Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026

Én olyan szempontból nem sajnálom, hogy ezzel megnyílhat a Dro-nak szánt út Toni előtt. Flick valamiért előbbit favorizálta, de szerintem Toniban sokkal több van. Mondjuk nem láttam korábban játszani, mert tavaly még az U19-ben sem nagyon volt pályán, Fernandezt pedig rendszeresen és az Atleticben elég sokat kellene visszamenni, hogy kiemelkedőbb játékosra találjunk.vg99 írta: ↑2026.01.16. 18:31:48Elég gáz, ha 17 évesen már a pénz érdekli. Több játékpercet máshol sem kap. Komolyan nem értem ezeket a srácokat.. minden adott volt neki itt a fejlődéshez..Zsoma írta: ↑2026.01.16. 17:59:36Dro kifizeti a kivásárlási záradékát és távozik a csapattól
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125762357
Van előttük jópár példa,hogy ez mennyire jó ötlet a karrierjük szempontjából.
Elég gáz, ha 17 évesen már a pénz érdekli. Több játékpercet máshol sem kap. Komolyan nem értem ezeket a srácokat.. minden adott volt neki itt a fejlődéshez..Zsoma írta: ↑2026.01.16. 17:59:36Dro kifizeti a kivásárlási záradékát és távozik a csapattól
Most olvasom. Állítólag Flick óriásit csalódott. Közhely, de aki menni akar, az menjen, jó lett volna, ha 20+ millióért távozik, de nem akart hosszabbítani a hírek szerint.Zsoma írta: ↑2026.01.16. 17:59:36Dro kifizeti a kivásárlási záradékát és távozik a csapattól

Nem lehetetlen üzlet, mert nyáron ő is mindenképp dobbant, és a Barcába nagyon szívesen jönne, nyilatkozta is, hogy a Puyol a példaképe, ráadásul a Spurs is a PL-en kívüli csapatnak adná. Nem mellékesen pedig ő is maradéktalanul tud balhátvédet játszani. A gond ott van, hogy a Tottenham híresen megkéri a játékosok árát és a hollandnak még 3 év hátra van a szerződéséből.bence0330 írta: ↑2026.01.09. 11:53:28Nekem messze Van de Ven a kedvenc védőm. Szerintem tavaly amúgy a legszebb gól és a legnagyobb mentés (szóló gól saját tizenhatostól, és kiollózott egy lasztit a gólvonalról) is a nevéhez fűződik. Előre-hátra bivaly, talán a leggyorsabb játékos jelenleg a világon, iszonyat erős fizikumú, labdaügyes, messze kinőtte már a csapatát.
Viszont van vele egy nagy gond. Nagyon sérülékeny. Idén eddig megúszta, de tavaly 4 sérülése volt 124 napnyi hiányzással (ráadásul különböző sérülések), tavalyelőtt kettő volt 76 nap hiányzással, hát, nem tudom, hogy nem még egy Olmót vennénk-e. Ez az iszonyatos sebesség és ez a bivaly test lehet nem férnek meg egy helyen.
Kizárt dolgonak tartom, hogy jön, nincs ekkora anyagi mozgástér.FcBarcelona1 írta: ↑2026.01.09. 11:27:00https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125509763
Sport szerint Van De Ven neve is felkerült a nyári bal lábas kh listára, aki távozni szeretne, és a Barcát preferálja.
Neki tudnék örülni. Gólerős, 193 cm-es és Flick taktikájába különösen illene a 37+ km/h-s sebeséggével
Gondolom 50-60 millió lenne alaphangon, viszont ha beválik, akkor van egy fiatal védősorunk évekre.
Kíváncsi leszek a nyári átigazolási szezonra, OFF-os, de sajnos összefügg, elvileg januárban 62 ezer emberrel üzemelhet a Camp Nou (átlagban nem sokkal volt több az éves), ősztől elvileg max kapacitással, Sport-on volt videó a héten, hogy alakulnak a VIP páholyok, VIP gyűrű elvileg évi 360 milliós bevételt várna
Lehet, hogy 1vs1-ben jobb Koundé, viszont ahányszor felment támadásban sokkal lassabban ér vissza, mint Cancelo, ez korntráknál pedig nagy hátrány. A portugál pedig még mindig sprintben közlekedik. Amellett jobban tehermentesítheti Yamalt is. Nem fog folyamatosan 3 ember a nyakán lógni, akkor tudott igazán veszélyes lenni, ha a francia fellépett.Troym írta: ↑2026.01.07. 06:28:15Egymást meggyőzni szerintem nem fogjuk, nekem a tippem 5-10 gólpont és látványos előrejáték, mellette gyermeteg helyezkedési és egyéb védekezési hibák, emiatt még nagyobb nyomás kerül a középhátvédekre, akik most sem állnak a helyzet magaslatán. Mondjuk, ha csak spanyol bajnokikon játszik, ott nem feltétlen látszanak majd a hiányosságai, de BL-ben hamar büntetnek egyenes kiesésben.Kovbal88 írta: ↑2026.01.06. 20:02:18
Szerintem iszonyat nagy erősítés lehet tavaszra ha formában van. Ha tippelni kellene akkor Balde helyén fog főleg játszani. Kell nekünk egy ilyen sokoldalú játékos, még Araujo szedje össze magát, aztán már sokkal komolyabb lesz ez a védelem.
Rasford ha meg tudnak vele a fizetésével egyezni, alighanem maradni fog, mindenesetre nagy segítség hogy idén itt van.
A prognózisom arra alapozom, hogy karrierje nagy része így néz ki Cancelonak és 31 évesen már nem hiszem, hogy nagyon változna a játéka. (persze megcáfolhat, jó is lenne)
Rashford ha akarjuk biztos marad, itt kizárólag a vételár+fizetés a kérdés, hogy tudunk-e annyit szánni rá, ezzel esetleg más transzferekről lemondani? (30m+15m fizetés évente)
Nem felejtjük el ,hogy az Inter elleni kiesésnek az egyik fontos tényezője volt Kounde szétjátszatása... (nem értettem egyet Flickkel ebben,hogy nem számolt azzal ,hogy ennyi meccs törvényszerüen sérülést hoz elöbb -utóbb és volt ott mellette egy Fort is)...és nélküle és Balde nélkül lejátszott meccsek.Nagyon örülök érkezésének a kölykök mellé ez a rutin és hozzáállás példaértékkel is bír ott a védelemben.bence0330 írta: ↑2026.01.07. 08:54:51Szerintem még védekezésben sem ennyire egyértelmű a helyzet. Koundé fejben elég lassú, konstansan elpasszolja magát hátul, amint pici nyomást raknak rá. Akkor hiába védekezik amúgy elméletben jobban 1v1-ben. Baldétól sem szokatlan a jelenség. Cancelo sokkal labdaügyesebb mindkettőnél, a franciánál pláne, fejben is gyorsabb, szerintem ebben jobb lesz.
Plusz ha Koundénak marad az őszi formája, akkor nincs is kérdés, mert védekezésben is gyenge volt, most meg egy közepes, mint kb Cancelo lenne.
De tényleg ha úgy ítélnénk meg, hogy nem védekezik elég jól, akkor ne rakjuk fel egy PSG ellen a kezdőbe, már azzal is iszonyat sokat segítene, ha kisebb meccseken kezdene, és így Baldé megúszná a sérüléseket jobb eséllyel, Koundé meg nem lenne hülyére játszatva, szintén sérülést kockáztatva.
Amit én megnéznék bizonyos meccseken, főleg, ahol komoly nyomást tesznek ránk, az a visszatérő Alves-féle inverted RB szerepkör, amit amúgy Cancelo a Citynél is csinált az utolsó években, szóval nem lenne neki ismeretlen. Lehet a kontrákról beszélni, de szerintem az a kalkulált rizikó része, Koundé is benézi sokszor a lesvonalat, Cancelo is benézné. De az igazi rossz meccseink nem ebből adódtak, hanem a labdakihozatalainktól, ami nagyon Pedri-függő. Sevilla, CFC, PSG, egy közös vonás volt mindben, és nem a kontrák. Cancelo ha ilyenkor ott lenne, és beljebb lépne a kihozataloknál harmadik középpályás-félének, ilyen helyzetekben Yamalnak adva a szélességet, szerintem sokat javulhatna a helyzet.
Ja, egy érdekesség, az Inter a nagyobb sportoldalak szerint állta volna a játékos teljes fizuját, szóval Cancelonak nem kellett volna csökkentenie, így meg elvileg kevesebb, mint felét fogja keresni ennek. Tényleg imádja a Barcelonát, mint ahogy azt millió látványos jel mutatta amúgy is. Szerintem jelenleg ez nagyon, de nagyon fontos.
Aztán ha tavaszra az derülne ki, hogy sok (több, mint a többieknél) a gyermeteg hiba, és ezt nem kompenzálja eléggé támadójátékkal, akkor mehet vissza, és volt tényleg egy játékosunk tehermentesíteni. De a fentiek miatt bizonyítani mindenképp hagynám.
Egymást meggyőzni szerintem nem fogjuk, nekem a tippem 5-10 gólpont és látványos előrejáték, mellette gyermeteg helyezkedési és egyéb védekezési hibák, emiatt még nagyobb nyomás kerül a középhátvédekre, akik most sem állnak a helyzet magaslatán. Mondjuk, ha csak spanyol bajnokikon játszik, ott nem feltétlen látszanak majd a hiányosságai, de BL-ben hamar büntetnek egyenes kiesésben.Kovbal88 írta: ↑2026.01.06. 20:02:18Szerintem iszonyat nagy erősítés lehet tavaszra ha formában van. Ha tippelni kellene akkor Balde helyén fog főleg játszani. Kell nekünk egy ilyen sokoldalú játékos, még Araujo szedje össze magát, aztán már sokkal komolyabb lesz ez a védelem.
Rasford ha meg tudnak vele a fizetésével egyezni, alighanem maradni fog, mindenesetre nagy segítség hogy idén itt van.
Szerintem iszonyat nagy erősítés lehet tavaszra ha formában van. Ha tippelni kellene akkor Balde helyén fog főleg játszani. Kell nekünk egy ilyen sokoldalú játékos, még Araujo szedje össze magát, aztán már sokkal komolyabb lesz ez a védelem.Troym írta: ↑2026.01.06. 11:20:14Nekem a Cancelo sztori még mindig nem tetszik (de hát ez van, ettől még kalappal és remélem sikeres lesz) és nehezen hiszem, hogy a portugál csendben tűrné a cserepadot, kezdőben használva meg még ingatagabbá válik az eddig sem acélos védekezés, ahogy első itt tartózkodása esetén is, de 5 hónap nem a világ, csak ne vegyük meg végleg sokmillióért, inkább hozzuk vissza nyáron Fortot.
Egyúttal remélem, hogy így Torrentset kölcsönadjuk, mert perceket se nagyon fog kapni, a negyedosztály meg azért nem az a hely, ahol lehet fejlődni.
A nyári "outlet" lista meg (Senesi, Goretzka, Vlahovic) elég felemás érzéseket kelt bennem, gondolom még közülük is csak 1-2 várható, főleg hogy nem tudni mi lesz Rashforddal.
Senesit kizárt, hogy elengedje a Bornemouth. Az elsőszámú belső védőjük, összesen 4 játékosuk van a 2 posztra, akiből ráadásul az egyik csak február vége felé lesz bevethető.