Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Nagyon megoszlik a vélemény erről a tizenegyesről, még a megkérdezett bíróknak sem egységes az állásfoglalása. Indokolt volt komolyabb hosszabbítás, de 9 perc biztosan nem. Ráadásul a második félidőben egyértelműen a Rayo volt veszélyesebb, de az elsőben is inkább kiegyenlített. Ratiu például egy az egyben vezethette Courtoisra a labdát, de sikerült elrontania. Ami leginkább gusztustalan volt, hogy az utolsó negyedórában gólt sem akartak rúgni, folyamatosan dobálták magukat a tizenegyesért. Ebben az intervallumban minimum 4 ilyen eset fordult elő, már csak ezért sem kellett volna azt megítélni.bence0330 írta: ↑2026.02.02. 01:56:25Egyfelől ha a labda elrúgásánál a followthrough(mi ez magyarul?) eltalálja a játékost, az önmagában szabálytalan lehet már az erőtől stb-től függően, még akkor is korrekt tizi lett volna. Viszont ha megnézed, az történt, hogy a védő a kitámasztó lábával véletlenül belepöcköl a labdába, a rúgó mozdulattal kizárólag embert talál (ráadásul mellkason...), labdát már előtte sem. Így meg aztán pláne tiszta az eset.
Inkább az érdekelne, mert nem láttam a második félidőt, hogy indokolt volt-e a 8 perc, bár ahogy az eseményeket nézem, azért alapvetően annak tűnik.
Szerencsésen kifutott meccs volt részükről, hasonló meccsen kaptak k a Benficától, csak ott a portugálok berúgtak pár helyzetet, a Rayonak nem volt meg ehhez a minősége, a végén meg mázlijuk lett a büntetővel az utolsó percben. Tényleg idegesítő, hogy bő féltávnál még ennyire nem jött ki a két csapat közötti látványos minőségbeli különbség ez kicsit megint ilyen régi Ancelotti féle feketemágiának tűnik.
Egyfelől ha a labda elrúgásánál a followthrough(mi ez magyarul?) eltalálja a játékost, az önmagában szabálytalan lehet már az erőtől stb-től függően, még akkor is korrekt tizi lett volna. Viszont ha megnézed, az történt, hogy a védő a kitámasztó lábával véletlenül belepöcköl a labdába, a rúgó mozdulattal kizárólag embert talál (ráadásul mellkason...), labdát már előtte sem. Így meg aztán pláne tiszta az eset.
Csakhogy a Sociedad ellen rengeteg helyzetet ki tudtunk dolgozni, végig föléjük kerekedtünk. Itt pedig ez közel sem volt elmondható, sőt, a Rayo a második félidőben kérdés nélkül jobb és veszélyesebb volt. Plusz mi gólt akartunk rúgni és azért hajtottunk, míg ma a Real mást sem akart a hajrában csak tizenegyest. Annyit dobálták egymást minden szankció nélkül, hogy már nekem volt kényelmetlen. Szóval azért bőven van különbség.grgly50 írta: ↑2026.02.01. 17:37:20Azért én vitatkoznék. Sajnos nálunk is van ilyen. A közelmúlt! A Real Sociedad ellen ezer helyzetünk volt, mégis veszítettünk. Szerintem is más bajok vannak a Madridnál. A bírókkal pedig sok zavar van.Osztom, hogy a zavart a Madrid kelti. Ebből kifolyólag össze-vissza itélkeznek, s ezért mindenki támadja őket jogosan-jogtalanul. Ez az állapot nagyon nem jó.
Megrúgta a lábát miután előtte tisztán a labdát rúgta el. Ez minden csak nem fix tizi inkább véleményes.bence0330 írta: ↑2026.02.01. 18:29:18A második félidőt nem tudtam megnézni, szóval úgy en bloc a játékvezetéssel nem tudom, mi volt, de azért a végén ez egy tizi volt a részemről. Iszonyat mázli, hogy a 98. percben ez összejöhetett, meg gondolom már eleve az is, hogy egyáltalán volt 98. perc, de maga az eset részemről is büntetőt ért, nem nagyon vitatnám, 16-oson belül megrúgták és kész.
Megúszták. Őszi meccseik voltak sűrűn ilyenek, hogy jól bekezdtek, 20-30 perc után azt hiszi az ember, hogy lehetetlen, hogy ne rúgjanak még párat, aztán egyre jobban visszaesnek, és akár kiscsapatok is föléjük tudnak kerekedni.
Ijesztő, hogy ennyire gyengék (top csapat szinten nyilván), és mégis simán van esélyük behúzni a bajnokságot is még, minden szempontból úgy tűnik, mintha sokkal jobbak lennénk, de ez valahogy nem jön ki annyira egyelőre eredményekben. A tűzerejük plusz TC még mindig elég ahhoz, hogy valahogy átvergődjék magukat a csapatok többségén.
Azért én vitatkoznék. Sajnos nálunk is van ilyen. A közelmúlt! A Real Sociedad ellen ezer helyzetünk volt, mégis veszítettünk. Szerintem is más bajok vannak a Madridnál. A bírókkal pedig sok zavar van.Osztom, hogy a zavart a Madrid kelti. Ebből kifolyólag össze-vissza itélkeznek, s ezért mindenki támadja őket jogosan-jogtalanul. Ez az állapot nagyon nem jó.
Amúgy ez nekem is sokazor eszembe. Így lehet, hogy csitulnak kicsit a kedélyek és nem sürgetnek radikális változásokat.
vagy eleve minden félidő elején vagy végén rúghatnának egy büntetőt.