Pontosan. Ott a technika, évtizedes csúszással elkezdtük használni, de alig, néhány százalékát használjuk ki kb a kapacitásának, mintha vennénk egy Ferrarit és néha átugranánk vele biciklitempóval a boltba. Rengeteg dolgot utólag is meg lehetne adni, vagy épp elvenni. De fura módon erre nem nagyon van hajlandóság. Ha nem is tiltják el, ha legalább ez egy utolsó csepp lesz a kőkorszaki szabályok poharába, már az is valami lenne. Csak nem tudom, miért kell nyolcvan ilyen esetet megvárni, hogy módosítsanak, ez azért nem valami iszonyat specifikus eset, aminek a megjósolása lehetetlen, és precedenst kell várni a módosításhoz. Ugyanolyan gyötrelmesen rosszul kezeljük, mint évek óta a második sárgákat a VAR-al, az egész világ látja, mekkora hülyeség, és semmi.torotam írta: ↑2025.04.14. 21:23:27Ez megint egy rossz irány, ha szentül ragaszkodnak csak ahhoz, amit a bíró leírt a jegyzőkönyvbe. Gondoljunk csak bele, hogy Soto Grado az esetre első körben maximum egy sárgát adott. Egy sárgát!!FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.14. 08:24:55Az, hogy hány meccses eltiltást kaphat, a játékvezető által elkészített jegyzőkönyvből derül ki.
Itt 1-3, mert Grado szerint a labda megszerzésére irányult.Ha nincs a VAR, akkor ez a szándékos sérülésokozás kvázi retorzió nélkül marad. Döbbenetes ebbe belegondolni. Na ettől kezdve annulálnám Soto Grado által leírtakat és az egyértelmű videofelvételek alapján döntenék. Nem is értem, a digitalizáció korában, mikor a játékosok minden mozdulatát több kamera veszi a legjobb felbontásban miért ragaszkodnak csak ahhoz, amit a játékvezető jegyzőkönyvbe rögzít.
Nagyon kíváncsi vagyok végül mi lesz ebből.
Amúgy amilyen madridi csatornákat nézek, szinte mind egyetértenek abban, hogy 4-5 meccses ban, de akár szezon végéig is mehetne, és nem szólnának semmit. Szóval itt abszolút semmilyen vita nincs szerintem, mit érdemel a francia. A mozdulatában érdemes visszanézni azt a pillanatot, amikor egy pillanatra visszahúzza a lábát, lendületet véve, hogy nagyobb erőt tudjon kifejteni, és onnan meginítja a taposó, bár inkább valami harcművészetben használatos mozdulatot. Ez az az pillanat, amikor senki nem magyarázhatja meg, hogy nem szándékosan lábra ment, úgyhogy nemigen jöhet szóba az, hogy 1-3 meccs, mert a labdáért való küzdelemben mellélépett.