Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.02. 22:15:45

Mascherano14 írta:
2024.09.02. 22:02:44
Teljesen tönkreteszi a versenyt ez a sok meccs okozta sok sérülés.
Teljesen tarthatatlan az állapot. Tényleg legalább az NL-t ne vezették volna be, már az is segítene valamit... botrány, ami megy pár éve már. Havonta válogatott szünet... a nyáriak miatt meg az alapozásnak is rendre lőttek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.02. 22:02:44

Teljesen tönkreteszi a versenyt ez a sok meccs okozta sok sérülés.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.02. 20:52:59

Ceballos és Mendy mellett Tchouameni is kidőlt, ráadásul pont ugyanott ahol tavaly is problémái voltak. Jelenleg két játékos van, akinek természetes posztja a középpályás, Modric és Valverde, előbbi ráadásul már nem is bír teljes meccseket. Güler és Brahim vethető be még kényszerből, bár mindkettejünknek a támadósorban van az elsődleges pozíciója.

Nem elképzelhetetlen néhány pontvesztés így nekik, ráadásul a balosra is csak egy Fran Garciájuk van.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 14:16:47

Chino írta:
2024.08.30. 13:31:10
Erre a szezonra nagyon gyengének látom a keretet. Tavaly még a BL elődöntőt is el tudtam képzelni előzetesen, majdnem meg is lett.
Tavaly azért jött egy klasszis Gündogan, Romeu a rotációba, és egy szerintem jó Inigo, Cancelo és Felix (a jelenlegi szintünkhöz mérten)
Idén ebből 4-en távoztak.
Jött Olmo, aki nagyon jó, de sérülékeny, és egy ígéretes Pau.
Cserébe a tavalyi kezdőből még kidőlt Araujo, Christensen, Gavi és De Jong, egyikük helyzete sem biztató.
Igaz, talán Yamal, Cubarsi és Fermin fejlődött.
Szerintem sokkal gyengébb a jelenlegi keretünk a tavalyitól.
Flickben reménykedhetünk, és abban, hogy januárban lesznek érkezők.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.30. 13:31:10

FcBarcelona1 írta:
2024.08.30. 12:54:15
Chino írta:
2024.08.30. 12:39:53
Továbbra sem értem ezt az optimizmust. A BL topicban sem. Nem bántásból, de tele vagyunk tizenévessel és sérülékeny, kényszerposzton játszó játékosokkal.
Gavi keresztszalag szakadásból jön vissza, De Jong lábát műteni kellene. Senkit nem tudunk regisztrálni, nem fog nyáron már senki érkezni.
Lesz nekünk 10 BL meccsünk ilyen formában.
Semmi jót nem várok. Ha nem lesz Nike szerződés és télen nem lesz erősítés, a Juvenil A-ból fogjuk feltökteni tavasszal nem csak a keretet, hanem a kezdőt. (B is tele sérülttel, vagy felhozva mindenki)
Szerintem sajnos ez már most eldőlt.
Én top 4-et várok a bajnokságban, ha a rájátszásban gyenge ellenfelét kapunk, akkor BL 16. Idén szerintem ennyi van a keretben.
És reménykedjünk, hogy nem sérül le senki hónapokra, évre, és Garcia nem fog távozni a maradék órákban, mert szerintem ő lesz a VKP-sunk Casado mellett..
Szerintem senkinél nincs hurráoptimizmus, de azért az eddigiek reménykeltőek és realistán nézve szerintem a top2, legrosszabb esetben is top3 várható. Elég régre kell visszamenni, hogy ilyenre találjunk precedenst. Xavi alatt detto ugyanez volt mindhárom évben. Az elsőben fél szezon alatt jöttünk fel 7 helyet, a másodikban 10 pontot vertünk a Realra, tavaly szintén nem volt annyira veszélyben a 2. hely, hiába tartotta egy ideig magát a Girona. Szinte mindegyik évben gyengébb volt a keret az ideihez képest. Ha még hozzávesszük az edzőt, akkor jóval erősebb az idei, még akkor is, ha bőven elférnének itt játékosok.
És a Real háza táján sem olyan fényes a helyzet. Ők sincsenek minden csapatrészben annyira eleresztve, a sérülések náluk is jönnek és jöhetnek és Mbappé ide vagy oda egy Nacho-Kroos-Joselu-Ceballos(?) pakk elvesztése nagyon komoly érvágás. Az előbbi is nagyon jól jönne most. Középen és bal oldalon is kellene a segítség, a német nélkül pedig elég nagy a káosz a kp-n.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 12:54:15

Chino írta:
Továbbra sem értem ezt az optimizmust. A BL topicban sem. Nem bántásból, de tele vagyunk tizenévessel és sérülékeny, kényszerposzton játszó játékosokkal.
Gavi keresztszalag szakadásból jön vissza, De Jong lábát műteni kellene. Senkit nem tudunk regisztrálni, nem fog nyáron már senki érkezni.
Lesz nekünk 10 BL meccsünk ilyen formában.
Semmi jót nem várok. Ha nem lesz Nike szerződés és télen nem lesz erősítés, a Juvenil A-ból fogjuk feltökteni tavasszal nem csak a keretet, hanem a kezdőt. (B is tele sérülttel, vagy felhozva mindenki)
Szerintem sajnos ez már most eldőlt.
Én top 4-et várok a bajnokságban, ha a rájátszásban gyenge ellenfelét kapunk, akkor BL 16. Idén szerintem ennyi van a keretben.
És reménykedjünk, hogy nem sérül le senki hónapokra, évre, és Garcia nem fog távozni a maradék órákban, mert szerintem ő lesz a VKP-sunk Casado mellett.

Szerk: Carlo ilyet nem nyilatkozott. Ő egy úriember.
Az más kérdés, linkeltem, a Real Tv-ben volt ez, és folyamatos a nyomásgyakorlás a bírókra, amit az elismerten Madridi szurkoló Tebas enged, cserében nem enged igazolni és regisztrálni minket.
Ezért a Real Madridot nem hibáztatom, nekik is az lenne a jó, ha lenne eredményes ellenfél, minél több pénz folyna be a kasszákba. Mindkét csapat utálja Tebast.
Azt viszont nem értem, miért kell ezt nyomatni a madridi TV-n. Azaz tudom, Laporta nyilatkozata Franco, Madridista liga vezetők kapcsán, de ott kicsit fájhatott az igazság, meg is romlott a viszony, ami jónak tűnt a közös ellenség és szuperliga kapcsán.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.30. 12:51:39

Mihu írta:
2024.08.30. 10:01:09
Elkezdődött megint a média hadviselés a Real TV-ben.

Carlo papa lenyilatkozta, hogy "Egy mocsokkal teli tengeren kell navigálnunk és egyértelmű, hogy folytatódni fog. A Barca regisztrálhatott egy olyan játékost, aki tegnap közvetlen hatással volt, csak mert egy másik játékosnak ellentmondásos sérülése volt. Ez ellentmondásos de már megszoktuk."

Ahelyett arról kéne pofázni, hogy a tavalyi szezont 1/1 megnyerték nekik a bírók, meg hogy ők az őrült költekezés ellenére bárkit tudnak regisztrálni, bármit meg tudnak tenni. Mint ahogy arról is beszélni kéne, hogy nekünk ugyan az a bíró nem adott meg egy olyan tizit, amit tavaly nekik az El Clasico-n megadtak, ami döntően befolyásolta a meccs alakulását. Meg arról is, hogy mi hétvégén nem kaptunk meg egy olyan tizit kezezésért, amit ők megkaptak és ezzel szereztek 1 pontot.

Carlo eddig nekem úgy-ahogy szimpatikus volt, annak ellenére, hogy Real edző, de már tavaly is kezdett beállni ebbe a Negreira kommunikációba, amit idén úgy látom folytatni is fog. Nem baj, végülis mourinho után volt egy kis nyugodt időszak a két klub kapcsolatában, most ismét van puskapor minden héten. Jobb is ez így, hogy nem csak hagyományból, megszokásból gyűlölöm a Realt, hanem pakolják a fát a tűzre....
Carlo Ancelotti: “Dani Olmo’s controversial registration? Ask that question to La Liga. At Real Madrid, we respect all players and teams.”

Ezt nem Ancelotti mondta hanem valami majom a RMTV-ben.

Én is belemehetnék a bírózásba de sose lenne vége és ennyire nem is habzik a szám.

Az, hogy a Barcelona irodai munkája egy mocsoktenger szerintem nem áll messze a valóságtól. Azért lehet regisztrálni embert mert rendben van a klub. Nektek azért nem mert a vezetőitek ide juttatták. És amúgy igen Olmo regisztrációja megint egy kiskapus rendszert megkerülő/kijátszó dolog ami megint vissza fog ütni amikor Christensen felépül. Ja akkor majd megint a szabály lesz a hibás mert Laporta egy sunyi, hazug politikus és nyomja a populista szarját amit még mindig benyelnek neki és még többet kérnek belőle.

A tegnapi meccsre is reflektálva, borzalmas első félidő volt. A pálya egy bégető volt de nem érdekel mert a Las Palmas is azon játszott csak elvett a képességekből, egy első osztályú csapattól ennél több lenne elvárható. Egyértelműen alapozás van és ez meglátszik, nagyon letargikusan mozognak. Ez ismerős az elmúlt évekből. Ezeket a meccseket nyögvenyelősen hoztuk de most egyenlőre nem úgy pattannak a dolgok. A kp-s védekezésben még nincs meg az egyensúly. Tavaly 4 kp-s volt védekezni most van 2 Bellingham kiesésével és a 3 támadó miatt. Fede és Tchouameni a belüket kimelózzák de még nagyon lyukas a dolog. Labdakihozataloknál megszokták, hogy Kroos fele mennek de ott most csak Mendy van. Elől még nincsenek meg az ösztönös összjátékok de néha néha már csillan valami de még akadozik. Egész héten megy az edzés és csak meccsnapon utaztak oda emiatt ez érződött is. Bosszantó de be fog ez indulni akkor meg nincs megállás. Most jön még a Betis akikkel mindig x-elünk utána hosszú válogatott szünet aztán lehet javítani.
bence0330

2024.08.30. 12:46:03

Chino írta:
Én annak örülnék, ha Flick nem venné fel a kesztyűt, hanem csinálja a saját dolgát. A tegnapi meccs miatt legalább nem tudnak semmibe belekötni, mint a Mallorca ellen, mert persze egy kiállítás volt ott a lényeg.
Gondolom Ancelottit is frusztrálja az eredmény, meg hogy a pályán nem látja a játékosait igazán hajtani.
A lényeg, hogy a Clasicóig próbáljuk megtartani ezt az előnyt és lehetőleg ne sérüljön le több ember. Addigra ha minden jól megy Bernal és Chris kivételével a maródiak is visszatérnek és akár idegenben is el lehet egy jó eredményt érni.
Kik? Bernalon és Chrisen kívül Araujo semmiképp nem fog már a naptári évben pályára lépni, Gavit novemberre olvasom mindenhol, de ha előre is jönne a dátum, hol lenne még a formájától...
Fati mellett DJ az egyetlen, akire addig esély lehet, de az is nagyon bizonytalan, és ha vissza is tér, jelenleg nem úgy néz ki, hogy tartósan számíthatunk rá. Fati is, elvileg olyan gyulladása van, amiről nem lehet prognosztizálni, Alcantara is írta, hogy volt neki, sunyi egy dolog. Lehet visszatér a szünet után, de lehet, hogy majd novemberben.
Garcia hamar visszatérhet, de hát...

És mindez azt feltételezi, hogy más már nem sérül meg addig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.08.30. 10:23:41
Ja, Ranieri után szimpátiára nekem ott volt Carlo a 2. helyen, de ha ebbe beleáll... :( Remélem, Flick nem követi.

Fura, teljesen ellentmondásban van ez az egész személyiségével.

És amúgy ja, elég ellentmondásos, hogy egyáltalán egy hosszabb sérülés miatt tudtunk csak beregisztrálni 1, azaz 1 normálisabb érkező játékost hihetetlen mennyiségű távozóval és keretcsökkentéssel, óriási bevételek mellett, Liga 2., BL negyeddöntős helyezések után :D :D De hát egy mocsokkal teli tengeren kell lavíroznunk és már megszoktuk, és a jelenlegi edzőnk még csak nem is reklamált (eddig, szerintem lesz ott még...) emiatt.
Én annak örülnék, ha Flick nem venné fel a kesztyűt, hanem csinálja a saját dolgát. A tegnapi meccs miatt legalább nem tudnak semmibe belekötni, mint a Mallorca ellen, mert persze egy kiállítás volt ott a lényeg.
Gondolom Ancelottit is frusztrálja az eredmény, meg hogy a pályán nem látja a játékosait igazán hajtani.
A lényeg, hogy a Clasicóig próbáljuk megtartani ezt az előnyt és lehetőleg ne sérüljön le több ember. Addigra ha minden jól megy Bernal és Chris kivételével a maródiak is visszatérnek és akár idegenben is el lehet egy jó eredményt érni.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.30. 10:23:41

Ja, Ranieri után szimpátiára nekem ott volt Carlo a 2. helyen, de ha ebbe beleáll... :( Remélem, Flick nem követi.

Fura, teljesen ellentmondásban van ez az egész személyiségével.

És amúgy ja, elég ellentmondásos, hogy egyáltalán egy hosszabb sérülés miatt tudtunk csak beregisztrálni 1, azaz 1 normálisabb érkező játékost hihetetlen mennyiségű távozóval és keretcsökkentéssel, óriási bevételek mellett, Liga 2., BL negyeddöntős helyezések után :D :D De hát egy mocsokkal teli tengeren kell lavíroznunk és már megszoktuk, és a jelenlegi edzőnk még csak nem is reklamált (eddig, szerintem lesz ott még...) emiatt.
Mihu
Director del Fútbol

2024.08.30. 10:01:09

Elkezdődött megint a média hadviselés a Real TV-ben.

Carlo papa lenyilatkozta, hogy "Egy mocsokkal teli tengeren kell navigálnunk és egyértelmű, hogy folytatódni fog. A Barca regisztrálhatott egy olyan játékost, aki tegnap közvetlen hatással volt, csak mert egy másik játékosnak ellentmondásos sérülése volt. Ez ellentmondásos de már megszoktuk."

Ahelyett arról kéne pofázni, hogy a tavalyi szezont 1/1 megnyerték nekik a bírók, meg hogy ők az őrült költekezés ellenére bárkit tudnak regisztrálni, bármit meg tudnak tenni. Mint ahogy arról is beszélni kéne, hogy nekünk ugyan az a bíró nem adott meg egy olyan tizit, amit tavaly nekik az El Clasico-n megadtak, ami döntően befolyásolta a meccs alakulását. Meg arról is, hogy mi hétvégén nem kaptunk meg egy olyan tizit kezezésért, amit ők megkaptak és ezzel szereztek 1 pontot.

Carlo eddig nekem úgy-ahogy szimpatikus volt, annak ellenére, hogy Real edző, de már tavaly is kezdett beállni ebbe a Negreira kommunikációba, amit idén úgy látom folytatni is fog. Nem baj, végülis mourinho után volt egy kis nyugodt időszak a két klub kapcsolatában, most ismét van puskapor minden héten. Jobb is ez így, hogy nem csak hagyományból, megszokásból gyűlölöm a Realt, hanem pakolják a fát a tűzre....
Kép
culinho
Capitá del Barça

2024.08.30. 09:20:37

Hatalmas a pesszimizmus a keretünk mélysége miatt, csak emiatt írok. A helyzetünk nyílván nem ideális, de vegyétek figyelembe, hogy az új edzői stáb gyökeresen megváltoztatta a fizikai felkészítést. Nem csak annyi ennek az eredménye, hogy nem pukkanunk ki meccs közben, hanem erősebb vázizomzattal kevésbé lesznek sérülékenyek a fiúk, kifejezetten az izomhúzódásokra gondolok. Mindennek a jelen körülmények látszólag ellentmondanak, de ha egyénre bontjátok a sérültjeinket, akkor sajnálatos kontaksérüléseket és korábbról magukkal hozottakat láttok főleg (igaz ez Christensenre is, mert nem volt 100%-os tavalyról és lehet Fati esetében is ez a helyzet).
Nézem napról napra az edézeseiket, egészen brutális ami ott zajlik, tényleg vadállatokat nevelnek belőlük. Nem egy játékoson látszik, mint pl Gavin, hogy több kiló izmot felszedett 1 évvel ezelőtthöz képest. Raphi vagy Kounde, fickándoznak a pályán, kirobbannak az erőtől, nagyon jól jön nekik a komoly felkészítés.
Tegnap Fermin akart csóri meghalni a pályán, annyi sprintet nyomattak vele. Múlt héten azt hittem rosszul látok, vissza is néztem, vasárnap, regeneráló edzés közben nyomtak egy olyat, amit állítok, hogy Xavi a legkeményebb edzése során se tett.

Összegezve, a pesszimizmus a korábbi tapasztalatokból táplálkozik, de ezek a fiúk már nem ugyanazok, lesz sérülés, de jóval kevesebb. Nyílván a kényszer szüli a vékony keretet, nem ideális a helyzet, de ha valamivel lehet erre reagálni, akkor az pont Flick-ék módzsere, hogy felépítik a játékosainkat végre. Lehet itt harminc fős keret is, ha csak rondoznak, aztán a fél keret sérült lesz 2 meccs után. Szerintetek a hétvégi belépő után Pedri tavaly hány hetet hagyott volna ki?

Válogatot szünet után tudtommal visszatér Gavi, De Jong és talán Fati is.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.29. 23:40:16

Hát igen, a szigetlakók ellen nem igazán megy nekik.

Ráadásul most elmegy Nico Paz után Ceballos is, akik legalább kupában, megnyert meccseken játszhattak volna a kezdők helyett. Ez a plusz Bl meccsekkel, klub vb-vel, szk-val stb. megbosszulhatja magát.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.24. 01:15:55

Attól függ, mi mindent veszel bele. Az ő kezdőik általánosságban jó korúak, a mieink között sok a tini + az öreg Lewy. Ezeknek a játékosoknak fél-1 órákat kéne játszania, és akkor még sokat mondtam. Valverdéék jóval nagyobb eséllyel fogják elbírni a terhelést, mint Pedri, Baldé, Gavi, Yamal, Cubarsi, Bernal, Fort, Lewy. Emellé van pár tökéletes korú játékosunk, akik atomsérülékenyek (DJ, Chris, Ara, Olmo), van, akik csak kicsit (Inigo, Ferrán), és akkor úgy néz ki a felnőtt tényleges kezdőnk, akiknek 90 percesekneknek szabadna lennie, és nagy eséllyel elérhetőek is lesznek végig, vagy max kevés kieséssel, hogy:

TS-Koundé-Garcia-Casado-Raphinha-Pau

Ha ebből azt nézem, aki ténylegesen Barca, vagy akár BL szint, akkor TS-Koundé-Raphinha. Ez a stabil 90 perces állományunk, akik szintet is képviselnek. 3 ember. És akkor erre jönnek a tinik, Lewy, aki nem bírja.

A Madridnál ugyanez a relatív stabil, 90 perces, jó korú állomány:

Kapus (itt mindegy kidől-e TC, alighanem nem fog, de Lunin elég jó) - Militao, Rüdiger, Fran, Carvajal, Tchoua, Vini, Rodrygo, Mbappé, Brahim, Valverde. Ők alighanem keveset lesznek sérültek, ha egyáltalán, és jó korúak. Bellinghamet és Camát alighanem oda lehet tenni, bár épp sérültek, de nem vészesen sokáig, és nem jellemző rájuk. Ez kb egy kezdőnyi jó korú, bátran végig pályán tartható játékos.

Mi már most nem tudom, hogy tudunk a egyáltalán kiállni a támadószekción kívül egy olyan kezdővel, amivel top4-ért lehet menni. Chris-Ara visszatérésével okés, de az nagyon messze van, és nem sok pénzt tennék rá, hogy addig nem sérül még le 1-2 játékos.

Aztán ha hozzuk Cancelót, egy középhátvédet és egy vkp-t, vagy ebből legalább kettőt, akkor javul a helyzet, és szerintem sem nagy a különbség, de jelenleg nagyon szétnyílt az olló.

Viszont ilyen orrnehéz csapatokkal mindkét nagy akár elég sokgólos meccseket is játszhat. Nem lepődnék meg, ha lennének bőven ilyen 3-2, 4-3 féle eredmények. Aztán lehet mindkét edző csapatszinten abszolút megszervezi a védelmet.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 00:27:46

bence0330 írta:
2024.08.23. 22:27:40
Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.

Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
Brutális különbséget nem mondanék. Azért a kp-n most van egy Tchouameni, Modric, Valverde, Brahim, Ceballos. Utóbbi helyett ráadásul még Modricot is inkább széthajtja, Brahim meg igazából szélső, az ész pedig már nincs ott.
Elől rendesen megvannak, de hátul például nagyon vékonyak. És nem csak középen. Most, hogy nincs Mendy és a kényszerbalhátvéd Camavinga van egy hatalmas lyuk. A jobb oldaluk sincs igazán telítve, hozzátéve, hogy Ancelotti, hogy szokott cserélni nincsenek könnyű helyzetben ők se. Nacho hiába volt egy középszint, de bárhol be lehetett vetni hátul és szerintem ez nagyon hiányzik nekik. Tavaly is szinte az egész szezont végigjátszotta, hol ide hol oda ugorva be. Biztosan volt 40+ meccse.
És még csak 1 hét, 1 meccs ment le.
Nem mondom, hogy nem erősebb a keret, de akkora különbség nincs, mint az be van állítva.

Yamal, Fermin és talán Cubarsí is már szerintem húzóemberek lehetnek, és nem azért mert mindenki olyan rossz, hanem már feljöttek olyan szintre, hogy ezt a szerepet elbírják.

Az Atmával kapcsolatban vannak kétségeim. Idén nagyot estek vissza a védekező részben, ami a legnagyobb erényük volt, és a sikereikben is az volt a kulcs. Már tavaly is elkezdtek változtatni ezen és nem is nézett ki jól. Most méginkább fejnehézzé tették magukat. Nekik ez a "többet lövünk, mint kapunk" stílus nem hiszem, hogy feküdni fog, márpedig inkább erre tendálnak.
Alapvetően a Savic-Hermoso párosukat lecserélni egy Le Normand-Lenglet-re, elég necces húzás.
Szerintem ők is elszámolták magukat, vették az embereket, aztán a végén nem futotta 35 millió Hanckora. Ezért mondjuk nagy hálásak lehetünk.
Én nagyon kíváncsi leszek rájuk.

Ha lehozunk egy olyan évet, mint tavaly, de Flick elkezdi összepakolni a csapatot és 1-2 fiatal beválik, szerintem sok pozitívum lesz (esetleg leesik egy kupa). Mondjuk 2 éve kb így, vagy még rosszabb helyzetben indultunk és 10 pontot verve a Madridra zártuk a szezont.
Ha idén nem is, de jövőre már meglsz a Nike szerződés, hazaköltözünk már be lehet foltozni a lyukakat.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.23. 22:27:40

Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.

Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.23. 21:29:49

Chino írta:
2024.08.23. 18:23:30
Bellingham megsérült, minimum 1 hónap out.
Camavingának elvileg még 2,5-3 hete van.
Sajnos nálunk meg Christensen, 2 hónap out. Ilyen szedett-vedett Barca keretet én már rég láttam megmondom őszintén, nekem nagy csoda lenne ha újévig mondjuk 8 ponton belül tudnánk maradni. Nincsenek egészséges középső védőink, középső középpályásból még sérült se nagyon, nem hogy egészséges, befejezőnk van 1 db 36 éves meg egy zöldfülű...

Finoman szólva sem nekünk áll a zászló, én saccra most azt mondom hogy még az Atletico is előttünk lesz féltávnál. Ha nem így lesz, és végig pariban leszünk, Flick nagy király.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 18:23:30

Bellingham megsérült, minimum 1 hónap out.
Camavingának elvileg még 2,5-3 hete van.
Forca Barca!!!!
tibcsaninja
Barça B

2024.08.22. 18:13:23

Chino írta:
2024.08.21. 16:54:03
Kicsit összecsaptak odaát is a hullámok a csapat felett. Ancelotti a nyilvánosság előtt komolyan kritizálta a játékosokat, azután Rodrygo megosztott egy üzenetet a hálón amit nem sokkal később törölnie is kellett.
Sokan nálunk is úgy gondolják, nem elég a keret egy hosszú szezonra + ennyi egót már nem bír el egy csapat + Kroost nem tudtuk pótolni. Én viszont teljesen nyugodt vagyok, mert tavaly is karcsúnak tűnt a keret, mégis megoldottuk. (Inkább hozzunk jövőre egy ingyen Daviest, olcsóbb Hakimit meg valami épkézláb CB-t, mint most ijedősen vásárolgassunk rosszul.) Az egók témáját talán Ancelotti tudja a legjobban kezelni, de a játékosok közötti metakommunikációból látszik, meg látszott tavaly is, ezzel nem lesz gond. Neki kell megoldani Kroos pótlását, de itt is is jobban örülök, hogy nem kergettünk ugyanolyan profilú játékost, hanem igyekszünk változtatni. Számomra bőven elég tehát ez a keret, a kérdés az lesz, mikorra szokunk össze, meg persze, ha össze is szokunk, hogy mire lesz elég ez az egész. BL-t nem várok, az már nekünk, real drukkereknek is irracionális lenne, de a 7 kupából 3-4-hez azért tapsolnék. Egy már megvan.
---------------------Casillas----------------------------
Cafu-------Maldini-------Ramos-----Roberto Carlos
---------------------Makelele--------------------------
-----Zidane-----------Kaka------------ C. Ronaldo
----------------Ronaldo--------Van Basten----------
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.22. 17:11:27

FcBarcelona1 írta:
2024.08.21. 18:08:27
https://sport365.hu/a-real-tv-a-jatekve ... u-a-szolo/
Amúgy ez továbbra is megengedett?
Nem tudom mitől tartanak Madridban, a portást sem tudjuk beregisztrálni :)

Szerintem ez az a pont, hogy teljesen fölösleges abban reménykedni, hogy mi lesz, vagy mi nem lesz a Reallal az idényben. Ezt a bajnoki címet csak elbukhatják, mi pedig örülhetünk, ha le tudunk akasztani valakiket olcsón, kölcsönbe, hogy meglegyen a keret és ne tegyük tönkre a fiatal tehetségeinket a túljátszatással.
Tovább nyílik az olló, míg ott megint alap a bajnoki cím, és a BL-re is van esély, ismét rengeteg bevétellel, nekünk a cél a BL indulás elérése, és az, hogy ott legyünk tavasszal a BL-ben.
Ez rendszeres, folyamatosan ezt csinálja a Real TV csak általában a mérkőzések előtti napon szokták.

A Real közben eladta Nico Pazt is 6 millióért. Nem igazán értem őket, ilyen játékosokat is be lehet dobálni kupában, kiscsapatok ellen, megynert meccseken az utolsó 20-25 percre. Rohadt hosszú lesz nekik a szezon. Több Bl meccs, klub Vb, szuperkupák stb.
Nem tudom, hogy nem lesznek-e nagyon kifacsarva tavaszra, ami ráadásul a szezon érdemi része.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.21. 18:08:27

https://sport365.hu/a-real-tv-a-jatekve ... u-a-szolo/
Amúgy ez továbbra is megengedett?
Nem tudom mitől tartanak Madridban, a portást sem tudjuk beregisztrálni :)

Szerintem ez az a pont, hogy teljesen fölösleges abban reménykedni, hogy mi lesz, vagy mi nem lesz a Reallal az idényben. Ezt a bajnoki címet csak elbukhatják, mi pedig örülhetünk, ha le tudunk akasztani valakiket olcsón, kölcsönbe, hogy meglegyen a keret és ne tegyük tönkre a fiatal tehetségeinket a túljátszatással.
Tovább nyílik az olló, míg ott megint alap a bajnoki cím, és a BL-re is van esély, ismét rengeteg bevétellel, nekünk a cél a BL indulás elérése, és az, hogy ott legyünk tavasszal a BL-ben.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 16:54:03

Kicsit összecsaptak odaát is a hullámok a csapat felett. Ancelotti a nyilvánosság előtt komolyan kritizálta a játékosokat, azután Rodrygo megosztott egy üzenetet a hálón amit nem sokkal később törölnie is kellett. Valami olyasmi volt, hogy mindenki csak a Mbappé, Vinicius, Bellinham trióról beszél és elfelejtenek egy R-betűs játékost, aki a támadónégyes fontos tagja.
Mondjuk tényleg nem lehet könnyű, hogy még akkor is másokról beszélnek és kerülnek reflektorfénybe, mikor pontot mentesz a csapatnak.
Ez Mbappé érkezésekor félő volt és úgy tűnik tényleg lesz a továbbiakban is alapja. Kicsit sok ott az ego, egy Vinicius-Bellingham sem volt egyszerű, de így már még több probléma merülhet fel.

Endrick pedig úgy tűnik kölcsönbe megy. Mondjuk ez várható volt. Ancelotti nem híve a fiatalok becserélésének, amig komolyabb tét van, egy Mbappét pedig pláne nem fog lekapni miatta.
Forca Barca!!!!
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.21. 11:05:53

Chino írta:
2024.08.21. 09:16:39

Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.

Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.
Én elvi kérdést is sejek itt, szerintem Perez éppen tőlünk tanulta,hogyan ne csinálja.. ha jön a Barca akkor tudja a másik fél,hogy aki tetszik neki,akkor mehet fel az ára,mert akkor is meg fogják venni,ha beregisztrálni sem tudják. A Real érdeklődése viszont nem garancia, ha emelnek egyet,akkor szó nélkül el is mennek,mintha teljesen érdektelenek lennének.

A másik pedig az általad felvázolt négyes, szerintem korrekt védőmunkát is csinálnak,még Viniciusis szerez éabdákat a saját 16osa körül, de amúhy egyetértek,hogy ez nem lesz elég. Szerintem valójában Kroos nem volt már akkora veszteség, Valverde felnőtt hozzá,csak Valverde helyett nincs senki. Modric hiába 20 percet játszik,igazából akkoris két rossz megoldására jut egy jó. Camavinga most nincs és meg is látszik rajtuk..és ahogy mondtad,nincs is nagyon kit betenni. Támadóktól hátra minden lyukas. Én azt mondom,ha nem gyengítjük magunkat,akkor idén könnyebb dolgunk lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 09:16:39

gránit írta:
2024.08.21. 04:55:21

De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Nekem szezon előtt az volt a véleményem, hogy amit nyertek a réven, azt elvesztették a vámon. Igaz, hogy érkezett Mbappé, de ellment Kroos, ráadásul Modric is öregebb lett.
Ha marad a régi támadóegység és vesznek egy klasszis mélységi irányítót többet erősödtek volna. (Vagy Rodrygot eladják és egy igazi jobbszélsőt igazolnak)
Lehet, hogy ott lesz a kp-n Tchouameni, majd Camavinga, Valverde, Modric, de egyik sem olyan, aki érdemben pótolni tudná. Ráadásul előbbi szerintem elég sokat fog játszani a védelemben, Camavinga pedig a baloson.
Az, hogy 2 és fél cb-vel vágnak neki egy 60-70 meccses szezonnak (plusz a válogatott meccsek) komoly balgaság. (főleg, hogy Ancelotti alapból nem szeret rotálni és a cseréi is a 75+ perctől kezdődnek). Még ha sérülés nem is jön közbe (amihez azért komoly szerencse kell), tavaszra már nem lesznek maguknál, még a kupában, szuperkupában, klub Vb-n stb. sem nagyon tudnak rotálni, mert egyszerűen nincs kivel. Nacho erre tökéletes volt. Nem volt klasszis, de szélen és középen is le tudott hozni egy korrekt teljesítményt.
Szerintem ott is volt azért gond a pénzzel. Eladásuk minimális volt, Mbappé hiába jött hivatalosan ingyen, 150 millióba mégis került (kb. 60 millió körüli fizetéssel, plusz minden marketingbevétel 80 %-át megtarthatja).
Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.

Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.21. 04:55:21

Tőlünk egy Odegaard ingyen/szotyiért menne, ők meg eladták 35 millióért, és egyáltalán nem bánják, vígan nyertek nélküle két BL-t.

Ahogy az igazolásos topic-ban levezettem, ők még a Laporta-éra alatt is drágábban válnak meg átlagosan a játékosaiktól. Amennyi játékostól mi megváltunk 2021 óta, az ő átlagos eladási árukkal több mint 100 millióval kellett volna többet szereznünk az eladásainkból annál, amennyit szereztünk. Három év alatt mindössze. Ez 30 év alatt ez több mint 1 milliárd eurónyi hiányzó pénz a kasszából.

Így lehet egy klubot szép csendben a csőd szélére sodorni. Ahova mi sodortuk magunkat. Aztán még meg is akarjuk magyarázni, hogy de mi jobban csináljuk, mint a Madrid. Nem csináljuk jobban. A "hótthülye Perez" simán túladott Ronaldo-n, amikor még tudott, és kaszált vele több mint 100 milliót. Sajnos jobban irányítja ő a Madridot, mint ahogy a mi elnökségünk a Barcelonát.

Annak meg szintén nem látom értelmét, hogy "de az irreleváns, ami az előző elnökség alatt történt". Nem az. Az ugyanúgy hozzátartozik a klub történelméhez, ugyanúgy kihatással van a jelenre. A valóság sajnos nem egy számítógépes játék, amiben elég megnyomni a "load" gombot, és semmissé tehetjük azt, amit elrontottunk. Az ugyanúgy hozzátartozik a klub jelenlegi helyzetéhez. Én egyébként még csak nem is azt állítom, hogy a jelenlegi elnökség csapnivaló munkát végez, sőt, azt gondolom, hogy ha nem ők lennének ott, a klub már csődbe ment volna. De hogy mi eladásokban "agyonvernénk" a Real Madridot, az nem igaz. Áltathatjuk magunkat, de nem így van.

De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Válasz küldése