Ter Stegen még mindig simán kezdő szintű kapus és nem csak azért mert Pena és Tek van mögötte. A tavalyi két hónapos kihagyása egy olyan műtét miatt volt, ami már egy ideje megvolt és végül rendbe is hozta. Abszolút nem sérülékeny játékos. Az idei kiesése egy olyan mozdulat miatt volt, ami egy 23-24 éves, életében sérüléssel soha nem küzdő kapust is pályán kivülre tett volna. Egy ilyen rossz földet érés sajnos mindig benne van. Courtoisról például nem hallottam volna, hogy bárki megszabadulna tőle, pedig egyidősek, több és makacsabb sérüléssel is küzdött már. Nem is hiszem, hogy bárki is ki akarná rakni MAtS-ot, nem nagyon indokolják a dolgok. Igazolni egy jó képességű cserekapust, pedig marha nagy mázli kell vagy az utánpótlásból kerül ki megfelelő minőség. Ter Stegen még fiatalon jött, a jövő elsőszámú kapusaként (mellette az összes kupát megkapta), amúgy max. Cillessent tudnám említeni, mint magas szintű második számú kapust. Rajta kívül max. ilyen Pinto vagy Neto szint volt. (a Realnak is szerencséje volt Luninnal az utánpótlásból)gránit írta: ↑2025.02.06. 01:05:20Én Meretet igazolnám le a Napoliból. Ingyenes lesz nyáron, ha nem hosszabbít addig. Hónapok óta nem írja alá a Napoli hoasszabbítási ajánlatait, persze sok idő van még nyárig, de ha nem hosszabbítana velük, én őt hoznám. Mindenképpen kezdőkapust igazolnék. Ter Stegen két éve alig játszik, rá én már nem építenék. Ha Penát nem tudnám távozásra bírni (bár felajánlanék neki egy erős kilépőcsomagot, ami hosszabb távon megérné neki anyagilag), akkor meghúznám a kevésbé kellemetlent, hogy a 25 fős keretből egy helyet elpazarolnék Penára, és lenne három kapus a fix keretben. De valakit mindenképp hozni kell, én egyenesen a kezdőbe.Troym írta: ↑2025.02.05. 20:04:04Én egy 20-23 körüli kapust hoznék valamelyik kisebb Laliga csapatból, konkrétan most az Espanyol kapusát, Joan Garciát mondanám, de nyilván még változhat. Nála például nem lenne gond az akklimatizálódás, megkaphatná a kupákat és 2-3 év alatt kezdő lehetne. 3. számú kapus meg legyen a legtehetségesebb u19 kapusunk és kész, ha jól rémlik egyre többször edz a nagycsapattal az egyik 16 éves kapus.
Teljesen egyetértek. Az üres kapunál nagyobb gond nincs. Egy rossz kapus elképesztő mértékben jelenthet különbséget két csapat között.
A németben még simán van 2 jó év, míg például egy szélső, center, balhátvéd poszton olyan szűken vagyunk, hogy gyakorlatilag van előre rotálni/sérülés esetén egy Torresünk és egy Pau Victorunk, a kezdőben egy 36 és egy 17 éves játékos. A védelembe pedig egy Gerard Martin.
Ráadásul még az Atleticből sem néz ki oda esetleges erősítés. Max. jobbszélsőnek egy 16 éves, de még abban a pozícióban tudunk leginkább rotálni.
De úgy tűnik a csere jobbhátvédünkben sem bízik Flick, pedig az sokat segítene.
Ha David mellé ezt a 2 lyukat be tudjuk tömni nyáron már nagyon sokat tudnánk lépni előre. Egy Vanderson már csak hab lenne a tortán.