2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szerintem nem lehet törölni senkinek a regisztrációját következmények nélkül (büntetés, szerződésbontás stb.)bence0330 írta: ↑2024.09.11. 13:32:56De szezonkezdet előtt kötelező regisztrálni vajon valakit? Én ebben nem vagyok biztos, nekem kicsit fura lenne, hacsak nincs szerződésbe foglalva. Lehetne épp túltengés a keretben, és ezzel lehetne valaki mondjuk olyan gyenge, hogy nem nevezik, csak úgy ott van, és kapja a fizetését. Nem tudom a CFC-nél mi van, mindenkinek találtak-e valahol helyet, de ha nem, és maradt/maradt volna létszám felett valaki, gondolom ugyanez lett volna.Chino írta: ↑2024.09.11. 12:43:40Ha ez ilyen egyszerű lett volna minden bzonnyal törlik. Egyáltalán nem úgy tűnt a hírek alapján, hogy a szezonkezdettől egy minimum négy hónapos kihagyás kihagyás.Legalábbis a hírek sem erről szóltak, amikor Flicket kérdezték is azt mondta hogy hamarosan visszatér és nagy segítség lesz, még az EB-je sem volt kizárva.
Ha ez ilyen világos lett volna biztosan ő az első akinek törlik a regisztrációját, főleg, hogy ő nem az a játékos, akinek gesztusból ezt megengedték volna, ráadásul ezzel de Jongnak sem nagyon származott volna kára. Szépen pihizik, valamikor elkezdi a konditermet és a könnyített edzést, a fizetést pedig ugyanúgy kapja. Így is ott akarják "megvágni" a fizuját, ahol lehet. (szerződéshosszabbítás stb.)
Kiderülni szerintem sosem fog, hogy mi volt az oka annak hogy maradt.
Az, hogy most mi van, oké, nyilván nem lehet emiatt azt a kvázi vis maior helyzetre kialakított szabályt alkalmazni, ami miatt töröltetni lehet és igazolni helyette valakit (vagy ki tudja, törölni lehet, hogy lehetséges, csak nem lehetne helyette nem szabadúszót hozni).
Nem tudom, valaki 100%-ban képben van-e ezekkel.
De most a legjobb mindenkinek az lenne, ha bevállalná végre a műtétet, akkor be lehetne mondani, hogy télig biztos nem tér vissza, elhozni mondjuk Rabiot-t és kész.
De szezonkezdet előtt kötelező regisztrálni vajon valakit? Én ebben nem vagyok biztos, nekem kicsit fura lenne, hacsak nincs szerződésbe foglalva. Lehetne épp túltengés a keretben, és ezzel lehetne valaki mondjuk olyan gyenge, hogy nem nevezik, csak úgy ott van, és kapja a fizetését. Nem tudom a CFC-nél mi van, mindenkinek találtak-e valahol helyet, de ha nem, és maradt/maradt volna létszám felett valaki, gondolom ugyanez lett volna.Chino írta: ↑2024.09.11. 12:43:40Ha ez ilyen egyszerű lett volna minden bzonnyal törlik. Egyáltalán nem úgy tűnt a hírek alapján, hogy a szezonkezdettől egy minimum négy hónapos kihagyás kihagyás.Legalábbis a hírek sem erről szóltak, amikor Flicket kérdezték is azt mondta hogy hamarosan visszatér és nagy segítség lesz, még az EB-je sem volt kizárva.
Ha ez ilyen világos lett volna biztosan ő az első akinek törlik a regisztrációját, főleg, hogy ő nem az a játékos, akinek gesztusból ezt megengedték volna, ráadásul ezzel de Jongnak sem nagyon származott volna kára. Szépen pihizik, valamikor elkezdi a konditermet és a könnyített edzést, a fizetést pedig ugyanúgy kapja. Így is ott akarják "megvágni" a fizuját, ahol lehet. (szerződéshosszabbítás stb.)
Kiderülni szerintem sosem fog, hogy mi volt az oka annak hogy maradt.
Ha ez ilyen egyszerű lett volna minden bzonnyal törlik. Egyáltalán nem úgy tűnt a hírek alapján, hogy a szezonkezdettől egy minimum négy hónapos kihagyás kihagyás.Legalábbis a hírek sem erről szóltak, amikor Flicket kérdezték is azt mondta hogy hamarosan visszatér és nagy segítség lesz, még az EB-je sem volt kizárva.
Miért nem játszhat? Coutinho utáni évtől már lehetett januárban újra regisztrálni játékost a BL-ben.
Hát, ha nem hajlandó eleve távozni, nem látom, kölcsönbe miért menne bele, az okok ugyanazok lennének, jó az élet itt Barcelonában meg élete klubja. A regisztrációjának a törlése elég nagy segítség lenne, ha helyette tudnánk hozni valakit, szabadúszót akár ősszel, de ha legalább a visszatérők regisztrációjával nem lenne gond, már valami lenne, és télen még akár jöhetne is valaki.Troym írta: ↑2024.09.10. 23:58:36Igazad van, de a "volna" mondatoknak sok értelme nincs. Itt van, regisztrálva van, sérült, viszont nagy segítség nem lenne a regisztrációjának törlése. Télen vagy nyáron el lehetne engedni ingyen, de gondolom foggal-körömmel maradni akar majd, szóval limitáltak a lehetőségek. Én megpróbálnám kölcsönadni télen legalább fél évre valahova a PL-be.
Igazad van, de a "volna" mondatoknak sok értelme nincs. Itt van, regisztrálva van, sérült, viszont nagy segítség nem lenne a regisztrációjának törlése. Télen vagy nyáron el lehetne engedni ingyen, de gondolom foggal-körömmel maradni akar majd, szóval limitáltak a lehetőségek. Én megpróbálnám kölcsönadni télen legalább fél évre valahova a PL-be.
Ezért kellett volna már nyáron töröltetni, amikor már hónapok óta látszott, hogy ez egy problémás sérülés. Kiváló alkalom volt, még jogos magyarázatot is tudtunk volna adni rá a sérülése miatt.
A pályán van (vagy a padon), szerintem már ezzel előrébb vagyunk. És azért mégiscsak top csapatokban volt stabil alapember, és a világ legerősebb keretű válogatottjában közel ötvenszeres tag, legutóbbi EB-n alapkezdő.
Ez sajnos esélyes. Viszont itt lépne be, hogy kell-e ez, helyesebben kellett-e volna ez nyáron, és nem lehetett-e volna egyszerűen csak nem regisztrálni a sorozatra, és kész. Így év közben már tuti kellene, hisz csak akkor engednek pótolni, de nem tudom, ez nyáron is így volt-e, sosem találtam erre konkrét infót.Chino írta: ↑2024.09.10. 15:19:17A másik lehetőség, hogy nem tartják/tartották olyan hosszúnak a felépülést, hogy átmenjen a liga orvosi vizsgálatán. De azt sem zárnám ki, hogy megpróbálkoztak vele (bár biztos kiszivárgott volna valami)
Elég nehéz ezt innen megítélni, nagyon kevés rálátásunk van a komplett helyzetre.
Szerintem itt elsősorban az orvosok néztek be valamit. Még nyár elején úgy volt, hogy akár az EB-n is ott lehet (lehet, hogy pont ezért nem műttette meg, mert akkor 100 %, hogy kihagyja), mikor a keretet rakták össze, az akkori vizsgálatok után parancsolta Koeman haza. De még itt a szezon kezdetén is október elejére tették a visszatérését.gránit írta: ↑2024.09.10. 14:39:30Törölni kell a regisztrációját. Amit már nyáron meg kellett volna tenni, hogy igazolni tudjunk. Nagy hiba volt, hogy nem tettük meg. Télen meg kell próbálnunk igazolni, vagy legalább azt elérni, hogy Olmo, Araújo, Christensen és Pau Victor egész szezonra regisztrálva legyen.
Ha ez igaz, és nem firkálmány, akkor nekünk is itt az ideje, hogy meghúzzuk azt, amit rég meg kellett volna. Hosszútávú sérülésnek gondolom simán el lehet könyvelni, a helyére meg kb egy egész csapatot lehet hozni, de egy szabadügynököt vagy Minguezát biztos. Télig mindenképp.
Én nem értem a viselkedését, minden játékosnak arra kell törekednie, hogy a lehető legtöbbet játékba legyen. Neki is a teljesítménye az értéke. Oké, hogy még két évig elvan a lelátón, de közben tönkreteszi a karrierjét. Három év kihagyás után senkinek se fog kelleni, most még a legnagyobb csapatokban is játszhatna. És nincs mellette egy olyan ember, managere elsősorban, aki jelezné neki, hogy ez nem helyes innen nem lesz visszaút. Arabok se olyan hülyék, hogy mindenkinek csak úgy odavágnak egy nagy szerződést. Kár ezért a fiúért, de magának keresi kereste a bajt.
Őőőő, hát szerintem Christensen az ütköző, és az izom szavakra ezen a poszton kb a mintapéldány, nem is tudnék nála nagyobb szélsőséget elképzelni a skálán ebbe az irányba. Nem véletlen, egy nagy, erős (amúgy extrém gyors) belső védőről beszélünk. Semmi más dolga nem volt, mint a söprögetés, abban viszont kiemelkedő volt. Pont ez a stabil, védekező izom kellett Frenkie mellé mindig - amikor én láttam. Én ezért szeretem, ha egy játékosnak vannak kiemelkedő tulajdonságai egy poszton. A vkp-n meg lehet élni abból, ha semmi mást nem tudsz, csak szerelni, meg sávot lezárni, és alap passzokat biztosan megjátszani. Ilyen Chris, ilyen egy Kessié, de amúgy még egy Kanté is. DJ ennek az ellentéte, mindent tud, de semmiben nem kiemelkedő, védekezésben pláne nem.Chino írta: ↑2024.09.02. 14:17:52Ezt nem tartom feltétlenül igaznak. Christensen talán a legjobb példa. Se nem ütköző, se nem labdazsonglőr, se nem egy Flash, zseni pláne nem, mégis akkor volt talán a legmasszívabb, legbiztosabb a középpályánk, amikor ő volt fent és túlnyomó részt Gündogannal "párban", Pedri mögött és a német játszott szabadabb szerepkörben.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 13:08:58
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.
Hát, azért bizony a duplapivotban az egyiknek vagy ütközőnek kell lennie vagy egy óriási zseninek. Utóbbi nagyon ritka, marad az előbbi. Goretzka, Casemiro, Tchua, Kessié, lehet sorolni, általában ez adja meg a másiknak az esélyt, hogy feljárkáljon.
Ahogy Bernal sem volt igazán fizikális vkp mégis tökéletesen oldotta meg a védekezést.
Ez azért túlzás. Három meccsen két gólt is kaptunk róla, ha egy kicsi nyomás alá került, folyton lemaradt az emberéről. Ez a poszt nem játék, és régóta ezen a ponton vernek meg minket a BL-ben. De Jong erre a posztra szerintem nem elég, bár szerintem máshova sem, ha komolyabb reményeket dédelgetünk.
Ezt nem tartom feltétlenül igaznak. Christensen talán a legjobb példa. Se nem ütköző, se nem labdazsonglőr, se nem egy Flash, zseni pláne nem, mégis akkor volt talán a legmasszívabb, legbiztosabb a középpályánk, amikor ő volt fent és túlnyomó részt Gündogannal "párban", Pedri mögött és a német játszott szabadabb szerepkörben.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 13:08:58
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.
Hát, azért bizony a duplapivotban az egyiknek vagy ütközőnek kell lennie vagy egy óriási zseninek. Utóbbi nagyon ritka, marad az előbbi. Goretzka, Casemiro, Tchua, Kessié, lehet sorolni, általában ez adja meg a másiknak az esélyt, hogy feljárkáljon.
Pedrit nem a mélységi középpályán látom, hanem inkább egy inga szerepben. Max ebben a szerepben lehetne a jelenlegi rendszerben de Jong, de csak akkor, ha valaki kiesne. Én úgy látom, hogy Casadó középen játszik mélységi középpályást, és nem egy másik hasonló szerepben játszó játékossal oszt meg egy félterületet. Bernal esetében ugyanezt láttam.