Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Kettőt hátralépve több dolog sem érthető és nem is feltétlen Fati kapcsán.
Ha a játékossal megbeszélte (és ebben nincs jogunk kételkedni), akkor korrektül járt el. Fati egészen biztosan ismeri az indoklást.brazilfan írta: ↑2025.02.07. 18:00:41Pont ez a problémám, hogy „kiolvasható”, ránk van bízva, hogy mit olvasunk ki belőle, ahelyett, hogy ki lenne mondva.
Ferrant csak pár meccs óta nem divat leszólni, pár meccsel ezelőtt a legtöbben még őt is el akarták volna zavarni, ahogyan Frenkie-t és Araujót is.
Borzasztóan kevés támadó van a keretben, a Barcelona nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy Fati a lelátón malmozik.
Nem látom Fati nevét....
De ha kiállna a vezetőség vagy az edző, és tegyük fel tényleg igaz, hogy műtét nélkül nem tud normálisan játszani, 2 évig ittmarad, és esély sincs a távozására.brazilfan írta: ↑2025.02.07. 16:43:44Amikor a mellőzésének a szakmai indoklását hiányoltam, nem arra gondoltam, hogy a szurkolók kezdjenek el ötletelni, hanem hogy az edzőtől vagy a sportigazgatótól lenne jó valamilyen konkrétumot hallani.
Az, hogy Fati nem ment el más klubokba, pedig mehetett volna, számomra nem szakmai indok.
Az pedig, hogy a cserék közül ő a leggyengébb, és teljesítmény alapján utolsó a sorban, szerintem eléggé rosszindulatú. Akkor lehetne igaz, ha kapná a játékperceket és nem élne vele, de hát nem ez történik, nincs is a keretben.
Nekem inkább azért zavaros ez az egész, mert Fati nem egy 30-31 éves játékos, akinek egy év kölcsön egy középcsapatban olyan, hogy feljebb már nem fog lépni vagy éppen 31-32 évesen már megszedte magát, túl van a zenitjén és inkább lepörgeti, ami a pályafutásából hátravan.Nemrég töltötte be a huszonkettőt, most van abban a korban, amikor lassan elkezdődhet a valós karrierje, még nem egy top csapat kezdője vagy meghatározó játékosa a szintje, de már elindulhat affelé és ehhez elengedhetetlenek a játékpercek, a küzdés.Kovbal88 írta: ↑2025.02.07. 14:48:25
Egyetértek, amikor visszajött Fati a sérülésből már kb egy hónapja egészséges volt ez olyan november október környékén volt és nem igazán játszott. Ennyi kihagyás, után jóval több lehetőségre van szükség, hogy visszarázódjon. Nagy hibát követ el, ha a pénzt választa mert pár év múlva már sehol se lesz, és hatalmas karriere lehetett volna. Lehet, hogy a sérülések megtörték, de nem ő az első játékos, aki lesérül. Pl Milito is komoly meccseket játszott a sérülése után. Persze van ellenpélda is. Umtiti. A klub szeritntem minden támogatást megadott neki, mert saját nevelés és mert anyagilag csak akkor jár jól, ha Fati egészséges.
Egyetértek, amikor visszajött Fati a sérülésből már kb egy hónapja egészséges volt ez olyan november október környékén volt és nem igazán játszott. Ennyi kihagyás, után jóval több lehetőségre van szükség, hogy visszarázódjon. Nagy hibát követ el, ha a pénzt választa mert pár év múlva már sehol se lesz, és hatalmas karriere lehetett volna. Lehet, hogy a sérülések megtörték, de nem ő az első játékos, aki lesérül. Pl Milito is komoly meccseket játszott a sérülése után. Persze van ellenpélda is. Umtiti. A klub szeritntem minden támogatást megadott neki, mert saját nevelés és mert anyagilag csak akkor jár jól, ha Fati egészséges.Chino írta: ↑2025.02.07. 14:32:02Nagy részével egyetértek, a Sevillás részt kiegészíteném azzal, hogy ott is inkább csak Pimienta akarta, de valóban voltak még csapatok, akik igényt tartottak volna kölcsönre, de az anyagi feltételek és Fati "szándéka" miatt sem jöhetett létre semmilyen transzfer.gránit írta: ↑2025.02.07. 13:13:14A Sevilla csak egy példa volt, számos más ajánlatot is kapott Fati. Többek között a Benfica is kölcsönvette volna tavaszra, a fizetésének 35%-át állták volna. Felszabadult volna 5 millió euró, 1:1-ben egy egész jó igazolás is kijött volna ebből. De nem. Ő inkább ül otthon meg a lelátón, mint játszani egy Benficában...
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -113974453
A jelenlegi tartalékaink közül ő a leggyengébb, a csapatrészt tekintve legalábbis. Egyértelműen vésztartalék. Ezt tudja. De inkább ezt választja, mint játszani nagyon is jó klubokban. Innentől kezdve nem tudom komolyan venni, hogy szegény nem jut lehetőséghez. Ott volt neki a lehetőség, nem kellett neki, inkább ül a lelátón. A játéklehetőség meg sorry, de nem jár alanyi jogon. Teljesítmény alapján nálunk utolsó a sorban, innentől kezdve két lehetősége volt, elmenni máshova, játszani, fejlődni, bizonyítani, vagy lelátózni, otthon ücsörögni. Utóbbit választotta...
Vele kapcsolatban nekem is a sportemberi hozzáállása miatt van problémám. Simán benne van az is a pakliban, hogy kitölti a szerződését olyan helyzetben, mint jelenleg (főleg, ha igazolunk valakit nyáron a helyére), aztán a kutyának sem fog kelleni, még egy középcsapatban sem lesz helyei. Legfeljebb valami kazah vagy hasonló csapatba mehet el 700-800 ezerért bohóckodni, aztán gondolkodhat, hogy megérte-e a karrierjét beáldozni. Mert már tényleg 180 fokos változásra lenne szükség, hogy itt pályafutása legyen. Legalábbis szerintem.
Az viszont szerintem nem igaz, hogy a posztján megvagyunk, pont az ahová kellene ember. Játszott középen, de az neki inkább kényszerposzt, ő alapvetően egy szélső. Nem szép dolog egy ilyen meccs után elővenni Torrest, de szélen ő nettő emberhátrány. Középen gólerős és rotációban oda megfelelő, de bal oldalon, eredményességben, de főleg játékban a minimális szint alatt van. Ahogy azt sem mondanám, hogy Fati kapott elég lehetőséget. Egyetlen meccse volt, ahol releváns játékpercet kapott. És amikor pályára lépett kifejezetten jól mozgott. 180 percet játszott összesen (Torres a sérüléséig 430 perc alatt lőtt egy gólt, a Valladolidnak a hetediket). Szóval a teljesítményét annyira nem kritizálnám, ezért is érthetetlen, hogy nem távozott kölcsön valahová, simán feléphítette volna magát és akár jövőre olyan játékosként térhetne vissza, aki tényleg fontos része lehet a keretnek. (ha már mindenképp itt akar maradni)
Nagy részével egyetértek, a Sevillás részt kiegészíteném azzal, hogy ott is inkább csak Pimienta akarta, de valóban voltak még csapatok, akik igényt tartottak volna kölcsönre, de az anyagi feltételek és Fati "szándéka" miatt sem jöhetett létre semmilyen transzfer.gránit írta: ↑2025.02.07. 13:13:14A Sevilla csak egy példa volt, számos más ajánlatot is kapott Fati. Többek között a Benfica is kölcsönvette volna tavaszra, a fizetésének 35%-át állták volna. Felszabadult volna 5 millió euró, 1:1-ben egy egész jó igazolás is kijött volna ebből. De nem. Ő inkább ül otthon meg a lelátón, mint játszani egy Benficában...
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -113974453
A jelenlegi tartalékaink közül ő a leggyengébb, a csapatrészt tekintve legalábbis. Egyértelműen vésztartalék. Ezt tudja. De inkább ezt választja, mint játszani nagyon is jó klubokban. Innentől kezdve nem tudom komolyan venni, hogy szegény nem jut lehetőséghez. Ott volt neki a lehetőség, nem kellett neki, inkább ül a lelátón. A játéklehetőség meg sorry, de nem jár alanyi jogon. Teljesítmény alapján nálunk utolsó a sorban, innentől kezdve két lehetősége volt, elmenni máshova, játszani, fejlődni, bizonyítani, vagy lelátózni, otthon ücsörögni. Utóbbit választotta...
Azért az sem volt kis gond, hogy a Sevilla nagyon kis részét állta volna a fizetésének, Fati meg nem akart csökkenteni fizetést...Troym írta: ↑2025.02.07. 09:54:02A Sevilla hívta Fatit, ő ment volna, csak ott a Negreia és az Olmo ügy és Laportáék blokkolták a távozását oda.
Elég régóta megy a hiszti a két csapat között, Laporta legutóbb talán el sem ment a meccsre.
Joan Laporta has been requested to attend #SevillaBarca in the director's box, as per Relevo.
Last season, the #Barca president snubbed Sevilla's invitation.
A Sevilla hívta Fatit, ő ment volna, csak ott a Negreia és az Olmo ügy és Laportáék blokkolták a távozását oda.
Minden nap indokolni kellene újra meg újra?brazilfan írta: ↑2025.02.06. 20:17:37Az idézet a műtét előtti állapotot írja le, de a linkelt cikkben a Fatit operáló sebész azt állította, hogy a műtét sikeres volt, csak a rehabilitációt, amit már nem neki, hanem a stábnak kellett felügyelnie, elsiették.
A sebész véleményét már én is többször idéztem a fórumon, de arról semmit nem olvastam, hogy a stáb hogyan reagált erre.
A combhajlító izmával van baj, ahogy Cugat is nyilatkozta, és a 3. műtétet nem vállalta, úgy néz ki, nem a térdét kellett volna harmadszorra.brazilfan írta: ↑2025.02.06. 20:17:37Az idézet a műtét előtti állapotot írja le, de a linkelt cikkben a Fatit operáló sebész azt állította, hogy a műtét sikeres volt, csak a rehabilitációt, amit már nem neki, hanem a stábnak kellett felügyelnie, elsiették.
A sebész véleményét már én is többször idéztem a fórumon, de arról semmit nem olvastam, hogy a stáb hogyan reagált erre.
Az idézet a műtét előtti állapotot írja le, de a linkelt cikkben a Fatit operáló sebész azt állította, hogy a műtét sikeres volt, csak a rehabilitációt, amit már nem neki, hanem a stábnak kellett felügyelnie, elsiették.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.06. 19:55:42Xavi Torres explains Ansu Fati's injury:
Mondjuk ha ez igaz, lehet elég szakmai indok
Szerintem egyértelmű az indoklás...brazilfan írta: ↑2025.02.06. 19:32:22Nyilván az edző dönti el, hogy kik játszanak és kik nem, ugyanakkor jó lenne hallani valamilyen indoklást. Anélkül csak találgatások vannak. Egy játékos nem papír zsebkendő, hogy használat után kidobjuk, főleg nem egy saját nevelést. Nem akarom elhinni, hogy Fati elfelejtett focizni vagy nem érti a taktikát, és nem tudom, hogy ezeken kívül mi lehet még szakmai indok.
Xavi Torres explains Ansu Fati's injury:
Hát, a showbiz ilyen, kemény világ. Indoklást meg nem nagyon adhat, hiszen nem nagyon mondhat negatívat a játékosára ezer okból kifolyólag sem (erkölcs, média, de ennél gyakorlatibb okokból sem, mint pl. eladhatóság, stb).brazilfan írta: ↑2025.02.06. 19:32:22Nyilván az edző dönti el, hogy kik játszanak és kik nem, ugyanakkor jó lenne hallani valamilyen indoklást. Anélkül csak találgatások vannak. Egy játékos nem papír zsebkendő, hogy használat után kidobjuk, főleg nem egy saját nevelést. Nem akarom elhinni, hogy Fati elfelejtett focizni vagy nem érti a taktikát, és nem tudom, hogy ezeken kívül mi lehet még szakmai indok.
Nyilván az edző dönti el, hogy kik játszanak és kik nem, ugyanakkor jó lenne hallani valamilyen indoklást. Anélkül csak találgatások vannak. Egy játékos nem papír zsebkendő, hogy használat után kidobjuk, főleg nem egy saját nevelést. Nem akarom elhinni, hogy Fati elfelejtett focizni vagy nem érti a taktikát, és nem tudom, hogy ezeken kívül mi lehet még szakmai indok.