bence0330 írta: ↑2025.09.22. 15:04:24
brazilfan írta: ↑2025.09.22. 13:57:24
Menetrendszerűen hozta a szokásos dominanciát, 75 perc alatt 106 labdaérintés, 93%-os passzpontossággal, 4 kulcspasszal, hosszú indításokkal,
klasszikus xavis-iniestás tisztára játszással, és volt egy fontos mentése is, amikor 8 méter hátrányból indulva blokkolta a Getafe-szélső beadását.
Mindent célratörően, de tisztán, sportszerűen csinál.
Igen, nálam ez a kettő az ő fő erénye, pedig van egy pár. Ahogy kikeveredik 2-3 ember közül, abban nincs párja jelenleg talán, illetve amilyen mennyiségű labdát szerez nemhogy durvaság, de még igazából szabálytalanság nélkül is, az döbbenetes. Ilyen labdaszerző statokat Casemiro féle hentesek szoktak max produkálni. Hihetetlen érzéke van, hogy belépjen valaki elé úgy, hogy kb hozzá sem ér az ellenfélhez, de a labdát elszedi. Mint a proverbális gyerektől a cukorkát eset.
Ami 1-2 minimális hiányossága van, az csak azt akadályozta volna meg, hogy top3 10-essé váljon, ott nem tudott volna kiteljesedni, szóval örülök, hogy megtaláltuk a helyét, ezen a 6-8 közötti poszton gyakorlatilag nincs is gyenge pontja.
Én még azt emelném ki, hogy ezt konstans tudja hozni. Minden meccsen benne van az MVP-ért folytatott harcban, csak azért nem kapja meg, mert szinte mindig van olyan támadó, aki dupláz vagy gól+assisttal zár, esetleg győztes gólt rúg. Tegnap nyilván Ferrant választották a két gólja miatt, de kompletten nézve ő is simán megkaphatta volna a címet.
Nem hullámzó a teljesítménye, eddig talán ő és Joan Garcia az aki minden meccsen kiemelkedő, hiba nélkül hozza a meccseit. És ez nem csak az idei 6 mérkőzés alapján, hanem az egész tavalyi szezonra is igaz.
Egyszerűen, ha látom, hogy hozzá kerül a labda teljesen nyugodt vagyok, tudom, hogy nem lesz baj, labdavesztés, amivel az ellenfél indulhat, szinte 100%,hogy megtartja a labdát és megtalálja vele a társat.
Ami miatt talán "sajnos" hasonlít Inire, hogy kevés találatot jegyez, ha ebben a statban is magasabb lenne, szerintem simán ott lenne az Aranylabda top3-ban is. Ugyanakkor még így is posztján a legszűkebb elitbe tartozik. Kicsit olyan, mint a PSG-ben Vitinha. Kevésbé látványos amit letesz, nem ő lövi a gólokat, ami kimondatlanul is az egyik, ha nem a legfontosabb szempont.
Ha egy újabb párhuzamot kellene vonni Inivel, neki ott volt Messi, aki mellett nagyon nehéz, ha nem lehetetlen volt kitűnni, Pedri pedig megkapta Yamalt.
Barca szurkolóként ez egy nagyon kellemes érzés, az ő szempontjából viszont elég nehéz lehet. Még szerencse, hogy nem az a tipus, akit ez frusztrálna vagy megsértődne. Ráadásul még csak 22 éves, nagyon messze van még a plafonja, nagyon kiváncsi vagyok 2-3 év múlva hol lesz. Csak ússza meg a sérüléseket, komoly formahanyatlást, korai kiégést nehezen tudok elképzelni nála.