Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Talán azért, mert a kézisek csak 60 percet játszanak, míg a focisták 90+? Ill. a pálya is rövidebb?Rivaldinho írta:egy NB2-es vp-i alapozó fociedzésen beszrsz... nem mondom egy kézi alapozás se kutya, de a foci alapozás semmihez sem fogható...
E két pont között nem bírok nyugovóra törni, egyrészt azért mert veszprémben kézilabdáztam és futballoztam is... mind2-t kipróbáltam, így van viszonyítási alapom... egy NB2-es vp-i alapozó fociedzésen beszvarga tamás írta: 3. A Veszprém, a Pick-Szeged kézimeccsein, a Falco kosármeccsein átlagban többen vannak, mint az MTK, a Pécs, a Videoton, a Kaposvár meccsein.
4. A vívókat, kéziseket, pólósokat, öttusázókat pedig ne emlegessük ezekkel a széltolókkal egy lapon, mert nem ugyanazt a szintet képviselik. Mert míg a vívók stb. hírnevet szereznek a nemzetnek, a focisták csak szégyent, gyalázatot hoznak ránk.
1. Honnan veszem, hogy a mi bukszánkból élnek úgy, mint Dzsoki Júing? Hát, onnan kedves barátom, hogy a Debrecennek, a vasasnak, a Haladásnak stb. jelentős önkormányzati-állami támogatást juttatnak, a vasút, az atomerőmű és így tovább. Vagy szerinted a szombathelyi önkormányzatnak honnan van a pénze? A mi adóforintjainkból. Szhely éves szinten 40-50 millióval támogatja a Halit. Megkérdezném: a Barcelona, az MU, a Liverpool, a RM, a Bayern stb. mennyi állami-önkormányzati támogatást kap? Ne gondolkozz, mert a válasz: nulla.antiimperialista írta:Ezt mégis honnan veszed?varga tamás írta:Ez igenis vicc, egy hatalmas nagy kabaré! Csak azért nem tudok rajta tiszta szívvel röhögni, mert a mi bukszánkból művelik ezt a gyalázatot.
Az meg, hogy a semmiért veszik fel a milliókat... Ne haragudj, de meg kell kérdeznem, hogy csináltál végig akár egyetlen alapozást is valamelyik első osztályú magyar csapatnál? Jártál edzésre év közben? Sokan jönnek azzal, hogy a magyar játékosok a semmire kapnak nagy pénzeket, de azt senki nem veszi figyelembe, hogy ahhoz, hogy valaki odakerüljön, gyerekkorában kezdve hány száz kilométert futott dögmelegben, szakadó esőben, hóban, stb. De ha csak a szezon közben elvégzett munkát nézzük, az a rengeteg futás szerinted semmi, nem megerőltető? Aki naponta annyit fut, mint egy átlag magyar focista edzésen, az talán megkérdőjelezheti, hogy jogosan veszik-e fel a pénzüket, más nem...
én úgy tudom h pakson (a nem profi játékosok ) pakson 50-60 ezret kapnak és mellette melóznak az erőműben vagy máshol!grecki írta:Oké, értem, a foci a legnépszerűbb. Akkor elmesélem még egyszer azt a sztorit az egyik volt osztálytársamról. kumma nagy tehetségnek indult, 18 évesen felkerült Pestre az Újpesthez. Persze jó magyar focistához híven belecsapott a lecsóba, piázott, cigizett, bulizott, csajozott. Most a Paks első osztályú csapatában ücsörög általában a lelátón, mert ugye a csapatba nem fér be. Vagyis örül, ha a kispadon helyet kap, ehhez képest a prémiumokkal együtt 2-3 százezer fornintot kap havonta (Pontosan nem tudom) és ötös Golffal furikázik. Szerinted?????antiimperialista írta:De elolvastátok egyáltalán az érveimet, amiket leírtam? Azokban van kivetnivaló???? Vagy rosszak a példák, amiket hoztam???
Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Ht ezért keresnek jobban a focisták...
Ezért keresnek többet a többi sportolónál... Szerintem tudod ezt értelmezni, nem értem, miért kellett ebbe belekötnöd...Kralo írta:Tehát nem a kifejezetten szórakoztató játékukért, és megerőltető egész éves munkájukért?antiimperialista írta: Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Oké, értem, a foci a legnépszerűbb. Akkor elmesélem még egyszer azt a sztorit az egyik volt osztálytársamról. [auto_cenzúra] nagy tehetségnek indult, 18 évesen felkerült Pestre az Újpesthez. Persze jó magyar focistához híven belecsapott a lecsóba, piázott, cigizett, bulizott, csajozott. Most a Paks első osztályú csapatában ücsörög általában a lelátón, mert ugye a csapatba nem fér be. Vagyis örül, ha a kispadon helyet kap, ehhez képest a prémiumokkal együtt 2-3 százezer fornintot kap havonta (Pontosan nem tudom) és ötös Golffal furikázik. Szerinted?????antiimperialista írta:De elolvastátok egyáltalán az érveimet, amiket leírtam? Azokban van kivetnivaló???? Vagy rosszak a példák, amiket hoztam???
Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
ezzel abszolút egyetértek és tisztában vagyok vele. csakhát én ennek a jogosságát vitatom a focisták irányában.antiimperialista írta:Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Tehát nem a kifejezetten szórakoztató játékukért, és megerőltető egész éves munkájukért?antiimperialista írta: Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
így van. a vívók például banki hitelből utaztakel az EB-re...grecki írta:Akkor a kézis csajok, a kajakosok, vívók, atletizálók, stb miért nem kapnak annyi pénzt? Nem hiszem, hogy kevesebbet edzenének, mint egy magyar futballista.
Hasonlítsd össze a nézőszámokat. Akármilyen sz.r a foci, még mindig a legnépszerűbb sport az országban, meg persze az egész világon...grecki írta:Akkor a kézis csajok, a kajakosok, vívók, atletizálók, stb miért nem kapnak annyi pénzt? Nem hiszem, hogy kevesebbet edzenének, mint egy magyar futballista.
Ne általánosítsunk...én mint aki építőipari suliba jár minden nyáron megyek 1 hónapot dolgozni...tavaly kummára jól esett 50 fokban reggel 7-től délután 5-ig homokot lapátolni...és nem az a sárga homok volt amibe belevágod az ásót és már lököd is a homokot...nem...darabos, kavicsos, megszilárdult cementdarabokkal tarkított föld amivel úgy kellett játszani hogy hova szúrt az ásót hogy fel tudj szedni egy normális lapátra valót...nem elég hogy 50 fok van, tűz a nap egész végig még akkor szórakozzál a földdel is. Meg nagyon jó az is mikor az ember két vödör maltert cipel felfele a 3.-ra egész nap...Mivel én is fociztam még tavaly és tudom hogy milyen egy alapozás(persze nem NB1-es szinten de el tudom képzelni) így össze tudom hasonlítani a kettőt.Alapozásnál van egy 2-3 órás edzés, azalatt kifutod magad mint az őrült de utánna egész nap pihenhetsz otthon. A munkás meg 7-5-ig ott van az építkezésen és egész nap dolgozik mint az állat. Hazaér, 6-óra. Lezuhanyzik, megkajál, 7-fél 8, még a gyerekekkel meg a családdal is kéne lenni, fél 9 aztán alvás, reggel kelni 6-kor. Ez alapján pedig azt kell mondanom hogy hidd el...legalább olyan fárasztó az építkezésen dolgozni, mint alapozni...sőt....Amúgy esküszöm hogy Szpari szurkoló vagyok és szeretem a csapatotantiimperialista írta:2. Nekem ne gyertek a magyar munkásemberrel, mert általában úgy megy a munka, hogy egy dolgozik, a többi nézi, sörözik, fütyül az arra sétáló lányok után, stb.
Azt meg nem hiszem, hogy amit ők egész nap csinálnak, az fárasztóbb, mint mondjuk kocogni x métert bemelegítésnek, aztán lendületesen futni mondjuk 6-8 km-t, esetleg lábdinamikára edzeni, sprinteket futni, stb.
Mihu, én csináltam is végig alapozást a Szparival, nehogy azt hidd, hogy az a napi két edzés ebből áll. Az, hogy egyszer ezt láttad, még nem jelenti azt, hogy mindig ezt csinálják. Ha mondjuk reggel nyomták a futóedzést, akkor délután már inkább labdával dolgoznak, abban meg természetesen van pihenés is.
Elég sokáig éltem benne a magyar fociban ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim vele kapcsolatban. A fizetésekről is ezért tudok érdemben nyilatkozni, mivel a Szparinál eltöltött idő alatt volt egy kis rálátásom a dologra. Csalódni már ezerszer csalódtam, de nem tudok annyiszor, hogy ne tegyem saját országom válogatottját vagy szülővárosom klubját bármilyen külföldi csapat elé.grecki írta:Ezúttal én sem tudok egyetéreteni veled Ati. Zolival és Mihuval viszont annál inkább. Már sokszor leírtam a magyar focistákkal kapcsolatos véleményemet, így ezt most kihagyom. Viszont azt már megfigyeltem, hogy te túlságosan is "naívan" állsz hozzá a magyar focihoz. Ami persze nem baj, csak ha majd eljön nálad a csalódás ideje, akkor még nagyobb lesz a szintkülönbség, mint nálunk.
1. az a kis réteg szerinted megérdemli a milliókat?? pl.: tököli (bár nem tudom mennyit keres ) ő futott lendületesen pakson 6-8 km-t?antiimperialista írta:1. Ezek nem keresnek milliókat, az csak egy igen kis réteget érint.
2. Nekem ne gyertek a magyar munkásemberrel, mert általában úgy megy a munka, hogy egy dolgozik, a többi nézi, sörözik, fütyül az arra sétáló lányok után, stb.
Azt meg nem hiszem, hogy amit ők egész nap csinálnak, az fárasztóbb, mint mondjuk kocogni x métert bemelegítésnek, aztán lendületesen futni mondjuk 6-8 km-t, esetleg lábdinamikára edzeni, sprinteket futni, stb.
3. Ha majd csak pl. 300 ember fog azért fizetni fejenként mondjuk 1200 Ft-ot, hogy nézze, amint a munkás maltert kever, talicskát tol, aszfaltoz, stb., akkor jogos lesz a felvetés.
Mihu, én csináltam is végig alapozást a Szparival, nehogy azt hidd, hogy az a napi két edzés ebből áll. Az, hogy egyszer ezt láttad, még nem jelenti azt, hogy mindig ezt csinálják. Ha mondjuk reggel nyomták a futóedzést, akkor délután már inkább labdával dolgoznak, abban meg természetesen van pihenés is.
De minek vállal be 3 gyereket, ha tudja, hogy ez lesz a következménye?Mihu írta:Sógorom egy útépítő cégnél dolgozik mint művezető. Múltkor elmentem hozzájuk mert ideadott valamit...én aki egy szál atlétában meg rövidgatyában álltam 20 m-re a friss aszfalttól énrólam szakadt a víz mert a friss aszfalt 160-170 fok körül van, plusz még jött hozzá a nyári 60 fok a szabadban...szegény munkások meg lapátoltak meg simítottak és látszott egy páron hogy legszívesebben elájulnának...keresnek 110ezreket...az egyik munkás bement a főnökéhez (hozzáteszem hogy ő volt az egész közt a legjobb meg legrégebbóta ott lévő munkás) hogy szeretne egy kis fizetésemelést mert most megszületett a 3. gyereke és ez a 130 ezer amit kap már nem elég...mondta neki a főnök hogy holnap már nem kell bejönni dolgozniVito írta:Ati! ebben nem értek egyet.
milliókat kapnak, mégis miért??? komolyan kérdezem!
alapoztak hóban, fagyban. és a pékek? az utcaseprők? az útépítők? etc...Én azért nem mondanám azt hogy olyan rohadt kemény lenne az alapozás...voltam kint Szpari edzésen és amikor csak alkalom adódott egy páran behúzódtak a lelátó adta árnyékba ahelyett hogy normálisan csinálták volna az gyakorlatokat...meg volt mikor csak sétáltak a pályán...ez lenne az a fenenagy alapozás...nekem nem az biztos
Azon kívül amit a meccseken művelnek néhányan arról már említést se tegyünk mert amikor kiírták tavaly a BL-ben amikor valakit lecseréltek hogy hány métert futott és Gattuso neve alatt valami 13 km szerepelt asszem akkor értettem meg hogy mennyire is más dimenzió a Nyugat-Európai foci a magyarhoz képest....egy magyar focista vajon mennyit fut egy meccsen? 4-5 km-t? Lehet hogy túl optimista voltam?
![]()
És ezért meg leakasztják a millás fizetéseket...hagyjuk már...vicc az egész
De legalább ők tényleg megdolgoznak a pénzükért persze azért túlzásnak tartom én is hogy Beckham 100milliót fog keresni hetenteKralo írta: Itt az igazság!
De én nem csak a magyar focisták fizetését sokallom, hanem a külföldiekét is. Csillagászati összegek. 10 év alatt keresnek annyit, amiből még az unokájuk jövője is biztosítva van. Míg mi egyszerű emberek dolgozhatunk, tanulhatunk mégis minek 1-200 000 ft-ért a megélhetésért! Nehogy már annyival különb emberek legyenek a focisták, hogy megérdemeljék azt a sok pénzt, főként a rémgyenge magyarok. Fater is 3 helyen dolgozik sokszor 24 órázik... Miért?? A megélhetésért, nem a luxusért. Az ember becsületes munkával nem tud előrejutni 1ről a 2re. Magyar focistáknak miért sokallják a fizetését? Azért mert a sportunk bohócai a sok egoista vasalt hajú divatmajom, és akkor ne sajnálja az ember a pénzt tőlük.
Ezúttal én sem tudok egyetéreteni veled Ati. Zolival és Mihuval viszont annál inkább. Már sokszor leírtam a magyar focistákkal kapcsolatos véleményemet, így ezt most kihagyom. Viszont azt már megfigyeltem, hogy te túlságosan is "naívan" állsz hozzá a magyar focihoz. Ami persze nem baj, csak ha majd eljön nálad a csalódás ideje, akkor még nagyobb lesz a szintkülönbség, mint nálunk.antiimperialista írta: Ezt mégis honnan veszed?
Az meg, hogy a semmiért veszik fel a milliókat... Ne haragudj, de meg kell kérdeznem, hogy csináltál végig akár egyetlen alapozást is valamelyik első osztályú magyar csapatnál? Jártál edzésre év közben? Sokan jönnek azzal, hogy a magyar játékosok a semmire kapnak nagy pénzeket, de azt senki nem veszi figyelembe, hogy ahhoz, hogy valaki odakerüljön, gyerekkorában kezdve hány száz kilométert futott dögmelegben, szakadó esőben, hóban, stb. De ha csak a szezon közben elvégzett munkát nézzük, az a rengeteg futás szerinted semmi, nem megerőltető? Aki naponta annyit fut, mint egy átlag magyar focista edzésen, az talán megkérdőjelezheti, hogy jogosan veszik-e fel a pénzüket, más nem...