2025.05.15. 03:07:43
Mindketten helyzetkialakító gépek, ebben európa legjobbjai. Rapha emellett most pont gólvágó is lett persze, de nem hinném, hogy ez volt a lényeg. Ilyenünk nincs inkább, akik megteremtik a szitukat. Gólt tudunk rúgni nélkülük is, vagy hát pont hogy nem, úgy fogalmaznám, hogy a gólt meglövi más is. Yamal az egész keretben egyetlen játékosunk, aki cselekkel bontani tud, márpedig ilyenből minimum egy kell a pályára. Elsősorban jól cselező, ha lehet, emellé gólerős játékost keresünk, de szerintem utóbbi másodlagos. Yamal sem gólvágó, mégis döbbenet meghatározó szerepe van (persze olyan keveset se lőtt, de Flick rendszerében ez soknak semmiképp nem számít).
Nem gólvágót keresünk, hanem "kreálót"
Már ilyet kellett volna eleve hozni Olmo helyett, mert amit Olmo letett az asztalra azon a pár meccsén, azt sokan tudják a keretből. Még olyan játékos is, aki alig kap meccseket, Torre kb semmivel nem volt veszélytelenebb, amikor játszott, csak hát rajta nincs árcédula. Amit pl. Yamal tud, azt konkrétan zéró másik ember tudja a keretben. Nem gyengébben, szinteséssel, az oké lenne, hanem egyszerűen nincs ilyen. Raphinhát stílusban még so-so lehet pótolni, de ő mondjuk szintre van inkább az őt helyettesítő Fermínek, Gavik felett (azért remélem a felsorolt nevekből itt is érezhető, hogy neki sincs cseréje, posztra Fati lenne ez, de benne nem bízunk, ez teljesen tarthatatlan, igazából két szélső cserét kéne venni, hogy két bevethető játékos legyen minen poszton, de szerintem be kell érjük eggyel, aki két posztos). Ezért ha Yamal kiesik, baj van, mert senki nem tudja helyettesíteni. Raphinha kicsit más eset, de akkor is baj van azért. Ezért fogunk szerintem olyan szélsőt venni, aki mindkét oldalon jó, és tud cselezni is. Olmót bármikor gondolkodás nélkül elcserélném bármilyen ilyen minőségibb játékosra, kb Paixaotól kezdődően felfelé. Olmót akapvetően félelemből bárkire elcserélném, túl szűk a keretünk egy ilyen hol volt, hol nem volt elérhetőségű játékoshoz, aki még egészségesen is 1 jó aztán 3 szürke meccset hoz. Ennyit nem ér nekünk a dolog, van ott millió játékosunk, akik ezt tudják, sőt, még jobb is van oda nála, főleg, ha hozunk balra szélsőt. Nem mellesleg a B-ből is oda ácsingóznak a leginkább, Chino tán pontosít, de pl. Guille is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy