Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.19. 21:16:51

MessiNeymarSuarez írta:
2025.09.19. 17:28:41
Szerintem helyén kell kezelni DJ-ot, és a taktikával együtt venni a szerepét.
A tegnapi-féle nagyon fizikális, daráló ellenfelek ellen ahol a labda is szíve szerint inkább kidurranna, könnyen lehet hogy jobb megoldás Casadonál, főleg ha a jobbik énjét hozza mint tegnap, és nem azt amikor egész meccsen egyhelyben áll és ha labdát kap akkor rátekeredik, de összességében szerencsére már messze áll attól a De Jongtól aki meccsenként adott gólpaszt...az ellenfélnek

A Bayern-PSG-féle gyors tempójú játéknál viszont valószínűleg Casado gyorsasága és meglátásai fontosabbak a fizikai hátránynál, emlékszünk a Bayern elleni teljesítményét nem kell sokat magyarázni. Vele gyorsabb a játék, több kulcspassz/gólpassz értékű meglátásai vannak, viszont hajlamos a fizikai hátrány miatt az ilyen Newcastle-féle csapatok ellen eltűnni, így De Jong jobb választás lehet.

2 különböző kaliber, örülhetünk hogy végre van taktikailag is változtatási lehetőség és mellé egy olyan edzőnk aki tud változtatni, nem pedig 20 egytucat ugyanolyan játékosunk, csak Flicknek kell okosan menedzselni őket és a megfelelő meccsen játszaniuk.

Tegnap DJ jól hozta a szerepét, sokszor feltűnt váratlan helyeken is, sokat melózott így jár érte a dícséret, pedig én aztán főleg bírálója vagyok, persze ha egy nagyon rohanós meccsbe meg berakja Flick és rosszul kezeli akkor természetes hogy a gyengeségei jönnek ki és nem az erősségei.
Igen, mikor tegnap megláttam a kezdőben, arra gondoltam, hogy igen, az talán most jobb döntés, bár eléggé kritikus vagyok vele általában, szerintem is elég alibi tud lenni, de mondjuk ezt az alibit néha lehet olyan magas szinten űzni, hogy azt már nem alibinek hívom. :D Tegnap világklasszis teljesítményt rakott le az asztalra. Én konkrétan Pedri elé teszem a két középpályás közül talán.

Lejjebb írták, hogy nagyon el kellett dugni a labdát a szarkák darálógép kp-ja ellen, mert ez volt az egyedüli megoldás, és ebben DJ pazar, mindig is az volt. A meglepően defenzív hozzáállásunk miatt nem hiányoztak annyira a forgatások, kulcspasszok, amiket ő nem tud. A meccs alakulása miatt sem. Tegnap abszolút az a játékos volt, akire szükségünk volt, és ahogy írtad, nagyon jó, hogy két ennyire eltérő profilunk van emiatt. Casadó nekem mindig szimpatikusabb lesz, de most pl. erre volt szükség, egy kritika nem jut eszembe a tegnapi játékáról. Ha miatta ennyire uralni tudunk egy ennyire nehéz meccset, akkor nagyon sokkal többet ad, mint amit a nyilvánvaló hiányosságaival elveszel. Pedrivel ketten meg el tudják dugni a lasztit, efelől nem sok kételyem van.

Bernal meg reméljük 1-2 hónap múlva ötvözi a két világot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.09.19. 19:13:12

MessiNeymarSuarez írta:
örülhetünk hogy végre van taktikailag is változtatási lehetőség és mellé egy olyan edzőnk aki tud változtatni,
Na ez, az aktuális lehetőségek ismeretében egy, a témát megfelelően lezáró bölcs gondolat.

Jelentkezzen még játékra Marc Bernal, legyenek mindannyian egészségesek, hozzák a saját képességeik lehető legjobb formáját és mi pedig bízzunk abban, hogy Flick tudni fogja, kit, mikor, miért küld pályára.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

Szerintem helyén kell kezelni DJ-ot, és a taktikával együtt venni a szerepét.
A tegnapi-féle nagyon fizikális, daráló ellenfelek ellen ahol a labda is szíve szerint inkább kidurranna, könnyen lehet hogy jobb megoldás Casadonál, főleg ha a jobbik énjét hozza mint tegnap, és nem azt amikor egész meccsen egyhelyben áll és ha labdát kap akkor rátekeredik, de összességében szerencsére már messze áll attól a De Jongtól aki meccsenként adott gólpaszt...az ellenfélnek

A Bayern-PSG-féle gyors tempójú játéknál viszont valószínűleg Casado gyorsasága és meglátásai fontosabbak a fizikai hátránynál, emlékszünk a Bayern elleni teljesítményét nem kell sokat magyarázni. Vele gyorsabb a játék, több kulcspassz/gólpassz értékű meglátásai vannak, viszont hajlamos a fizikai hátrány miatt az ilyen Newcastle-féle csapatok ellen eltűnni, így De Jong jobb választás lehet.

2 különböző kaliber, örülhetünk hogy végre van taktikailag is változtatási lehetőség és mellé egy olyan edzőnk aki tud változtatni, nem pedig 20 egytucat ugyanolyan játékosunk, csak Flicknek kell okosan menedzselni őket és a megfelelő meccsen játszaniuk.

Tegnap DJ jól hozta a szerepét, sokszor feltűnt váratlan helyeken is, sokat melózott így jár érte a dícséret, pedig én aztán főleg bírálója vagyok, persze ha egy nagyon rohanós meccsbe meg berakja Flick és rosszul kezeli akkor természetes hogy a gyengeségei jönnek ki és nem az erősségei.
Peter
Director del Fútbol

2025.09.19. 16:35:43

Frank Rijkaard írta:
2025.09.19. 14:41:43
alapvetoen ertem a kritika alapjat, valoban elofordul, hogy frenkie lehetne agresszivabb a labdaval, de a tegnapi meccs utan ezert elovenni szerintem kicsit vicces, amikor ezt kivanta meg a merkozes. erre tokeletes pelda az, ahogy 2-1 utan a hosszabbitas 7 perceben eldugtak a labdat pedrivel - az abszolut vilagklasszis volt, es kevesen tudjak ezt megcsinalni rajtuk kivul a vilagon.

nekem amugy teljesen semleges jatekos frenkie, nem a kedvencem, de nem is kovetelem ki a csapatbol. viszont en nagyon bizok benne, hogy egy teljesen fitt es egeszseges marc bernal jovore kiszoritja a kezdocsapatbol, fantasztikus kepessegei vannak annak a sracnak.
Példának okáért alapvetően én sem gondolom ezt másként, sőt mi több, amihez hozzászóltam és amit hozzászóltam, azok véletlenül sem a tegnapi meccsre voltak kihegyezve, hanem egészen pontosan azokról az "alapvetően...." gondolatokról szóltak, amihez többek most is éppen hozzászólok.... :D

Idézlek, hogy "amikor ezt kívánja meg a mérkőzés...." erre alapvetően egészen konkrét példát is írtam korábban
Peter írta:
2025.09.19. 11:23:05
eredménytartó cserének a játék lassításához 70+ perc környékétől tökéletes, bár ennek az elrontása képessége is benne van.
Az alapvető vélemény / kritika ugyanakkor egyáltalán nem zárja ki azt, hogy alkalmanként ne lenne / lehetne akár kimagasló teljesítménye is, de azért azt is hozzáteszem, az ő posztján egy minden tekintetben versenyképes Barcának olyan játékosra van szüksége, aki inkább többé képes folyamatosan kimagasló teljesítményre, sem mint kevésbé és alkalmanként.

Nem kiemelve vastagon, de halkan jegyzem meg mindenféle vicces felhang nélkül, hogy azért a tegnapi ellenfelünk a szurkolói atmoszférájától eltekintve egyelőre még nem a BL csúcskategóriás csapatai között számontartott alakulat volt.
Emlékeim szerint a tavalyi őszi BL "menetelésünk" Frenkie jelenléte nélkül zajlott, ami a mutatott játék képét illetően emlékezetesebb is volt talán, mint a tavaszi szereplés, eltekintve attól, hogy az őszi elnevezése az alapszakasz, a tavaszi rangjában magasabban jegyzett nyolcad illetve negyeddöntő.

Amennyiben egy Chelsea és / vagy a PSG ellen is képes lesz szükség esetén eldugni és magtartani a labdát, ahogy majd tavasszal is, nyilvánvalóan az alkalomhoz illően lesz értékelve illetve a csapat érdekében Frenkie jelenlegi kritikusai titkon azt várják, hogy ezerszer leírhassák a "mea culpa"-t.

Ugyanakkor amíg ez nem következik be, addig "alapvetően" nincs mitől változzon az "alapvető vélemény(em)" a játékáról.
Meggyőződésem, hogy létezik Frenkie-n kívül olyan opció, amivel a csapat további fejlődése egy a jelenleginél megfelelőbben emelkedő ívű pályára kerülne.
Andris
Adminisztrátor

2025.09.19. 15:37:57

Fernando írta:
2025.09.19. 06:51:56
Előre is leszögezném: nem kritika.

Csak én látom úgy, hogy mikor a pályán van mennyit lassul a játékunk? Nagyon jól fedezi a labdát, de mostmár jópár éve semmit nem ad előrefelé a csapatnak. Ha Pedrivel együtt játszik az az érzésem, hogy átesünk a ló tuloldalára a biztonság irányába a kreativitás kárára.
Szerintem hiába szögezed le, ez egyértelmű kritika. Ha egy személyben lassul valakitől a játék, az sosem jó, mert ha az edző kéri bizonyos helyzetekben a játék lassítását, akkor annak mással is hasonlónak kéne mutatnia.

Szerintem a csapat egyik legjobbja kb bármikor, amikor pályára lép, hatalmas stabilitást ad hátul, rendkívül labdabiztos és erre égető szükségünk van. Hosszú éveken keresztül néztük azt, hogy nincs meg az a stabilitás, ami Busquetssel és Xavival a pályán megvolt, szerintem most a Frenkie-Pedri kettőssel ez megvan.

Mivel Busquets szerepkörében játszik Flick alatt többnyire, ezért az a jó hasonlítási alap. Szerintem előrefele mérsékelten kell adnia neki, hiszen az egyik leghátrébb helyezkedő játékosunk a 10ből, talán csak a két középső védő van hátrébb támadásban többnyire, és még ez se feltétlen igaz. Pedri egyértelmű karmester szereposztásban van, bőven van előrejátékban hozadéka, és mostanság többnyire Olmo vagy Fermin vagy Rapha van mellettük, akik meg egyértelműen és főként támadó kp-t, árnyékéket, esetleg a támadó széleken emberfölényes szitukat alakítanak.. ezek mellet is természetes szerintem, hogy nem előrejátékban, és végképp nem gólokhoz vagy látványos elemekhez kapcsolódik a teljesítménye a hollandnak.

Én több, mint elégedett vagyok azzal, amit csinál, szerintem a top5 kulcsjátékosunk egyike Yamal, Cubarsi, Pedri és jelenleg JGarcia mellett.

Ha a csapat amúgy lomha lenne, vagy nem lennének kellőképpen és kellő mennyiségben gyors támadásaink, akkor lehetne esetleg kutatni az okokat, de erről szó sincs, szerintem ez egyértelmű.

Az pedig, hogy jó pár éve nem ad semmit: tavaly is a csapat egyik legjobbja volt, és ha jól rémlik Xavi idejének második felében is.

Pedri és Frenkie szerintem két olyan játékos, akikért bármit megadnának még olyan csapatoknál is, mint a City, a Bayern, a PSG vagy a Pool.

Frenkiet sajnos üldözik a sérülések, és sok éven keresztül egy rendkívül gyenge (sokszor mentálisan, de gyakran minőségben is) játékoskeret része volt, ellentétben Busival.. mégis dejavum van kicsit. Biztosan vannak még, akik emlékeznek rajtam kívül, hogy évek teltek el, mire sikerült megérttetni a nagyközönséggel, mekkora kulcsszerepe volt Businak, holott néha hajmeresztő hibákat csinált, lomhább játékos nem is létezett nála, közben meg egy Yaya Touré ült a padon. Még további évek teltek el úgy, hogy semmi nem változott a játékában kb, mégis idővel elismerődött az a tény széles körben, miszerint minden idők egyik, és korszakának legjobb védekező középpályása.
Nem mondom, hogy Frenkie ugyanaz a szint, azt sem hogy nagyon hasonló a stílusa, és végképp nem hogy utólag majd ugyanolyan karrierre lehet visszatekinteni nála, de az alulértékeltség mértéke, és ennek az okai sok hasonlóságot mutatnak szerintem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2025.09.19. 14:41:43

tegnap az osszes newcastle jatekos es eddie howe is ket jatekost emeltek ki a csapatbol: pedri es de jong.

pontosan azt csinalta de jong tegnap, amire kerte flick. tisztaban voltak vele, hogy a newcastle megprobal atszaladni a csapaton a felidok elso 15-20 perceben, hatalmas intenzitassal fognak letamadni, eroltetni fogjak a parharcokat, a fizikalis jatekot. ennek egy tokeletes ellenszere van: ha eldugod a labdat eloluk. anthony gordon, bruno guimares, joelinton gyakorlatilag ajnaroztak a ket belso kozeppalyasunkat, hogy micsoda meccset jatszottak.

alapvetoen ertem a kritika alapjat, valoban elofordul, hogy frenkie lehetne agresszivabb a labdaval, de a tegnapi meccs utan ezert elovenni szerintem kicsit vicces, amikor ezt kivanta meg a merkozes. erre tokeletes pelda az, ahogy 2-1 utan a hosszabbitas 7 perceben eldugtak a labdat pedrivel - az abszolut vilagklasszis volt, es kevesen tudjak ezt megcsinalni rajtuk kivul a vilagon.

nekem amugy teljesen semleges jatekos frenkie, nem a kedvencem, de nem is kovetelem ki a csapatbol. viszont en nagyon bizok benne, hogy egy teljesen fitt es egeszseges marc bernal jovore kiszoritja a kezdocsapatbol, fantasztikus kepessegei vannak annak a sracnak.
Peter
Director del Fútbol

2025.09.19. 11:23:05

Fernando írta:
Kis túlzással egész nyáron erről írtam, miközben abban reménykedtem, elcseréljük valaki olyanra, akivel nem helybenjárunk, hanem előrelépünk a középpályán.

Vagyunk néhányan még rajtad kívül, akik ugyanezt gondolják, amiről írtál (vagy méginkább "olyanabban" gondoljuk), de ő innen megy majd nyugdíjba, szóval muszáj megbarátkozni a játékstílusával.... :mrgreen:
Frenkie játéka változni már nem fog, max a csapat alkalmanként felhúzhatja a teljesítményét, de ő maga nem képes a változtatás generátora lenni, ha a szükség úgy kívánná.
Ha már itt kell lennie, eredménytartó cserének a játék lassításához 70+ perc környékétől tökéletes, bár ennek az elrontása képessége is benne van. Nem nehéz őt hibára kényszeríteni, ez is bármikor benne van, vele jár kéz a kézben.
Passzív, altató a játéka, de mások nyelvén ezt úgy mondják, hogy nála megnyugszik a labda.

Kinek kinek mi tetszik, nekem (is) az a játék tetszik, amikor szalad a labda.
(nélküle jobban szokott szaladni a laszti)

Lehetnek bármilyen remek statjai, fejlődni vele - szerintem - semmit sem fejlődtünk, ma sem fejlődünk és nem is fogunk fejlődni.
bence0330

2025.09.19. 11:16:19

Mondjuk ez az a stat, amit soha nem nézek, ha mégis, fejcsóválva, mert nagyon nem kedvelem a 99%-os passzjátékú játékosokat, szerintem sokat elmond róluk a dolog, nem csak pozitív értelemben. Az van, hogy DJ mindig tutira megy, soha az életben nem adna valami vonalakat áttörő passzt, amiben veszély van előre, de persze hibalehetőség is. Ez a tegnapi meccshez amúgy nagyon illett, az egész játékunk biztonsági volt látványosan, előre sem kockztattunk, meg hátra sem. Rashford szerencsére egymaga lerendezte a dolgot elöl, így ez a felállás tökéletes volt, a vezetés után pláne. Szóval összességében tökéletes meccset játszott, jól érvényesültek a skilljei, nem hiányoztak igazán a hiányosságai.

De mondjuk ha Rashford nem Mbappé klónként kel fel, és kellett volna a hozzáadott érték előre a középpályáról, a kockáztatás, akkor kijött volna a 99%-os passzjáték átka. De így tökéletes volt az egész jelenség, amit csinált, azt viszont szerintem a szokásosnál is jobban csinálta, tényleg mindenhol ott volt, okosan zárt passzsávokat, összességében Pedrivel együtt nagyon uralták a középpályát a meccs kétharmadában kb.

Casadóval szerintem több gólt rúgtunk volna a gyorsabb forgatásai miatt, de alighanem nem uraltuk volna így a középpályát. Jól döntött tegnap Flick, hogy ő kezdett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2025.09.19. 10:47:49

99% kal passzolt a világ egyik legjobban presselő csapata ellen.
Fernando
Llegenda del Barça

Csak én látom úgy, hogy mikor a pályán van mennyit lassul a játékunk? Nagyon jól fedezi a labdát, de mostmár jópár éve semmit nem ad előrefelé a csapatnak. Ha Pedrivel együtt játszik az az érzésem, hogy átesünk a ló tuloldalára a biztonság irányába a kreativitás kárára.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Zsoma
Jugador del Barça

2025.09.06. 07:42:53

Otthagyta a holland válogatott edzőtáborát és visszatér Barcelonába, miután megsérült az előző meccsen és nincs játékra kész állapotban. Hogy mennyi időt kell kihagynia, a barcelonai vizsgálatok fogják megállapítani

https://www.sport.es/es/noticias/barca ... -121287707
Peter
Director del Fútbol

2025.08.15. 14:04:51

Troym írta:
2025.08.15. 10:09:46
FdJ 19m +6m bónusz
Fermin 4m
Casado 500e
Bernal 300e

Mi az ésszerű Frenkie esetén, komolyan kérdem?
Sajnos közel nem olyan minőségű játékos lett belőle, aki képes felkelteni épkézláb klubok komoly érdeklődését.

"tucatközéppályás aludttej ízesítéssel" áron alul eladó....a baj az, hogy így sem fog kelleni senkinek.

Eladás tehát vevő hiányában kizárt, így a klub helyében a következő opciót választanám:

Felajánlanék egy kompromisszumos szerződésbontást. Amennyiben nem fogadja el, akkor a klasszikus pályán alkalmazandó védekezési módszert választanám, az egyszerű kiszorítást.

Mintha mi sem történne edzés és minden más a kerettel, de állandó kispad egyetlen játékperc nélkül. Magyarázat sem kell mellé, nem kell vele foglalkozni, nem kell - feleslges, kisstílű - a kilövési engedély rá a médián keresztül. Ha olyan helyzet áll elő, hogy a helye másnak kell a kispadon, akkor nem kell nevezni azokra a meccsekre, hogy ne foglaljon szükség esetén helyet a kispadon sem.

Ha a téli átigazolási időszakban nem lép valamit magától, akkor tavasszal már a padra sem ültetném, megköszönném az eddigi szolgálatait és nyáron mehet amerre akar.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.15. 13:49:57

Semmiféle pénzről nem mondott le, Frenkienek csak átütemezték a fizetését, ami nem 5 évig volt 1x, 1x, 1x, 1x, 1x, hanem annyiba egyezett bele, hogy 2020ban 0,2x 2021ben 0,5 x, azóta meg 1,3x a fizetés, én nem látom bele a nagy jótékonyságot.

Amúgy meg vége ezzel a szerződéssel, mindenki happy, minden pénz ott lesz mindenkinél, új valóság, új nap, tiszta lap, ha egyáltalán akarunk tiszta lapot vele, ezt nem látom miért jó egy mindenki számára kellemetlen kompromisszum.

Nekünk ez a huszonmillió kilóg a bérkeretből, ha egyszer Pedri bére 2/3a ennek, neki fancsali lesz a szája, ha feleáron kell maradni, a többi nem Pedri szinten kereső, de Frenkienél meg hasznosabb játékos joggal fog fizetésemelésért panaszkodni.

Ezzel szemben, ha elengednénk jövőre őt is, Lewát is, akkor jó esetben egy igazán felsőpolcos csatárt is hozhatnánk, egyúttal több poszton erősíthetnénk.
Jövőre lejár mondjuk Goretzka, Konate, Guehi és egy nagy adag szaudi elsőkörös légiós szerződése,
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.15. 12:49:08

gránit írta:
2025.08.15. 12:20:42
Lehet, hogy akkor nem számított kimagaslónak a fizetése, de az egy teljesen fenntarthatatlan pénzügyi irány volt, nem az a mérce. Azt se felejtsük el, hogy a fenntartható pénzügyi döntések nem csak a bérsapka miatt fontosak, hanem a klub anyagi helyzete miatt is. Nem csak azért kell ésszerű döntéseket hozni, hogy megfeleljünk a Liga sokszor indokolatlan elvárásainak, hanem azért is, hogy ne menjen csődbe a klub.

Jó lenne inkább eladni, a posztra megvagyunk, és sok pénzt kaphatnánk érte.
Viszont azóta nem volt hosszabbítás, nem kapott új szerződést, ami változtatott volna a fizetésén, így ennek kellett maradnia, máshogy nem oldható meg. Akkor kellett volna gondolkodni, de Bartomeuék nem aróól voltak híresek, hogy olyan fizetéseket adjanak, amik nem viszik csődbe a klubot. Arról nem beszélve, hogy rengeteg pénzről lemondott a Covid alatt, amit aztán folyamatosan kapott vissza, egy összegben az brutális lett volna.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.08.15. 12:20:42

Lehet, hogy akkor nem számított kimagaslónak a fizetése, de az egy teljesen fenntarthatatlan pénzügyi irány volt, nem az a mérce. Azt se felejtsük el, hogy a fenntartható pénzügyi döntések nem csak a bérsapka miatt fontosak, hanem a klub anyagi helyzete miatt is. Nem csak azért kell ésszerű döntéseket hozni, hogy megfeleljünk a Liga sokszor indokolatlan elvárásainak, hanem azért is, hogy ne menjen csődbe a klub.

Jó lenne inkább eladni, a posztra megvagyunk, és sok pénzt kaphatnánk érte.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.15. 12:07:10

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 09:49:57
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... enkie.html
Szóval nem tudja felbontani a szerződését Ali Dursunnal az ügynökével, így a magas ügynöki díj neki járna.
3 éves szerződést ajánlottak neki, csökkentéssel

"A Barça azt akarja, hogy maradjon, de ésszerű anyagi kereteken belül. Ha sikerül neki, az nagyszerű, és ha nem, az sem lesz probléma"
Tudom, pl te nem szereted a capologyt, de csak egymáshoz viszonyítva a béreket, amit ott mutat:
FdJ 19m +6m bónusz
Pedri 12,5m+3,5m bónusz
Olmo 12,5m +1,5m bónusz
Gavi 9,3m
EG 6m
Fermin 4m
Casado 500e
Bernal 300e

A 2 versenytársa a posztjáért néhány százezret keres, a cserepadon ülő Gavi 9 milliót, az Olmot kiszorító Fermin 4 milliót.
Nálam valahol EG és Gavi fizetése között lenne reális Frenkie bére max 7-8 millió, de az és a csere/rotációs szerep meg úgyse kell neki.
Még mindig nem látom értelmét tárgyalni, mondjuk ki, hogy jövőre elválnak útjaink és tiszta sor mindenkinek.
A bónuszokat alapból nem kell belevenni, mert azok nem egy rendszeres, évente folyósított összeg (aláírási pénz stb.), nem véletlenül nem veszik bele a bérsapkába. Messi se 83 milliót kapott a 70+ milliós fizetéséhez évente.
Amikor de Jong megkapta a szerződését ez közel egy átlagnak felelt meg a csapaton belül, csak azóta Penán és ter Stegenen kívül már mindenki elment. Azért tűnik kimagaslónak mert a jelenleg alig több mint a felét keresik átlagban a játékosok. Nincsenek tömegével 20-30+ milliós bérűek.

Ferminnek az első hosszabbítása volt az első éve után, még szép hogy nem kapott magasabbat, talán még ez is túlzás volt. Ahogy Casadó is tavaly nyáron kapta ezt a szerződést, amikor feljött az A-csapatba. Ha most igazolnánk le vagy menne egy másik csapatba nem ennyi lenne.
Illetve az se mindegy, hogy ki mennyi idős vagy mennyi ideje van már fent. A hosszabbítások pedig 90%-ban emeléssel járnak, Gavinak, Pedrinek, Araujonak ez már a második volt.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.15. 10:34:25

Troym írta:
Capology jó egy viszonyítási alapnak.

Jó kérdés. Én kedvelem De Jongot, de ilyen FFP helyzetben már régóta jobban örültem volna egy más profilú játékosnak.
Pl. Calhanoglu, a mindenes, előre nagyon jó, vagy Ugarte, a szerelő-romboló, de passzhatékony játékos.
Valószínűleg nem vagyunk elkésve a szerződésével, ahogy F. Polo is írja. Legrosszabb esetben lejár, és ha maradni akar, megújítja, mint Dembele kevesebb fizetésért, Dursunnal is lejár 2026-ban a szerződése.

A reláis fizetést nála nehéz belőni, pont mint Dembelenél. Jó játékos, de soha nem jött ki belőle az extra, hátha idén, ha egészséges tud maradni.
Koeman alatt, vagy a sérülései előtt már jól játszott, most a stílusához is illik a felállás a 2 mélységi irányító.
Whoscored 23/34: szerelés 2,2 labdaszerzés 0,7, kicselezve 0,6, valamint 1,1 előtte 1,4 kulcspassz /meccs
A lövésekben nagyot kellene javulnia, és a direktebb játékban. (Szerintem pontosan megrekedt a fejlődésben nálunk ezzel a töki-takával)

Szerintem mindent figyelembe véve, ilyen 10-12 milliós alap fizetést megérdemelne

Persze ha FM-ezni lehetne, hoznám helyére Enzo-t, vagy MacAllistert.
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
Szóval nem tudja felbontani a szerződését Ali Dursunnal az ügynökével, így a magas ügynöki díj neki járna.

"A Barça azt akarja, hogy maradjon, de ésszerű anyagi kereteken belül. Ha sikerül neki, az nagyszerű, és ha nem, az sem lesz probléma"
Tudom, pl te nem szereted a capologyt, de csak egymáshoz viszonyítva a béreket, amit ott mutat:
FdJ 19m +6m bónusz
Pedri 12,5m+3,5m bónusz
Olmo 12,5m +1,5m bónusz
Gavi 9,3m
EG 6m
Fermin 4m
Casado 500e
Bernal 300e

A 2 versenytársa a posztjáért néhány százezret keres, a cserepadon ülő Gavi 9 milliót, az Olmot kiszorító Fermin 4 milliót.
Nálam valahol EG és Gavi fizetése között lenne reális Frenkie bére max 7-8 millió, de az és a csere/rotációs szerep meg úgyse kell neki.
Még mindig nem látom értelmét tárgyalni, mondjuk ki, hogy jövőre elválnak útjaink és tiszta sor mindenkinek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter
Director del Fútbol

2025.08.06. 11:50:38

Yokozuna írta:
2025.08.05. 11:17:25
Nem tarthatod valóságtól elrugaszkodottnak.
Pusztán kíváncsi voltam, így tiszteletben is tartom a véleményedet.
gránit írta:
2025.08.05. 19:36:27
Én állítom, hogy a legmegfelelőbb döntés az lenne, ha eladnánk, és jönne helyette a posztra egy magasabb szinten játszó futballista.
Ismétlés a tudás anyja, de szerintem nincs annál megfelelőbb és újabb jellemzés a játékára, hogy "megalszik a tej a szájában".

Hosszabbítunk vele, csk lesz vagy marad, de nekem az lesz majd a csúcs, ha esetleg Casadó eladásra kerül saccperkábé FdJ egy éves fizetésének összegéért aztán április májusban az lesz a probléma, hogy a csatárok nem lőnek elegendő gólt és a védelem egyéni hibákat vét.

Frenkie aludttejéhez még annyi, hogy nem bírja a nyomást és nem képes nyomás kifejtésére sem.
Amire kíválóan alkalmas, az oldalpasszos időhúzó csere biztos vezetés tudatában.
Ez is erény, ha és amennyiben....
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.08.06. 11:31:24

bence0330 írta:
2025.08.06. 10:08:44
Tőle se azt olvastad, hogy "beton volt", "nem bírtunk vele", mittudomén, hanem hogy nem vesztett labdát egy NB1 alsóház szintű csapat ellen egy szétdominált meccsen, hullagyenge játékosokkal szemben.
Lehet, hogy nem ér sokat egy gyenge csapat edzőjének a dícsérete, de ezek szerint mégiscsak valami látványosat csinál. Nem érdemes ezt szakmailag ennyire ízekre szedni, mégha megfontolandó is amilyen következtetésre jutsz ebből.
Nekem egyébként a hét hármas, erősebb ellenfél elleni meccsen még jobban tetszett az első félidős játéka. Lehet, hogy erős a hasonlat, de Beckenbauer sem attól volt a világ egyik legjobbja, hogy "beton volt" meg eltakarított mindenkit.
bence0330

2025.08.06. 10:08:44

FCBsteve írta:
2025.08.06. 10:03:24
bence0330 írta:
2025.08.05. 21:39:08

...
És akkor legyen itt egy másik vélemény is:
https://barcauniversal.com/daegu-fc-sta ... 0-triumph/
Hát, a lényegével egyetértek, leírta azt az erényét, amit én is. Egy koreai liga utolsó helyezettje ellen egy teljesen hibátlan semmit tud játszani, ami ezen a szinten tök pozitív is lehet, elegáns, ügyes, nem veszít labdát, nem is itt van a baj vele, semmilyen nyomást nem kapott, vagy semmi igény nem volt rá, hogy bármit hozzátegyen előre, hátra. Ha megkérdeznéd a MU, BM, PSG, Inter edzőit, ugyanezt válaszolnák, csak még egy kicsit jobban dicsérgetnék, és közben reménykednének, hogy megint őt rakja be ellenük az edző.

De egy ennyire gyenge csapat ellen valóban csak a pozitív tulajdonságai jöttek ki, ami jól néz ki.

Tőle se azt olvastad, hogy "beton volt", "nem bírtunk vele", mittudomén, hanem hogy nem vesztett labdát egy NB1 alsóház szintű csapat ellen egy szétdominált meccsen, hullagyenge játékosokkal szemben. Soha nem azt kérdőjeleztem meg DJ-ban, vagy senki más sem szerintem, aki szerint nem ő a legjobb vkp-s a poszton nálunk. És eleve megkérdőjelezhető annak az edzőnek a szeme, aki messze leszakadva utolsó a csapatával a ligájában. :D Legalábbis nem ő lesz a véleményem alapja, bár az indoklásában nem látok ellentétes véleményt az enyémmel.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.06. 10:03:24

bence0330 írta:

...
És akkor legyen itt egy másik vélemény is:
https://barcauniversal.com/daegu-fc-sta ... 0-triumph/
bence0330

Yokozuna írta:
2025.08.05. 21:33:16
bence0330 írta:
2025.08.05. 12:17:53
Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.
A 10-est vegyük ki, kicsit más téma.

Nem tudom, Flick szerint ez-e a sorrend, és senki nem is tudhatja. Casadó elfáradt és meg is sérült, mire DJ kb belejött, gyakorlatilag nem voltak a valóságban posztiválisok egy percig sem Amí DJ bénázott a sérüléséből visszatérve, nemigen számít, amikor meg belejött, Casadó kimúlt. Majd kiderül. Azért remélem, hogy Casadó lesz az első, látványos volt a különbség előszezonban is. Mikor egymás mellett fociztak, olyan volt, mintha az egyik egy sebességgel gyorsabban és precízebben csinálna mindent (nem DJ). Az más kérdés, hogy szerintem is a meccseink jó részén annyira brutálisan dominál a csapat, hogy DJ-nak igazából nem jönnek ki a gyengéi, nincs szükség arra az élességre, ami benne nincs meg, és akkor egy nagyon jó középpályás teljesítményt tud lerakni ezzel az elegáns, ügyes, langyos témával, de ettől még Casadó egy jobb focista. Szemre, érte mutatott érdeklődésben, mindenben mérhető szerintem. Az a gond, hogy amikor egy szétdominált meccsen ő is jó (sosem húzóember vagy extra akkor sem, csak jó), az nem feltétlen őt dicséri, azt a szerepet rengeteg focista tudja megoldani a világon, harmadekkora fizuért is. Ettől még jól csinálja, csak pont nem erről ismerszik meg az igazi jó focista, hogy el tud bújni a többiek mögé, és ott jól játszani, mikor nagyon megy a szekér. És az a baj, hogy évek óta ugyanez, nem látom, mitől lenne jobb. Szívesen bevetném csereként bárhová, annak kitűnő, minőséggel kompenzálja azt, amit Gavi energiával old meg, ha Gavit tényleg belejön, akkor szerintem még ő is hasznosabb lehet, pedig kicsit vele is ugyanaz a baj poszt szempontjából, mint Frenkie-vel, igazából pont egy olyan középső középpályás, akinek nem annyira fekszik ez a rendszer, olyan posztok közötti keverék, amit tud.

Én amúgy a hollandról mai napig nem tudom, hol az igazi. Koeman alatt box-to-boxként 3-5-2-ben tűnt annak, de olyat nem játszunk még egyszer. 4-3-3-ban egyedüli pivotként esélytelen. Duplapivot "védekezőbb" játékosaként kijönnek a védekezésbeli, és szervezésbeli hiányosságai is, még ha jól is hoz ki lasztikat, nem rossz, de nem extra. Duplapivot támadóbb játékosaként eleve megoldhatatlan problémája nyilván Pedri létezése, de amúgy sincs meg benne hozzá a váratlan, a kreativitás, ott se rossz Pedri cserékeként, de nem extra. Talán 4-3-3-ban és 3-5-2-ben box-to-box nyolcasként lehetne a legjobb, kevésbé jönne ki a hátránya, többet futhat a labdával, de azt meg úgysem játszunk, főleg nem olyan rendszerben, mint Koeman, kb kontrára berendezkedve, ahol sok az üres terület előtte. Azt sem tudom, az edzők, vagy ő maga tudja-e, mi az ő igazi posztja. És ez szerintem pont azért van, mert úgy mindenben jó, és semmiben sem kiváló, és pont ez a jó cserék jellemzője. Egy igazi jó kirakósdarabé a kezdőben meg inkább az, amikor kevesebb dolgot tud, de abban extrát tud hozni. Hollandiában hatosként amúgy Reijnders nagyon hasonló, elegáns, nem védekezik túl jól (ügyesebb), viszont a tizenhatos előterében extra klasszis, ezzel bőven előzi őt. A válogatott szerintem kicsit jobb volt nélküle, szemre is, meg az elmúlt sok év legjobb eredményét is nélküle hozták.

Ne felejtsük el, hogy a Flick rendszer annyira brutálisan erős, hogy még egy GM-et is csak az Inter ellen nem bírt el kb, és még ott is majdnem. Nála 1-2 alibi simán belefér.

És akkor most még csak Casadóhoz képest tűnik gyengébbnek, amikor Bernalról azt rebesgették (meg első meccseken úgy is tűnt), hogy még jobb is, mint az idősebb Masiás társa. Adja az ég. És amikor két masiás jobb a tökéletes korú közel 100 milliós top keresetű igazolásnál, ott nagy a baj. Én ezért gondolom úgy, hogy amúgy egy közepesen jó játékos, de státuszhoz, mindenhez képest nagyon lazán bottom 5 a csapatban.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.08.05. 21:33:16

bence0330 írta:
2025.08.05. 12:17:53
Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.
Válasz küldése