Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.08.07. 19:10:09

Nálam a Dembelé, Vitinha, Raphina hármasból bárki kaphatja.
Yamal azért nem, mert nála Raphinha jobb volt összességében, nekem fura lenne, hogy tőlünk kerül ki a győztes, és az nem Raphinha.

Az is szinte biztos, hogy Yamalon kívül a másik háromnak ez élete lehetősége, egyetlen dobása az aranylabda megnyerésére, Yamal ha így folytatja és fejlődik néhány dologban még, akkor fog nyerni, valószínűleg nem is egyet.

Viszont a hype Yamalt fogja odatolni, a klub is őt fogja előtérbe tenni ha kell, ez nem kérdés.
Mondjuk ez nekem egy olyan év, hogy bárki kaphatja, nem leszek szomorú egyikük miatt sem, sőt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 18:44:56

Én vállalom, hogy nem tudnék szavazni és amennyiben lenne lehetőségem szavazni, inkább megköszönném a lehetőséget és nem élnék vele, visszaadnám.

Ha kötelező lenne választani, akkor a legszűkebb listából ecc pecc kimehetsz dobná ki nálam a győztest.

Szerintem nincs alkalmas jelölt - jelenleg - erre a díjra és bárki is kapja majd, több sebből is vérezni fog.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.07. 18:14:35

MessiNeymarSuarez írta:
2025.08.07. 17:44:55
Szerintem pontosan mostanában igazságosabb az aranylabda. A PSG taroljon az UEFA díjátadón a BL miatt.
Ha a sportszerűség, csapatteljesítmény, egyéni teljesítmény a kritériumok, akkor Raphinhának jó esélye van.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.08.07. 17:44:55

Chino írta:
2025.08.07. 16:52:18
Leon írta:
2025.08.07. 16:14:19
Yamal szerintem az óriási hype miatt meg fogja kapni, erre a sorrendre számítok ezért:

1. Yamal
2. Dembele
3 Raphina

Ez lenne az igazságos.

1.Dembele
2. Raphina
3.Yamal

Ezt szeretném:

1. Raphina
2. Yamal
3. Dembele
Szerintem egy Dembele aranylabda nem lenne feltétlenül igazságos. Ha nem BL győztes lenne, hanem mondjuk ezüstérmes maximum harmadik helyen jöhetne szóba vagy még ott sem. De a PSG úgy alapból csapatként nyert, de ha mégis onnan kellene kiemelni valakit az sem ő lenne. Egy Doué sem nagyon maradt el tőle teljesítményben, de egy Vitinhának például sokkal nagyobb érdemei vannak a tavalyi PSG sikerekben. Én sokat rá mernék tenni, hogy nélküle nem lett volna meg az a BL-győzelem, Dembélé esetében már nem vagyok ilyen biztos. A portugálnak ráadásul leesett még egy NL is, ha Rodri megkapta szerintem Vitinhának is ki lehetne osztani.

Ez is bizonyítja, hogy a hype mennyit számít. A Barca esetében is hasonlóan működik. Yamal a játéka, kora, eladhatósága, népszerűsége miatt simán megelőzi Raphinhát, a teljesítménye miatt viszont utóbbinak inkább ott lenne a helye. Ráadásul Yamal pont tavasszal került világszinten felszállóágba, akkor ismerték meg a legtöbben, erre pedig jobban emlékeznek az emberek, mint az őszre, kora tavaszra. Még az se segít ezen, hogy, ha a brazil játékát nem is követte folyamatosan valaki, olyan brutális számokat hozott, hogy mindenki felkapja rá a fejét.
Én úgy vagyok vele, hogy ha Raphinha nem kapja meg, akkor inkább landoljon Dembélénél, egyelőre nem hiányzik Yamalnak. Nagyon fiatal, bőven lesz még lehetősége bogyókat gyűjteni, maradjon egyelőre a földön.
Mivel az Aranylabda már egy jóideje a "A BL/EB/VB győztes csapat legjobb játékosa" díjjá alakult így szerintem Dembelé fogja megkapni vagy pl Vitinha.

Yamallal egyetértek, egyrészt így is kb hihetetlenül fiatalon felfoghatatlan magasságokba került, konkrétan 17 évesen 2 év alatt a semmiből előkerült és "méltó Messi-utód" és "jövő/jelen legjobb játékosa" néven emlegetik, ezt már önmagában is kb alig lehet felfogni épp ésszel, hát még ha lecsúszna neki egy aranylabda is.
Inkább nyerje meg majd pár évvel később, lehetőleg a Barcával BL nyertesen. Najó ha jövőre BL-t nyerünk egye fene megkaphatja 8) :D

Másrészt főleg Raphinha tolt földöntúli szezont, a BL-ben rengeteg sorsfordító meccsei voltak míg Yamal a BL-ben fokozatosan lépett át a "szertelen" kategóriából jobbnál jobbra, de leginkább főleg tavasszal, és akkor is csak 30-40 percekre elkápráztatta a nézőket de utána haloványabb volt, ami korából adódóan teljesen érthető, de azért összességében nem aranylabdás szint, viszont 1-2 éven belül bőven meglehet és lesz is ha nem akad meg a fejlődésben/fejben.
Plusz ha most kimondanák hogy ő a legjobb, még BL trófea nélkül is, akkor hova a motiváció hogy tovább fejlődjön?! Én leginkább ettől félnék.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.07. 17:32:09

Ja, ha PSG, akkor nálam kérdés nélkül Vitinha, NL-el még eredmények miatt is, ő szabta a fazont, ráadásul a végefelé egyre inkább clutch lett még gólpontokban is a különböző sorozatokban. Kb mint Rodri, csak az eredményekben még sokkal jobb. Ha Barca, akkor nálam úgy 52-48%-os győzelemmel Raphinha, annyi területen hozott extrát, ilyen számok mellett még védekezésben is, hogy az szerintem jutalmazandó, és igazából a két fő ligájának is ő volt a legjobbja (La Liga hivatalos, a BL-ben meg asszem senki nem kérdőjelezi meg, függetlenül attól, hogy valakinek a PSG-ből kellett odaadni, érthető okokból). De nálam eredményestől mindenestől Vitinha lenne a legigazságosabb. Dembélé nagyon jó volt, de azért a számai (elsősorban) középcsatárként nem kiugróak (nagyon jók, persze), főleg, ha azt nézzük, hogy a lényegi része egy gyenge ligában jött, igazából onnantól, amikor már tét nélkülivé kezdett válni az egész, és amúgy Kvara megérkezése után ugrott két szintet a PSG, az is beszédes. Én őt a 3.-4. hely köré tenném.

Szóval a fenti játékban, ami szerintem lesz: Dembélé-Yamal-Vitinha

Ami szerintem igazságos lenne: Vitinha-Raphinha-Yamal/Dembi

Amit szeretnék: Raphinha-Vitinha-Yamal. (Jó, Barcásként Rapha-Yamal-Pedri, de na)

Nyilván egy Salah meg Raphinha eleve óriási hátrányból indul már azzal, hogy nem volt válogatott tornájuk. Kicsit emiatt igazságtalannak is érzem ilyeneket beleszámolni, nem egyenlőek az esélyek, de hát ez van. Ők ráadásul már csak azzal is kiszálltak, hogy klub vb-jük sem volt, Yamalnak is nyilván ezzel jelentőset gyengültek az esélyei, de neki legalább ott volt az NL döntő.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.07. 16:52:18

Leon írta:
Yamal szerintem az óriási hype miatt meg fogja kapni, erre a sorrendre számítok ezért:

1. Yamal
2. Dembele
3 Raphina

Ez lenne az igazságos.

1.Dembele
2. Raphina
3.Yamal

Ezt szeretném:

1. Raphina
2. Yamal
3. Dembele
Szerintem egy Dembele aranylabda nem lenne feltétlenül igazságos. Ha nem BL győztes lenne, hanem mondjuk ezüstérmes maximum harmadik helyen jöhetne szóba vagy még ott sem. De a PSG úgy alapból csapatként nyert, de ha mégis onnan kellene kiemelni valakit az sem ő lenne. Egy Doué sem nagyon maradt el tőle teljesítményben, de egy Vitinhának például sokkal nagyobb érdemei vannak a tavalyi PSG sikerekben. Én sokat rá mernék tenni, hogy nélküle nem lett volna meg az a BL-győzelem, Dembélé esetében már nem vagyok ilyen biztos. A portugálnak ráadásul leesett még egy NL is, ha Rodri megkapta szerintem Vitinhának is ki lehetne osztani.

Ez is bizonyítja, hogy a hype mennyit számít. A Barca esetében is hasonlóan működik. Yamal a játéka, kora, eladhatósága, népszerűsége miatt simán megelőzi Raphinhát, a teljesítménye miatt viszont utóbbinak inkább ott lenne a helye. Ráadásul Yamal pont tavasszal került világszinten felszállóágba, akkor ismerték meg a legtöbben, erre pedig jobban emlékeznek az emberek, mint az őszre, kora tavaszra. Még az se segít ezen, hogy, ha a brazil játékát nem is követte folyamatosan valaki, olyan brutális számokat hozott, hogy mindenki felkapja rá a fejét.
Én úgy vagyok vele, hogy ha Raphinha nem kapja meg, akkor inkább landoljon Dembélénél, egyelőre nem hiányzik Yamalnak. Nagyon fiatal, bőven lesz még lehetősége bogyókat gyűjteni, maradjon egyelőre a földön.
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

1. Yamal
2. Dembele
3 Raphina

Ez lenne az igazságos.

1.Dembele
2. Raphina
3.Yamal

Ezt szeretném:

1. Raphina
2. Yamal
3. Dembele
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.07. 15:34:49

Most megy az aranylabda jelöltek bemutatása.
Ha jól látom a kapus kategórián kívül mindenhol vannak Barcás jelöltek.
Flicket is jelölték a legjobb edző díjra.
Enrique-től nem fogom sajnálni, de az anyagi lehetőségek miatt Flicknek adnám.
Jelölték a Barcát női, férfi legjobb csapat kategóriában is.
Legjobb játékos nálam Raphinha
bence0330

2025.06.09. 13:06:26

Ha nem Barcás kapja, akkor Vitinhának adnám. Őt érzem a csapata talán legjobbjának, és szavazati szempontból pluszban még az NL-t is megnyerte (ami nálam nem lenne téma, de szerintem az lesz. Szerintem ő olyan lenne, mint Rodrié, egy rossz szót nem lehetne rá szólni, még annyit sem, mert a BL is megvan neki. Dembélé szerintem ekkora húzóember nem volt, ott inkább Kvara érkezésével az egész támadótrió lett nagyon komolyan összerakva, ráadásul a számai főleg center pozícióból jönnek, amik úgy is nagyon jók, de azért nem olyan kiemelkedőek. Azt se mondom, hogy nem érdemelné meg, sajnos el kell ismerni, hogy végre kijött belőle az, amiről tudtuk, hogy benne van, de itt nagyon ügyesen leplezett/leplezett a mindenkori stáb, de nálam Vitinha előtte van.

Amúgy nyilván szurkolok Raphinhának vagy Yamalnak, előbbinek azért jobban, igazságosabbnak érezném.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.06.09. 13:02:26

Chino írta:
2025.06.09. 12:54:47
Eddig is sok esetben nem volt igazságos az Aranylabda, de ha most nem a brazil kapja a 21. század egyik, ha nem a legnagyobb méltánytalansága lesz.
Az szerintem még mindig az, hogy Iniesta nem kapta meg.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.09. 12:54:47

FcBarcelona1 írta:
2025.06.06. 21:27:19
bence0330 írta:
2025.06.06. 21:02:39
Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.
NL és Klub VB szerintem nem sokat befolyásol, kivéve ha PSG nyeri azt is. Remélem nem Mbappe kapja ha ők nyerik, az szerintem elég gáz lenne az idei szezonjuk után.
Rodri aranylabdája után szerintem jó esélye van Raphinhának a 3 kritérium alapján. Yamalt sokkal jobb játékosnak tartom mindkettőjüknél,(Dembelé, Raphinha) de neki lesz még esélye megnyerni, és én sem szeretném, ha 18 évesen teljesen elszállna. És azért a gólszerzésben még javulhat, de az tény, hogy a spanyol válogatott és a Barca legjobb játékosa ilyen fiatalon.
Azért Rodri EB-győztes lett (amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, a VB-vel sem teszik), a torna MVP-je, angol bajnok, ahol Haalandok előtt, vkp-ként a csapat talán legjobbja volt. Plusz bevezették a fp-t, ahol a világ legellenszenvesebb játékosa ellen "küzdött". De még így is hajszálon múlt, hogy ki nyeri.
Nekem a Bl-el az a bajom, hogy többségében egy meccsen múlik, ahol bármi lehet. Ha az Inter győz eszébe sem jutott volna senkinek, hogy Dembélé MVP legyen, pláne hogy Aranylabda közelébe kerüljön. Május elejéig-közepéig egy olyan lista sem volt, ahol a top5 esélyes közé sorolták, mindenhol Raphina vezetett toronymagasan.
Ahogy jelenleg is bőven megérdemli, ha csak a Bl-t tekintjük is. Az egész sorozatban húzta a csapatot, gólkirály lett, legtöbb assistot ő jegyezte, rekordot állított be, ami eddig csak egyszer sikerült és ezek csak a száraz statisztikák. Szinte mindig a győztes csapatból kerül ki valaki, túlnyomó részt támadó, akinek a legnagyobb hype-ja van. A tavalyelőtti díjat nem sorolnám ide, azt Messi kapta és tudjuk, hogy az mindig más téma.
Az Aranylabda elvileg egy egyéni díj és nem attól függ, hogy mit ért el a csapat. Legalábbis papíron, viszont egyértelmű, hogy ez nem igaz. Ha egy Vitinhát kivettünk volna abból a csapatból, ha nem is annyira, de közel olyan mértékben megsínylette volna a csapat.
Ahogy Yamalért sem igazán szurkolók. Egyrészt a brazil jobban megérdemli, ő is inkább a tavasza miatt ekkora hype-ot, másrészt teherként is megélheti vagy nagyon elszáll magától. Így is már hatalmas elvárásokat támasztanak felé. Ha egy válogatott meccsen 17 évesen nem villog, már beleállnak.
Eddig is sok esetben nem volt igazságos az Aranylabda, de ha most nem a brazil kapja a 21. század egyik, ha nem a legnagyobb méltánytalansága lesz.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.06.07. 13:39:46

Asensi írta:
2025.06.07. 00:37:27
Troym írta:
2025.06.06. 20:42:35
mert nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda
Amit ma megnyerhetsz, ne halaszd holnapra...
Egy Spanyol-Francia meccs után olyan kósza gondolataim támadtak, hogy
  • Yamal klassziokkal jobb volt mint Dembelé vagy Mbappé
  • Meg van az új CR7 Mbappé személyében? A madridista sztár, aki egy barca játékos árnyékában tengődik
Egy meccs alapján erős következtetéseket vontál le. Főleg, hogy Yamal egy sokkal jobban összerekott válogatottban játszik, mint a franciák, ahol évek óta nincs kémia a játékosok között.
Leon
Director del Fútbol

2025.06.07. 11:17:07

Én is Raphinak adnám de ha Yamal behúzza ezt a trófeát is akkor szerintem megkapja. Akkor a hype amúgy is körülötte.
Én nem bánnám mert csak azért sem mert a bohóc brigád szurkolói olyan szinten vergődnek miatta, hogy öröm nézni. :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Asensi
Jugador del Barça

2025.06.07. 00:37:27

Troym írta:
mert nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda
Amit ma megnyerhetsz, ne halaszd holnapra...
Egy Spanyol-Francia meccs után olyan kósza gondolataim támadtak, hogy
  • Yamal klassziokkal jobb volt mint Dembelé vagy Mbappé
  • Meg van az új CR7 Mbappé személyében? A madridista sztár, aki egy barca játékos árnyékában tengődik
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.06. 21:27:19

bence0330 írta:
Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.
NL és Klub VB szerintem nem sokat befolyásol, kivéve ha PSG nyeri azt is. Remélem nem Mbappe kapja ha ők nyerik, az szerintem elég gáz lenne az idei szezonjuk után.
Rodri aranylabdája után szerintem jó esélye van Raphinhának a 3 kritérium alapján. Yamalt sokkal jobb játékosnak tartom mindkettőjüknél,(Dembelé, Raphinha) de neki lesz még esélye megnyerni, és én sem szeretném, ha 18 évesen teljesen elszállna. És azért a gólszerzésben még javulhat, de az tény, hogy a spanyol válogatott és a Barca legjobb játékosa ilyen fiatalon.
Troym
Llegenda del Barça

2025.06.06. 21:13:26

Deluigi írta:
2025.06.06. 21:00:47
Troym írta:
nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda.
Ezt vizionaltuk eddig is, hogy nem jo neki a sok meccs, aztan rankcafolt a vegere.

Legyen most is igy, egy aranylabda utan fejlodjon ugyanekkorat, mint iden...
Csak más az egész, hogy jó a kölyök, húzza a csapatot sok meccsen, vagy adott esetben aranylabdásként húznia KELL a csapatot. Iszonyatosan ki fogják kezdeni, ha megkapja a díjat és a következő szezonban is lesz 3 olyan hónap, amikor nincs gólja. Síkideg volt most is januárra.
Mindegy, reméljük meg tud vele birkózni.
bence0330

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.06. 21:00:47

Troym írta:
nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda.
Ezt vizionaltuk eddig is, hogy nem jo neki a sok meccs, aztan rankcafolt a vegere.

Legyen most is igy, egy aranylabda utan fejlodjon ugyanekkorat, mint iden...
Troym
Llegenda del Barça

Szerintem nincs mostanra olyan bolygóegyüttállás, hogy Raphinha kapja.
Szakmai sikerességi alapon Dembele kapja, hype alapon meg Yamal, de előfordulhat, hogy hasonló történik, mint tavaly a Madrid játékosokkal, hogy még a Barca játékával szimpatizálók is néha erre, néha arra fognak szavazni, de ilyen médiazajnál már nem látom sem Pedri, sem Raphinha esélyét aranylabdára.

Én most 55-35-10% Yamal - Dembele-Raphinha sorrendet látom legnagyobb sajnálatomra, mert nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda, de Raphinhát még beelőzheti Vitinha is egy NL győzelemmel.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.06. 17:43:33

https://barcauniversal.com/la-liga-pres ... -vinicius/
Hát ezt az embert eddig sem kedveltem.
Hogy lehet ennyire elfogult? Az aranylabdának Yamal vagy Vinicius között kellene eldőlnie :)
Közben Raphinhat megválasztották a La Liga legjobb játékosává, a BL-ben igaz Dembele kapta, de ott is egyértelműen Raphinha volt szerintem.
Szerintem az aranylabdát Raphinha érdemelné meg, az UEFA év játékosa díjat meg kapja Dembelé a BL miatt.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.17. 11:53:40

Nálam a viselkedés nem dobna annyit a latba, nem nagyon lehet számszerűsíteni, lefelé nagyon nem kilógó esetekben nem is nagyon lehet rangsorolni. Mivel jóval kevesebb válogatottmeccset játszanak, mint klubmeccset, nálam ez sem lenne a klubmeccsekkel azonos arányban súlyozva. A gólszerzők nyilván előnyben vannak, hiszen a játékot gólra játsszák, és ha van klub, amelyik tudja, hogy hiába minden más stat (labdabirtoklás, helyzetek száma, lövések száma, passzok száma, passzpontosság stb-stb), ha nincs gól, megette az egészet a fene, az a Barcelona.

Calhanoglu nálam esélyes lenne az Aranylabdára. Ha mi nyertük volna a BL-t, lett volna legalább 5 jelöltünk. A csapateredményesség nálam egy következő lépcsőfok az egyéni teljesítmények szűrésekor, az egyéni teljesítmény csak a csapateredményesség mellett nyer értelmet.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.17. 06:17:40

Nagyjából egyetértek veletek. Ha posztonként adnák, kicsit elveszítené a "varázsát". És sosem lesz igazságos, mert jórészt egy "PR" díj, és a góllövők előnyben.

Kritériumok a választásnál:
Individual performance in the previous season (no longer by calendar year).
Team success during the previous season.
Player behavior and fair play during the season.

Ha tiszta lenne a szavazók számára, nálam ez teljesen jogos. Egyéni teljesítmény a legfontosabb, tőlem lehet a Lille játékosa is, lehetőleg top 5 bajnokság játékosa (sajnálom Gyökeres :) )
De valószínűleg sokat számít az ismeretség, ami Yamal, Mbappe esetében számottevő.
Az arányok %-os megítélése nem mindegy.
Nálam legyen mondjuk 60-30-10.
Válogatott teljesítményt én is csak VB, EB évében venném figyelembe, de szerintem az tovább torzít, nálam az EB legjobbja Yamal, Olmo
Valóságban szerintem PR 60%, eredmény, különösen VB-EB-BL 30%, maradék minden egyéb.

Ritka esetekben egy kiemelkedő sikereket elérő évben, az adott szezon klubjának legjobb játékosa kapja. (Vagy nem, Sneijder, Ribéry :) )

Szóval jó eséllyel pl. egy olyan klub játékosa kapja, amelyik a legismertebb, legsikeresebb minden egyéb években nagy valószínűséggel aki el.csázza.
Itt tartunk most :)
bence0330

2025.05.16. 23:19:21

Troym írta:
2025.05.16. 22:40:56
Én ezt úgy képzelem (lehet naívan), hogy mondjuk 25-25-25-25%
- egyéni statok a játékos posztjának megfelelően
- klubcsapat eredményesség
- válogatott eredményesség
- hívjuk viselkedésnek
És akkor el lehet helyezni mindenkit a térképen.

Nálam Raphinha 25/25 egyéni stat alapon, legyen 22/25 viselkedésre, 20/25 klubcsapat eredményességre és 15/25 válogatottra, ez olyan 82/100 pont.

Salah 25/25, 23/25, 18/25, 15/25 olyan szintén 80 pont kb

Dembele viselkedése semmiképp nem rosszabb, nincsenek allűrjei, statjai a helyükön és klub és válogatott eredményessége jobb egy fokkal, mondjuk 85-90 pont, azért még kérdés a BL, klubvb és az NL.

Yamal mondjuk szerintem még egyéni statok szintjén kell, hogy javuljon.

Rodri statjai kiemelkedőek voltak a posztján, egy példakép, EB-t nyert és a City is bajnok lett tavaly.

Vini esetén szerintem egyén statok alapján sem maximum, hanem olyan 20/25, válogatottra 10/25, viselkedésre szintén, klubcsapat eredményességre meg 25/25, ez csak olyan 65/100
Ez az összefoglaló kifejezetten szimpatikus, mehetne így az aranylabdán is. :) Mindenki elé berakni egy papírt, és pontozza a fentieket.

Kb egyetértek az értékeléseddel is.

Mondjuk annyi, hogy a válogatott szerintem akkor legyen csak tétel, amikor VB, de legalább EB-Copa év van. NL-ekkel ne szórakozzunk már, senkit nem érdekel, dél-amerikaiaknál meg nézzük a selejtezőt? Ez szerintem kicsit gagyi. Ráadásul ezt nem is a Raphinhának való szurkolásom mondatja, mert amúgy elég szépen halmozza ott is a gólpontokat, sok esetben vezérként. Szóval én kétévente tenném be a válogatottat a kalapba, ráadásul nem adnék 25%-ot feltétlenül rá, mert ez tényleg az, amiről a játékos nem tehet. Jobb klubba kerülhetsz, ha jó vagy, de más válogatottba nem. Haaland érzem, ahogy lájkolja a hsz-em.
Troym
Llegenda del Barça

2025.05.16. 22:40:56

Én ezt úgy képzelem (lehet naívan), hogy mondjuk 25-25-25-25%
- egyéni statok a játékos posztjának megfelelően
- klubcsapat eredményesség
- válogatott eredményesség
- hívjuk viselkedésnek
És akkor el lehet helyezni mindenkit a térképen.

Nálam Raphinha 25/25 egyéni stat alapon, legyen 22/25 viselkedésre, 20/25 klubcsapat eredményességre és 15/25 válogatottra, ez olyan 82/100 pont.

Salah 25/25, 23/25, 18/25, 15/25 olyan szintén 80 pont kb

Dembele viselkedése semmiképp nem rosszabb, nincsenek allűrjei, statjai a helyükön és klub és válogatott eredményessége jobb egy fokkal, mondjuk 85-90 pont, azért még kérdés a BL, klubvb és az NL.

Yamal mondjuk szerintem még egyéni statok szintjén kell, hogy javuljon.

Rodri statjai kiemelkedőek voltak a posztján, egy példakép, EB-t nyert és a City is bajnok lett tavaly.

Vini esetén szerintem egyén statok alapján sem maximum, hanem olyan 20/25, válogatottra 10/25, viselkedésre szintén, klubcsapat eredményességre meg 25/25, ez csak olyan 65/100
bence0330

2025.05.16. 22:00:35

FcBarcelona1 írta:
2025.05.16. 21:00:29
Szerk: persze nem azt mondom, hogy az aranylabda igaszságos, mert a támadóknak van (volt) a legnagyobb esélye megnyerni, lehet igazságosabb lenne posztonként kiosztani
Egyértelmű, ez így almát a körtével, szerintem is így kéne. Van is ilyen, de az nem érdekel senkit. Amíg egy embert díjaznak, addig meg persze a focit gólra játsszák, az mindig előnyben lesz.

A Messis téma meg attól függ, honnan nézzük. Ha a világ legjobb játékosa kellene, hogy kapja, akkor Messi kb feleannyit kapott csak, amennyit érdemelt volna. Ha az eredmények döntőek, akkor lehet, hogy a 8 sok. De így átlagolva volt ő annyira mindenki felett, hogy megérdemelt ennyivel többet, mint a többiek. Nekem VVD-CR7-Messi nyilatkozatai maradtak meg 6 évvel ezelőttről. Cr nyilván mondta, hogy ő a legjobb, nincs is kérdés, Messi a szokásos "mindenki jó, bárki megkaphatja" szöveget tolta, VVD meg azt mondta, hogy elfogadná nyilván, ha megkapná, meg örülne, de igazságtalannak érezné, mert egyértelműen Messinek kéne kapnia. Nála az volt, hogy mivel ő volt a világ legjobb játékosa, ha az eredmények akár csak kb meg voltak, nem voltak rosszak, akkor ő kapta, mert nem kaphatta más.

És akkor ugyebár csak elődöntősök voltunk.
Válasz küldése