikor az 50 golos szezonja utan mar csak 46 golt lott. Mi az ha nem visszaeses. Most meg... 23 gol eddig. Pff. Takarodjon azonnal. Ezt barmelyik csucsformaban levo tamado meg tudja kozeliteni, hisz most is csak a 3. legjobb gollovo europaban. Mi ez ha nem szegyen.
Azokat sem ertem, akik szerint a csapat [auto_cenzúra] mogotte. Szerintem meg Messi miatt [auto_cenzúra] a csapat tobbi resze. Griezmann es Dembele amikor nem jatszott Messi iden csak ugy rugdostak a golokat, osszejatekuk az MSN-t ideztek, csak ok ketten csinaltak meg ugyanazt. Dembele a tavoli loveseinel nem 5 meterrel rugta fole csak 3-mal. Szerintem is menjen Messi. BL-t nyerni igy se ugy se fogunk. De az EL-be egy donto vagy elodonto siman belefer, ha nem kapunk egy Dinamo Zagreb-ot.
Kicsit túltoltad szerintem. :)
Válasz küldése