FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.06. 21:27:19
bence0330 írta: ↑2025.06.06. 21:02:39
Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.
NL és Klub VB szerintem nem sokat befolyásol, kivéve ha PSG nyeri azt is. Remélem nem Mbappe kapja ha ők nyerik, az szerintem elég gáz lenne az idei szezonjuk után.
Rodri aranylabdája után szerintem jó esélye van Raphinhának a 3 kritérium alapján. Yamalt sokkal jobb játékosnak tartom mindkettőjüknél,(Dembelé, Raphinha) de neki lesz még esélye megnyerni, és én sem szeretném, ha 18 évesen teljesen elszállna. És azért a gólszerzésben még javulhat, de az tény, hogy a spanyol válogatott és a Barca legjobb játékosa ilyen fiatalon.
Azért Rodri EB-győztes lett (amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, a VB-vel sem teszik), a torna MVP-je, angol bajnok, ahol Haalandok előtt, vkp-ként a csapat talán legjobbja volt. Plusz bevezették a fp-t, ahol a világ legellenszenvesebb játékosa ellen "küzdött". De még így is hajszálon múlt, hogy ki nyeri.
Nekem a Bl-el az a bajom, hogy többségében egy meccsen múlik, ahol bármi lehet. Ha az Inter győz eszébe sem jutott volna senkinek, hogy Dembélé MVP legyen, pláne hogy Aranylabda közelébe kerüljön. Május elejéig-közepéig egy olyan lista sem volt, ahol a top5 esélyes közé sorolták, mindenhol Raphina vezetett toronymagasan.
Ahogy jelenleg is bőven megérdemli, ha csak a Bl-t tekintjük is. Az egész sorozatban húzta a csapatot, gólkirály lett, legtöbb assistot ő jegyezte, rekordot állított be, ami eddig csak egyszer sikerült és ezek csak a száraz statisztikák. Szinte mindig a győztes csapatból kerül ki valaki, túlnyomó részt támadó, akinek a legnagyobb hype-ja van. A tavalyelőtti díjat nem sorolnám ide, azt Messi kapta és tudjuk, hogy az mindig más téma.
Az Aranylabda elvileg egy egyéni díj és nem attól függ, hogy mit ért el a csapat. Legalábbis papíron, viszont egyértelmű, hogy ez nem igaz. Ha egy Vitinhát kivettünk volna abból a csapatból, ha nem is annyira, de közel olyan mértékben megsínylette volna a csapat.
Ahogy Yamalért sem igazán szurkolók. Egyrészt a brazil jobban megérdemli, ő is inkább a tavasza miatt ekkora hype-ot, másrészt teherként is megélheti vagy nagyon elszáll magától. Így is már hatalmas elvárásokat támasztanak felé. Ha egy válogatott meccsen 17 évesen nem villog, már beleállnak.
Eddig is sok esetben nem volt igazságos az Aranylabda, de ha most nem a brazil kapja a 21. század egyik, ha nem a legnagyobb méltánytalansága lesz.