Hát most egy kicsit félek. Eddig biztattam magam, hogy jobb a sorsolásunk, de most, hogy margit túllépett a valencián és a sevillán is, pontveszteség nélkül, mi pedig formán kívül vagyunk ...hát nem tudom.... ami mellettünk szól: 1. jobb csapat vagyunk (tudom, hogy ez most furcsán hangzik, mert negatív a mérlegünk ebben az évben a reállal szemben, de ahhoz kellett az a mocskos bíráskodás a Nou Campban és az is, hogy ritka peches szezonunk van) 2. összeszokottabb, rutinosabb csapatunk van (ez a csapat győztes típus. 2 bajnokság, BL ... eléggé összeforrott a csapat, sok kőkemény nemzetközi mérkőzésen edződött (Milan, cselszki...) ha Rijkaard még fel tudja éleszteni a régi tüzet, akkor még mindig jobban működik a gépezet mint a reálnál) 3. 2 pont előny is előny.... 4. elvileg még mindig jobb a sorsolásunk 5. nagyobb a csapat önbizalma mint a reálnál, mert mi már tudjuk, hogy ez a játékoskeret mire képes ha igazán beindul.. 6. egyénileg is jobb játékosaink vannak (Ronaldinho, Eto'o, Messi, Iniesta, Puyol, Deco, Thuram, Zambrotta , Xavi... a világ legkeresettebb és legkelendőbb játékosai közé tartoznak a maguk posztjain. a reál legjobbjai pillanatnyilag mint tudás, mint marketing szempontból is mögöttük járnak.) 7. több hazai meccset játszunk mint a reál
Ami a reál mellett szól: 1. pillanatnyilag jobb formában vannak 2. nagyobb a "tűz" a játékosokban (a reál játékosok többsége még nem nyert semmit, sokkal jobban hajtja őket a siker utáni vágy, mint a már kissé jóllakott Barcelonát.) 3. pozitív a mérlegük velünk szemben (2-0 : 3-3) 4. Capello nagyobb taktikus mint Rijkaard (most itt tényleg nem akarom elkezdeni felsorolni, hogy mennyi baklövést követett már el Rijkaard ebben a szezonban, már szóltam erről eleget, de fogadok, hogy még most, a bajnokság vége felé sem biztos a legjobb felállításban. (pl Deco, Marquez csak a sérüléseik miatt nem kezdők, holott Thuram vagy Edmilson egyértelműen jobbak ebben az évben. Ha Edmilson kezd Deco helyett, sokkal stabilabb a középpályánk, kevesebb a labdavesztés, de fogadok, ahogy alibideco felépül nyomban visszakerül a kezdőbe és ismét igazi védekező középpályás nélkül maradunk. Ezzel szemben Capello ritkábban hibázik.) 5. OH azok a madridista kapcsolatok... (míg lépten nyomon azt halljuk, hogy szegény reál ellen fújnak a bírók addig a mi szabályos góljainkat és 11-eseinket nem adják meg, az ő játékosaik színészkedései az esetek 90%-ban ülnek, nem Messi vagy Eto'o, hanem természetesen Beckham sárgalapját törli el a szövetség a sorsdöntő meccsek előtt (emlékezzetek, tavaly is volt erre példa, minket viszont már azért keresztre akartak feszíteni, mert merészeltük az egyik saját nevelésünket, Messit idejekorán (szerintük) beállítani a csapatba...) 6. a reálon nincs akkora pszichikai nyomás (széles körben elfogadott nézet, miszerint a Barca jelenleg az első számú spanyol csapat, és csak úgymond mi veszíthetjük el a bajnokságot, ha hibázunk. Őket már idejekorán leírták.) 7. A reál ebben az évben mákosabb a sorsdöntő rangadókon. (utolsó forduló: Barca

mumus-atletico madrid, Reál

mumus-zaragoza )