2024.08.24. 01:15:55
Attól függ, mi mindent veszel bele. Az ő kezdőik általánosságban jó korúak, a mieink között sok a tini + az öreg Lewy. Ezeknek a játékosoknak fél-1 órákat kéne játszania, és akkor még sokat mondtam. Valverdéék jóval nagyobb eséllyel fogják elbírni a terhelést, mint Pedri, Baldé, Gavi, Yamal, Cubarsi, Bernal, Fort, Lewy. Emellé van pár tökéletes korú játékosunk, akik atomsérülékenyek (DJ, Chris, Ara, Olmo), van, akik csak kicsit (Inigo, Ferrán), és akkor úgy néz ki a felnőtt tényleges kezdőnk, akiknek 90 percesekneknek szabadna lennie, és nagy eséllyel elérhetőek is lesznek végig, vagy max kevés kieséssel, hogy:
TS-Koundé-Garcia-Casado-Raphinha-Pau
Ha ebből azt nézem, aki ténylegesen Barca, vagy akár BL szint, akkor TS-Koundé-Raphinha. Ez a stabil 90 perces állományunk, akik szintet is képviselnek. 3 ember. És akkor erre jönnek a tinik, Lewy, aki nem bírja.
A Madridnál ugyanez a relatív stabil, 90 perces, jó korú állomány:
Kapus (itt mindegy kidől-e TC, alighanem nem fog, de Lunin elég jó) - Militao, Rüdiger, Fran, Carvajal, Tchoua, Vini, Rodrygo, Mbappé, Brahim, Valverde. Ők alighanem keveset lesznek sérültek, ha egyáltalán, és jó korúak. Bellinghamet és Camát alighanem oda lehet tenni, bár épp sérültek, de nem vészesen sokáig, és nem jellemző rájuk. Ez kb egy kezdőnyi jó korú, bátran végig pályán tartható játékos.
Mi már most nem tudom, hogy tudunk a egyáltalán kiállni a támadószekción kívül egy olyan kezdővel, amivel top4-ért lehet menni. Chris-Ara visszatérésével okés, de az nagyon messze van, és nem sok pénzt tennék rá, hogy addig nem sérül még le 1-2 játékos.
Aztán ha hozzuk Cancelót, egy középhátvédet és egy vkp-t, vagy ebből legalább kettőt, akkor javul a helyzet, és szerintem sem nagy a különbség, de jelenleg nagyon szétnyílt az olló.
Viszont ilyen orrnehéz csapatokkal mindkét nagy akár elég sokgólos meccseket is játszhat. Nem lepődnék meg, ha lennének bőven ilyen 3-2, 4-3 féle eredmények. Aztán lehet mindkét edző csapatszinten abszolút megszervezi a védelmet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy