Teljes mértékben egyetértek azzal amit írsz! Ilyen boldogan régóta keltem. Ez a hét nekünk Barca drukereknek még rég kijárt! A túloldalon Anchelotti( nemzetisporton olvastam) azt mondja legutóbb amikor kaptak tőlünk egy négyest bl-t és bajnokságot nyertek…jó magyarázkodásAlcantara írta: ↑2024.10.27. 07:05:40Nagyon nagyot húzott a félidei cserével, nem volt túl látványos a minőség, mert Fermin is viszonylag jól játszott, de a csere után stabilabbá vált a labdatartás, nagyrészt uraltuk a középpályát, Olmo is a legjobb időben jött be....és hát amit említettek lejjebb is, az erőnlét. Egészen elképesztő! Nem tudom mit kell itt Xavi mellett kardoskodni egyeseknek, de ha csak Inigo Martinez és Raphinha játékát nézem tavaly és az idén, az elég válasz arra, hogy mi a különbség és ez csak egy kis szeglete az egésznek.
Hansi Flick
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Köszönjük, hogy újra úgy ülhetünk le meccset nézni, hogy jöhet bárki, mi vagyunk az esélyesek az új Camp Nou tele lesz neki köszönhetően.
A les taktikája óriási, meccs előtt az a statisztika, hogy a top5 bajnokságban a Barca 65x állította lesre az ellenfeleit, a 2. Brighton 31el, tegnap ez a szám 77re emelkedett, teljesen hihetetlen…
A les taktikája óriási, meccs előtt az a statisztika, hogy a top5 bajnokságban a Barca 65x állította lesre az ellenfeleit, a 2. Brighton 31el, tegnap ez a szám 77re emelkedett, teljesen hihetetlen…

Nagyon nagyot húzott a félidei cserével, nem volt túl látványos a minőség, mert Fermin is viszonylag jól játszott, de a csere után stabilabbá vált a labdatartás, nagyrészt uraltuk a középpályát, Olmo is a legjobb időben jött be....és hát amit említettek lejjebb is, az erőnlét. Egészen elképesztő! Nem tudom mit kell itt Xavi mellett kardoskodni egyeseknek, de ha csak Inigo Martinez és Raphinha játékát nézem tavaly és az idén, az elég válasz arra, hogy mi a különbség és ez csak egy kis szeglete az egésznek.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ez szerintem megint kicsit fals,mert konkrétan Xavi alatt rengeteg gólt rúgtunk az utolsó negyedórában. És egyáltalán nem volt gond a fizikummal. Értem hogy az allitasodban benne van,hogy az elején. De pl ma se voltunk túl acelosak az elején.
Nagyon fura megközelítést tapasztalok Xavival szemben a fórumon, nem ezt érdemli abban biztos vagyok,oskatalan,mindig is hálával kellene neki tartozunk. Nem volt tévedhetetlen,de nagyon sokat köszönhetünk neki.

- barca0417
- Entrenador del Barça
Ez talán túlzás, de a lényeg hogy ez egy nagyon jó kombó amit Flick jelent. Egy külsős edző, akinek nincs csapathoz köthető múltja, nem is spanyol, de tiszteli a hagyományokat, stílust és nem gyökeresen meg változtatja azt, hanem hozzáadja amit "kintről " hozott. Jelen esetben egy német precízítást, munkamorált, és új taktikai elemeket. Ez most gyönyörűen működik. Talán ez hiányzott az elmúlt évekből. Mert az alap meg volt. És ami még szép az egészben, hogy életkor alapján ez a csapat 2-3 év múlva lesz a csúcson. A vezetőség dolga viszont az hogy a közben kieső embereket pótolják megfelelően. Mint pl Lewa, Inigo, vagy Ter stegen.
Mert Flick megérdemeli hogy kapjon jó játékosokat.

Én azt nem hiszem el, h van aki még mindig Xavit mondja. Ez már beteges, h még egy ilyen hét után is összefüggést keresünk! Én Xavi alatt soha nem éreztem biztosnak a focinkat egy olyan taktikát akart ami, ha nem ment nem volt b verzió. Neki valamivel erősebb volt a kerete illetve hasznosítható focisták sorát nem tudta használni. Mentségére szerintem nála a nagyon teljesíteni akarás miatt főtt le a kávé ( klub legenda) én továbbra is szeretem és úgy érzem később amikor már lessz rutinja…fog ő még itt edző lenni.
Bocs az offért.
Nálam Flick csak is a 8-2 miatt volt ellenszenves, de egy ideje megváltozott ez az érzés bennem! Nem azért, mert szerintem ő kellett ide( top edzőnek tartom) hanem, mert ahogy nyilatkozik, ahogy képben van a La massias srácokkal kapcsolatban és már az ide érkezése előtt is “figyelt” minket stb… hajra Flick
Bocs az offért.
Nálam Flick csak is a 8-2 miatt volt ellenszenves, de egy ideje megváltozott ez az érzés bennem! Nem azért, mert szerintem ő kellett ide( top edzőnek tartom) hanem, mert ahogy nyilatkozik, ahogy képben van a La massias srácokkal kapcsolatban és már az ide érkezése előtt is “figyelt” minket stb… hajra Flick
Télen vegyünk fel hitelt, bánomisén hogyan, de adjunk ennek a palinak 1-2 olyan játékost, akire tényleg szüksége van és nézzük meg meddig jutunk. Ha kapust, hátvédet, középpályást, szélsőt, csatárt, de akár csak szertárosnénit kér, szerezzük meg...
Ami nagyon feltűnő, az a fizikum meg a kondi.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ja, a foci olyan, mint a zenére szokták mondani, saját nyelvrendszere van.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Jogos, Xavival is voltak azért szép időszakok, eredmények. Kellett ő ahhoz, hogy a víz felett maradjon a csapat. A végére sajnos elfogyott.Bob_Marley írta: ↑2024.10.26. 23:00:32Azért ezek eléggé kicsinyitik az elodok nem kis érdemeit, emlékszem hogy volt itt 4-0 Xavival is. De eddig remekül menetelunk és a bajnok eredmények magukért beszélnek,dicséret illeti a németet. Egyáltalán nem a szívem csücske,de vezetjük a bajnokságot, és ezt neki is köszönhetjük. Pacsi érte.
Flick eddig zseniális. Egy gyengébb első félidő után nagyon összekapta a csapatot, már nem először a szezonban. Álomszerű hét volt ez. Hosszú még a szezon, a trófeákat nem most osztják. De hatalmas lépést tettünk ahhoz, hogy BL-ben ne kelljen +2 meccset játszanunk. A bajnokságban pedig 6 pont az előny, + nagy valószínűséggel ezzel az egymás elleni is a miénk lesz.
- bence0330
Nem értem, mit művelt, hogy csinál egy ilyen rossz korú, szűk keretből egy olyan csapatot, akik fizikálisan a nagyok fölé tudnak nőni. Vézna gyerekekből mindezt. BM-Reálok ellen pihengethetünk a 60-70. percekre, és még úgy is mi vagyunk az erősebbek.
Amit látunk, az gyakorlatilag értelmezhetetlen a realitás keretein belül. Zseni ez az ember. És hogy tud ilyen lescsapdát kidolgozni vajon?
Amit látunk, az gyakorlatilag értelmezhetetlen a realitás keretein belül. Zseni ez az ember. És hogy tud ilyen lescsapdát kidolgozni vajon?
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Azért ezek eléggé kicsinyitik az elodok nem kis érdemeit, emlékszem hogy volt itt 4-0 Xavival is. De eddig remekül menetelunk és a bajnok eredmények magukért beszélnek,dicséret illeti a németet. Egyáltalán nem a szívem csücske,de vezetjük a bajnokságot, és ezt neki is köszönhetjük. Pacsi érte.

Zseniális ez az ember, két lábon járó német precizitás.
- Chino
- Llegenda del Barça
Nem volt semmilen magas elvárás és a teljesítményt hozta minden további nélkül. Egyébként is a teljesítményének mi köze van ahhoz, hogy egy ütközésbe beesérült?brazilfan írta: ↑2024.10.25. 16:54:13Én sem írtam azt, hogy izomsérülése volt. A 90. perc után volt az ütközés, az oldalvonalnál, ahol egyébként abban a pillanatban nem is Bernalnak kellett volna lennie, hanem a jobbhátvédnek.
Vkp.-ként az egyik legfelelősségteljesebb poszton játszatták és várták el tőle a teljesítményt, amelyre még nem állt készen. Csereként, egyre több játékidőt kapva kellett volna játszatni. Az, hogy például Cubarsí bírja a terhelést és mentálisan is rendben van, szerintem átlagon felüli szerencse, és nem pedig alapvető, mindenkitől elvárható dolog.
Fermin sérüléséért Flick magára vállalta a felelősséget, pedig nem ő játszatta vele végig az EB után az olimpiát. Bernal sérüléséért azért okolom, mert túl nagy volt a teher, amit rápakolt.
Ha ez a 10. meccse 250 perccel a háta mögött, akkor nem történik meg?
Forca Barca!!!!
Én sem írtam azt, hogy izomsérülése volt. A 90. perc után volt az ütközés, az oldalvonalnál, ahol egyébként abban a pillanatban nem is Bernalnak kellett volna lennie, hanem a jobbhátvédnek.
Vkp.-ként az egyik legfelelősségteljesebb poszton játszatták és várták el tőle a teljesítményt, amelyre még nem állt készen. Csereként, egyre több játékidőt kapva kellett volna játszatni. Az, hogy például Cubarsí bírja a terhelést és mentálisan is rendben van, szerintem átlagon felüli szerencse, és nem pedig alapvető, mindenkitől elvárható dolog.
Fermin sérüléséért Flick magára vállalta a felelősséget, pedig nem ő játszatta vele végig az EB után az olimpiát. Bernal sérüléséért azért okolom, mert túl nagy volt a teher, amit rápakolt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Biztos, hogy Flick is szeretett volna. Még az előszezon előtt, mielőtt komolyan elkezdődtek az FFP gondok egy interjúban említette is, fent is volt a honlapon.brazilfan írta: ↑2024.10.25. 15:30:09Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez hogyan történt, volt-e vita Flick, Laporta és Deco között. Szerintem voltak viták. Mindenesetre én Bernal sérüléséért Flicket okolom, túl nagy terhet rakott a vállára, sokkal türelmesebben kellett volna az első osztály követelményeihez szoktatni.
Bernalról meg annyit, hogy az első két meccsén is le volt cserélve, össz vissz játszott 240 percet.
Akár első, akár harmadosztály ilyen szituáció megtörténhet és ugyanez a vége. Tavaly az Atleticben lejátszott 31 meccset, az ifi Bl-ben ötöt, a válogatottban szintén 5x szerepelt és szinte sose kapták le a pályáról. Egy meccset nem hagyott ki sérülés miatt. Mindezt 16(!) évesen. Arra fogni, hogy sok volt neki az első osztály blődség.
Ennyi erővel nem kellene játszatni, Olmot, Araujot, de Jongot és még felsorolhatjuk a fél csapatot akik eddig idén lesérültek. Nem is a terheltség miatt lett valami izomsérülése vagy húzódása, hanem egy szerencsétlen ütközéstől.
Ahogy Fatinak is úgy alávágtak, hogy tört szakadt minden. Ez sajnos egy kontaktsport benne vannak az ilyen dolgok.
Forca Barca!!!!
- davi10
- Llegenda del Barça
A harmadik fordulóban sérült meg egy belépő miatt, előtte egy meccset se játszott végig, mindig le volt kapva.
Ez szerintem nem Flick hibája.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez hogyan történt, volt-e vita Flick, Laporta és Deco között. Szerintem voltak viták. Mindenesetre én Bernal sérüléséért Flicket okolom, túl nagy terhet rakott a vállára, sokkal türelmesebben kellett volna az első osztály követelményeihez szoktatni.
- bence0330
Persze, nem is írtam mást, nem minden esetben igaz egyáltalán, de többségében igen. Az, hogy Bernalékat használta... hát szerintem alapvetően a nép is így tett volna, így, hogy nem hoztunk senkit - nem volt választásunk. Ugyanúgy, ha nem tudtuk volna mondjuk Olmót hozni, akkor Torre játszott volna sokat. Ha elhoztuk volna mondjuk... Bremert, akkor azért tuti, hogy ő kezdő lett volna valamelyik kh hátrányára, vagy ha elhozunk ad absurdum egy Hakimit, alighanem Koundé kh lenne. Ezt inkább a sors alakította szerintem, amiből ő "csak" kihozta a 110%-ot mérhetetlen profizmussal. Sőt, még Chris is kiesett, szinte tuti kezdő lett volna vagy Casado, vagy Cubarsi rovására.culinho írta: ↑2024.10.25. 09:02:28Bence, én alapvetően egyetértek veled, de azért pár dolog, amit akár Flick máshogy csinál, mint itt a fórumon az átlagvélemény volt:
- Bernal, Cassado esete. Mindenki igazolt volna nyáron védekező középpályást. Lehet Flick is és csupán pénz kérdés volt, mindenesetre a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy nem prioritás.
- Kounde jobb oldalon tartása, Inigo kezdőtagsága. Tudom utóbbi kényszer is, de a szezon elején a dán még nem volt sérült. Ha beljebb jön Kounde, akkor Fort lett volna a védő.
Csak példákat akartam felhozni, lenne több, lenne Xavitól is. Van számtalan olyan szituáció, amikor mi távolról nem értünk valamit, nem úgy csinálnánk, de ők vannak ott, ők látják a statisztikai adatokat és mostanra számtalan dolog evidens, amit valamelyik edzőnk újjított, elsőre közfelháborodást kiváltva. Csak Cassado esete. Itt még egy hete sokan arról írtak, hogy ok kiscsapatok ellen jó, de a Bayern átrohan majd rajta.
Szóval sok mindent láthatunk mi is, be is igazolódik, hogy több ezer szurkoló közös véleménye sokszor helyénvaló, de azért messze nem minden esetben.
Persze, én is úgy gondoltam, hogy Casadó nagy csapatok ellen nem lesz elég, ezért írtam, hogy simán írhat egy ember hülyeséget. Sőt, néha a nép is tévedhet. De amúgy ettől még én is Casadót játszattam volna, nem is nagyon volt kit helyette, Casado nála is sokadik opció volt.
Flick amúgy szerintem pusztán "csak" annyira zseniális edző, hogy meggyőződésem kezd lenni, hogy nem annyira nagyon számít, kit tesz néhány posztra. Ha nem nagyon gyenge, hanem legalább egy erős közepes, akkor BL-szintű játékosként fog funkcionálni a csapatban. Nagyon gyengének kell lennie, hogy ne így legyen, pl. a Cápa. De még egy Eric is majdhogynem elfogadható szintet hozott még posztidegen helyen is, pedig ő egy kifejezetten gyenge játékos ezen a szinten.
És ugye nem az edző szerepéről beszéltem, mert az edzésen 100%-ban tőle függ csak minden, az ő szakértelmétől, azért ilyen jó a csapat, amilyen. De hogy Ferrán játszon-e vagy sem, le kéne-e cserélni néha Lewyt, meg hasonló kérdésekben szerintem az emberek többségének igaza lesz. Nem 100%-ban, de jóval többször, mint az edzőnek. Szerintem, nyilván.